Drukspuit kopen? Top 5 beste (voor Azijn & Zuurbestendig)

Last van onkruid in je tuin, maar weet je niet hoe dit het beste te verwijderen? Dan is een zuurbestendige drukspuit de perfecte oplossing.

Een drukspuit voor azijn is een snelle en goedkope manier van onkruidbestrijding.

De meeste drukspuiten zijn niet zuurbestendig en dus niet geschikt om azijn in te gebruiken. Om je te helpen de beste te vinden hebben we onderzoek voor je gedaan.

In onze top 5 vind je de best geteste zuurbestendige drukspuiten.

Verderop in het artikel vind je meer informatie over het gebruik van een drukspuit voor azijn. Maar ook vertellen we je waar je op moet letten tijdens de aanschaf ervan.

Top 5 beste drukspuit (2-10 liter)

Tijdens ons onderzoek hebben we meerdere drukspuiten voor azijn vergeleken en getest. Uit deze test hebben we 5 zuurbestendige drukspuiten als beste uitgeroepen. In onderstaande top 5 vind je de beste drukspuiten tussen de 2 en 10 liter.

 1. De best geteste azijn drukspuit – Gloria Prima 5 Plus Drukspuit
 2. Als beste 2 liter drukspuit voor azijn getest – Hozelock Puur Drukspuit
 3. Beste zuurbestendige drukspuit 5 liter – TWC TT Drukspuit
 4. De beste drukspuit zuurbestendig 7 liter – Hozelock Pure Drukspuit
 5. Beste drukspuit voor azijn 10 liter – Gloria 410 T Drukspuit

De 5 beste azijn drukspuiten op een rij

Benieuwd naar de 5 best geteste azijn drukspuiten? We zijn dieper in de producten gedoken en hebben alle belangrijke informatie voor je opgesomd. In onderstaande top 5 vind je dan ook de best geteste drukspuiten voor azijn uitgelicht.

1. De best geteste azijn drukspuit – Gloria Prima 5 Plus Drukspuit

Als beste drukspuit voor azijn hebben we de Gloria Prima 5 Plus uitgeroepen. Deze kleine maar fijne drukspuit is geschikt om onkruid te bestrijden met middelen op zuurbasis.

De drukspuit is afgewerkt met EPDM-afdichtingen om lekken te voorkomen en heeft een kunststof spuitstok. Deze stok is ook nog eens uit te breiden! Er wordt namelijk een kunststof verlengstuk meegeleverd, wat het gebruikscomfort vergroot.

Specificaties:

 • Inhoud: 5 liter

👍 Voordelen:

 • Prijs
 • Licht van gewicht
 • Makkelijk in gebruik
 • Gewapende, lange slang
 • EPDM afdichtingen
 • Kunststof spuitstok
 • Inclusief kunststof verlengstuk

👎 Nadelen:

 • Tekst op de buitenkant kan vervagen
 • Bevestiging draagriem zit boven de slang
2. Als beste 2 liter drukspuit voor azijn getest – Hozelock Puur Drukspuit

Op zoek naar een handzame, kleine drukspuit voor azijn? Dan maak je de beste keuze met de Hozelock Puur drukspuit.

Deze kleine drukspuit is zuurbestendig en perfect om onkruid mee te bestrijden. Hij is uitgerust met een lang spuitmondstuk en een ergonomische handgreep. Dit zorgt voor optimaal gebruikscomfort.

Leuke toevoeging: door een 360° spuitfunctie kun je hem zelfs ondersteboven gebruiken! Ideaal voor het besproeien van de onderkant van bladeren.

Specificaties:

 • Inhoud: 2 liter

👍 Voordelen:

 • Prijs
 • Lang spuitmondstuk
 • Ergonomische handgreep
 • Spuitfunctie van 360°
 • Inclusief filter voor extracten en infusies
 • Duurzame verbindingsstukken
 • Transparante fles voor accuraat doseren

👎 Nadeel:

 • Kleine inhoudsmaat
3. Beste zuurbestendige drukspuit 5 liter – TWC TT Drukspuit

Als je op zoek bent naar een zuurbestendige drukspuit 5 liter, ga dan voor de TWC TT drukspuit.

Met het D-handvat pomp je druk in de drukspuit. Hij is voorzien van een verstelbaar mondstuk waarmee je de druk van de straal kunt reguleren. Dankzij het lichte gewicht en de schouderriem is hij comfortabel in gebruik.

Fijne bijkomstigheid: de drukspuit wordt geleverd inclusief extra 600 ml sprayer met schaalverdeling!

Specificaties:

 • Inhoud drukspuit: 5 liter
 • Inhoud spray: 600 milliliter

👍 Voordelen:

 • Licht van gewicht
 • Comfortabele schouderriem
 • Verstelbare spuitmond
 • Inclusief extra 600 ml sprayer

👎 Nadeel:

 • De spuitslang is korter dan gemiddeld
4. De beste drukspuit zuurbestendig 7 liter – Hozelock Pure Drukspuit

Heb je een grote tuin en wil je iets langer gebruik kunnen maken van je zuurbestendige drukspuit? Ga dan voor de Pure drukspuit van Hozelock. Met een inhoudsmaat van 7 liter kun je er wel even tegenaan.

Dankzij een ergonomische handgreep en comfortabele schouderriem ervaar je gebruikscomfort. Hij is voorzien van 2 verschillende spuitmonden waarmee je de straal kunt reguleren. De tank is transparant en heeft een maatverdeling, handig om te doseren!

Specificaties:

 • Inhoud: 7 liter

👍 Voordelen:

 • Grote inhoudsmaat
 • Ergonomische handgreep
 • Comfortabele schouderriem
 • 2 verschillende spuitmonden
 • Transparante tank met maataanduiding

👎 Nadeel:

 • De spuitslang is korter dan gemiddeld
5. Beste drukspuit voor azijn 10 liter – Gloria 410 T Drukspuit

Als je een grote tuin hebt of last hebt van veel onkruid is de Gloria 410 T drukspuit perfect. Deze heeft namelijk een inhoudsmaat van 10 liter, waarmee je grote vlakken onkruid kunt bestrijden.

Een groot voordeel aan deze zuurbestendige drukspuit zijn de comfortabele riemen. Waar je de meeste drukspuiten in je hand moet houden, kun je deze comfortabel op je rug dragen. In combinatie met de ergonomische handgreep ervaar je optimaal gebruiksgemak.

Specificaties:

 • Inhoud: 10 liter

👍 Voordelen:

 • Veel inhoud
 • Comfortabele riemen
 • Kan op je rug gedragen worden
 • Ergonomische handgreep

👎 Nadeel:

 • Prijs, aan de dure kant
Waarom een drukspuit voor azijn?

De grootste reden om een drukspuit voor azijn te kopen is het bestrijden van onkruid in je tuin. Een goede manier om onkruid te bestrijden is het gebruik van azijn. Door azijn te gebruiken gaat het onkruid sneller dood.

Je kunt azijn natuurlijk ook op andere manieren aanbrengen in je tuin. Hiervoor kun je een gieter gebruiken of het rechtstreeks uit de fles over het onkruid gieten. Een nadeel hiervan is dat je met deze methodes meer azijn gebruikt dan wanneer je een drukspuit gebruikt.

Met een drukspuit vernevel je de azijn en kun je het gerichter op het onkruid spuiten. Een drukspuit voor azijn is dus sneller, gemakkelijker en een goedkopere methode! Er zijn natuurlijk ook andere manieren om onkruid te bestrijden. Denk bij

Zijn alle drukspuiten zuurbestendig?

Nee, niet alle drukspuiten zijn bestand tegen onkruidbestrijdingsmiddelen op zuurbasis. Zure producten zoals azijn kunnen de onderdelen van de drukspuit beschadigen. Daarom is het noodzakelijk een drukspuit die zuurbestendig is aan te schaffen.

Als je toch gebruik maakt van een normale drukspuit in combinatie met azijn kan hij gaan lekken. De spuitmond zal beschadigen, waardoor je de azijn niet meer goed kunt vernevelen.

Een zuurbestendige drukspuit voorkomt dat je de drukspuit of onderdelen ervan moet vervangen.

Wat kost een drukspuit voor azijn?

Afhankelijk van de inhoud van een drukspuit zuurbestendig kan de prijs aardig verschillen. Voor kleinere drukspuiten voor azijn betaal je gemiddeld tussen de 25 en 60 euro. Voor drukspuiten met een grotere inhoudsmaat kun je tot wel 250 euro betalen.

Drukspuit voor azijn kopen? Hier moet je op letten

Wil je een drukspuit die zuurbestendig is aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. We sommen de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een drukspuit voor azijn voor je op.

Zuurbestendig

Bij het kopen van een zuurbestendige drukspuit is het belangrijkste aandachtspunt dat deze daadwerkelijk zuurbestendig is.

Bij sommige drukspuiten staat dat ze bestand zijn tegen zure onkruidbestrijdingsmiddelen, maar zijn dit niet volledig. Vaak kun je bij deze drukspuiten enkel een zuur onkruidbestrijdingsmiddel gebruiken wat verdund is met water.

Controleer de omschrijving en specificaties van een zuurbestendige drukspuit dus goed vóór aanschaf. Zo voorkom je dat je een drukspuit koopt die je na enkele keren gebruik moet vervangen.

Soort drukspuit

Er zijn verschillende soorten drukspuiten die bestand zijn tegen zure middelen. Denk hierbij aan handpompen, rugspuiten of elektrische drukspuiten. Afhankelijk van de grootte van je tuin en je budget kun je een gerichte keuze maken.

Heb je een grote tuin met veel onkruid? Dan raden we een rugspuit aan. Deze zijn toch vaak wat groter qua inhoud, waardoor je veel onkruid in één keer kunt bestrijden.

Ook een elektrische drukspuit voor azijn is hiervoor een goede oplossing. Deze zijn ontworpen voor grote tuinen, maar hebben als tegenhanger de prijs. Dit type drukspuit is namelijk stukken duurder dan een rugspuit.

Als je een kleinere tuin of balkon hebt waar je onkruid wilt bestrijden is een handpomp een goede keuze. Deze variëren qua inhoud tussen de 2 en 5 liter, waarmee je dus prima uit de voeten kunt.

Inhoud

Afhankelijk van de grootte van je tuin of balkon kun je specifiek kiezen op inhoudsmaat. De meeste drukspuiten hebben een inhoud tussen de 2 en 10 liter. Met deze inhoudsmaten kun je in zowel kleinere als grotere tuinen prima onkruid bestrijden.

Soort spuitmond

Drukspuiten voor azijn hebben verschillende soorten spuitmonden. Van sommige kun je straal verstellen.

Een voordeel van een verstelbare spuitmond is dat je de druk van de spuitstraal kunt aanpassen. Zo kun je een harde straal omzetten in een zachtere nevelspray.

Prijs

Zuurbestendige drukspuiten zijn er in allerlei prijsklassen. Voor de meeste ben je tussen de 20 en 50 euro kwijt. Er zijn echter ook grotere drukspuiten voor azijn, bijvoorbeeld op elektriciteit, waar je een paar honderd euro voor betaalt.

Bedenk jezelf hoe vaak je hem gaat gebruiken en hoeveel liter je hiervoor nodig hebt. Zo kun je op een gerichte manier zoeken naar een drukspuit voor azijn binnen jouw budget.

Voor- en nadelen van een drukspuit zuurbestendig

Het grootste voordeel van een zuurbestendige drukspuit is het effectief verwijderen van onkruid. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen die je kunt bedenken. En ook al denk misschien van niet, aan een drukspuit voor azijn zitten ook nadelen.

We sommen de belangrijkste voor- en nadelen hieronder voor je op!

👍 Voordelen:

 • Snelle manier van onkruid verwijderen;
 • Door het handzame formaat comfortabel te gebruiken;
 • Gericht spuiten op plekken met onkruid;
 • Drukspuit voor azijn is beschadigd niet bij gebruik van zuurbestendige onkruidbestrijdingsmiddelen;
 • Grote oppervlaktes in één keer behandelen;
 • Veel varianten beschikbaar, er is dus altijd wel een passende zuurbestendige drukspuit voor jou!

👎 Nadelen:

 • Sommige drukspuiten zijn niet écht zuurbestendig. Je moet het (schoonmaak)azijn dan eerst verlengen met water voor gebruik;
 • Je moet rekening houden met de agressiviteit van het zure onkruidbestrijdingsmiddel. Zowel voor je tuin als je eigen gezondheid;
 • Bescherming van je handen en ogen zijn onmisbaar. Gebruik een zuurbestendige drukspuit dus alleen met handschoenen en een veiligheidsbril.

Hier koop je een zuurbestendige drukspuit voor azijn

Ben je het onkruid in je tuin helemaal beu en wil je een zuurbestendige drukspuit voor azijn kopen? Maar weet je door het ruime aanbod niet bij welke winkels je het beste terecht kunt? We helpen je graag verder!

Er zijn verschillende soorten winkels die meerdere soorten drukspuiten voor azijn in het assortiment hebben. Je kunt eens een kijkje nemen bij Gamma, Praxis, Welkoop of Hornbach bijvoorbeeld.

Goedkopere winkels hebben sporadisch drukspuiten voor azijn in de winkels liggen. Een voorbeeld hiervan is een drukspuit Action 5 liter. Het aanbod bij de Action kan echter per filiaal en seizoen verschillen.

Bij onderstaande winkel kun je sowieso terecht voor een zuurbestendige drukspuit.


Meer voor de tuin: