Decathlon elektrische fiets – Review, Aanbod & Ervaring

Er zijn voldoende winkels waar je een elektrische fiets kunt kopen en dit artikel gaat dieper in op de Decathlon elektrische fiets.

Bij deze grote sportartikelen winkel kan je zowel online als in de winkel een elektrische fiets uitkiezen. En, zoals je hier kunt zien, het aanbod is groot.

Of je nu op zoek bent naar de beste elektrische fiets voor dames of een elektrische mountainbike, bij het aanbod e-bikes van Decathlon vind je het ongetwijfeld.

In deze review lees je alles over de kwaliteit van de fietsen, het aanbod en de ervaringen van huidige gebruikers. Lees snel verder!

Het assortiment elektrische fietsen bij Decathlon

Welke soort e-bikes verkoopt Decathlon? Allereerst zijn er elektrische fietsen voor dames, heren en kinderen. Dit zijn er meer dan 200 in totaal. We bespreken elke soort in het kort apart.

1. Elektrische mountainbikes

Je kunt bij Decathlon terecht voor een elektrische mountainbike. Dit zijn standaard mountainbikes met een motor, zodat je wat ondersteuning krijgt bij het fietsen.

De mountainbikes zijn sportief en je hebt de keuze uit meer dan 30 modellen. Uiteraard zijn ze specifiek ontworpen voor gebruik op onverharde paden.
2. Decathlon elektrische vouwfietsen

Ben jij iemand die veel met de fiets in het openbaar vervoer rijdt? Of die de fiets graag mee wil kunnen nemen in de auto? Dan is een elektrische vouwfiets van Decathlon ideaal.

Je maakt er gemakkelijk een klein pakketje van die je gratis mag meenemen in de trein. Er worden meer dan 40 Decathlon vouwfietsen te koop aangeboden.
3. Elektrische stadsfiets

Zoek je een Decathlon elektrische fiets voor gebruik in de stad? Bekijk dan het aanbod stadsfietsen eens. Deze fietsen zijn bedoeld voor kortere ritjes in de bebouwde omgeving.

Ritjes die je anders met de auto zou doen, doe je nu gemakkelijk met je e-bike van Decathlon. Stadsfietsen zijn stevig en degelijk. Ze zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen.
4. Elektrische fatbike

Een fatbike is een fiets met een breed frame en dikke banden. Daar zijn ook elektrische varianten van te krijgen en Decathlon verkoopt er bijna 10. Fatbikes zijn stoer en hebben een uniek uiterlijk. Ze worden veel gebruikt voor off-road sporten.

Door voor een Decathlon elektrische fatbike te kiezen, heb je deze unieke fiets inclusief motor.
5. Elektrische bakfiets en transportfiets

Met een elektrische bakfiets van Decathlon vervoer je spullen gemakkelijker. Je kunt er ook kinderzitjes in bevestigen en zo je kinderen veilig naar school of de opvang brengen. Een elektrische bakfiets is bijzonder handig, vooral als je de auto vaker wilt laten staan.

Het vervoeren van goederen kan dan ook gedaan worden met je Decathlon elektrische fiets. Er worden 4 elektrische bakfietsen aangeboden in het assortiment.
6. Speed pedelec

Een speed pedelec fiets heeft een hogere snelheid dan een standaard elektrische fiets. Ook deze heeft Decathlon, 3 in totaal. Bij een speed pedelec fiets hoort wel een speciale helm. Uiteraard bestel je deze er direct ook bij.

Speed Pedelecs zijn wel wat duurder, maar vergelijkbaar met een brommer. Je gaat dus nog sneller van A naar B.
7. Elektrische hybride fietsen

Hybride fietsen zijn een combinatie van stadsfiets, racefiets en mountainbike. Dat maakt ze multifunctioneel inzetbaar. Dit zijn ideale fietsen voor bikepacking, een rit in de stad en een fietsvakantie.

Kies voor een hybride fiets als je 1 Decathlon elektrische fiets wilt aanschaffen voor verschillende doeleinden en sporten.
Decathlon elektrische fiets merken

Deze verschillende elektrische fietsen van Decathlon worden gemaakt door verschillende merken. De merken die de meeste e-bikes aanbieden zijn Llobe, Moma Bikes, Rockrider en Saxonette.

Er worden geen e-bikes bij Decathlon aangeboden van bekende elektrische fiets merken zoals Batavus, Sparta of Gazelle. Als je dat zoekt, dan ga je beter naar een andere winkel.

Er zijn e-bikes bij Decathlon van hun eigen merk en andere worden verkocht door winkels via hun website. Daarom heb je daar ook zoveel keuze.

De webwinkel van Decathlon is een uitstekende plek om een groot aanbod elektrische fietsen te bekijken. Je ziet namelijk niet alleen hun eigen assortiment, maar ook dat van de aangesloten en door Decathlon goedgekeurde andere leveranciers.

Andere eigenschappen die je bij Decathlon e-bikes aantreft

We hebben de soorten elektrische fietsen van Decathlon besproken en de merken die ze verkopen. Maar het assortiment is ook op andere manieren op te splitsen. Misschien zoek je een Decathlon elektrische fiets met een specifieke eigenschap?

Dit zijn dan je mogelijkheden.

1. De Decathlon elektrische fiets maten

Je kunt bij de Decathlon webwinkel kiezen uit verschillende maten. Allereerst zijn er de bandenmaten en deze lopen uiteen van 26” tot en met 38”. De meeste fietsen worden echter aangeboden als small, medium, large of extra large.

As dit het geval is, krijg je er een maattabel bij. Je kijkt naar je lengte en bepaalt zo welke maat het beste voor je is. XL is dan bijvoorbeeld voor mensen van 185 centimeter tot 2 meter en S voor iedereen met een lengte van 155 tot 165 centimeter.

Zo weet je zeker dat je een elektrische fiets van Decathlon koopt die bij je lichaam past.

Deze maten zijn dus bijzonder handig, vooral als je een e-bike bij Decathlon aanschaft via de webwinkel.

2. Geslacht

Decathlon verkoopt elektrische fietsen voor dames, heren, jongens en meisjes. De elektrische fietsen van Decathlon voor kinderen zijn echter meestal vouwfietsen. Uiteraard zijn de meeste kinderfietsen niet elektrisch, ook niet bij Decathlon.

3. De positie van de motor

Decathlon verkoopt elektrische fietsen met de motor in elke positie. Geef door of je een e-bike van Decathlon wilt met een motor in het achterwiel, in het midden of in het voorwiel.

Decathlon verkoopt elektrische fietsen met hun eigen motoren, maar ook met een motor van Brose, Bosch of Shimano.

4. De batterijcapaciteit

Hoe hoger de batterijcapaciteit, hoe langer je met een volle accu kunt doen. De meest gangbare capaciteit van de elektrische fietsen van Decathlon is 500Wh en 625Wh.

Met 500Wh kan je 50 tot 90 kilometer ondersteund fietsen. Dit hangt uiteraard af van welke stand je gebruikt. Het aanbod bij Decathlon loopt echter uiteen van 380 Wh tot 600Wh en meer.

5. Het aantal versnellingen

Bij Decathlon vind je elektrische fietsen met 6 versnellingen, maar ook met 33 versnellingen. Deze laatste is een grote uitzondering en een speed pedelec fiets. Het meest gangbaar zijn de elektrische fietsen van Decathlon met 7 versnellingen.

6. Specificaties die ontbreken

Helaas ontbreken er enkele specificaties of filtermogelijkheden die toch wel handig zijn om te weten. Zoek jij bijvoorbeeld een lichtgewicht elektrische fiets, dan kan je niet filteren op gewicht.

Ook informatie over andere handige andere kenmerken, zoals een lage instap, de beveiliging en de het remsysteem moet je zelf uitzoeken. Zoek je een elektrische fiets met lage instap voor ouderen, bijvoorbeeld, dan is dat lastig naar voren te brengen.

Dat is wat minder handig, want dit zijn toch kenmerken die belangrijk kunnen zijn.

De prijs voor de elektrische fietsen van Decathlon

Decathlon staat er bekend om goede producten te verkopen voor een vriendelijke prijs. En de elektrische fietsen van Decathlon zijn hier geen uitzondering op. Tijdens deze review bekeken we de prijzen voor de e-bikes van Decathlon en die zien er zeker niet slecht uit.

De goedkoopste Decathlon elektrische fiets is een vouwfiets voor kinderen en volwassenen. Hiervoor betaal je iets meer dan €600.

De duurste elektrische fiets bij Decathlon is een mountainbike met een prijs van bijna €7500. Dit is dan ook een superfiets met een actieradius van bijna 200 kilometer.

Gemiddeld gezien liggen de prijzen voor een elektrische fiets van Decathlon tussen de €1000 en €2000. Daarvoor krijg je niet de beste elektrische fiets van Decathlon, maar wel een prima model waar je vast plezier van hebt.

De ervaringen van huidige gebruikers van een e-bike van Decathlon

De elektrische fietsen van Decathlon met de beste beoordeling krijgen de hoogste score op gebruikersgemak en fietscomfort. Ook de prijs/kwaliteit verhouding wordt altijd erg hoog aangeschreven.

De fietsen met de hoogste beoordeling liggen in de prijsklasse van tussen de €1000 en €2000. Het zijn geen specialistische fietsen, maar meer gewone e-bikes van Decathlon voor mensen die een betaalbare goede en standaard elektrische fiets willen kopen.

De eigen merken van Decathlon, zoals B-Twin en de fietsen van Elops, krijgen goede reviews. Het zijn allemaal prima fietsen voor een goede prijs.

Daarbij is de garantieregeling voor Decathlon elektrische fietsen van hun eigen merk meestal erg goed. Levenslang op frame, vorm en stuurpen, bijvoorbeeld.

Iedereen die iets speciaals zoekt, een A-merk of een uitmuntende e-bike is bij Decathlon aan het verkeerde adres. Decathlon elektrische fietsen zijn ideaal voor iedereen die een goede prijs/kwaliteit verhouding zoekt.

Lees ervaringen op de Decathlon website

Omdat de elektrische fiets merken van Decathlon wat minder bekend zijn, is het ook lastig om daar goede reviews over te vinden. Wat is bijvoorbeeld de beste elektrische fiets van Decathlon? Dit antwoord moeten we je schuldig blijven.

Waar je wel van op aan kunt is dat een e-bike van Decathlon degelijk en betaalbaar is. En twijfel je nog, dan kan je altijd de ervaringen van huidige gebruikers doornemen. Deze staan onder elke fiets.

Filter de resultaten op beoordeling en je ziet snel welke e-bikes van Decathlon door huidige gebruikers als het beste worden gezien.

E-bike bij Decathlon kopen: 3 Tips

Ben je van plan om een e-bike bij Decathlon te kopen? Dan is deze review vast nuttig. Ook al kunnen we je niet vertellen wat de beste elektrische fiets bij Decathlon is, dit is ook een subjectief antwoord.

Het is de bedoeling dat jij de elektrische fiets bij Decathlon uitkiest die bij je past.

Daarom sluiten we af met 3 tips om te gebruiken als je een e-bike bij Decathlon gaat kopen. Eén daarvan heb je al gehad, en dat is dat je de ervaringen van huidige gebruikers doorneemt. De volgende 3 tips voegen we daaraan toe.

  1. Omdat Decathlon gedeeltelijk eigen merken verkoopt en gedeeltelijk een platform is voor andere winkels, is het goed om de garantie te controleren. Het goede nieuws is dat je voor elektrische fietsen van een Decathlon merk meestal een uitstekende garantie krijgt.
  1. Neem de tijd. Het aanbod is groot en het is niet al te gemakkelijk om op speciale eigenschappen te filteren. De beste e-bike van Decathlon voor jou staat er vast tussen.
  1. Gebruik de weelde aan informatie die Decathlon over elektrische fietsen publiceert. De website is een uitstekende bron met allerlei hulp bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets. Dit helpt enorm bij het uitkiezen, vooral als je een beginner bent.

Waar koop ik een goede Decathlon elektrische fiets?

Decathlon heeft een uitgebreide webwinkel, maar ook een groot aantal winkelpanden in heel Nederland. Je kunt het aanbod online in je eigen tijd bekijken en een winkel in je buurt opzoeken om met een medewerker te spreken.

Er zijn mogelijkheden genoeg. Met een klein beetje onderzoek is er ongetwijfeld een Decathlon elektrische fiets voor jou!
Veelgestelde vragen

Waarom zijn Decathlon elektrische fietsen zo goed betaalbaar?

Decathlon heeft enkele eigen merken. Ze maken per product een klein aantal modellen. Dat betekent dat ze per model veel verkopen en slim kunnen inkopen. Op die manier kunnen ze de prijs laag houden en toch kwaliteit bieden.

Wat zijn de eigen merken elektrische fietsen van Decathlon?

B’TWIN, Elops en Rockrider zijn voorbeelden van de eigen fietsmerken van Decathlon.