Doorzichtig windscherm kopen? Bekijk de top 4 beste!

Zoek je een windscherm waar je doorheen kunt kijken? Dan is een doorzichtig windscherm iets voor jou.

Het scherm creëert een windvrije plek en zorgt ervoor dat je nog om je heen kunt kijken. Of je het nu op jouw balkon, in de tuin, veranda of camping wilt gebruiken. 

Op deze pagina geven we je de 4 beste doorzichtige windschermen. Ontdek daarnaast welke soorten transparante windschermen er zijn.

Ook gaan we in op de voor- en nadelen van het transparante windscherm. En kom je te weten waar je op kunt letten. 

De 4 beste doorzichtige windschermen

Een doorzichtig windscherm van goede kwaliteit kan lastig te vinden zijn. Daarom helpen we je een handje. Wij hebben veel transparante windschermen vergeleken en hebben enkel de 4 beste geselecteerd: 

1: Oprolbaar windscherm doorzichtig – Brulo windscherm

Brulo-oprolbaar-windscherm-doorzichtig

Een bijzonder goed transparant windscherm is dat van Brulo. Het gaat om een uittrekbaar windscherm. Een windscherm die oprolbaar is in de cassette. Dat frame van de cassette is van aluminium gemaakt. Dat maakt het scherm stevig, maar ook licht van gewicht

De cassette maak je vast aan de muur. En aan de andere kant plaats je de vloerbevestiging voor het eindpunt. Het scherm kan automatisch oprollen. Het scherm is 3 meter breed en 1,8 meter hoog. Een ideaal windscherm voor in de tuin. 
2: Doorzichtig windscherm camping – ESVO windscherm met 3 ramen

Van ESVO is dit gebogen windscherm een aanrader. De 3 grote vensters maken het windscherm doorzichtig. Het windscherm kun je als een boog neerzetten. De breedte die dat in beslag neemt is 3,1 meter. De hoogte is 1,4 meter

In het scherm zijn gebogen aluminium stokken verwerkt. Dat geeft het scherm de nodige stevigheid. Het is erg makkelijk om het transparante windscherm in elkaar te zetten. 

In het midden zitten stalen stokken die je in hoogte kunt verstellen. De ritsen aan de zijkant maken het spannen en afsluiten makkelijk. De meegeleverde haringen en scheerlijnen zorgen voor nog meer stabiliteit. 
3: Windscherm veranda doorzichtig – Window transparant doek

Window-transparant-doek-balkon

Zoek je een handig windscherm voor op jouw balkon of veranda? Dan is dit windscherm van doorzichtig plastic ideaal. Je bevestigt het scherm door middel van scheerlijnen of koorden. In de hoeken van het doek zitten lussen, waar je de koorden aan vast kunt maken. 

Het doek kun je op verschillende plekken ophangen. Zolang de scheerlijnen maar ergens aan bevestigd kunnen worden. Of dat je haringen in de grond kunt steken. Het doek is regendicht en heeft ook een isolerende werking
4: Windscherm terras doorzichtig – VEBA terrasscherm 16 vak

VEBA-windscherm-terras-16-vaks-81001

Ben je op zoek naar een groot doorzichtig windscherm? Dan is dit mobiele windscherm van VEBA erg praktisch. De 16 ramen maken het windscherm transparant. Dit scherm wordt in de horeca vaak gebruikt als windscherm voor op het terras

Onder het scherm zitten wielen, daardoor verplaats je het scherm erg eenvoudig. En als je hem op de juiste plek hebt staan, kun je hem vergrendelen

Het scherm is onderhoudsvriendelijk en heeft een mooie industriële uitstraling. De buitenkanten van het terrasscherm kun je inklappen. Zo creëer je een gezellig windvrij hoekje. En ga je efficiënt met de beschikbare ruimte om. 
Soorten transparante windschermen

In de top 4 zag je het al: er zijn verschillende soorten transparante windschermen. Alle schermen worden op een andere manier bevestigd. Zo heb je bijvoorbeeld een windscherm van doorzichtig plastic, die je met scheerlijnen vastzet. 

Een ander doorzichtig windscherm is het uittrekbare windscherm. Het doek van dit scherm kan transparant of semi-transparant zijn. Dit is een compact scherm, omdat hij oprolbaar is in de cassette. Als je hem niet gebruikt, neemt hij weinig ruimte in beslag. 

Ook zijn er windschermen met ramen of vensters erin. Dat zijn dan vaak windschermen voor op de camping. Met spanbanden, stokken en haringen worden de windschermen in de grond vastgezet. Dit zijn ook fijne windschermen voor op het strand

Of het gaat om transparant windscherm op wielen, die verplaatsbaar is. Dat is handig bij grote ruimtes. Daar kan de wind vanuit verschillende hoeken komen. Het windscherm verplaats je naar de plek waar hij het meest effectief staat. 

De voor- en nadelen van een doorzichtig windscherm

Vraag je je af of een doorzichtig windscherm iets voor jou is? Weeg dan de voordelen af tegen de nadelen. We zetten ze voor je op een rij. 

👍 Voordelen

  • Zicht behouden

Een groot voordeel van het transparante windscherm, is dat je je zicht behoudt. Je blijft het uitzicht houden dat je al had. Of je het scherm nu gebruikt op het terras, op de camping of als windscherm op je balkon

  • Lichtinval

Naast dat je het zicht behoud, heb je nog lichtinval. Als een windscherm doorzichtig is, kan er immers nog licht doorheen komen. Dat is ideaal voor als je in je tuin, op je balkon of op het terras weinig schaduw wilt hebben. 

👎 Nadelen

  • Minder privacy

Als mensen voor een niet-transparant windscherm kiezen, is dat vaak voor privacy. Een ondoorzichtig scherm zorgt ervoor dat je uit het zicht zit. Ga je juist voor een transparant windscherm? Dan creëer je daar geen extra privacy mee. 

Doorzichtig windscherm kopen: Waar let je op?

De verschillende soorten doorzichtige windschermen hebben we besproken. Dat is al iets waar je op kunt letten bij het kopen van een transparant windscherm. Ook andere eigenschappen kunnen doorslaggevend zijn in de zoektocht:

De mate van transparantie

Het doorzichtige doek van het windscherm kan volledig transparant zijn of gedeeltelijk. Er zijn bijvoorbeeld doeken waar je nog doorheen kunt kijken. De stof is dan niet volledig dicht geweven. 

Bij een semi- doorzichtig windscherm kun je ook denken aan een scherm met vensters. Die vensters zijn een soort ramen in een doek. Alleen bij die vensters kun je dan door het windscherm heen kijken. 

Bevestiging

Ga je letten op de bevestiging van het transparante doek? Dan is het belangrijk om te weten of het windscherm er tijdelijk of vast in wordt geplaatst. 

Zoek je een tijdelijk winddoek die je niet altijd wilt gebruiken? Dan ga je eerder voor een bevestiging waarbij je niet hoeft te boren.

Een windscherm dat je kunt spannen of verplaatsen komt dan beter van pas. Een cassette windscherm bevestig je aan de muur. Daar moet je voor boren.
Veelgestelde vragen

Waarom een doorzichtig windscherm?

Een doorzichtig windscherm geeft je een windvrije omgeving. Zonder dat je het uitzicht over de omgeving verliest. Ook behoud je een zekere lichtinval met het scherm. 

Hoe zijn de beste transparante windschermen geselecteerd?

De top 4 is geselecteerd na het vergelijken van veel doorzichtige windschermen. De windschermen zijn vergeleken op specificaties. Ook werd er goed gelet op prijs- kwaliteit en de beoordelingen van gebruikers.Meer windschermen: