Ei BBQ kopen? Dit zijn de beste egg BBQ’s & Koopgids

Ben je op zoek naar een egg bbq? In dit artikel vertellen we je wat de beste ei bbq’s zijn én vertellen we je alles wat je over de egg bbq moet weten.

Zo ontdek je wat de egg barbecue typeert en wat de voor- en nadelen zijn.

Top 7 van de beste ei BBQ’s

Een nieuwe egg barbecue kan een aardige investering zijn. Als je een goede ei bbq wilt kopen, kan dat wat kosten. Daar wil je wel kwaliteit voor terugkrijgen.

Daarom deden wij onderzoek naar de beste egg barbecues. Dit zijn ei bbq’s met de beste prijs/kwaliteit verhouding

Wij selecteerden de egg barbecues van de meest bekende bbq merken. In het lijstje kom je de Big Green Egg barbecues tegen.

Maar ook een kamado bbq van The Bastard en Kamado Joe. De barbecues zijn bij de meeste bbq winkels te koop.

1: Beste egg BBQ – Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is de beste egg barbecue. Dit is een ei bbq in een groot formaat. Je kunt met maar liefst 15 personen tegelijk barbecueën. 

De barbecue is gemaakt van keramiek. Dat heeft een isolerende werking en geeft een unieke smaak aan het eten. 

Bij de barbecue krijg je een onderstel, waar ook 2 zijtafels bij horen. Het onderstel staat op wielen, zodat je de barbecue eenvoudig verplaatst. Ook krijg je een afdekhoes voor de bbq bij de set. 
2: Ei BBQ groot – The Bastard Urban Large Complete

Nog een goede ei bbq in het groot, is The Bastard Urban Large. De egg barbecue is gemaakt voor maximaal 14 personen. Het grilloppervlak is maar liefst 49 centimeter

De barbecue is compleet gemaakt met een onderstel en zijtafels. Dat onderstel kun je met de wielen verrijden. De barbecue heeft een stijlvolle zwarte kleur.

En in de deksel zit een temperatuurmeter. Het is eenvoudig om de bbq schoon te maken. De aslade is namelijk uitneembaar

Bovendien is de barbecue aan te vullen met erg veel accessoires. 
3: Beste ei BBQ – Kamado Joe Classic II

Nog zo’n goede barbecue in ei model, is de Kamado Joe Classic II. De barbecue heeft een erg goede prijs- kwaliteitverhouding. Met in totaal 8 personen kun je tegelijk barbecueën.

Het rooster heeft 2 verschillende hoogtes. Daardoor kun je op hetzelfde moment verschillende gerechten bereiden. 

Aan gebruiksgemak werd ook gedacht. Het is namelijk erg eenvoudig om de deksel te openen met het lichte scharnier. De egg barbecue heeft bovendien een rode kleur. Dat maakt het een echte eyecatcher in de tuin.

Deze mooie BBQ heeft ook nog een kleiner broertje; de Kamado Joe Junior. Een compacte en stijlvolle bbq.
4: Barbecue eivorm – BluMill Kamado Egg bbq

BluMill biedt een mooie barbecue in eivorm aan. Dit is een kleine egg barbecue, die op tafel geplaatst kan worden. Met 3 personen kun je tegelijk gebruik maken van de bbq. 

Wegens het compacte formaat is de bbq makkelijk te verplaatsen. Daar helpt ook het relatief lichte gewicht bij. De barbecue weegt namelijk slechts 18 kg. In de deksel zit een handige thermometer
5: Barbecue ei model – Patton Kamado Grill

Een goede ei bbq in klein formaat, is ook de Patton kamado bbq. De kleine bbq heeft een mooie mat zwarte kleur. Maar ook de kwaliteit van de egg bbq is erg goed. In de deksel zit een temperatuurmeter. De kleine egg bbq is gemaakt voor 4 personen

Onderaan de bbq vind je een handig ventilatierooster. En bovenin zit een margrietschijf. Hiermee kun je de luchtflow, en dus de temperatuur reguleren. In een paar minuten is de barbecue in eivorm al warm.

Soms zijn de ronde kamado barbecues aardig aan de prijs. Het is daarom aangeraden om altijd de kamado BBQ aanbiedingen in de gaten te houden.
6: Eivormige barbecue – Grill Guru Large

Ook het merk Grill Guru biedt een mooie ei bbq in groot formaat aan. Dat is de Grill Guru Large. De egg bbq is er voor 8 personen. Bij de bbq krijg je een handig onderstel op wielen. En daarnaast kun je aan weerszijden 2 zijtafels uitklappen. 

De prijs- en kwaliteitverhouding zit bij deze egg barbecue erg goed. De barbecue is relatief goedkoop. En dat terwijl dit nog steeds een stevige keramiek bbq is, waar je veel mee kunt. Het is ook mogelijk om de temperatuur in de deksel af te lezen. 
7: Ei BBQ klein – Big Green Egg MiniMax

Niet te missen in de top 7 is ook de kleine bbq in ei model. De Big Green Egg Minimax is een ei bbq in het klein. Dat is erg praktisch als je weinig ruimte voor de barbecue hebt.

Het is zelfs mogelijk om de barbecue als tafelbarbecue te gebruiken. Aan de handgrepen kun je de mini egg bbq makkelijk verplaatsen.

Ondanks het compacte formaat is de barbecue nog geschikt voor 4 personen. In de deksel zit een temperatuurmeter. Bij de kleine egg bbq krijg je ook een onderstel
Wat typeert een egg barbecue?

Een egg barbecue is een eivormige barbecue. De barbecue wordt in de meeste gevallen van keramiek gemaakt. Het principe van de barbecue komt uit Oost-Azië.

Hier werd in het verleden veel gewerkt met de kleiovens. Die kleiovens werden door Japanners Kamado bbq’s genoemd. 

De barbecue in eivorm biedt veelzijdige barbecue mogelijkheden. De barbecues werken meestal op houtskool. Met de ronde bbq kun je grillen, koken en roken.

Maar ook stomen, bakken en slow cooken. De eivorm en het stevige keramiek geeft de bbq een isolerende werking. 

Erg prettig aan de ei barbecue is daarnaast, dat hij hittebestendig is. Het keramiek is dusdanig dik, dat de buitenkant niet heet wordt. Dat is wel zo veilig. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een ei BBQ?

Al enkele voordelen van de egg barbecue kwamen voorbij. Wij maken hier het lijstje aan voordelen compleet. Dat kun je afwegen tegen de nadelen. Op die manier krijg je zelf een goed beeld van de ei barbecue. 

Voordelen

1. Veelzijdig barbecueën

Met de egg barbecue kun je veel kanten op. Het is mogelijk om te koken, bakken en te stomen. Maar ook roken, slow cooken en grillen is een optie. Dat geeft je veel opties. Dat zie je niet bij veel barbecues. De skottelbraai kun je in die zin nog het best met de bbq vergelijken. 

2. Diverse formaten

Een groot voordeel van de egg barbecue zijn de vele afmetingen. Er zijn grote bbq’s van de egg varianten, maar ook kleine bbq’s. De kleine egg bbq is erg handig als balkon bbq. Of zelfs als tafelbarbecue

3. Veilig

De ei barbecue is erg veilig. Dat komt door het keramiek. De dikke wand van de eivormige barbecue, zorgt ervoor dat het hittebestendig is. De warmte dringt niet door tot de buitenkant van de bbq. Zo kun je je er niet aan branden. Ook de BBQ deksel biedt veiligheid. 

4. Stijlvol

De looks van de egg barbecue zijn uniek. De barbecues zien er stoer uit. En passen goed bij veel soorten tuinen, terrassen of balkons. 

5. Gebruiksvriendelijk

De egg barbecue is erg snel warm. Daarnaast zie je op de temperatuurmeter vaak hoe warm de barbecue precies is. 

Nadelen

1. Prijzig

In vergelijking met andere bbq’s, is de egg barbecue vrij prijzig. De egg bbq kost meer dan gemiddeld. Je kunt echter ook op een goede BBQ aanbieding wachten.

2. Zwaar

De egg bbq’s zijn niet licht van gewicht. Dat kan het moeilijk maken om de barbecue te verplaatsen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste egg barbecues geselecteerd?

Voor de top 7 werden alleen de beste egg barbecues geselecteerd. In het lijstje staan verschillende soorten. Zo zie je er de ei bbq in het klein en in het groot. Voor het samenstellen zijn veel soorten egg bbq’s met elkaar vergeleken. De bovenstaande 7 soorten scoorden het best op prijs en kwaliteit. 

Welke soorten ei BBQ’s zijn er?

Er zijn meerdere ei barbecues verkrijgbaar. Zo kun je gaan voor een kleine tafel bbq in eivorm. Of juist een grote egg barbecue. Daarnaast zijn de barbecues er van verschillende merken. Bijvoorbeeld Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Dit zijn stuk voor stuk goede BBQ’s.

Waar koop je een ei BBQ?

De egg barbecue is bij veel bbq winkels te koop. In het toplijstje werden de barbecues geselecteerd van Bol.com en Coolblue. Voor een goedkope soort kun je ook kijken bij de Lidl. Of op zoek gaan naar een goede aanbieding. 


Meer barbecues: