Draadloze wifi camera voor buiten op accu kopen? De Top 5

Met een wifi camera buiten heb je altijd zicht op wat er rondom je huis gebeurt. Dat is handig om te zien wie er voor de deur staat of om je woning te beveiligen. Deze draadloze camera zet je neer waar het nodig is.

Wil jij een draadloze wifi camera voor buiten? Dan heb je voldoende keuze. In dit artikel bespreken we de 5 beste buitencamera’s op accu. Je ziet deze top 5 hieronder alvast.

Uiteraard hebben we ook een koopgids opgesteld, met alles om rekening mee te houden als je een draadloze camera voor buiten gaat kopen.

 1. Eufycam 2C (2 beveiligingscamera’s plus basisstation)
 2. Imou Cell Go Solar Kit (beveiligingscamera op zonne-energie)
 3. ProTrue Housetrack bewakingscamera (bewakingscamera met app en wifi)
 4. Rink Stick Up Cam (camera met gezichtsherkenning)
 5. EZVIZ BC1-B2 beveiligingscamera (2 draadloze camera’s met infrarood sensor)

Top 5: De beste wifi camera’s voor buiten

Deze top 5 met beste wifi camera’s is zorgvuldig samengesteld. We hebben gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en ook de prijs. We bespreken ze elk in meer detail.

1. Eufycam 2C

Alle draadloze camera’s voor buiten van Eufy by Anker worden door huidige gebruikers als de beste omschreven. Dit is een verpakking van 2 plus een basisstation. Ze werken op een oplaadbare batterij die 6 maanden meegaat.

Je neemt ze dus vrijwel direct in gebruik. Het basisstation heeft ruimte voor 8 wifi camera’s voor buiten en binnen. Je kunt je systeem dus uitbreiden als het bevalt. Hij is waterdicht (IP67) en via de app zie je de live beelden.

👍 Voordelen:

 • 6 maanden batterijduur.
 • Geen maandelijks abonnement nodig.
 • Waterdicht (IP67).
 • Apple Homekit, Google Home en Amazon Alexa.
 • Anti-diefstal alarm.

👎 Nadelen:

 • Geen nachtzicht.
2. Imou Cell Go Solar Kit

Het handige van deze beste wifi camera voor buiten is dat hij een zonnepaneel heeft. Hij werkt op batterijen die met het zonnepaneel worden opgeladen.

Hij heeft infraroodverlichting, ingebouwde wifi (zorg dat je voldoende bereik hebt) en wordt gekoppeld aan een app. Een maandabonnement is niet nodig.

De ingebouwde opslag is 4GB. Hij heeft een inbraakalarm en werkt volledig alleenstaand. Een basisstation heb je dus ook niet nodig. Hij is IP65 waterdicht.

👍 Voordelen:

 • Oplaadbare batterij met zonnepaneel.
 • Mooie prijs.
 • 4GB intern geheugen (6 maanden aan beelden).
 • Geen abonnement nodig.
 • AI-algoritme voorkomt valse meldingen.

👎 Nadelen:

 • Goede wifi verbinding nodig.
 • Geheugen kan niet worden uitgebreid.
3. ProTrue Housetrack bewakingscamera

Deze bewakingscamera van ProTrue is erg goed te betalen. Hij heeft een panoramisch uitzicht en nachtzicht. Je kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken.

Ook al wordt hij als babycamera geadverteerd, door de ingebouwde microfoon en luidspreker is het ook een uitstekende keuze naast je deurbel. Je kunt de beelden opslaan op de 32 GB micro SD kaart. Tegen extra betaling krijg je meer functionaliteiten en Cloud opslag.

👍 Voordelen:

 • USB-oplaadbare beveiligingscamera.
 • Nachtzicht en bewegingssensor.
 • Mooi panoramisch uitzicht.
 • Voor Alexa en Google Assistent.
 • Waterdicht (IP66).

👎 Nadelen:

 • Werkt alleen op 2,4 GHz wifi.
4. Rink Stick Up Cam

Ring maakt een groot aantal beveiligingsproducten voor rondom je woning. Deze camera is draadloos en werkt op een accu. Het is een wifi camera voor buiten die werkt met een app.

Voor opslag van de beelden op de Cloud heb je wel een Ring Protect abonnement nodig (€3,99 per maand). Hij heeft nachtvisie en een ingebouwde microfoon waarmee je met iemand buiten kan praten. De camera is spatwaterdicht, dus hang hem op een beschut plekje.

👍 Voordelen:

 • Gezichtsherkenning en bewegingsdetector.
 • Waarschuwing als er iemand wordt gesignaleerd.
 • Luidspreker.
 • Nachtvisie.
 • Kan worden uitgebreid.

👎 Nadelen:

 • Een maandabonnement is nodig.
 • Alleen spatwaterdicht.
5. EZVIZ BC1-B2 beveiligingscamera

De laatste draadloze camera voor buiten uit onze top 5 is deze van EZVIZ. Je krijgt er 2 camera’s bij en een basisstation. Ze werken op batterijen en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Door de microfoon en de speakers kan je ook met iemand praten. Hij heeft een infrarood sensor voor nachtzicht, een bewegingssensor en een micro SD-kaart voor opslag. Je bedient de camera’s via een app en door het basisstation kan je ze ook uitbreiden.

👍 Voordelen:

 • Microfoon en speaker.
 • Nachtvisie.
 • Bewegingssensor.
 • Uitbreiding mogelijk.
 • Opslag op camera.

👎 Nadelen:

 • Voor Cloud opslag is maandabonnement nodig.
Wat is een wifi camera voor buiten?

Een draadloze camera op accu plaats je waar je wilt. Je hebt geen netstroom nodig, want hij heeft een batterij. Deze moet je eens in de zoveel tijd vervangen of opladen. Vaak gaan de batterijen erg lang mee, 3 maanden tot een half jaar.

De buitencamera op accu wordt verbonden aan het internet via je wifi thuis. Daardoor kan je de beelden live bekijken op je telefoon. De beelden worden opgeslagen op het interne geheugen of via de Cloud. In dit laatste geval moet je vaak betalen voor een abonnement.

Je kunt een beveiligingscamera op batterij alleen installeren of een systeem aanleggen. Soms heb je daar dan ook een basisstation bij nodig. Als de bewegingssensor iets detecteert krijg je een melding en worden de beelden opgenomen.

Een beveiligingscamera die draadloos is heeft vaak ook een microfoon en speakers. Dan kan je op afstand met iemand praten.

Koopgids: waar let je op als je een draadloze camera op accu gaat kopen?

Een wifi camera buiten koop je niet zomaar. Er zijn duurdere en goedkopere exemplaren en simpele en uitgebreide. Let op de aandachtspunten die we hier bespreken en je vindt vast een uitstekende draadloze camera voor buiten bij jouw woning.

1. De stroomvoorziening

Niet alle draadloze camera’s op accu worden op dezelfde manier van stroom voorzien. Ja, ze hebben allemaal een batterij, maar soms is deze oplaadbaar en andere keren niet. In de app zie je altijd wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Het voordeel van een beveiligingscamera op batterij is dat je geen aansluiting aan je elektriciteit hoeft te regelen.

Tip: kies voor een buitencamera op accu met zonnepaneel. Deze vult de batterij met zonne-energie. Je kunt hem altijd bijladen, in de winter bijvoorbeeld. Zet het zonnepaneel op een goede plek en je draadloze camera werkt altijd.

2. De maximale batterijduur

Controleer altijd de maximale batterijduur even. Dat staat als het goed is aangegeven bij de specificaties van de wifi camera voor buiten. Het is handig als de batterij lekker lang meegaat, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

3. De opslag

Bijna alle beveiligingscamera’s voor buiten die draadloos zijn en met opname werken hebben een bewegingssensor. Je krijgt dan een bericht als er iets vreemds is gesignaleerd. De beelden worden dan opgenomen.

Om te voorkomen dat een blaadje of kat de sensor in werking stelt, heeft deze gezichtsherkenning.

Deze beelden moeten ergens worden opgeslagen. Een wifi camera voor buiten met een intern geheugen doet dat zelf.

De beelden zie je terug via je app. Andere draadloze camera’s voor buiten staan in verbinding met de Cloud. Daar heb je dan vaak wel een abonnement voor nodig. Dit is een paar euro’s per maand.

4. Waterdichtheid

Omdat je een beveiligingscamera die draadloos is buiten wilt plaatsen, is het van groot belang dat deze waterdicht is. Hoe waterdicht je wifi camera voor buiten is, dat zie je aan de IP certificering. Hoe hoger het getal, hoe beter de camera bestand is tegen water.

IP65 betekent bijvoorbeeld dat de wifi camera voor buiten stofdicht is en tegen een flinke regenbui kan. Deze kan je overal ophangen. IP67 betekent stofbestendig en volledig waterdicht.

Het is dus goed om te kijken waar je jouw nieuwe wifi camera buiten wilt ophangen. Op een beschut plekje is een lagere IP-certificering ook voldoende.

5. Handige functies

De bewegingssensor is een goed voorbeeld van de handige functies die jouw wifi camera voor buiten kan hebben. Er zijn ook andere functies die voor jou goed van pas kunnen komen.

Dit zijn de meest gangbare om dan over na te denken:

 • Nachtzicht: vooral als je een beveiligingscamera op batterij aanschaft is nachtzicht handig. Als er dan in het donker iemand rond je huis rondloopt, dan is deze duidelijk zichtbaar.
 • Microfoon en speaker: zet je een wifi camera voor buiten bij je voordeur, dan is het goed als deze een microfoon en speaker heeft. Je ziet wie er voor de deur staat en kunt daar zonder deze te openen mee praten. Ook als je niet thuis bent, via de app.
 • Smart Home Platform: heb jij thuis een bekend Smart Home Platform, bijvoorbeeld van Google, Apple of Amazon? Dan kan je jouw wifi camera voor buiten daar ook op aansluiten.

6. Bediening met een app is handig

Als je een wifi camera voor buiten aanschaft die te bediening is met een app, dan hoef je niet thuis te zijn als je de beelden wilt zien. Stel je zit op het werk en je krijgt een melding, dan kan je ook van daar zien wat dit heeft veroorzaakt.

Dit is bijzonder handig als je een wifi camera voor buiten koopt met een microfoon en speaker. Zo zeg je tegen een vriend die voor je deur staat dat je er zo aankomt of tegen de koerier dat hij het pakketje in de schuur mag leggen.

7. Uitbreiden of houd je het hierbij?

Als laatste denk je even na over de toekomst. Is beveiligingscamera buiten die draadloos is en met opname werkt voldoende voor jou? Dan is de bediening via de app voldoende.

Wil je je beveiligingssysteem uitbreiden, dan is het handig als je een basisstation hebt of een Smart Home Platform.

Kies in dit geval altijd de wifi camera’s voor buiten van een merk dat je aanstaat. Want uitbreiden zal bijna altijd met producten van hetzelfde merk moeten gebeuren.

Tip: een aantal leveranciers bieden een beginnerspakket aan, met bijvoorbeeld 2 of 3 camera’s en een basisstation. Dit is te overwegen als je in de toekomst wilt uitbreiden.

Waar koop ik een draadloze wifi camera voor buiten?

beveiligingscamera buiten wifi

Draadloze wifi camera’s voor buiten zijn te vinden in doe-het-zelf zaken, bij technologie speciaalzaken en bij grote warenhuizen. Het is niet moeilijk om ze te vinden.

Ga je de draadloze wifi camera online aanschaffen? Dan vind je ongetwijfeld ook een mooie aanbieding. Vergeet alleen niet de specificaties (en de retourvoorwaarden) goed door te nemen.
Veelgestelde vragen

Hoe bevestig ik mijn wifi camera voor buiten?

De meeste wifi camera’s voor buiten worden aan de gevel bevestigd. Hiervoor krijg je alle benodigdheden, zoals schroeven en een muurbevestiging.

Waarvoor kan ik mijn draadloze camera voor buiten gebruiken?

Je ziet wie er voor je deur staat en je detecteert inbrekers of ander vreemd gedrag met een draadloze camera voor buiten. Via de app krijg je waarschuwingen en kun je met de persoon praten die bij je aanbelt. Gebruik een app en dat zie je ook als je niet thuis bent. Handig voor als de postbode er is met een pakketje.