Dakkoffer ophangen? Gebruik deze ophangsystemen

Wil je je dakkoffer kunnen ophangen als je hem niet gebruikt? Dan is een dakkoffer ophangsysteem een uitkomst.

Berg je dakkoffer op en geef deze zo een vaste plek in je schuur of garage. In tegenstelling tot een opvouwbare dakkoffer, kan je een harde dakkoffer namelijk niet compact inklappen.

Hier vind je de 3 beste dakkoffer ophangsystemen van dit moment (zie lijst hieronder). Per systeem krijg je een review plus de belangrijkste voor- en nadelen.

Uiteraard sluiten we af met de belangrijkste punten om op te letten als je jouw dakkoffer wilt kunnen ophangen.

 1. Mottez dakkoffer opbergbeugels (ophangen aan de muur)
 2. Twinny Load muurbeugels voor dakkoffer (dakkoffer wandhouder)
 3. Thule Multilift (dakkoffer ophangsysteem plafond)

De beste producten om je dakkoffer op te hangen

Deze top 3 bevat de beste dakkoffer ophangsystemen van dit moment. Hiermee kan je je dakkoffer opbergen zonder dat deze plek in beslag neemt. Je kunt hem ophangen aan de muur of een verticaal dakkoffer ophangsysteem gebruiken.

1. Mottez dakkoffer opbergbeugels

Mottez dakkoffer opbergbeugels

Deze dakkoffer opbergbeugels van Mottez zijn gemakkelijk te bevestigen aan de muur. Je gebruikt ze voor het ophangen van je dakkoffer, maar ook van fietsen, je kano of andere voorwerpen die veel plek in beslag nemen.

Gebruik je ze niet, dan kan je ze wegdraaien. De diepte van de haken is 48 centimeter (gemeten vanaf de muur). Ze hebben een antislip sleeve en kunnen 20 kilo per stuk dragen.

Het voorste gedeelte van de haken kan worden afgenomen om je dakkoffer beter te kunnen plaatsen.

👍 Voordelen:

 • Gemakkelijk te monteren aan de muur.
 • Maximaal draaggewicht: 20 kilo per stuk.
 • Haken draaibaar en afneembaar.
 • Diepte vanaf muur: 48 centimeter.
 • Voor het opbergen van dakkoffers en andere grote voorwerpen.

👎 Nadelen:

 • Niet voor dakkoffers dieper dan 48 centimeter.
2. Twinny Load muurbeugels voor dakkoffer

Twinny Load muurbeugels voor dakkoffer

Deze muurbeugels van Twinny Load zijn specifiek ontwikkeld voor Twinny Load dakkoffers. Je bevestigt ze aan de muur en zet je dakkoffer er gemakkelijk in.

Er zijn schuimen banden aangebracht om je dakkoffer te beschermen terwijl deze hangt. Zo kan je je dakkoffer veilig ophangen aan de muur zonder dat deze beschadigt.

De beugels zijn op lengte instelbaar aan de onderkant en kunnen ook naar de zijkant worden geklapt.

👍 Voordelen:

 • Gemakkelijk te monteren.
 • Uitschuifbare beugels.
 • Zachte kussens ter bescherming.
 • Naar de zijkant inklapbaar.
 • Kleine korting voor ANWB-leden.

👎 Nadelen:

 • Alleen voor Twinny Load dakkoffers.
3. Thule Multilift

Thule Multilift dakkoffer ophangsysteem

Deze Thule multilift is een dakkoffer ophangsysteem voor aan het plafond. Het is een lift waar je je dakkoffer in legt en deze vervolgens omhoog trekt. Hij werkt met een zwengel, waardoor ophijsen geen probleem is.

Behalve je dakkoffer, kan je in deze multilift ook andere voorwerpen, zoals een kano, tuinstoelen of een surfplank, opbergen. Het maximale draaggewicht is 100 kilo.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 100 kilo.
 • Voor bevestiging aan plafond.
 • Gemakkelijk ophijsen met zwengel.
 • Ook voor andere zware voorwerpen.
 • Geschikt voor alle dakkoffers.

👎 Nadelen:

 • De prijs.
 • Minder gemakkelijk te monteren aan het plafond.
Zo kies je jouw ideale dakkoffer ophangsysteem

ophangsysteem dakkoffer

Met een dakkoffer ophangsysteem staat jouw grote dakkoffer nooit meer in de weg. Waarop moet je letten als jij je dakkoffer ook wilt kunnen ophangen en een ophangsysteem gaat kopen? Je leest het hier.

1. Aan de muur of aan het plafond?

Je kunt je dakkoffer met halen ophangen aan de muur of met een lift optillen naar het plafond. Dit zijn beide ideale manieren om jouw dakkoffer op te hangen.

Denk na over welke optie het beste is voor jou. Dit zal afhangen van de ruimte die je hebt in je garage of schuur.

Heb je een schuin dak? Dan is een dakkoffer wandhouder een minder slimme keuze. Met een lift hijs je je dakkoffer verticaal de lucht in, ook als het plafond niet recht is.

Dakkoffer wandhaken zijn een slimme keuze als je een systeem zoekt dat gemakkelijker op te bergen is.

2. Past jouw dakkoffer in het ophangsysteem?

Een ander punt dat belangrijk is als je je dakkoffer wilt kunnen ophangen, is uiteraard of deze wel past in het systeem. Dit kan je op verschillende manieren controleren.

 • Een dakkoffer wandhouder met haken heeft een bepaalde diepte. Hieraan kan je zien of jouw dakkoffer niet te groot is voor de wandhouder.
 • Ook het maximale draaggewicht is belangrijk. Zorg ervoor dat deze niet te zwaar is voor het systeem waarmee je je dakkoffer wilt ophangen.
 • Als laatste zijn er ook systemen waarmee je alleen een dakkoffer kunt opbergen van een bepaald merk. Ga op zoek naar een systeem van hetzelfde merk als jouw dakkoffer, controleer de geschikte modellen en je weet zeker dat deze past.

3. Dakkoffer ophangen of een opvouwbare dakkoffer?

Een alternatief voor je dakkoffer ophangen aan de muur of het plafond is een opvouwbare dakkoffer. Dit is een sterke en waterdichte tas die je gemakkelijk opvouwt en weglegt. Ze zijn lichtgewicht, goed betaalbaar en hebben vaak een grote inhoud.

Opgevouwen leg je je daktas op de kast of ergens op de plank. Je krijgt er soms zelfs een opbergtas bij, waarmee je hem nog veiliger wegzet.

Heb je al een dakkoffer, dan is dit geen optie. Maar als je nog moet kiezen, dan is een opvouwbare dakkoffer een goed alternatief waarmee je je over ophangen geen zorgen hoeft te maken.

Waar koop ik een goed ophangsysteem?

dakkoffer ophangsysteem

Of je nu een schuin dak hebt of een recht dak, je wilt de dakkoffer ophangen aan het plafond met een verticaal takelsysteem of met beugels aan de muur, er is voor elke dakkoffer een ophangsysteem te vinden.

Online is de keuze het grootst en vind je voldoende opties voor het ophangen van jouw dakkoffer. Je kunt ook altijd naar een winkel met benodigdheden voor je auto gaan of naar een dakkoffer winkel.

Kies een goede dakkoffer ophangsysteem aanbieding en je betaalt nooit te veel.
Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn dakkoffer ophangsysteem bevestigen?

In de meeste gevallen monteer je een dakkoffer ophangsysteem door gaten te boren in de muur of het plafond. Daar heb je een goede boor voor nodig, maar de andere benodigdheden worden meegeleverd. Zie je dit zelf niet zitten? Dan kan je het altijd uitbesteden aan een klusjesman.

Hoeveel kost het als ik mijn dakkoffer wil ophangen aan de muur of het plafond?

Dakkoffer haken voor aan de muur kosten niet meer dan €30 tot €50. Een liftsysteem zal je eerder €130 tot €170 kosten.