Douglas tuinhuis kopen? Bekijk de beste Douglas schuurtjes

Zoek jij een mooi houten tuinhuis in de tuin? Dan is een tuinhuis van douglas hout erg geschikt. Dit type hout heeft een warme, maar stoere uitstraling.

Daarnaast is het makkelijk te bewerken. Dat maakt een douglas tuinhuis ideaal voor buiten. 

In dit artikel ontdek je welke douglas tuinhuisjes de beste zijn. Daarnaast geven we je de voordelen van een douglas tuinhuis.

En vertellen we je op welke 5 aandachtspunten je moet letten. 

De beste douglas tuinhuisjes

Ga je een douglas tuinhuisje kopen? Dan kan het lastig zijn de juiste te vinden. In vergelijking met andere tuinhuizen, is het aanbod aan douglas tuinhuisjes namelijk beperkt.

Wij hebben voor jou de beste douglas tuinhuisjes op een rijtje gezet:

1: Beste douglas tuinhuis – Tuindeco douglas tuinhuis

Een erg goed douglas tuinhuis is deze van Tuindeco. Tuindeco staat bekend om de mooie tuinhuizen van goede kwaliteit. Deze heeft een mooie zwarte uitstraling en een zadeldak

Dit is niet alleen een douglas tuinhuis. Voor het maken van dit tuinhuis zijn meerdere houtsoorten gecombineerd. De ramen zijn gemaakt van vurenhout en verder is er ook larikshout gebruikt. Alle drie duurzame materialen, waar je lang plezier van hebt. 

Het stevige slot en de grendel maakt het makkelijk om het tuinhuis af te sluiten. Het huisje heeft een oppervlakte van 14,3 vierkante meter. De afmetingen zijn 468 x 306 centimeter
2: Tuinhuis douglas hout – Tuindeco Hamar 4

Een groot tuinhuis van douglas hout is de Hamar 4. Dit douglas houten tuinhuis heeft een oppervlakte van 30,1 m². De afmetingen zijn 678 x 445 centimeter. Een ideale optie als je veel ruimte in de tuin vrij hebt. 

Het tuinhuis is gemaakt van douglashout en larikshout. Het vereist weinig onderhoud. En dat terwijl het douglas tuinhuis lang mee zal gaan. 

Het huisje heeft een stoere uitstraling en kan in meerdere kleuren worden besteld. Bovenop liggen dakpannen, zodat je binnen goed droog zit. En aan de zijkanten vind je meerdere ramen
3: Groot tuinhuis douglas – Tuindeco Bergen XL

Nog een mooi tuinhuis van Tuindeco is deze Bergen XL. Dit is hetzelfde type tuinhuis als op de eerste plek staat. Maar dan in een groter formaat. Het oppervlakte van dit douglas tuinhuis is namelijk 30,6 m². De afmetingen bedragen 677 x 452 centimeter

Het grote formaat zorgt ervoor dat je het tuinhuis voor veel doeleinden in kunt zetten. Gebruik het tuinhuis als schuur, als opslag of als toevoeging aan de woonruimte. Je kunt het huisje afsluiten

Het tuinhuis is gemaakt van douglas hout, larikshout en vurenhout. Het heeft een mooie zwarte kleur. Dat wordt gecombineerd met houten balken. 
4: Douglas tuinhuis met overkapping – Fonteyn traditioneel

Ook dit Fonteyn tuinhuisje is een aanrader. Dit is niet alleen een douglas tuinhuis, maar een douglas tuinhuis met overkapping. Met deze handige combinatie geniet je extra van je tuin. Je hebt meer ruimte om spullen op te slaan, en kunt overdekt buiten zitten. 

De totale afmeting is 550 x 330 centimeter. De set ontvang je als bouwpakket. Alles is voorgemonteerd, zodat je het zelf eenvoudig in elkaar kunt zetten. Voor het dak krijg je waterdichte dakfolie, daktrim en hemelwaterafvoer

Het hout heeft een mooie zwarte kleur gekregen. Het douglas tuinhuisje kun je met een deur openen en sluiten. 
5: Douglas tuinhuis met veranda – Tuindeco Oslo L

Nog zo’n fijn douglas tuinhuis is de Oslo van Tuindeco. Ook dit is een douglas tuinhuis met overkapping. Het huisje zelf is erg ruim. Je hebt genoeg plek om spullen op te slaan. Met 2 deuren is het huisje te openen. Bovendien heb je natuurlijk lichtinval door de ramen. 

Voor het tuinhuis zijn meerdere houtsoorten gebruikt. Naast douglas hout is er ook geschaafd lariks hout gebruikt. Je krijgt de set als bouwpakket inclusief montage instructies en benodigde materialen voor het dak.  

Het douglas tuinhuis met veranda is 478 x 380 centimeter. Daarmee heeft het geheel een oppervlakte van 18,1 m². 
6: Tuinhuisje met overkapping douglas – Fonteyn traditioneel overkapping

Wil je droog in de tuin kunnen zitten? En ruimte hebben om spullen op te slaan? Ga dan voor dit tuinhuisje met overkapping van douglas hout. De afmetingen zijn in totaal 550 x 330 centimeter. Het douglas schuurtje heeft een deur die je af kunt sluiten.  

Verder heeft het tuinhuis van douglas een hout look. En kun je het ook in een zwarte kleur bestellen. Het douglas hout is onbehandeld

Je krijgt het douglas tuinhuis met overkapping als bouwpakket. De instructies maken het eenvoudig om het tuinhuisje in elkaar te zetten. 
7: Douglas schuurtje – Tuindeco Tubbergen DHZ

Een prachtige schuur van douglas hout is ook deze van Tuindeco. Het tuinhuis is erg ruim. En daarmee ideaal als opslagruimte, als hobbyruimte of als lounge. Het douglas tuinhuis heeft een zwarte kleur, meerdere ramen en 2 openslaande deuren

Ook dit douglas schuurtje ontvang je als bouwpakket. Bij de set krijg je alle benodigde materialen en instructies

De afmetingen zijn 455 x 500 centimeter. Het totale oppervlakte van dit tuinschuurtje van douglas hout is 16 m². Het huisje is gemaakt van douglas hout en van larikshout
Waarom een tuinhuis van douglas hout?

Een douglas tuinhuis is stijlvol en bijzonder praktisch. Het hout heeft aan het begin een warme en stoere uitstraling. Na verloop van tijd wordt het hout steeds grijzer, maar behoudt het zijn charme. 

Bovendien is douglas hout erg goed bestand tegen vocht. En kan het amper rotten. Dat maakt dat je langdurig plezier kunt hebben van een douglas houten tuinhuis. Al helemaal als je het laat impregneren. Want dat is bij dit type hout mogelijk. 

Verder is het douglas hout erg bewerkbaar. Het is recht, biedt stabiliteit en kan goed worden verwerkt. Het is goed mogelijk om erin te boren of het hout op maat te krijgen. 

5 aandachtspunten bij het kopen van een douglas tuinhuis

Ga je een tuinhuis van douglas hout kopen? Dan is het slim om op een aantal eigenschappen te letten. Om dat goed te doen, hebben we diverse aandachtspunten voor je opgesteld. 

1: Bepaal welk type douglas tuinhuis je zoekt

Niet elk tuinhuis van douglas hout heeft dezelfde vorm. Ga af op je eigen smaak en op jouw wensen met het tuinhuis. Je kunt enkel gaan voor een douglas schuur of tuinhuis, maar je kunt ook combineren

Combineer het douglas schuurtje bijvoorbeeld met een overkapping. Je hebt dan een douglas tuinhuis en overkapping in één. Dit wordt ook wel een douglas tuinhuis met veranda genoemd.

Ga je liever alleen voor de overkapping? Dan kun je ook eens kijken naar een open tuinhuis. Daarbij zit je volledig buiten, maar wel overdekt en vaak ook uit de wind.  

2: Ga voor een vormgeving naar wens

De tuinhuisjes van douglas hout kunnen erg in vormgeving verschillen. Het douglas hout kan bijvoorbeeld zijn geschilderd. Je ziet ze in een zwarte kleur, maar ook in een normale hout look. Het is voor iedereen weer anders wat als een mooi tuinhuisje wordt gezien. 

Bovendien kan het douglas hout zijn behandeld. Dan is het geïmpregneerd of bestand gemaakt tegen weersinvloeden. Daardoor is het douglas tuinhuis beter geschikt voor buiten. En gaat de douglas schuur langer mee. 

Wat je ook wel eens ziet, is een tuinhuis van meerdere houtsoorten. Er is dan gebruik gemaakt van douglas hout, maar ook van vurenhout of lariks hout. Dat doet iets met de uitstraling en stevigheid van het tuinhuis. Het kan de fundering verstevigen.

Bij de vormgeving kun je ook letten op het aantal ramen en deuren. Het ene douglas tuinhuis heeft veel ramen en het ander helemaal geen.

Ook verschilt het aantal deuren. Dat kunnen er één of twee zijn. Met 2 openslaande deuren is het makkelijker spullen in- en uit het douglas tuinhuis te verplaatsen.

3: Het juiste douglas schuur formaat

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van de douglas schuur, is het formaat. Dat kan erg verschillen. Het ene douglas tuinhuis is 3 x 3 meter en het ander is juist groter of kleiner. 

Let daarom goed op de breedte, hoogte en lengte van het tuinhuis. Ook wordt het formaat soms uitgedrukt in het oppervlakte van het tuinhuis. Bij veel bedrijven kan het douglas tuinhuis op maat worden gemaakt.

4: Gebruiksgemak staat voorop

Het gebruiksgemak van de douglas schuur is belangrijk. Zelf zet je het douglas tuinhuisje nog in elkaar. De set is vaak inclusief montage handleiding en benodigdheden. Dat moet niet al te moeilijk zijn. Anders had je net zo goed een kant en klaar tuinhuis kunnen kopen. 

5: Let op de verhouding tussen prijs en kwaliteit

De tuinhuizen verschillen in prijs. Een tuinschuurtje van douglas hout kost in onze top 7 gemiddeld zo’n €6.350,-. De prijs hangt voor een groot deel af van het type douglas tuinhuis. 

Wat wel gesteld moet worden, is dat douglas hout relatief lang meegaat. Al helemaal als je het vergelijkt met tuinhuizen van andere houtsoorten. 

Ook het formaat van het douglas schuurtje is erg bepalend. Een groter tuinhuis kost immers meer geld. En zo kan het je ook meer kosten als je een douglas tuinhuis op maat laat maken.

Of als je gaat voor een tuinhuisje met overkapping van douglas hout. Daar is immers meer douglas hout voor nodig. 

Alternatieven voor een douglas tuinhuis

Naast een douglas houten tuinhuis, zijn er ook andere soorten om uit te kiezen. Binnen de houtsoorten zijn vurenhout of grenenhout ook erg populair voor tuinhuizen.

Daarnaast is een eikenhout tuinhuis of een tuinhuis van lariks hout een goede optie. Deze laatste 2 houtsoorten zijn wat duurder, maar gaan ook langer mee. 

Bovendien kunnen de tuinhuizen van kunststof worden gemaakt. Een kunststof tuinhuis is erg geschikt voor buiten. En heeft een gunstig prijskaartje. Er zijn verschillende merken met stevige kunststof tuinhuisjes. Een Keter tuinhuis is daar een goed voorbeeld van. 

Een andere mogelijkheid is een tuinhuis van metaal. In vergelijking met hout is metaal vrij betaalbaar. Daarnaast hoef je het metalen tuinhuis amper te onderhouden. En zet je het eenvoudig in elkaar. Goede metalen tuinhuizen, zijn de tuinhuizen van Biohort.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste tuinhuisjes van douglas hout geselecteerd?

In de top 7 komen alleen douglas tuinhuisjes voor van goede kwaliteit. De douglas tuinhuizen zijn geselecteerd op basis van de beste prijs- en kwaliteitverhouding.

Moet je een douglas tuinhuis onderhouden?

Het is niet per se nodig om douglas hout te onderhouden. Maar het wordt wel aangeraden. Met de juiste behandeling gaat het douglas houten tuinhuis namelijk langer mee. Zonder behandeling gaat het douglas tuinhuisje maximaal 15 jaar mee. Met behandeling kun je daar nog vele jaren bij optellen. 

Waar koop je een douglas tuinhuis?

Niet elke tuinhuis winkel heeft een douglas tuinhuis op voorraad. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden bij Fonteyn. Er zijn Fonteyn tuinhuizen van douglas hout. En ook bieden ze douglas tuinhuisjes van andere merken aan. Daar vind je zowel dure als goedkope tuinhuisjes. Je kunt eventueel ook een bezoekje brengen aan een tuinhuis showroom.

Kan je een douglas schuur zelf bouwen?

Het is ook mogelijk om een douglas tuinhuis zelf te bouwen. Dat vereist echter wel de nodige handigheid. Weet ook dat je de meeste douglas tuinhuisjes als bouwpakket ontvangt. Ook die moet je zelf in elkaar zetten. Voor het zelf bouwen van een douglas schuur dien je de benodigdheden in huis te halen. Koop voldoende douglas hout in, regel het gereedschap en maak het hout zelf op maat. 


Meer tuinhuizen: