Eekhoorn voederhuis kopen? De Top 4 eekhoornhuisjes

Lijkt het je leuk om eekhoorns in de tuin te hebben? Dan is een eekhoorn voederhuisje een perfecte oplossing. Met een eekhoornhuisje help je de eekhoorns bij het vinden van voedsel.

Wil je graag een eekhoornhuisje kopen, maar weet je niet welke de beste zijn? We hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. In onze top 4 vind je de best geteste eekhoornhuisjes.

Lijkt het je leuk om een voederhuisje zelf te maken en heb je hier hulp bij nodig? We geven je de beste tips voor het zelf maken van een eekhoorn voederhuis.

Maar ook waar je op moet letten bij het ophangen of plaatsen ervan. 

Top 4 beste eekhoorn voederhuisjes

Om je te helpen het beste eekhoorn voederhuisje te kopen hebben we onderzoek voor je gedaan. We hebben meerdere eekhoornhuisjes met elkaar vergeleken en aan de test onderworpen. Uit deze test is een top 4 beste eekhoorn voederhuisjes gekomen.

 1. Het beste eekhoorn voederhuisje – CJ Wildbird Natuurmonumenten Eekhoorn Voederhuis
 2. Goedkoopste eekhoorn voederhuis – Esschert Design Eekhoorn Voederhuis
 3. Best geteste eekhoornhuisje met gaten – Esschert Design Eekhoornhuisje
 4. De beste eekhoorn voederhuis groot – CJ Wildbird Natuurmonumenten Eekhoorn Woonhuis

De 4 best geteste eekhoornhuisjes uitgelicht

Benieuwd naar de artikelen uit onze top 4 best geteste eekhoornhuisjes? We hebben ieder voederhuisje voor je uitgelicht. Meer informatie over de 4 beste eekhoorn voederhuisjes vind je hieronder.

1. Het beste eekhoorn voederhuisje – CJ Wildbird Natuurmonumenten Eekhoorn Voederhuis

Het best geteste eekhoornhuisje is het Natuurmonumenten eekhoorn voederhuis van CJ Wildbird. Het stevige huisje is gemaakt van vurenhout en afgewerkt met een lak op waterbasis.

Hij is voorzien van een doorzichtig raampje en klepje aan de bovenkant, wat directe toegang tot het eten afsluit. Hierdoor moeten eekhoorns zelf het klepje openmaken om het eten eruit te halen.

Dit creëert niet alleen een eigen voederplekje, maar houdt de eekhoorns ook lekker bezig.

Specificaties:

 • Afmetingen: 22 x 16 x 24 centimeter (l x b x h)
 • Materiaal: Vurenhout

👍 Voordelen:

 • Stevig
 • Klepje bovenop
 • Prijs

👎 Nadeel:

 • Wat aan de kleine kant
2. Goedkoopste eekhoorn voederhuis – Esschert Design Eekhoorn Voederhuis

Wil je graag een eekhoorn voederhuis kopen, maar er niet te veel geld aan uitgeven? Kies dan voor deze van Esschert Design. Deze is als goedkoopste uit de test gekomen.

Het voederhuisje voor eekhoorns is gemaakt van hout en heeft een zinken dakje. Dit zorgt ervoor dat regen het voederhuisje minder snel aantast. Het dakje dient meteen als klepje, wat de eekhoorns moeten optillen om het eten te pakken.

Specificaties:

 • Afmetingen: 12,2 x 23 x 17,5 centimeter (l x b x h)
 • Materiaal voederhuis: Hout
 • Materiaal dak: Zink

👍 Voordelen:

 • Prijs
 • Duurzaam
 • Stevig
 • Plankje voorop

👎 Nadeel:

 • Onbewerkt hout
3. Best geteste eekhoornhuisje met gaten – Esschert Design Eekhoornhuisje

Wil je graag een eekhoorn voederhuisje waar ze zich in kunnen terugtrekken tijdens het eten? Dan is dit exemplaar van Esschert Design een goede keuze.

Hij is gemaakt van hout met een dak van verzinkt metaal voor duurzaamheid. Rondom is hij voorzien van 3 gaten, die dienen als in- en uitgangen. Zo kunnen de eekhoorns hun weg altijd naar binnen of buiten vinden!

Specificaties:

 • Afmetingen: 23,5 x 21 x 28 centimeter (l x b x h)
 • Materiaal voederhuis: Grenenhout
 • Materiaal dak: Verzinkt metaal

👍 Voordelen:

 • Multifunctioneel
 • Duurzaam

👎 Nadeel:

 • Je kunt de eekhoorns niet goed zien eten in dit huisje
4. De beste eekhoorn voederhuis groot – CJ Wildbird Natuurmonumenten Eekhoorn Woonhuis

Ben je gek op eekhoorns en wil je ze graag een groot voederhuisje bieden om zich in terug te trekken? Kies dan voor het Natuurmonumenten eekhoorn woonhuis van CJ Wildbird. In dit eekhoornhuisje kunnen ze niet alleen lekker eten, maar ook relaxen.

Het voederhuisje is gemaakt van hout en heeft meerdere in- en uitgangen. Zo kunnen ze zich snel terugtrekken bij gevaar. Op het plankje voorop kunnen ze zitten tijdens het eten.

Specificaties:

 • Afmetingen: 38 x 38 x 22 centimeter (l x b x h)
 • Materiaal: Hout

👍 Voordelen:

 • Formaat
 • Meerdere in- en uitgangen

👎 Nadelen:

 • Prijs, duurder dan gemiddeld
Waarom eekhoorn voederhuisje kopen?

Buiten het feit dat het leuk is om eekhoorns in de tuin te hebben, is het aanbieden van voedsel de grootste reden. Het is voor eekhoorns namelijk soms lastig om voedsel te vinden en te verzamelen.

Dit komt door de verstedelijking, droogte en het verwijderen van bomen met eikels. Door het plaatsen van een eekhoorn voederhuisje draag je een steentje bij aan het vinden van voedsel.

Een hoop mensen hebben vogelhuisjes in de tuin hangen. Omdat eekhoorns moeite hebben met het vinden van eten, hebben ze het soms gemunt op deze huisjes. Hierdoor plunderen ze vogelhuisjes en eten ze voedsel wat niet per se goed voor eekhoorns is.

Welke soorten eekhoorn voederhuisjes bestaan er?

Er bestaan meerdere soorten eekhoornhuisjes. Zo heb je een eekhoorn voederhuis op paal of een eekhoornhuis die je kunt ophangen. Maar ook een eekhoorn nestkast bijvoorbeeld kan dienst doen als voederhuisje.

Afhankelijk van het soort tuin wat je hebt kun je een keuze maken welk huisje het beste bij je situatie past. Een eekhoorn voederhuis op paal is ideaal als je geen bomen in de tuin hebt staan.

Het voordeel van een voederhuis op paal is dat je geen gaten hoeft te boren in een schutting of boom. Een nadeel is dat eekhoorns geen directe uitvlucht hebben op het moment dat gevaar dreigt.

Heb je wel bomen in je tuin? Dan kun je kiezen voor een eekhoornhuis dat je kunt ophangen of eekhoorn nestkast. Deze zijn vaak voorzien van een klepje en meerdere gaten.

Het klepje moeten de eekhoorns zelf openmaken om het eten te verzamelen. De gaten zijn perfect om zich in te kunnen verschuilen.

Welk voedsel in eekhoorn voederhuisje?

Eekhoorns zijn gek op noten! Heb je toevallig een eikenboom in de tuin staan? Gooi de eikels dan niet weg, maar verzamel ze om de eekhoorns ermee te kunnen voeren.

Overige noten zoals walnoten, beukennootjes, hazelnoten en zonnebloempitten doen het ook goed. Er bestaan tegenwoordig ook kant en klare pakken met voedsel wat geschikt is voor eekhoorns.

Dit zorgt ervoor dat ze een evenwichtig en gevarieerde maaltijd krijgen.

Niet geheel onbelangrijk is wat je eekhoorns vooral niet moet voeren. Voorbeelden hiervan zijn melkproducten, brood, eten wat over is of noten die gezouten zijn.

Hoe groot moet een eekhoorn voederhuisje zijn?

Een eekhoorn voederhuisje moet in ieder geval groot genoeg zijn om eten in te bewaren. Maar ook groot genoeg voor de eekhoorn om op of in te kunnen zitten tijdens het eten.

Bij een dicht voederhuisje moet ‘ie groot genoeg zijn voor de eekhoorn om erin te kunnen bewegen. Ook de gaten die als in- en uitgang dienen moeten groot genoeg zijn om doorheen te kunnen.

Wat kost een eekhoornhuisje?

Afhankelijk van de grootte en het gebruikte materiaal kan de prijs van eekhoornhuisjes verschillen. Gemiddeld ben je zo’n 20 tot 25 euro kwijt.

Nestkasten die je kunt gebruiken als voederhuisje zijn vaak groter en dus duurder. Daar betaal je tussen de 50 en 75 euro voor.

Eekhoornhuisje ophangen? Hier moet je op letten

Heb je een eekhoornhuisje gekocht en wil je graag weten waar je hem moet plaatsen of ophangen? We zochten het voor je uit!

Waar eekhoorn voederhuisje plaatsen of ophangen?

Het beste kun je een eekhoornhuisje plaatsen of ophangen in een rustige omgeving. Zo voorkom je dat de eekhoorns tijdens het eten gestoord worden. Denk hierbij aan of rondom een boom of struiken.

Heb je ook vogelhuisjes in de tuin? Zorg er dan voor dat je de twee voederhuisjes niet te dicht bij elkaar plaatst. Eekhoorns kunnen de vogels namelijk storen als ze in de buurt komen.

Hoe hoog eekhoornkastje ophangen?

De minimale hoogte om een eekhoornhuisje op te hangen is 3 meter vanaf de grond. Hiermee voorkom je dat eekhoorns over de grond moeten lopen. Je vermindert hier ook het risico dat ze gepakt worden door huisdieren mee.

Eekhoorn voederhuis zelf maken? Dit zijn de beste tips

Wil je graag zelf een eekhoorn voederhuisje maken? We geven je graag de belangrijkste tips bij het maken van een eekhoornhuisje. Hierna kun je met een gerust hart aan de knutsel!

Hoe maak ik een eekhoorn voederhuis?

Hoe zelf een eekhoornhuisje te maken lijkt lastig, maar dat valt reuze mee. Op het internet zijn meerdere bouwtekeningen te vinden waarmee je een huisje in elkaar kunt knutselen.

Vaak staat hier ook precies bij aangegeven welke materialen en afmetingen je hiervoor nodig hebt.

Eigenlijk heb je maar een paar onderdelen nodig:

 • 2 zijwanden;
 • 1 achterwand;
 • 1 bodem;
 • 1 deksel;
 • 1 voorwand van plexiglas;
 • 2 scharnieren.

Met bovenstaande lijst aan materialen kun je zelf een eekhoornhuisje maken. Zorg er in dit geval natuurlijk wel voor dat je alles op maat koopt of zelf zaagt.

We leggen je in 9 stappen uit hoe je met deze onderdelen zelf een eekhoornhuisje maakt:

 1. Zaag alle onderdelen op maat;
 2. Boor een gaatje aan de bovenkant van de achterwand;
 3. Maak een gleuf in beide zijwanden;
 4. Schuur alle onderdelen glad voordat je ze in elkaar zet;
 5. Timmer of schroef de bodem vast aan beide zijwanden en achterwand;
 6. Schuif het plexiglas in de gleuven van de zijwanden;
 7. Timmer of schroef het deksel vast met de scharnieren aan de achterkant;
 8. Behandel het hout eventueel met blanke lak of beits, voor extra duurzaamheid;
 9. Hang het eekhoorn voederhuisje op met het gaatje wat je bij stap 2 in de achterwand geboord hebt!

Welke materialen voor maken eekhoornhuisje?

De meeste eekhoornhuisjes die je kant en klaar koopt zijn gemaakt van hout. Bij het maken van een voederhuisje is het verstandig ook om hout te gebruiken. Dit is niet alleen een natuurlijk product, maar ook makkelijk te bewerken.

Sommige huisjes zijn gemaakt van metaal. Dit materiaal maakt het echter lastiger zelf een huisje te maken.

Waar koop ik eekhoorn voederhuisje?

Wil je buiten onze top 4 van beste eekhoorn voederhuisjes toch nog verder speuren? Maar weet je niet zo goed bij welke winkels je terecht kunt? Ook daar helpen we je graag mee!

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij winkels zoals Intratuin en Welkoop. Zij bieden af en toe eekhoornhuisjes aan. Maar ook Action heeft sporadisch eekhoorn voederhuisjes in het assortiment. 

Onderstaande aanbieder heeft het gehele jaar door eekhoorn voederhuisjes in het assortiment. En misschien heb je wel geluk dat je er een vindt in de aanbieding!


Meer voor in de tuin: