Vogelnet / duivennet kopen? Top 5 tuinnetten tegen vogels

Wil je jouw tuin of balkon beschermen tegen vogels? Gebruik dan een duivennet. Op deze pagina vertellen we je alles wat je over het duivennet moet weten.

Je komt te weten wat de top 5 is, waarom het vogelnet nuttig is en waar je op moet letten. 

De beste tuinnetten tegen vogels

Het ene duivennet is het andere niet. Er zitten grote verschillen in formaat, kwaliteit en kleur. Wij maken je de zoektocht graag iets makkelijker.

Daarom hebben we de 5 beste duivennetten voor je geselecteerd:

1: Beste duivennet – PasschierTerpo vogelnet

Dit duivennet van PasschierTerpo is de beste die je kunt krijgen. Het duivennet heeft een mooie zwarte kleur en is 10 bij 5 meter groot. Je kunt het in meerdere maten bestellen. Daardoor zit er altijd wel een goede maat bij voor jouw tuin of balkon. 

De maaswijdte bedraagt 28 mm. Voor vogels is dat een te kleine opening om door het net heen te komen. Het voordeel is dat het zonlicht nog steeds door het net heen kan komen. Op die manier belemmert het net niet de groei van jouw planten. 
2: Beste vogelnet – Vogelnet tuinnet groen

Op de tweede plaats staat een klassiek groen vogelnet. Dit vogelnet is ideaal voor in de tuin of op het balkon. De maten zijn 5 bij 4 meter. En de maaswijdte bedraagt 30 mm. Dat is voor een vogelnet vrij groot. 

Het net is gemaakt van stevig polyethyleen. Dat materiaal is UV bestendig en extra sterk. Verder is het duivennet makkelijk in gebruik. Het heeft een licht gewicht en kan makkelijk worden gespannen. Ook kun je het compact opvouwen of oprollen als je het niet gebruikt. 
3: Duivennet balkon – Nano vogelnet tuin

Van het merk Nature kun je dit blauwe duivennet bestellen. Het net is 10 bij 4 meter groot en heeft een fel blauwe kleur. De helder blauwe kleur is een echte blikvanger op jouw balkon of in jouw tuin. Ook schrikt het vogels af. Dat voorkomt dat ze verstrikt raken in het net. 

Dit is een Nano net, dat gemaakt is van polyethyleen. Dat materiaal heeft als voordeel dat het UV bestendig is. Het net is bestand tegen felle zon. Daarom kun je het het hele jaar ophangen. 

Verder is de dichtheid van het net 22 g/m² en zijn de openingen 8 mm
4: Stevig duivennet – Nature tuinnet vogel

Ook van het merk Nature kun je het zwarte tuinnet bestellen. De zwarte kleur staat goed in elke tuin of balkon. In vergelijking met de groene of blauwe kleur, geeft het een chique look. Echter schrikt het zwarte net de vogels niet af. 

Het net is UV-bestendig en is gemaakt van kunststof. Het duivennet heeft een dichtheid van 12 g/m². De openingen in het net zijn 28 mm.

Dit stevige vogelnet kun je meerdere keren gebruiken en kun je compact opbergen. Ook is het net vrij groot, de afmetingen zijn 10×4 meter
5: Goed vogelnet – Creartrix vogelnet

Een stevig en goedkoop duivennet is ook die van Creartrix. Dit groene net is 5 bij 4 meter groot. Je kunt het op een makkelijke manier over jouw planten spannen of aan je balkon vastmaken. 

De draden zijn gemaakt van polyethyleen. Dat is erg sterk materiaal, dat ook nog eens bestand is tegen UV stralen. De openingen in het net zijn 10 mm. Verder is het net erg compact en kun je het meerdere keren gebruiken. 
Waarom een vogelnet of duivennet?

Een vogelnet kan om meerdere redenen handig zijn. Vaak wordt het vogelnet of duivennet gebruikt om vogels uit de tuin of van het balkon weg te houden.

In de tuin kunnen vogels planten of gewassen opeten of kapot maken. Met het vogelnet kun je jouw planten of zelfs je oogst beschermen

Het net kan nog een functie hebben om de groei van jouw planten te bevorderen. Het houdt namelijk vuil of gebladerte tegen. Ander blad of vuil komt zo niet jouw moestuin in. 

Sommige mensen kopen het duivennet om juist de vogels te beschermen. Het net kan namelijk voorkomen dat de vogels tegen het raam aan vliegen. Ook heb je minder last van vogelpoep als je een vogelnet ophangt. 

Een derde reden voor een vogelnet, is het beschermen van je eigen vogel. Heb je bijvoorbeeld een vogelkooitje buiten hangen? Dan kan dat door grotere vogels als prooi worden gezien. Het net kan jouw vogel dan beschermen. 

Daarnaast kan het vogelnet als vijvernet worden gebruikt. Dan gebruik je het om de vissen in jouw vijver tegen vogels te beschermen

Waar moet je een duivennet plaatsen?

Een duivennet is geschikt voor in de tuin of op het balkon. In de tuin kun je het net over jouw planten heen bevestigen. Het helpt daarbij al om het net over de planten heen te leggen. Ook kun je het voor de planten spannen, zodat vogels er niet bij kunnen. 

Het duivennet is ook geschikt voor op het balkon. Bij het balkon is het gebruikelijk om het duivennet te spannen. Je maakt het enerzijds vast aan de railing. En anderzijds aan de bovenkant van de balkon opening. Zo sluit je het balkon goed af. 

Aandachtspunten bij het kopen van een duivennet

Wil je een duivennet kopen? Dan heb je veel keuze. Het helpt om goed te weten wat je zoekt. Op bepaalde eigenschappen kun je de netten met elkaar vergelijken.

We zetten ze voor je op een rijtje:

Formaat 

Het formaat is een belangrijke eigenschap om op te letten. Het duivennet moet groot genoeg zijn voor de ruimte die jij wilt bedekken. Het heeft natuurlijk weinig zin als het net niet de volledige opening afsluit. Dan kunnen vogels nog steeds langs of onder het net door vliegen. 

Kies daarom liever een net dat iets te groot is, dan een te klein vogelnet. De netten zijn er in allerlei formaten, dus er zit altijd wel een geschikte maat bij. 

Kijk bij het formaat ook naar de maaswijdte. Voor het weren van vogels wordt een maaswijdte van zo’n 22 mm of 28 mm aangeraden. Dat is klein genoeg om vogels tegen te houden. Ook blokkeert het niet het zonlicht, zodat gewassen nog goed kunnen groeien. 

Materiaal 

Het duivennet moet gemaakt zijn van een sterk materiaal. Polyethyleen of kunststof is daarvoor erg goed geschikt. Dit zijn stevige en slijtvaste materialen die tegen een stootje kunnen. 

Ook zijn ze UV bestendig. Hierdoor kun je ze het hele jaar door laten hangen. Een duivennet van polyethyleen of kunststof is weerbestendig. Daardoor is het materiaal duurzaam, het gaat lang mee. 

Bevestiging 

Het net moet natuurlijk goed te bevestigen zijn. Alleen dan maak je het net precies op maat en zorg je dat het goed afsluit. Het lichte gewicht van de netten maakt het ophangen makkelijker. Je kunt ze met tie-wraps aan weerszijden vastzetten

Design 

Een vogelnet kun je in verschillende kleuren bestellen. De vogelnetten zijn er in het blauw, groen en zwart. Qua design kun je dus zelf kiezen wat je het best bij jouw tuin of balkon vindt passen. 

Prijs 

Een duivennet hoeft niet duur te zijn. Voor een bedrag van €10,- kun je al over het vogelnet beschikken. Dat bedrag kan oplopen tot een paar tientjes. Kies dus een duivennet in de juiste maat en kijk of het net past binnen jouw budget.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste duivennetten geselecteerd?

De 5 beste duivennetten zijn met zorg samengesteld. Om tot de 5 beste vogelnetten te komen, werden veel netten met elkaar vergeleken. In die vergelijking werden de specificaties op een rijtje gezet. Er werd verder gelet op prijs, kwaliteit en reviews. 

Waar kun je een duivennet kopen?

Op verschillende plekken zijn duivennetten te koop. Online heb je veel keuze. In onze top 5 staat duivennetten van Bol.com en de Praxis. Ook bij winkels als de Gamma kun je voor het net terecht. En zo nu en dan kun je het duivennet bij de Action kopen.


Meer voor dieren: