Elektrisch SUP board kopen? De 3 beste SUP’s met motor!

Een elektrisch SUP board wordt ook wel een e-SUP genoemd. Het board bevat een accu die je oplaadt en die een motor aanstuurt.

Het is dus een SUP board met motor waarmee je nog sneller het water over gaat. Je kunt het vergelijken met een elektrische fiets.

Een elektrisch SUP board koop je niet zomaar. Dit is een flinke investering en daar denk je dus even goed over na. Dit artikel helpt je bij het maken van je keuze.

Eerst bespreken we de 3 beste e-SUP’s van dit moment. Daarna gaan we verder in op alles wat met elektrische SUP’s te maken heeft. We sluiten af met de belangrijkste aandachtspunten.

Dit zijn de beste elektrische SUP’s

We hebben de top 3 beste elektrische SUP boards voor je verzameld. Elk board heeft zijn eigen voor- en nadelen. Deze behandelen we hier in detail.

1. Het beste allround elektrisch SUP board: Sipaboards e-SUP drive allround pakket

sipaboards_e-sup_drive_allround_pakket

Sipaboards maakt uitstekende elektrische SUP’s. Dit allround pakket is zowel voor beginners als gevorderden een goede keuze.

Het brede board heeft ledverlichting, een automatische pomp en een draadloze afstandsbediening. Daarmee stel je terwijl je peddelt de snelheid in. Behalve dat krijg je er ook een enkelband en een peddel bij.

👍 Voordelen:

 • 100 kilo draagvermogen.
 • Compleet pakket.
 • Ledverlichting onder het SUP board.
 • Automatische geïntegreerde pomp.
 • Draadloze afstandsbediening.

👎 Nadelen:

 • Ruimte voor 1 volwassen persoon.
 • Vrij zwaar (13,6 kilo).
2. Het beste e-SUP pakket voor gevorderden: Jobe E-Duna opblaasbare SUP board

SUP je al wat langer en zoek je een elektrische upgrade, dan is dit opblaasbare SUP board van Jobe E-Duna een aanrader. Ook dit is een compleet pakket en de draadloze afstandsbediening bevestig je gemakkelijk op de peddel.

Daarmee kan je 3 verschillinde snelheden instellen. Oppompen gaat automatisch via de elektrische motor.

👍 Voordelen:

 • Draagvermogen 115 kilo.
 • Compleet pakket.
 • Motor fungeert ook als pomp.
 • Afstandsbediening voor op de peddel.
 • Kan ook zonder motor worden gebruikt.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor 2 volwassen personen.
3. De beste SUP board motor: ePropulsion Vaquita

Heb je al een SUP board, dan kan je daar ook een elektrische SUP van maken door er zelf een motor op te installeren. Met deze motor van eProlulsion kan je je SUP met 11 km/u versnellen.

Hij heeft 8 versnellingen. Een volle accu gaat 70 minuten op volle snelheid mee en 5 uur op halve snelheid.

👍 Voordelen:

 • Losse motor voor elk SUP board of kajak.
 • Geen nieuw elektrisch SUP board nodig.
 • Sensoren stoppen motor als je valt.
 • 8 snelheden.
 • Lange batterijduur.

👎 Nadelen:

 • Voegt 4 kilo toe aan je SUP board.
Wat is een elektrisch SUP board en hoe werkt het?

Je kunt een elektrisch SUP board vergelijken met een elektrische fiets. De motor ondersteunt je terwijl je peddelt. Deze motor bestuur je via een afstandsbediening en de afstandsbediening plaats je op je peddel.

Door de verschillende versnellingen kan je de mate van ondersteuning zelf instellen. Veel elektrische SUP boards hebben 3 snelheden.

Hoe harder de motor draait, hoe sneller de batterij leeg gaat. Maar met veel elektrische SUP’s kan je gemakkelijk een aantal uren op volle snelheid varen.

Voordelen van elektrisch suppen

Elektrisch suppen heeft een aantal grote voordelen.

 • Je hebt altijd ondersteuning bij de hand, waardoor je verder, sneller en langer kan suppen.
 • De motor fungeert ook als automatische pomp, dus handpompen is niet meer nodig.
 • Elektrische SUP boards hebben verschillende versnellingen en je stelt zelf in hoe hard je wilt gaan.
 • De accu gaat uren mee en nog langer als de motor niet constant op volle toeren draait.
 • Je monteert een losse motor op je opblaasbare SUP board, maar ook op je kajak, je kano en je surfplank.
 • Als je moe bent en het is nog een flink eind peddelen, is een elektrisch SUP board een uitkomst.
 • Je kunt de motor vaak verwijderen, dus je bepaalt zelf of je elektrisch gaat SUP-boarden of niet.

Zijn er nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan elektrische SUP boards:

 • eSUP’s zijn een stuk duurder dan gewone SUP boards.
 • Met een motor aan je SUP board, wordt deze zwaarder.
 • De accu moet worden opgeladen en zal altijd leeglopen.

Voor wie is een e-SUP geschikt?

Een e-SUP is geschikt voor iedereen die van SUP-boarden houdt. Tenzij je een sporter bent die deelneemt aan wedstrijden of races, is het een ontspannende manier om tijd door te brengen op het water.

Net als er SUP boards zijn voor racing, touring en allround SUP board activiteiten, is dat voor een SUP board met motor niet anders.

De motor geeft je een steuntje in de rug als je grotere afstanden wilt afleggen, maar daar de kracht niet voor hebt.

Het is een ideale manier om je perfecte yoga locatie te vinden en je oefeningen op je elektrische SUP board te doen. Er zijn ook elektrische SUP’s specifiek voor vissers.

Kun je elke SUP elektrisch maken?

Theoretisch kan je elke SUP elektrisch maken. In onze top 3 heb je ook een SUP motor gezien die op elk SUP board, op elke kajak en op elke kano bevestigd kan worden. Deze kan dus ook op een SUP board voor 2 personen worden gemonteerd, bijvoorbeeld.

Het is uiteraard wel zo dat de accu van je SUP motor minder lang mee zal gaan als deze een hoger gewicht moet aanvoeren.

Bekijk dus de specificaties van de motor goed voordat je deze koopt. Dan weet je zeker dat deze past op het type SUP board dat jij hebt en bij wat je ermee wilt doen.

Waar moet je op letten als je een elektrisch SUP board koopt?

Het aanbod elektrische SUP boards is kleiner dan het assortiment standaard SUP’s. Toch zal je merken dat er verschillende e-SUP’s zijn voor je om uit te kiezen. Let op deze 3 aandachtspunten zodat je het beste elektrische SUP board uitkiest voor jou.

1. Welk type elektrisch SUP board heb je nodig?

Net als dat er verschillende standaard SUP’s zijn, is dat hetzelfde met elektrische SUP boards. De eerste vraag die je jezelf dus stelt is: waar wil je je elektrische SUP board voor gebruiken? Er zijn dan een aantal antwoorden mogelijk.

 • Als je verschillende SUP-board activiteiten uit wilt kunnen voeren? Kies dan voor een allround e-SUP.
 • Wil je met je elektrische SUP board kunnen vissen, varen, dobberen of wil je er yoga op kunnen doen? Dan heb je een extra brede en stabiele e-SUP nodig. Elektrische yoga SUP boards of fisherman SUP’s, bijvoorbeeld.
 • Wil je je elektrische SUP board gebruiken voor races, tours en het afleggen van lange afstanden?  Kies dan voor een smaller en gestroomlijnder bord, zoals een elektrisch race SUP board, of een touring e-SUP.

Er zijn elektrische SUP boards waar je een kajak van maakt. Met andere kan je windsurfen of juist ontspanning opzoeken. Het is belangrijk dat jouw elektrische SUP board geschikt is voor wat jij ermee wilt doen.

2. De kracht van de accu

De kracht van de accu op de motor bepaalt hoe lang je ermee kunt varen. Goedkopere motoren gaan minder lang mee. De prijs beïnvloedt ook de snelheid die je ermee bereikt.

Met een kleinere motor kan je bijvoorbeeld 5 uur SUP-boarden, maar daarmee ga je ook ‘maar’ 11 kilometer per uur. Er zijn ook elektrische SUP boards/surfboards waarmee je wel 50 kilometer per uur kunt bereiken. Die batterij gaat dan niet langer dan een uur mee.

3. Het draagvermogen

Bekijk als laatste hoeveel kilo’s het elektrische SUP board kan dragen. Dat is vooral belangrijk als je je SUP board voor 2 personen wilt gebruiken. Ook als je met je huisdier of kinderen wil SUP-boarden is dit een aandachtspunt.

Er zijn SUP boards die gewichten tot 150 kilo kunnen dragen. Vergeet niet: hoe zwaarder het gewicht op je e-SUP, hoe harder de motor moet werken en hoe meer batterij je verbruikt.

Waar koop ik een goed elektrisch SUP board?

De beste plek om een goed elektrisch SUP board te kopen is bij een watersport speciaalzaak. Aangezien deze borden niet goedkoop zijn, wil je met een specialist praten. Ze worden ook online verkocht, maar de keuze daar is minder groot.

Laat je zo goed mogelijk inlichten voordat je je elektrische SUP board koopt. Wacht een goede e-SUP aanbieding af en je schaaft nog wat van de prijs af ook. Met de informatie uit dit artikel stap je goed voorbereid de winkel in.


Meer over SUP’s: