Duikhorloge heren kopen? Bekijk de Top 3 beste uit de test

Van een goed duikhorloge voor heren krijg je allerlei informatie, terwijl je in het water bent. Gegevens zoals de watertemperatuur, de duikdiepte en de duiktijd zijn snel zichtbaar.

Ze zijn uiteraard waterdicht tot grote dieptes en hebben alle functies die een gewoon herenhorloge ook heeft.

Maar welk duikhorloge voor heren kies jij uit? Dit artikel helpt je het ideale duikhorloge voor heren te vinden. Je krijgt een indrukwekkende top 3 met de beste heren duikhorloges.

Dit volgen we op met alle aandachtspunten om op te letten tijdens de aankoop.

Wat zijn de beste heren duikhorloges?

Een goed duikhorloge voor heren moet meten wat jij nodig hebt. En voor vrijduiken is dat wat anders dan bij diepzeeduiken. De onderste top 3 heeft de beste duikhorloges voor heren bij verschillende duiksporten.

1. Beste duikhorloge heren met dieptemeter: Vrijduikcomputer One Plus

Als je vrijduikt, dan wil je weten hoe diep je gaat. Dit duikhorloge voor heren heeft een dieptemeter waarmee je dat in één oogopslag ziet.

Hij houdt ook het aantal dagelijkse vrijduiken bij, de temperatuur van het water en de duiktijd/oppervlaktetijd. Dit duikhorloge voor heren heeft een sportief uiterlijk en alle andere functies die je van een standaard horloge verwacht.

👍 Voordelen:

 • Duikhorloge voor heren die vrijduiken.
 • Tot 100 meter waterdicht.
 • Meet o.a. de diepte, duiktijd en maximale diepte.
 • Oplaadbare batterij.
 • Alarm voor maximale diepte en duiktijd.

👎 Nadelen:

 • 100 meter is niet diep voor een duikhorloge.
2. Beste duikhorloge mannen digitaal: Mares Smart duikhorloge

Dit duikhorloge voor heren van Mares is in verschillende kleuren te krijgen. Je kunt hem gebruiken tot een diepte van 150 meter.

Je ziet er allerlei gegevens op, zoals de diepte, de temperatuur van het water en de resterende stikstof. Hij heeft ook een stijgsnelheid indicator en de mogelijkheid om hem in te stellen op zoet of zout water.

👍 Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk digitaal duikhorloge voor heren.
 • Scherp en helder display.
 • Logboek.
 • Tot 150 meter diepte.
 • Voor meerdere duiksporten te gebruiken.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
 • 150 meter is niet altijd diep genoeg.
3. Het beste duikhorloge heren automaat: Citizen BJ8057-17X Promaster

Professionele en gevorderde duikers vinden dit Citizen duikhorloge voor mannen vast interessant. Hij heeft geen batterij, want hij haalt energie uit het licht.

Het is een duikhorloge voor mannen die tot 300 meter diep kan worden gebruikt. Daarbij is het een erg stijlvol automatisch duikhorloge voor heren. Hij kan180 dagen blijven werken zonder lichtbron.

👍 Voordelen:

 • Stijlvol duikhorloge voor heren.
 • Tot 300 meter diepte.
 • Inclusief verlengband zodat je hem over je duikpak draagt.
 • Eco-Mark Awards Gold Prize winnaar.
 • Automaat, geen batterij meer vervangen.

👎 Nadelen:

 • Erg duur.
 • Meet geen diepte of andere gegevens onder water.
Duikhorloge voor heren: wat zijn de aandachtspunten?

Waar moet je op letten als je een duikhorloge voor heren gaat kopen? Het is belangrijk dat deze meet en doet wat jij nodig hebt. En dat maakt het ene duikhorloge voor mannen beter geschikt dan het andere.

Om die reden hebben we een aantal aandachtspunten verzameld waarmee jij het beste duikhorloge vindt voor jou.

1. Een duikhorloge of een duikcomputer?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen duikcomputers en duikhorloges voor heren. Ben jij iemand die graag van alles op de hoogte is tijdens het duiken? Investeer dan in een duikcomputer.

Dit zijn duikhorloges die veel meer kunnen dan alleen waterdicht blijven. Suunto is een van de beste producenten van duikcomputers op dit moment.

Met duikcomputers meet je alles en de informatie die je verzamelt zet je later op je computer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijke functies.

 • Kompas.
 • Cilinderdruk.
 • Resterende duiktijd.
 • Duiklogboek.
 • Stijg- en daalsnelheid.
 • Maximale diepte.
 • Desaturatietijd.

Duikcomputers zijn duurder, maar voor de professionele duiker of vrijduiker soms een levensreddend middel.

2. Kies een duikhorloge voor mannen die past bij je sport

Er zijn een groot aantal verschillende duiksporten waarvoor je een heren duikhorloge kunt gebruiken. Wrakduiken, ijsduiken, diepduiken en vrijduiken zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Kies een duikhorloge voor heren dat past bij je sport.

Zo wil iemand die vrijduikt weten hoe diep hij is en hoe snel hij daalt of stijgt. Een wrakduiker wil weten welke richting hij op moet zwemmen om het wrak te vinden. Het water is lang niet altijd helder.

Sommige duikhorloges hebben indicators voor het niveau van verschillende gassen of de tijd die over is tot de flessen leeg raken. Weer andere meten de temperatuur van het water.

3. Analoog of digitaal?

Een digitaal duikhorloge voor heren heeft een display met getallen. Een analoog duikhorloge voor heren heeft een klok met wijzers. De meeste duikhorloges voor heren zijn digitaal, omdat er dan meer op het display kan worden weergegeven.

Analoge duikhorloges voor heren zijn juist stijlvoller. Ze zijn niet gericht op het weergeven en vastleggen van bepaalde metingen.

Je kunt er dieper mee gaan en je hebt een mooi horloge dat je ook op het droge met plezier draagt. Dat maakt ze voor veel duikers die van feiten houden minder geschikt.

4. Hoe diep kan je met het duikhorloge gaan?

Als jij een duiksport beoefent waarmee je erg diep het water in gaat, dan moet je duikhorloge voor heren daar wel tegen kunnen. De druk van het water is dan het grootste probleem.

Met sommige duikhorloges voor heren kan je maar tot 100 meter diepte gaan, terwijl andere op 1000 meter diepte nog waterdicht zijn.

Deze keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de sport die je beoefent. Als beginnende vrijduiker zal je nog niet erg diep gaan, maar er zijn sporters die tot meer dan 200 meter vrijduiken.

Misschien houd je ervan om in meren te duiken of wrakken te bezoeken. Ook dan ga je minder diep onder water dan wanneer je de oceaanbodem gaat verkennen.

5. Wat moet je duikhorloge voor heren kunnen meten?

Niet alleen de sport die je beoefent bepaalt welke gegevens je duikhorloge moet kunnen meten. Dit hangt ook af van je persoonlijke voorkeur. Sommige duikers willen alles weten en vastleggen.

Deze data kan je dan uploaden naar je computer en bewaren. Zo meet je je voortgang en houd je bij wat je tijdens het duiken hebt gedaan.

Andere duikers zijn blij met een duikhorloge voor heren dat goed waterdicht is. Misschien willen ze weten wat de tijd is en hoe diep ze zijn, maar dat is voldoende.

Ze willen de gewenste diepte kunnen bereiken zonder dat het duikhorloge voor heren defect raakt. Er zijn al genoeg andere meetinstrumenten die de rest van de informatie verschaffen.

6. Let op de zichtbaarheid onder water

Een belangrijk punt voor duikhorloges voor heren is dat je ze goed kunt aflezen onder water. Dat wordt gedaan door contrasten aan te brengen en lichte oranje of gele kleuren te gebruiken.

Sommige duikhorloges voor heren hebben verlichting. Andere duikhorloges hebben lichtgevende delen die je blijft zien in het donker.

Vooral bij analoge duikhorloges voor heren is dit belangrijk, omdat deze meestal geen lampje bevatten. De wijzers moeten dan goed zichtbaar zijn gemaakt.

7. Oplaadbaar, batterij of automaat?

Hoe wil je dat je duikhorloge voor heren van stroom wordt voorzien? Je hebt dan vaak 3 keuzes, namelijk oplaadbaar, met batterij of een automaat.

 • Een oplaadbaar duikhorloge voor heren moet je zelf aan de oplader leggen. Dat heeft als voordeel dat je hem kunt opladen vóór elke duik. Het nadeel is dat opladen regelmatig nodig is.
 • Een duikhorloge voor heren met batterij gaat langer mee. Je moet deze batterij na 1,5 tot 2 jaar vervangen. Dat is gemakkelijker, maar je weet niet wanneer de batterij leeg zal gaan. Dan moet je de batterij ook laten vervangen.
 • Een automatisch of kinetisch duikhorloge voor mannen gebruikt een andere bron van energie. Soms is dat een lichtbron en andere keren de bewegingen die je maakt. Theoretisch doen deze duikhorloges voor heren het altijd, maar ze zijn wel onderhoudsgevoelig.

Verschil tussen een duikhorloge heren en dames

Er is tegenwoordig nog weinig verschil tussen duikhorloges voor heren en dames. Je kiest je duikhorloge voornamelijk uit op je persoonlijke voorkeur en smaak. Als je goed kijkt, kan je wel onderscheid maken tussen duikhorloges voor mannen en vrouwen.

 • Duikhorloges voor heren zijn vaak groter en zwaarder.
 • De bandjes zijn langer, omdat mannenpolsen breder zijn.
 • Duikhorloges voor vrouwen hebben soms een vrouwelijkere vormgeving en kleuren.

Een betaalbaar duikhorloge voor heren vinden

Duikhorloges voor heren zijn niet goedkoop. En ook als je een lager budget tot je beschikking hebt, wil je kwaliteit. Probeer op de volgende manieren een goedkoper duikhorloge voor heren te vinden.

 • Zoek een watersport outlet op. Je moet geluk hebben, maar producten worden daar met grote korting verkocht. De beste duikhorloge voor heren aanbiedingen vind je vaak bij een outlet.
 • Watersportspecialisten houden ook sales. Deze worden online en in de winkel georganiseerd. Wacht tot jouw duikhorloge voor heren in de sale gaat en je krijgt er vast een mooie korting op.
 • Een laatste optie die je hebt is om een tweedehands duikhorloge voor heren te zoeken. Deze is soms nauwelijks gebruikt en flink afgeprijsd. Je vindt ze op Facebook, online marktplaatsen en bij braderieën.

Waar koop ik een goed duikhorloge voor heren?

Een goed duikhorloge voor heren koop je bij watersport speciaalzaken en duik speciaalzaken. Ook grote online warenhuizen hebben soms kwalitatieve duikhorloges voor heren in het assortiment. Er is een ruim aanbod online, waar je ook goede aanbiedingen vindt.

Waar je deze ook besluit te kopen, de informatie uit dit artikel was vast nuttig. We hebben de beste duikhorloges voor heren besproken plus alle aandachtspunten om op te letten als je deze koopt.

Je gaat goed voorbereid naar de winkel en kiest het beste duikhorloge voor heren uit voor jouw favoriete sport.


Meer voor heren: