Elektrische fiets met accu in frame? Top 5 & Aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een goede e-bike met een accu in het frame? In dit artikel helpen we je op weg! 

Ontdek welke 5 elektrische fietsen met accu in het frame de beste zijn. Vervolgens vertellen we je wat een e-bike met ingebouwde accu precies is en zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Verder ontdek je waar je bij dit type fiets op moet letten en wat goede alternatieven zijn. 

Wil je al weten welke elektrische fietsen met een geïntegreerde accu in de top 5 staan? Dit zijn ze:

 1. Bird Bike E-bike
 2. Villette L’Amant Eco
 3. Stella Morena Superior MDB
 4. Stella Morena Premium MDB3 FI
 5. Cortina Urban

De 5 beste elektrische fietsen met accu in frame

Wil jij een goede elektrische fiets met een accu in het frame kopen? Wij helpen je een handje. De volgende soorten zijn de crème de la crème van deze categorie. 

In het toplijstje staan sportieve e-bikes en elektrische stadsfietsen. Bovendien vind je er unisex fietsen, maar ook e-bikes voor dames of heren. En varieert de motorpositie van de e-bikes. 

1: Bird Bike E-bike

Deze Bird e-bike is de ideale e-bike met geïntegreerde accu voor heren. In het frame van deze fiets is een accu van 364 Wh geplaatst. Die accu is uitneembaar, maar kan ook opgeladen worden in het frame. De actieradius is 60 tot 100 kilometer

Verder beschik je met de Bird e-bike over 7 versnellingen. De verlichting en het display is op een stijlvolle manier geïntegreerd.

De 28 inch banden zijn lekbestendig en de fiets zelf is waterbestendig. De Bird elektrische fiets heeft een 250W achterwielmotor van Bafang. De fiets weegt 22,7 kg

De vormgeving van de fiets is om door een ringetje te halen. De accu is mooi en volledig weggewerkt in het frame en valt daardoor niet op.

Verder is het frame op een stevige manier gebouwd. De fiets heeft een lichtgrijze kleur en kan ook in andere kleuren worden besteld. 
2: Villette L’Amant Eco

De Villette L’Amant is een elektrische fiets voor dames met een accu in het frame. De e-bike heeft een volledig ingebouwde 10,4 Ah accu.

Het frame heeft een mooie witte kleur en er zit een handige bagagedrager op de fiets. 

Dat zijn nog lang niet alle unieke eigenschappen van de Villette L’Amant. Deze e-bike heeft 7 versnellingen en vering in de voorvork. De elektrische fiets heeft een motor in het achterwiel. De e-bike weegt 25 kg
3: Stella Morena Superior MDB

Als het om elektrische fietsen van topkwaliteit gaat, moet je bij Stella zijn. De Stella Morena Superior is een handige e-bike met geïntegreerde accu.

De 11 Ah 400 Wh accu heeft een actieradius van 130 km. De accu is half geïntegreerd in het frame en is uitneembaar. 

Verder beschikt de Stella Morena Superior over een krachtige middenmotor en 10 versnellingen. De elektrische fiets kan in meerdere framematen worden besteld.

Het model is voorzien van anti lek banden en vering in de voorvork. De e-bike weegt 25 kg inclusief de accu. 

Het is een sportieve e-bike die voor dames en heren geschikt kan zijn. Als je een elektrische fiets met middenmotor en accu in het frame zoekt, is dit de juiste optie. 
4: Stella Morena Premium MDB3 FI

De Stella Morena Premium heeft een volledig ingebouwde accu van Bosch. Dit is een accu met een actieradius van maximaal 160 km

Dat zijn echter niet alle pluspunten van deze e-bike. De elektrische fiets heeft om nog meer redenen prijzen gewonnen.

Dit is namelijk een elektrische fiets met middenmotor en een accu in het frame. De middenmotor zorgt voor de meest natuurlijke trapondersteuning. 

Verder heb je maar liefst 10 versnellingen, een stijlvol display en anti-lek banden. In de voorvork is vering aanwezig. Dit is een sportieve e-bike voor dames en heren. 
5: Cortina Urban

Nog een topkwaliteit elektrische fiets met batterij in het frame, is de Cortina Urban. Dit is een elektrische fiets voor heren en dames.

De e-bike is voorzien van een 500 Wh accu. De accu is uitneembaar. Dat maakt het opladen makkelijker. 

De Cortina Urban is een elektrische fiets met middenmotor en een accu in het frame. De middenmotor is van Bafang. Deze motorpositie zorgt voor een natuurlijke trapondersteuning. 

De Cortina elektrische fiets met geïntegreerde accu kan in het grijs en zwart worden besteld. Bovendien kun je kiezen uit verschillende framematen en accu’s. De fiets weegt 22 kg
Wat is een e-bike met de accu in het frame?

Bij een elektrische fiets kan de accu in het frame worden verwerkt. Dit wordt ook wel een intube accu genoemd. De accu wordt bij de e-bike meestal in de onderbuis van het frame geplaatst. In sommige gevallen kan dat ook in de zitbuis van het frame zijn. 

Daarnaast verschilt het of de accu helemaal of half geïntegreerd is. Dat is een verschil in vormgeving. Als de accu volledig in het frame is ingebouwd, zie je het niet zitten. De fiets is dan volledig gestroomlijnd en lijkt net op een normale fiets.

Is de accu half geïntegreerd? Dan is de accu op het frame geplaatst. Je ziet het dan duidelijker zitten. 

Bij de meeste elektrische fietsen met een accu in het frame, is de accu uitneembaar. Het kan ook zijn dat de accu niet uitneembaar is. Het voordeel van uitneembaar, is dat je de accu makkelijker op kunt laden.

Je verplaatst hem naar een stopcontact in de buurt. Als dit niet kan, moet je je fiets bij een stroompunt parkeren. 

E-bike met ingebouwde accu: De voor- en nadelen

De e-bike met een accu in het frame heeft voor- en nadelen. Die zetten we allebei voor je op een rijtje. Alleen op die manier krijg je namelijk een volledig beeld van dit type e-bike. 

👍 Voordelen accu in frame

 • Stijlvol

Het grootste pluspunt is de uitstraling van de e-bike. Een elektrische fiets met ingebouwde accu heeft een strakke vormgeving. Het lijkt meer op een normale fiets. 

 • Betere verdeling gewicht

De accu voor een e-bike weegt al snel zo’n 3 kg. Voor de verdeling van het gewicht is het gunstig, als de accu in het midden wordt geplaatst.

Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets meer in het midden dan achterop de fiets. Dit zorgt voor een betere wegligging en meer stabiliteit tijdens het fietsen. Het voelt alsof je meer controle over de fiets hebt. 

 • Bagagedrager vrij

De tegenhanger voor een e-bike met een accu in het frame, is een accu in de bagagedrager. Zodra de accu in het frame wordt geplaatst, komt er bij de bagagedrager ruimte vrij. Dit maakt het vinden van fietstassen of een kinderzitje makkelijker.

Het is namelijk wel mogelijk om een e-bike met kinderzitje of fietstas te vinden. Maar met de accu achterop blijft het even zoeken welk kinderzitje of welke fietstas dan past. 

 • Bescherming weersinvloeden

In het frame is de accu beter beschermd tegen de weersinvloeden. Al helemaal als je een vaste accu in frame hebt, die niet uitneembaar is. 

👎 Nadelen accu in frame 

 • Lastiger uitneembaar

Een eerste nadeel van een accu in het frame, is de uitneembaarheid. Om de accu uit het frame te halen, moet je door de knieën zakken. Bij een accu in de bagagedrager is dat niet nodig.

Bovendien zijn e-bikes met een accu in het frame vaak zwaarder. Er wordt gewerkt met zwaardere materialen, om het frame nog genoeg stevigheid te geven. 

 • Beperkte mogelijkheden beveiliging

De accu kan in het frame niet super goed beveiligd worden. Er zijn hier nog geen speciale sloten voor. 

 • Niet universeel

Een nadeel van een accu in het frame, zit hem in de vorm van de accu. Om het mooi in het frame te verwerken, heeft het een specifieke vorm. Dat maakt de accu moeilijker te vervangen dan een universele e-bike accu. 

 • Duurder

De elektrische fiets met een accu in het frame is duurder dan andere e-bikes. De stijlvolle vormgeving brengt een hoger prijskaartje met zich mee. 

Elektrische fiets met accu in frame kopen? Hier let je op:

Bij het kopen van een elektrische fiets met een accu in het frame heb je genoeg keuze. Daarom kan het van pas komen om meer van de belangrijkste eigenschappen te weten. Dat helpt je het ruime aanbod te filteren.

Let op de volgende aspecten:

Type fiets

Je hebt keuze uit meerdere soorten e-bikes, als je kiest voor een elektrische fiets met batterij in het frame.

Houd je van een sportieve zithouding op de fiets? Ga dan voor een sportieve e-bike met ingebouwde accu. 

Voor dagelijks woon- werkverkeer zijn elektrische stadsfietsen vaak het meest geschikt.

En wil je de e-bike ook zonder trapondersteuning kunnen gebruiken? Dan is een hybride e-bike met geïntegreerde accu iets voor jou. 

Uitneembare accu

Bij een elektrische fiets met batterij in het frame kan de accu uitneembaar zijn. Dat is handig met het opladen van de batterij.

Je verplaatst een losse accu makkelijker naar een stroompunt dan een hele fiets. Als de accu niet uitneembaar is, moet je jouw e-bike in de buurt van een stopcontact parkeren. Dat is minder praktisch. 

Gewicht e-bike

Het kan zijn dat de elektrische fiets met geïntegreerde accu zwaarder is dan andere e-bikes.

De batterij neemt immers een deel van het frame in beslag. Om het frame nog stevig genoeg te laten zijn, wordt er gewerkt met extra zware materialen. 

Voor een elektrische fiets is een gewicht van 25 kg gebruikelijk. Dit is het gewicht inclusief accu. De accu weegt op zichzelf vaak 3 kg.

Kijk dus bij de elektrische fiets met geïntegreerde accu of het gewicht daar niet te ver boven zit. Dat kan ten koste gaan van het gebruiksgemak. 

Alternatieven voor een e-bike met accu in het frame

Zoek je een alternatief voor de elektrische fiets met batterij in het frame? Dan heb je genoeg opties. De tegenhanger is namelijk een elektrische fiets met de accu in de bagagedrager.

Dit is een vrij standaard positie voor de accu. Dat zorgt ervoor dat je veel keuze hebt als je voor dit type e-bike gaat. Deze e-bikes zijn doorgaans tevens goedkoper. 

Spreekt de elektrische fiets met een accu in het frame jou niet aan vanwege het gewicht? Dan is een lichtgewicht e-bike iets voor jou.

Bij een ingebouwde accu worden er voor het frame zwaardere materialen gebruikt. Dit geeft de nodige stevigheid aan de fiets. Maar maakt de fiets ook minder handzaam. 

Daarom is een lichtgewicht fiets een goed alternatief. Een lichte fiets trapt makkelijker en is makkelijker te manoeuvreren.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste elektrische fietsen met accu in het frame geselecteerd?

Wij hebben veel soorten elektrische fietsen met ingebouwde accu’s vergeleken. Daarbij werd er gelet op gebruiksgemak, veiligheid en prijs. De soorten met de meest optimale prijs- en kwaliteitsverhouding werden geselecteerd. 

Is een accu in het frame bij een e-bike een veilige plek?

In principe wel. Tijdens het fietsen is de gewichtsverdeling beter. Het zwaartepunt ligt in het midden en dat zorgt voor meer stabiliteit. Ook worden de frames van deze e-bikes extra verstevigd. Een minder veilig aspect is dat de accu moeilijker beveiligd kan worden. Er is geen slot voor verkrijgbaar. 


Meer over en voor elektrische fietsen: