De Top 7 Duitse (elektrische) fietsmerken op een rij!

Op de markt van de elektrische fietsen zijn er tegenwoordig ruim 100 fietsmerken. Een groot deel van de fietsmerken is van Duitse origine.

Maar hoe weet je welke Duitse fietsmerken goed en betrouwbaar zijn? Daar helpt dit artikel je bij.

We geven je een top 7 Duitse fietsmerken, zodat je weet welke merken de gewenste kwaliteit bieden.

Daarna gaan we in op de kwaliteit en vertellen we je of het verstandig is om een elektrische fiets uit Duitsland te kopen. 

Een blik op de Top 7 Duitse fietsmerken

Nederland wordt gezien als een fietsland. Maar dat geldt ook voor Duitsland. In Duitsland wordt er volop gefietst. Het is daarom geen wonder dat er veel stevige fietsen in het land worden gemaakt. Wij zetten de 7 beste Duitse fietsmerken voor je op een rij. 

1: Pegasus

Pegasus is een van de beste elektrische fietsmerken. De naam zal misschien niet meteen bekend klinken, maar Pegasus is in Duitsland een marktleider. De elektrische fietsen van dit merk zijn erg populair. Dat heeft onder andere met de prijs kwaliteit verhouding te maken. 

Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je bij Pegasus een e-bike van uitstekende kwaliteit. De elektrische fietsen zijn comfortabel, stevig en stabiel. Pegasus staat bekend om de handige innovaties en het veelzijdige aanbod aan e-bikes. 

2: Winora

Ga je voor een e-bike van het Duitse fietsmerk Winora, dan ga je voor kwaliteit. Het merk is erg betrouwbaar en heeft veel prijzen gewonnen. Met een Winora e-bike kom je zorgeloos van A naar B. Er is een ruim assortiment, waardoor er altijd wel een fiets naar wens bij zit. 

De e-bikes van dit merk zijn stabiel en erg comfortabel. En om dat ultieme gebruiksgemak te kunnen bieden, worden de nieuwste technologische innovaties ingezet. Al met al zijn dit betrouwbare en veilige elektrische fietsen. 

3. Riese & Müller

Als je het hebt over goede Duitse fietsmerken, dan is Riese & Müller niet te missen. De elektrische fietsen van dit e-bike merk zien er mooi uit en zijn van goede kwaliteit. De krachtige motoren bieden een comfortabele ondersteuning tijdens het fietsen. 

De e-bikes van Riese & Müller zijn premium elektrische fietsen. Elektrische fietsen uit een wat hogere prijsklasse. Daar krijg je wel een veelzijdige fiets voor terug. Je kunt er lange afstanden mee afleggen. En technisch gezien zijn de fietsen goed uitgevoerd. 

4: Cube

Cube is een van de Duitse fietsmerken, waar je steeds meer van hoort. Het merk komt vaak erg goed uit de test. Cube is een grote fabrikant, waar je keuze hebt uit oneindig veel fietsen. 

Niet alleen is Cube een van de beste racefiets merken, want ook om de e-bike staat Cube bekend. Bij Cube kun je terecht voor een goede elektrische mountainbike, racefiets of stadsfiets. Er zijn zelfs e-bikes voor kinderen.

5: Benno

Denk je aan het merk Benno, dan denk je aan een unieke e-bike. Uniek op het gebied van vormgeving en kwaliteit. De fietsen zijn er in allerlei kleuren. Het is een vrij sportief model die je uit kunt breiden met handige accessoires

De fietsen van Benno hebben relatief kleine wielen. Dat wordt gecombineerd met een robuust frame. De fietsen zijn ongekend stevig, waardoor ze ook voor wat zwaardere mensen geschikt zijn. 

6: Haibike

Het Duitse fietsmerk Haibike is gespecialiseerd in het sportieve segment. Haibike produceert met name elektrische mountainbikes, e-trekkingfietsen en speed pedelecs. Wat Haibike typeert, is de stevige kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs

Het merk heeft fietsen in diverse prijs categorieën. Bij het ontwikkelen van de fietsen worden uitsluitend stevige materialen gebruikt. De onderdelen zijn bovendien van toonaangevende merken

7: Canyon

Ook het merk Canyon hoort zeker in de top 7 thuis. Dit is met recht een van de beste Duitse fietsmerken te noemen. Het merk is ontstaan vanuit een passie voor fietsen. 

Van origine is dit een familiebedrijf. In de loop der jaren is Canyon uitgegroeid tot een toonaangevende speler. 

In het assortiment van Canyon vind je veelal sportieve e-bikes. Denk aan elektrische racefietsen, mountainbikes en gravelbikes. Ook worden er bij Canyon sportieve stadsfietsen verkocht. 

Hoe is de kwaliteit van Duitse fietsmerken?

Duitse elektrische fietsen staan bekend om een goede kwaliteit. Voordat de fietsen op de markt worden gebracht, worden ze uitvoerig getest. In Duitsland wordt er gewerkt met stevige materialen. Hierdoor zijn de fietsen solide en hebben ze een stabiele wegligging

Daarnaast is een elektrische fiets uit Duitsland vaak voorzien van slimme technologie. Op het gebied van innovatie heeft het land veel te bieden. Dit resulteert in handige functionaliteiten voor extra gebruiksgemak. 

Nederlandse vs Duitse fietsmerken

De beste fietsmerken uit Duitsland hebben we op een rijtje gezet. Wellicht doen de merknamen niet meteen een belletje rinkelen. Voor een stevige en betaalbare elektrische fiets hoef je echter niet per se voor een Duits merk te gaan. 

Nederland kent namelijk veel goede Nederlandse fietsmerken. Denk bijvoorbeeld aan grote namen als Stella, Gazelle of Cortina. Daarnaast zijn er veel merken in opkomst

Is een e-bike in Duitsland kopen verstandig?

Het kan slim zijn om een elektrische fiets in Duitsland te kopen. Vooral vanuit financieel oogpunt. Voor een e-bike betaal je in Duitsland gemiddeld veel minder dan in Nederland. 

Dat heeft met een lager belastingpercentage en een hoger aanbod te maken. De e-bikes worden in Duitsland vaak op grotere schaal geproduceerd. Afgaand op de voordelige prijzen, zou het dus verstandig zijn om een elektrische fiets in Duitsland te kopen. 

Daar staan echter wel wat praktische nadelen tegenover. Het bezorgen van de fiets kan lastiger zijn dan normaal. Bezorging is duurder en het is ook onhandig als de e-bike moet worden opgehaald. 

Het niet volledig beheersen van de taal kan ook voor moeilijkheden zorgen. Als je te maken krijgt met de klantenservice bijvoorbeeld. En onderhoud van de e-bike gebeurt vaak bij een servicepunt van het merk. Het is dan wel zo fijn als dat servicepunt in de buurt is. 
Veelgestelde vragen

Zijn er belangrijke verschillen tussen Duitse en Nederlandse fietsmerken?

Nee. Over het algemeen zijn de e-bikes vergelijkbaar. Onderling verschillen de fietsen in kenmerken en eigenschappen, dat is in Nederland ook het geval. Wel kan de prijs die je in Duitsland voor een e-bike betaalt, goedkoper zijn. 

Waarom zou ik kiezen voor een elektrische fiets uit Duitsland?

Elektrische fietsen uit Duitsland zijn over het algemeen stevig en goed geprijsd. Het kan je daarom geld schelen om voor een Duitse e-bike te gaan in plaats van een Nederlandse. Terwijl je daar nog steeds de gewenste kwaliteit voor terug krijgt.