Elektrische fiets 2 halen 1 betalen – Alles over deze actie!

Voor een goedkope elektrische fiets let je natuurlijk op aanbiedingen. Een actie die je tegen kunt komen is de elektrische fiets 2 halen 1 betalen actie.

Dat klinkt als een goede deal. Maar wat moet je precies weten over deze elektrische fiets aanbieding? 

Dat ontdek je in dit artikel. We vertellen je eerst hoe vaak dit soort acties voorkomen. Daarna kom je te weten of het een goede deal is en wat de alternatieven zijn. 

Zijn er vaak 2 halen 1 betalen e-bike acties?

De elektrische fiets 2 halen 1 betalen actie zie je niet vaak. Het is dan ook een flinke korting. Elektrische fietsen zijn van zichzelf al vrij duur. Een aanbieding als deze kan je tot wel honderden euro’s schelen. Dat is voor de verkoper veel geld om te missen. 

Om die reden worden er vaak minder hoge kortingen gegeven. Je kunt denken aan opruimingsacties of acties met een bepaald percentage aan korting. Dan gaat er in vergelijking met de 2 halen 1 betalen actie, minder van de prijs af. 

Is een elektrische fiets 2 halen 1 betalen actie een goede deal?

Wil je een e-bike kopen? En vind je de prijs nogal hoog? Dan kan een elektrische fiets aanbieding als deze voordelig zijn. Voor hetzelfde geld heb je niet 1 maar 2 e-bikes. Als je dat per e-bike bekijkt, wordt de e-bike dus 2 keer zo goedkoop. 

Een mooie optie voor een goedkope elektrische fiets. Zolang de fietsen van goede kwaliteit zijn, spreek je van een goede deal. Wordt een e-bike 2 halen 1 betalen actie door een van de beste elektrische fiets merken aangeboden? Dan kan de actie zeker de moeite waard zijn. 

Blijf echter altijd kritisch op de aanbieding. De deal is niet altijd even goed. Soms zijn de aanbiedingen te mooi om waar te zijn. Lees dus de kleine lettertjes. Wie weet zit er ergens een addertje onder het gras

Ga ook goed na of de aangeboden e-bike van goede kwaliteit is. Vaak wordt er bij dit soort acties een basis instapmodel van een e-bike gekozen. Vergelijk de specificaties met die van andere fietsen. En ga na of de fiets je genoeg te bieden heeft. 

Lees ook de ervaringen van gebruikers om een beter beeld te krijgen. En als je de mogelijkheid hebt om een testrit te maken, is dat ook zeker een aanrader. Zo voorkom je een miskoop.

Wat zijn de alternatieven?

Ben je op zoek naar een goedkopere e-bike, en ben je niet zeker van de 2 halen 1 betalen aanbieding? Dan zijn er gelukkig andere opties. Ook op andere manieren kun je de e-bike goedkoper aanschaffen. We zetten ze op een rijtje. 

E-bike op afbetaling

Is het aanschafbedrag van de e-bike te hoog om eenmalig te betalen? Weet dan dat je de fiets ook op afbetaling kunt kopen. Dan betaal je het bedrag in termijnen. Maandelijks los je een deel van het geheel af. Na een aantal termijnen is de fiets officieel van jou. 

Het is niet bij elke e-bike winkel mogelijk om in termijnen te betalen. Dat is dus iets om te controleren. Let er ook op dat je een rentepercentage betaalt over je aflossing. Uiteindelijk betaal je dus meer voor de fiets, dan wanneer je de fiets in één keer zou kopen. 

E-bike leasen

Niet iedereen weet dat je een elektrische fiets kunt leasen. Maandelijks betaal je een vast bedrag om van de fiets gebruik te maken. De fiets is dan niet officieel jouw eigendom. Je betaalt voor het gebruiken van de fiets. 

Het voordeel hiervan is, dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Onderhoud en reparaties zijn meestal niet voor jouw rekening. Je weet wat je betaalt en daar blijft het bij. Dat scheelt je een hoge eenmalige investering. 

E-bike huren

Vergelijkbaar met het leasen, is een elektrische fiets huren. Ook dan betaal je namelijk een vast bedrag per maand of per dag. Dat bedrag stem je af met de verhuurder. Je kunt de elektrische fiets dan gebruiken voor een bepaalde periode. Daarna lever je hem weer in. 

Tweedehands e-bike

Ook met een tweedehands e-bike kun je geld besparen. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je een goede prijs kwaliteit verhouding hebt. Om daar achter te komen kun je op enkele dingen letten. 

Allereerst is de levensduur van de accu belangrijk. Jaarlijks gaat de accu capaciteit met 10% achteruit. Hoe jonger de accu, hoe meer je er aan hebt. Het wordt aangeraden om een accu te kopen die ten minste jonger is dan 7 jaar. 

In het display kun je soms zien hoeveel er met de e-bike is gefietst. Dit zegt iets over de kwaliteit van de onderdelen. Het is daarnaast altijd goed om te vragen of en hoe vaak er onderhoud is gepleegd.

Elektrische fiets uit Duitsland

Een Duitse e-bike kopen, kan je ook geld besparen. De elektrische fiets uit Duitsland is gemiddeld gezien namelijk goedkoper

Dat heeft met het belastingpercentage en de productieaantallen te maken. In Duitsland worden elektrische fietsen op grotere schaal geproduceerd. Per fiets zorgt dat voor een lagere kostprijs. Ook ligt het belastingpercentage op fietsen er lager dan in Nederland.

Wel moet je rekening houden met hogere kosten voor levering. Onderhoud kan met een Duitse e-bike onhandig zijn. Er zitten immers amper servicepunten van Duitse e-bike merken in Nederland.

Andere e-bike acties

Om geld te besparen bij je e-bike aankoop, kun je altijd letten op andere acties. Bij merken kom je geregeld kortingsacties tegen. Dan is er bijvoorbeeld 5% of 10% korting. Dat lijkt in eerste instantie niet veel. Maar op een fiets van zo’n 2.000 euro scheelt dat al snel zeker honderd euro. 

Daar haal je een goede prijs kwaliteit verhouding mee in huis. Let wel altijd goed op de actievoorwaarden. Alleen dan ben je er zeker van dat je een goede aanbieding te pakken hebt. 

Niet alleen bekende e-bike merken hebben leuke aanbiedingen. Ook supermarktketens. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Lidl elektrische fiets? Een e-bike van de Aldi of een AH e-bike? De supermarkten stunten met lage prijzen voor de elektrische fiets. 

De acties zijn meestal tijdelijk. Voor zo’n 2 weken zijn de fietsen in het voorjaar beschikbaar. Het kan zijn dat de fietsen hierbij door een externe verkoper worden aangeboden. Of dit een goede deal is hangt dus af van de verkoper en e-bike zelf. 

Veelgestelde vragen

Hoe herken je een goede e-bike aanbieding?

Een goede e-bike aanbieding scheelt je veel geld. De elektrische fiets 2 halen 1 betalen korting is daar een voorbeeld van. Daarnaast moet de fiets van goede kwaliteit zijn. Kijk of het merk betrouwbaar is. En neem de actievoorwaarden door om niet voor verrassingen te komen staan.

Wat kost een goedkope elektrische fiets?

Over het algemeen kosten e-bikes minimaal €1.000,-. Met een e-bike aanbieding kun je een goedkopere elektrische fiets aanschaffen.