Elektrische bolderkar | Alles wat je moet weten!

De elektrische bolderkar is een handig vervoersmiddel. Je kunt de kar voor allerlei doeleinden gebruiken. In dit artikel lees je meer over de elektrische bolderkar.

We vertellen je voor wie de kar geschikt is, wat de voor- en nadelen zijn en wat goede alternatieven zijn. 

Wat is een elektrische bolderkar?

De elektrische bolderkar wordt ook wel een kinderbus of BSO bus genoemd. Het is een kar waarmee je makkelijk veel spullen kunt vervoeren. Sommige elektrische bolderkarren zijn ook voorzien van kinderzitjes. Die zijn geschikt voor het vervoeren van meerdere kinderen. 

De elektrische bolderkar maakt het vervoeren van kids of spullen makkelijk en eenvoudig. Je hebt daar niet eens een rijbewijs voor nodig. Het kost weinig kracht om van A naar B te komen. Daarnaast kun je snelheden tot wel 17 km per uur behalen. 

Voor wie is de elektrische bolderkar geschikt?

Wil je op een eenvoudige en snelle manier veel spullen vervoeren? Dan is de elektrische bolderkar iets voor jou. Niet alleen het vervoeren van spullen gaat makkelijk met de elektrische bolderkar. Ook is dit een geschikte bolderkar voor honden of kinderen

De elektrische bolderkar wordt dan ook niet voor niets veel gebruikt als bolderkar voor de kinderopvang. De kar kun je meestal met veel gewicht beladen. En vanwege de elektrische ondersteuning kost het vervoeren van dat gewicht weinig moeite. 

De voor- en nadelen van een elektrische bolderkar

De elektrische bolderkar heeft zowel voor- als nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Voordelen

  • Snel

In vergelijking met een normale bolderkar, kom je snel van A naar B. De elektrische ondersteuning kan snelheden behalen tot wel 17 kilometer per uur

  • Draagvermogen

De elektrische bolderkar kan meestal flink worden beladen. De bolderkar is erg stevig. Je neemt soms tot wel 500 kg aan gewicht mee. 

  • Voor veel doelen inzetbaar

Je kunt de elektrische bolderkar voor veel doeleinden gebruiken. De elektrische bolderkar is handig voor een kinderopvang, maar ook voor een pakketservice. Daarnaast wordt de kar gebruikt voor groenvoorziening en het verhuizen van spullen

Nadelen

  • Veiligheid

Niet alle elektrische bolderkarren zijn volledig veilig. Kijk altijd goed of de elektrische bolderkar in kwestie uitgebreid is getest. En of de bolderkar beschikt over een kwaliteitskeurmerk

  • Groot formaat

De elektrische bolderkar is vrij groot. En is over het algemeen niet opvouwbaar. Daarom kan het lastig zijn om de bolderkar op te bergen. 

Alternatieven voor de elektrische bolderkar

Een vergelijkbaar product is de normale bolderkar. Deze bolderkar heeft nagenoeg dezelfde functionaliteiten, maar is niet elektrisch. Er zijn ook bolderkarren voor de kinderopvang, niet elektrisch.

Daar staat wel tegenover, dat een normale bolderkar ook opvouwbaar kan zijn. En soms beter geschikt is voor alle soorten ondergronden

Je kunt ook denken aan een (elektrische) bakfiets voor het vervoeren van spullen. Of een fiets met aanhanger. Er zijn zelfs speciale kinderfietskarren of fietskarren voor dieren
Veelgestelde vragen

Waar wordt een elektrische bolderkar voor gebruikt?

De bolderkar is erg geschikt voor een kinderopvang. Je neemt op een makkelijke manier veel kinderen met je mee. Maar ook voor pakketbezorgers, groenvoorziening of stadsreiniging wordt de elektrische bolderkar ingezet. 

Is de elektrische bolderkar toegestaan op de openbare weg?

De elektrische bolderkar is toegestaan in het verkeer. Voor een periode is de elektrische bolderkar verboden geweest op de openbare weg. Maar in 2020 is het weer toegestaan om met de elektrische bolderkar deel te nemen aan het verkeer. 


Meer bolderkarren: