Elektrische fiets in Duitsland kopen? Dit moet je weten!

De Duitse e-bikes staan bekend om de voordelige prijs. Maar is het wel echt verstandig om de e-bike in Duitsland te kopen? Dat kom je in dit artikel te weten. 

Je ontdekt of het slim is om een e-bike in Duitsland te kopen. Wat zijn de voor- en nadelen? En wat zijn de beste Duitse elektrische fietsmerken?

Ook ontdek je wat een goede alternatieven zijn voor een goedkope elektrische fiets. 

De voor- en nadelen van een e-bike kopen in Duitsland

We zetten de voor- en nadelen van een e-bike kopen in Duitsland op een rijtje. Zo kun je zelf de afweging maken of het verstandig is om voor een Duitse e-bike te gaan. 

Voordelen

  • Voordelig

Elektrische fietsen uit Duitsland zijn goedkoper. Je bespaart al snel €100,- per fiets. Het belastingpercentage op e-bikes ligt in Duitsland namelijk lager.

De voordelige prijzen zijn er ook vanwege de grootschalige productie. Er worden simpelweg meer fietsen in Duitsland geproduceerd. 

  • Goede kwaliteit

Tegenover de voordelige prijs staat kwaliteit. Duitse elektrische fietsen zijn bijzonder stevig. En zijn voorzien van innovatieve onderdelen. De prijs kwaliteit verhouding is dus beter dan in Nederland. 

Nadelen 

  • Onderhoud

Veel Nederlandse e-bike merken hebben servicepunten door heel het land. Daardoor kun je bij jou in de buurt terecht als er iets aan de e-bike mankeert.

Onderhoud gebeurt dan ook vaak bij het merk zelf. Met een Duitse fiets is dat anders. Er zijn minder servicepunten. Het repareren van de e-bike kan lastig zijn in Nederland. 

  • Levering

Een groot praktisch nadeel is de levering. Op een elektrische fiets uit Duitsland moet je langer wachten. Als de elektrische fiets winkel al in Nederland bezorgt. Soms moet je zelf in de auto stappen om de e-bike op te halen. Dit kost tijd en geld. 

  • Taal

De meeste Nederlanders spreken wel een beetje Duits. Maar een technisch gesprek over een e-bike in het Duits is niet voor iedereen weggelegd. Dat kan lastig zijn. Bijvoorbeeld als je een vraag hebt voor de klantenservice of onderhoud wilt laten plegen. 

Wat zijn de beste Duitse elektrische fietsmerken?

Veel goede e-bikes komen uit Duitsland. Ook kun je in dit land een goede elektrische fatbike kopen. De bekende Duitse merken werken met stevige materialen. En voor de bouw van de fiets worden goede innovaties en A merk onderdelen ingezet. 

Voorbeelden van bekende Duitse merken zijn Pegasus, Winora en Riese & Müller.

Cube, Canyon en Haibike zijn ook merken die je kunt herkennen.

Stuk voor stuk leveren deze merken e-bikes van hoge kwaliteit. 

Is een e-bike kopen in Duitsland slim?

Een elektrische fiets kopen in Duitsland is verstandig. De elektrische fietsen uit Duitsland zijn van goede kwaliteit. En ook het prijskaartje is erg gunstig. Als je de prijs vergelijkt met een e-bike uit Nederland, betaal je voor een Duitse e-bike erg weinig. 

De vraag is echter of het ook praktisch is. Het onhandig is namelijk het vervoeren. Hoe krijg je de fiets in Nederland? Voor het leveren en het ophalen van de fiets ben je ook weer geld kwijt. 

Daarnaast beheers je de Duitse taal waarschijnlijk minder goed dan de Nederlandse. Als er iets aan de fiets mankeert, kan dat onhandig zijn.

En onderhoud van de e-bike vindt vaak plaats bij een servicepunt van het desbetreffende merk. Bij een Duits merk zit er niet altijd een servicepunt bij jou in de buurt. 

Hoe kun je nog meer een goedkope elektrische fiets kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische fiets? Dan is de elektrische fiets in Duitsland kopen niet de enige optie. Het meest voordelig blijft gebruik maken van een elektrische fiets aanbieding in Nederland. 

In eigen land zijn er genoeg elektrische fiets winkels met acties. Ook met aanbiedingen van goede e-bike merken. Dan zit je bovendien niet met hoge kosten voor het leveren of ophalen van de elektrische fiets. En zijn er genoeg servicepunten in de buurt voor reparaties. 

Wat je ook nog zou kunnen doen, is gaan voor een elektrische fiets op afbetaling. Je betaalt dat niet meteen het volledige aankoopbedrag. Maar je verspreidt de het bedrag over verschillende termijnen. Daar betaal je wel een rentepercentage over.

Conclusie: Wel of geen e-bike in Duitsland kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen is een e-bike kopen in Duitsland lang niet altijd voordeliger. Ons advies is dan ook om voordelig een elektrische fiets aan te schaffen bij een van de onderstaande aanbieders:
Veelgestelde vragen

Waarom een e-bike in Duitsland kopen?

Als je kijkt naar het aankoopbedrag, is een Duitse e-bike een stuk goedkoper. Dat kan een goede reden zijn om een elektrische fiets uit Duitsland te kopen. De kwaliteit van de elektrische fietsen is immers erg goed. 

Is een Duitse e-bike van goede kwaliteit?

De elektrische fietsen uit Duitsland zijn over het algemeen erg goed. De e-bikes zijn onderworpen aan diverse test. Daarmee voldoen ze aan de Europese richtlijnen voor veilige fietsen. Ook worden Duitse e-bikes gemaakt van stevige materialen. En zijn de onderdelen van A merken. De fietsen worden bovendien van slimme technologische innovaties voorzien. Dat maakt dat de elektrische fietsen uit Duitsland bijzonder comfortabel zijn.