Driewieler met duwstang kopen? De beste fietsjes met duwstang

Heb je een klein kind? En wil je graag op een leuke en handige manier samen op pad? Ga dan voor een driewieler met duwstang.

Dit is een speelse manier om van A naar B te komen. Je hoeft je kleine niet meer te tillen en je kind maakt alvast kennis met het fietsen. 

Om plezier aan de driewieler te beleven, is de kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom zetten we de top 7 beste driewielers op een rij.

Ook vertellen we je waar je op moet letten en welke accessoires handig kunnen zijn. 

Top 7 beste driewielers met duwstang

We besparen je graag het zoekwerk. Daarom hebben we verschillende driewielers getest. De volgende 7 driewielers met duwstang zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. 

1: Beste driewieler met duwstang – Little Tikes Trike 4-in-1

De Trike 4-in-1 fiets met duwstang van Little Tikes staat op de eerste plaats. Deze knalroze driewieler met duwstang is veilig, comfortabel en praktisch. Maar het handigste aan deze driewieler is dat hij ombouwbaar is. 

De driewieler kan op 4 verschillende manieren worden gebruikt. Als kinderen jong zijn bestuur je de driewieler zelf. Naarmate kinderen ouder worden, kun je ze steeds meer zelfstandigheid geven. Ze kunnen later zelf sturen en trappen, zonder duwstang. 

De veiligheid staat voorop. Kinderen tot 3 jaar kunnen de driewieler gebruiken. Het maximale gewicht is 25 kg. De driewieler heeft een zonnescherm en ruimte voor bagage
2: Stevige duw driewieler – Kettler Funtrike Waldi

Van het merk Kettler is de Funtrike Waldi een aanrader. Deze duw driewieler is er in verschillende kleuren. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen met het fietsje spelen. De driewieler met duwstang kan namelijk worden belast met maar liefst 50 kg

De massieve wielen zijn geruisloos. Met de pedalen voorop kan er worden getrapt. Maar dat is niet nodig, want het fietsje heeft automatische vrijloop. Kinderen kunnen comfortabel op het fietsje plaatsnemen door de verstelbare onderdelen

Een leuk detail is de kiepbare bagagebak. Dat is voor kinderen erg leuk bij het spelen, bijvoorbeeld in de zandbak. Dit kantelmechanisme is ook vergrendelbaar
3: Driewieler peuter met duwstang – Smoby Be Move Confort

De Smoby Be Move Confort is de ideale peuterfiets met duwstang. De fiets kan belast worden met 25 kg. Daarmee is de driewieler geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Deze driewieler is zowel gebruiksvriendelijk voor de ouder als voor het kind. 

Een absoluut pluspunt van de Smoby Be Move Confort, is de stevigheid. Het frame is gemaakt van stevig metaal. Daarnaast beschikt de driewieler over massieve banden.

Ook aan de veiligheid werd gedacht. De peuterfiets met duwstang heeft een veiligheidsgordel, stuurvergrendeling en vergrendeling op de pedalen. Voor kinderen is het zitje erg comfortabel en verstelbaar.  
4: Luxe driewieler met duwstang – Qplay Prime 4 in 1

In het rijtje hoort ook zeker deze luxe Qplay Prime thuis. Bij deze grijze driewieler wordt er zowel aan het comfort van de ouder als aan het kind gedacht. De duwstang kun je verstellen en dat geldt ook voor het kinderzitje. 

De naam 4 in 1 geeft het al aan: dit fietsje kan op verschillende manieren worden gebruikt. De duwstang is afneembaar en het stuur kun je vergrendelen. Daarnaast er is een afneembare veiligheidsriem met beugel en kan het zitje worden gedraaid.  

De Qplay Prime is geschikt voor kinderen van 10 maanden tot 3 jaar. Het maximaal belastbaar gewicht bedraagt 20 kg
5: Blauw fietsje met duwstang – Little Tikes Trike 4-in-1

Little Tikes is een bekend kinderfiets merk met een ruim aanbod. Zo is de Little Tikes Trike er ook in het blauw. 

De fiets is geschikt voor een kind van maximaal 25 kg. Verder heeft het fietsje een zonnescherm, massieve banden en opbergruimte. De blauwe kleur spreekt peuters aan. 

Dit fietsje met duwstang heeft 4 verschillende standen. De duwstang is afneembaar en de trappers kun je net als het stuur vergrendelen. Ook de veiligheidsbeugel is te demonteren. Zo creëer je meerdere variaties in design. 
6: Multifunctionele driewieler met duwstang – Smoby Baby Balade Plus

Een erg handige driewieler met duwstang is ook de Smoby Baby Balade Plus. Deze stevige driewieler groeit met jouw kind mee. De driewieler is erg goed te verstellen. De duwstok is afneembaar, er is stuurvergrendeling en de trappers hebben vrijloop.

De praktische verstelbare en afneembare onderdelen maken dat geschikt is voor kinderen van 10 maanden tot 3 jaar. Het maximaal belastbaar gewicht is 25 kg

De driewieler kent een stevig frame met massieve banden met veel grip. De fiets beschikt ook over een parkeerrem. Daarnaast krijg je er een opbergtas bij. 
7: Duurzame 3 wieler met duwstang – Smoby Be Fun

Van Smoby is ook de Be Fun driewieler met duwstang een stevig exemplaar. Deze vrolijk gekleurde driewieler is geschikt voor kinderen van 15 maanden tot 3 jaar oud. Het maximaal belastbaar gewicht is 25 kg

De driewieler is erg functioneel. De duwstang is verstelbaar en op de voorwielen zit vrijloop. Aan het stuur zit een slot, zodat je het stuur naar wens kunt vergrendelen

Het kind kan comfortabel en veilig plaatsnemen in het zitje. Voor de veiligheid is er een gordel en zit er antisliplaag op de pedalen. Ook de massieve banden hebben veel grip. Een leuk extraatje is de kiepbare opbergbak.  
Loopfiets met duwstang kopen: Waar let je op?

Als je zelf op zoek gaat naar een driewieler met duwstang, ga je na wat je wensen precies zijn. Op basis van de volgende eigenschappen kun je vervolgens een goede keuze maken.

Leeftijd 

Veel driewielers zijn geschikt voor kleine kinderen. Bij de leeftijd kun je denken aan tussen de 10 maanden en 3 jaar oud. Ook kom je veel driewielers tegen voor kinderen vanaf 1 jaar of driewielers voor 2 jaar. Ze zijn er zelfs voor kinderen tot een jaar of 7. 

Daarbij is het maximaal belastbaar gewicht leidend. Zorg ervoor dat je kind niet zwaarder is dan de driewieler aan kan. Er zijn bovendien verstelbare driewielers voor meerdere leeftijden. 

Ombouwbaar

Een leuke functie van sommige driewielers is dat ze ombouwbaar zijn. Dat wil zeggen, dat je onderdelen los kunt koppelen of kunt verstellen.

Na dat verstellen verandert de driewieler van design en functies. Dat maakt het mogelijk om een driewieler op de groei te kopen. Zo kan het bijvoorbeeld een peuter driewieler worden.

Bij een jong kind is bijvoorbeeld de stuurvergrendeling en een veiligheidsbeugel erg handig. Als ouder bedien je de driewieler dan met de duwstang. Soms kun je zelfs instellen of de trappers wel of niet bewogen kunnen worden. 

Op latere leeftijd kun je kinderen meer zelfstandigheid geven. De duwstang kun je demonteren. En je kunt je kind zelf laten trappen en sturen. De veiligheidsbeugel kan worden weggehaald. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Bij driewielers krijg je te maken met het maximaal belastbaar gewicht. Dit is het maximale gewicht waarmee de driewieler belast kan worden. 

Gemiddeld is dit draagvermogen bij driewielers zo’n 25 kg. Het precieze draagvermogen kan echter variëren. Houd hier dus rekening mee. Zorg ervoor dat het gewicht van jouw kleine onder het maximale gewicht blijft. Alleen dan kan de veiligheid worden gegarandeerd. 

Design

De driewielers zijn er in allerlei kleuren. Over het algemeen spreken felle kleuren de kinderen het meest aan. Of dat nu blauw, roze of een mix van kleuren is. In een neutrale kleur is de driewieler eerder geschikt voor zowel jongens als meisjes

Veiligheidsgordel en beugel

De driewielers worden op een veilige manier vormgegeven. Veel soorten hebben zowel een veiligheidsriem als een veiligheidsbeugel. 

Die riem kun je met handige straps vastzetten en verstellen. De beugel zorgt voor nog meer veiligheid. Die zit om de rand van het stoeltje gemonteerd, zodat kinderen er niet uit kunnen vallen. In de meeste gevallen is de beugel te demonteren

Stuur

Het stuur van de fiets met duwstang kan ook verschillen. Erg handig is stuurvergrendeling. Daarmee zorg je ervoor dat je kleine niet meer kan sturen. Met de duwstang neem je het sturen over.

Voor extra grip zijn de handvatten van het stuur vaak van sterk rubber voorzien. 

Trappers

Bij de driewielers zijn trappers ook een van de onderdelen waar je op kunt letten. Soms zijn er geen trappers aanwezig, maar voetsteunen. Als driewielers alleen voetsteunen hebben wordt dat ook wel als loopfiets met duwstang gezien. Soms zijn voetensteunen inklapbaar

Wat je ook vaak ziet zijn vrijloop trappers. Die trappers zijn niet verbonden met de wielen. Dat zorgt ervoor, dat ze vrij rond kunnen draaien. 

Een extra aspect waar je bij trappers naar kunt kijken is de grip. Het is wel zo veilig als de voetjes van je kleine niet uitglijden tijdens het trappen. Om dit te voorkomen hebben sommige trappers een antisliplaag

Prijs

De prijzen voor een driewieler met duwstang zijn erg uiteenlopend. Voor een paar tientjes heb je al een mooie driewieler. Het bedrag kan ook oplopen richting de 200 euro

Wat er echter het meest toe doet, is de prijs kwaliteit verhouding. Kijk vooraf goed of de prijs in verhouding staat met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. 

Stevigheid

De driewielers worden van verschillende materialen gemaakt. Denk aan kunststof, metaal of hout. Metaal of hout biedt meer stevigheid dan kunststof. Voor de veiligheid zijn dat de materialen die het meest solide zijn. 

Banden

Voor de veiligheid van de fiets spelen daarnaast de banden een grote rol. Een driewieler met massieve banden heeft meer grip. Daardoor kan de driewieler minder snel gaan glijden. De stevige banden zorgen voor een stabiele wegligging. Ook raken ze minder snel lek. 

Naast de stevigheid, kun je ook letten op het geluid van de banden. Sommige banden kunnen een rommelend geluid maken. Kijk daarom eens goed of de banden geruisloos zijn. 

Bagageruimte of tas

De ene driewieler heeft een mandje achterop en de ander wordt geleverd met een opbergtas. Het is erg handig als je met de driewieler ook al wat spullen kunt vervoeren. Kinderen vinden het immers altijd leuk om speelgoed mee te nemen

De mandjes verschillen in grootte. Ook hebben sommige opbergmandjes een kiepfunctie. Voor kinderen is dat erg leuk om mee te spelen. 

Welke accessoires zijn mogelijk bij de driewieler met duwstang?

Om de driewieler op te leuken, kun je accessoires toevoegen. Net als bij andere kinderfietsjes zorgen toevoegingen voor een extra plezierige beleving. Denk bijvoorbeeld aan kraaltjes in de wielen of een vlaggetje

Wat daarnaast een erg praktisch accessoire is, is het zonnescherm. Dat scherm is vaak een los onderdeel, dat op de driewieler wordt geplaatst. Het scherm is bovendien in de meeste gevallen verstelbaar. Veelgestelde vragen

Is de duwstang bij een driewieler afneembaar?

Ja, bij de meeste driewielers kan je de duwstang eraf halen. Dat maakt dat je je kleine in het begin kunt begeleiden tijdens het fietsen. Later demonteer je de duwstang en geef je de kleine meer zelfstandigheid. 

Voor welke leeftijd is een driewieler met duwstang geschikt?

De meeste driewielers met duwstang zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. De maximale leeftijd is gemiddeld 3 jaar oud. Echter hangt dit voornamelijk af van het maximale gewicht waarmee de driewieler belast kan worden. Meer voor kinderen: