Draagbare BBQ kopen? Bekijk de Top 7 beste!

Wil je een barbecue kopen die je makkelijk kunt verplaatsen? Dan is een draagbare barbecue ideaal. De draagbare bbq heeft handige eigenschappen die het verplaatsen makkelijk maakt.

In dit artikel lees je daar meer over. 

We vertellen je eerst welke draagbare bbq’s de beste zijn. Daarna gaan we in op de definitie- en de voor- en nadelen van de draagbare bbq.

En kom je te weten welke alternatieven geschikt kunnen zijn. 

De beste draagbare barbecues

Wil je een compacte barbecue kopen, die je makkelijk vervoert? Wij hebben de beste draagbare bbq’s voor je op een rijtje gezet. De volgende 7 barbecues zijn makkelijk te verplaatsen. 

Voor de variëteit hebben we verschillende soorten geselecteerd. In de top 7 staan zowel houtskool als gas bbq’s. Daarnaast verschillen ze erg in vorm.

Allemaal zijn ze van goede kwaliteit:

1: Beste draagbare barbecue – Weber Go-Anywhere barbecue gas

Van Weber is de Go-Anywhere barbecue een aanrader. De Weber Go-Anywhere is bijzonder makkelijk te verplaatsen. Het is een compacte bbq van 41 x 26 centimeter groot. Bovenop zit een grote en extra stevige handgreep om de barbecue aan op te tillen. 

Ondanks het kleine formaat heb je een vrij groot kookoppervlak. ook erg fijn is dat de barbecue weinig weegt. Het gewicht van de bbq is slechts 7 kg. Het is een kleine gasbarbecue die werkt op propaan/butaan

De grillplaten zijn van gietijzer gemaakt. En de poten kun je draaien, zodat je de deksel vergrendelt voor het transport. 
2: Ronde draagbare BBQ – Cobb Pro Compact

De beste draagbare barbecue is de Cobb Pro Compact. De Cobb Pro Compact is een kleine ronde barbecue. De diameter is 30 centimeter.

Dat compacte formaat maakt de bbq goed verplaatsbaar. Je neemt hem eenvoudig met je mee om op het strand, in de tuin of op de boot te barbecueën. 

De barbecue werkt op houtskool en heeft een mandje voor de briketten. Het duurt niet lang voordat de bbq op temperatuur is. 

Verder krijg je een mantel, kom en deksel, die helpen bij het reguleren van de temperatuur. De bbq is gemaakt van roestvast staal en weegt slechts 3,4 kg
3: Draagbare BBQ houtskool – Boretti Houtskool barbecue

Nog zo makkelijk te vervoeren is de Boretti Terzo barbecue. Dit is een kleine houtskoolbarbecue. Aan de zijkanten zitten stevige handgrepen. En ook de deksel is met een handgreep te openen. De afmetingen zijn 30 x 40 x 52 centimeter.

De barbecue is erg stabiel. Het model is dan ook gemaakt van staal. Dat zorgt wel voor een wat zwaarder gewicht. De barbecue weegt 15 kg. Dat is nog steeds goed te verplaatsen. 

Erg makkelijk is ook dat je de poten in kunt klappen. En dat onderdelen uitneembaar zijn. Daardoor kun je de barbecue goed zelf schoonmaken. 
4: Barbecue draagbaar – LotusGrill Classic

Ook de compacte bbq van LotusGrill is erg makkelijk te vervoeren. De LotusGrill barbecue heeft een ronde vorm en een diameter van 35 centimeter. Dat is ongeveer geschikt voor 5 personen. Het is mogelijk om de grill in meerdere maten te bestellen. 

Dat kleine formaat maakt het vervoeren eenvoudig. En daar is het lichte gewicht ook handig bij. De barbecue weegt namelijk slechts 3,7 kg.

Tijdens het vervoeren berg je de bbq op in de meegeleverde draagtas. Daardoor is dit een fijne bbq voor op vakantie, voor op het strand of waar dan ook. 
5: Beste inklapbare draagbare BBQ – Bo-Camp Notebook

De Bo-Camp Notebook is gemaakt om gemakkelijk verplaatst te worden. De barbecue heeft de vorm van een notebook. Je kunt hem geheel inklappen, zodat de barbecue een plat formaat krijgt. Aan de bovenkant zit een handvat waar je de barbecue aan optilt. 

De Bo-Camp Notebook werkt op houtskool en is gemaakt van rvs. Het kookoppervlak bedraagt 22 x 27 centimeter. De barbecue weegt slechts 1,2 kg. En om het verplaatsen nog makkelijker te maken, krijg je ook een draagtas bij de barbecue. 

En wil je de barbecue liever als vuurkorf gebruiken? Dan kan dat!
6: Kleine draagbare BBQ – Everdure Cube

De Everdure Cube is eveneens een praktische draagbare bbq. Dit is een kleine houtskoolbarbecue. De barbecue is perfect voor thuis gebruik. En ideaal om mee te nemen. 

De barbecue heeft een rechthoekige vorm en is 32 x 38,4 x 22,4 centimeter groot. Het gewicht bedraagt slechts 7 kg. Aan de zijkanten zitten handgrepen.

Die handgrepen blijven koel. Om de barbecue zit tevens een hitte beschermend schild en de barbecue heeft een deksel. 

De barbecue ziet er stijlvol uit. Je kunt hem in veel verschillende kleuren bestellen. 
7: Draagbare kamado BBQ compact – Big Green Egg MiniMax

Barbecue jij het liefst met een kamado barbecue? Dan is deze mini versie van de Big Green Egg de juiste optie. Het kleine barbecue ei heeft handige handgrepen. Daar til je de barbecue makkelijk aan op. Zo neem je hem mee naar het strand, de boot of in de tuin. 

Het kookoppervlak bedraagt 33 centimeter. Daardoor kun je met gemak met zijn vieren barbecueën. Het rooster is gemaakt van roestvast staal. 

Verder is de barbecue gemaakt van keramiek. Dat geeft een unieke smaak aan het eten. Maar maakt de barbecue wel iets zwaarder dan gemiddeld. De kleine Big Green Egg weegt namelijk 35 kg.
Wat is een draagbare BBQ?

Een draagbare bbq is eenvoudig te verplaatsen. Het is een bbq die je eenvoudig overal mee naartoe neemt. Vaak is de draagbare bbq een relatief kleine bbq. Alleen dat al maakt het vervoeren makkelijk.

Maar ook andere eigenschappen dragen daaraan bij:

Zo heeft de draagbare bbq vaak handige handgrepen. Hier til je de bbq met gemak mee op. Het is afhankelijk van de vorm hoe de handgrepen precies zijn gemonteerd. 

Daarnaast heeft de draagbare bbq meestal een wat lichter gewicht. Ook dit draagt bij aan het makkelijk verplaatsen van de bbq. Je ziet bij de draagbare bbq ook vaak een meegeleverde draagtas. De tas beschermt de bbq tijdens het vervoeren. 

De voor- en nadelen van een draagbare BBQ

Twijfel je of de draagbare bbq iets voor jou is? Verdiep je dan eens in de voor- en nadelen. Ze geven je een helder beeld van de barbecue.

We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

👍 Voordelen

  • Verplaatsbaar

Het grootste voordeel is natuurlijk dat de bbq verplaatsbaar is. Je neemt de draagbare bbq makkelijk met je mee. Daardoor kun je hem op veel plekken gebruiken. Ga heerlijk barbecueën op het strand, op de boot of op vakantie. Dat is bij een stenen bbq bijvoorbeeld niet mogelijk.

  • Gunstig geprijsd

De draagbare bbq heeft vaak een wat kleiner formaat. Dat scheelt veel in prijs. Vooral als je het vergelijkt met een grote bbq

  • Compact

De draagbare barbecue is compact. Bij het opbergen van de barbecue komt dat goed van pas. Daarnaast neem je hem door het kleine formaat makkelijk met je mee. Je hoeft de bbq geen vaste plaats te geven. 

👎 Nadelen

  • Verminderde power

Wat soms een nadeel kan zijn is dat een draagbare bbq minder effectief is. Het draagbare model heeft minder power dan een grote vaste barbecue. 

  • Geschikt voor kleine groepen

De draagbare bbq is vaak wat compacter. Hierdoor kan het minder geschikt zijn om met een grote groep te gaan barbecueën. Let daarbij op het formaat van de grill. Het oppervlakte van de grill bepaalt hoeveel je erop kwijt kunt. En met hoeveel personen je kunt gaan barbecueën. 

Alternatieven voor een draagbare barbecue

Er zijn meer soorten barbecues die handig zijn in gebruik. Wat dacht je bijvoorbeeld van de skottelbraai. Dit is een fijne barbecue, die vaak tijdens het kamperen wordt gebruikt.

De skottelbraai is een groot kookstel die werkt op een gasfles. Daar kun je ook een grill bovenop plaatsen. 

Een leuke optie is ook de opvouwbare bbq. Bij dit type kunnen delen van de barbecue worden ingeklapt. Soms is heel de barbecue inklapbaar. Dat opvouwen geeft de barbecue een compact formaat. Dat is erg handig als je de barbecue goed wilt kunnen opbergen. 

En zoek je specifiek naar een compacte bbq? Dan is een kleine barbecue ideaal. Ook een tafelbarbecue kan een goede optie zijn. Dit zijn barbecues in een klein formaat.

Erg handig als je weinig ruimte voor de barbecue hebt. Wegens het compacte formaat zijn de barbecues vaak ook nog handig te verplaatsen.

Hoe zijn de beste draagbare barbecues geselecteerd?

Voor het samenstellen van de 7 beste draagbare bbq’s zijn veel goede barbecues met elkaar vergeleken. Alleen de meest handige draagbare bbq’s werden geselecteerd.

Ze hebben een goede verhouding tussen prijs-kwaliteit en gaan lang mee.

Waar koop je een draagbare BBQ?

Voldoende bbq winkels en webshops bieden goede draagbare barbecues aan van onder andere de beste bbq merken. Wij hebben alvast een aantal winkels geselecteerd waar je gegarandeerd slaagt:


Misschien ook interessant: