Ontdek de 15 beste elektrische fiets merken

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Er verschijnen constant nieuwe merken die claimen de beste modellen te hebben. Maar wat is nou echt het beste merk van elektrische fietsen?

Wat het beste merk voor een elektrische fiets is, kan niet gezegd worden. Iedereen is op zoek naar iets anders als het om een e-bike gaat.

Hier geven we je de 15 beste merken, elk met andere specialisaties en kwaliteiten.

Beste e-bike merken van 2023

Altec

Altec Fietsen is een grote naam in Nederland. Dit Rotterdamse merk van elektrische fietsen is nu ook in Duitsland de markt aan het overnemen.

Het biedt betaalbare en toegankelijke modellen aan. Voor een elektrische stadsfiets of omafiets ben je hier bijvoorbeeld op het juiste adres.

Je kunt een Altec e-bike herkennen aan het stijlvolle en speelse ontwerp. Ook de elektrische vouwfietsen van Altec zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sinds kort is Altec begonnen met het produceren van sportieve e-bikes.
Amigo

Het Indiase fietsmerk Amigo zet zich in voor een schonere planeet. Met hun e-bikes creëren ze een alternatief voor scooters en bromfietsen.

Gebruiksgemak staat hierbij voorop. De elektrische fietsen van Amigo zijn dan ook duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig.

Amigo specialiseert zich vooral in elektrische racefietsen. Deze zijn zowel in de stad als buiten de bebouwde kom te gebruiken.

Ga je op fietsvakantie? Dan zijn de modellen van Amigo zeker aan te raden. Ook voor woon-werkverkeer zijn deze geweldig in te zetten.
Batavus

Batavus is een begrip in Nederland. Het is al meer dan 100 jaar actief in de fietswereld. Ook weten ze bij Batavus wat een Nederlandse fietser nodig heeft. Deze ervaring en kennis is terug te zien in hun elektrische fietsen.

Voor een betrouwbare e-bike kun je dus bij Batavus terecht. Wist je dat ze zich ook specialiseren in de elektrische bakfiets? Het bedrijf is constant bezig om zijn modellen te verbeteren. Ook kun je hier geweldige klantenservice verwachten.
B’Twin

Btwin-beste-mtb-merken

B’Twin is één van de fietsmerken van Decathlon. Dit merk richt zich voornamelijk op de stadsfietsen. Ook qua e-bikes zie je dit terug. Denk aan een elektrische moederfiets, omafiets of transportfiets. B’Twin is een betaalbare en betrouwbare verkoper van geweldige modellen.

Bij B’Twin is er voor iedereen wel iets te vinden. Veel e-bikes hebben een model voor dames en heren. Ook unisex is uiteraard te vinden. Op zoek naar een elektrische fiets voor je tiener? Dan kun je ook bij B’Twin terecht.
Cortina

Cortina is een Nederlands fietsmerk dat zich richt op elektrische stadsfietsen. Functionaliteit en ontwerp staan er voorop. Wil je een statement maken met je e-bike?

Dan kun je bij Cortina terecht. Ze hebben namelijk de traditionele modellen in een nieuw jasje. Je Cortina e-bike een echte aanwinst voor wat extra kleur in je leven.

Cortina laat zien dat de e-bike niet alleen voor seniore fietsers is. Ook jongeren kunnen ervan profiteren. Daarnaast heeft het merk een groot aanbod aan familiefietsen. Zo neem je je kinderen overal mee naartoe op de fiets!
Cube

Cube-stores-online-fietsenwinkels

Op zoek naar een goed merk voor een elektrische fiets die wel tegen een stootje kan? Dan kun je een kijkje nemen bij het Duitse fietsmerk Cube. Hier vindt je elektrische mountainbikes, racefietsen en gravelfietsen. Ook voor speed pedelecs kun je hier terecht.

Bij Cube staat kwaliteit voorop. Het houdt een standaard aan dat zelfs voor topatleten geschikt is. De elektrische sportfietsen zijn bijvoorbeeld relatief licht. Cube biedt ook de beste accessoires aan voor je sportieve fietsactiviteiten.
EcoBike

Het Spaanse merk EcoBike is een favoriet aan het worden in Nederland. Dit komt mede door het grote aanbod aan e-bikes.

Van elektrische stadsfietsen tot elektrische mountainbikes; EcoBike heeft het allemaal. Het merk staat vooral bekend om de speed pedelec. Deze gaat sneller dan een normale e-bike.

EcoBike werkt vooral met middenmotoren in zijn modellen. Deze zijn krachtiger, en het fietsen voelt natuurlijker aan. Zowel in de stad als op het platteland zijn de elektrische fietsen van EcoBike te gebruiken.
Gazelle

Als we het hebben over topmerken, kunnen we Gazelle natuurlijk niet vergeten. Koninklijk Gazelle is een klassiek Nederlands bedrijf.

Al 130 jaar produceren zij fietsen voor alledaags gebruik. De Gazelle is dan ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ook de e-bikes zijn van dezelfde hoge kwaliteit.

De elektrische fietsen van Gazelle variëren van stadsfietsen tot recreatieve fietsen. Ook voor elektrische bakfietsen kun je hier terecht. Gazelle biedt bovendien goede garantie op al zijn producten.
Giant

Giant-beste-racefiets-merken

Giant is een fietsmerk met een enorm aanbod aan e-bikes. Het Taiwanese bedrijf is sinds de jaren 70 al een ‘gigant’ op de internationale markt. Het heeft dan ook vele awards gewonnen voor de innovatieve ontwerpen van hun fietsen.

Deze innovatie vind je terug in de e-bikes. Giant biedt alle soorten elektrische fietsen aan. Van de stadsfiets tot de gravelfiets. De modellen zijn van een hogere prijsklasse, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug.
Koga

Koga is een Nederlands fietsbedrijf dat ooit onderdeel was van Batavus. Het richt zich echter meer op sportieve fietsers dan het moederbedrijf.

Dit is te zien in het grote aanbod aan sportieve e-bikes. Veel van deze modellen zijn hybride. Je kunt ze dus ook gebruiken om de boodschappen mee te halen.

Koga heeft een e-bike voor iedereen. Het maakt gebruik van duurzame onderdelen en krachtige motoren. Hierdoor ben je gegarandeerd van een comfortabele rit.
Rockrider

Rockrider-beste-mountainbike-merken

Op zoek naar een elektrische mountainbike? Dan is Rockrider hét merk voor jou. Ook dit is een fietsmerk van Decathlon.

Het richt zich compleet op fietsen die offroad gebruikt kunnen worden. Ruig terrein of onverharde wegen zijn dus geen probleem voor de e-bikes van Rockrider.

De elektrische mountainbikes van Rockrider zijn betaalbaar en betrouwbaar. Ook zijn ze beschikbaar in vele maten.

Iedereen kan dus een geschikt model vinden. De aluminium frames zijn stevig maar licht. De vering op de Rockrider modellen is ook van hoge kwaliteit.
Sparta

Van alle merken voor de elektrische fiets is Sparta misschien wel het meest ervaren. Dit bedrijf richt zich sinds 1945 namelijk al op bromfietsen en motorfietsen.

Met hun e-bikes van goede kwaliteit slaan ze echter de duurzame weg in. De elektrische modellen zijn stijlvol en sportief.

De e-bikes van Sparta zijn te gebruiken voor woon-werkverkeer, maar ook voor recreatie. Veel modellen zijn namelijk hybride.

Dit houdt in dat ze zowel in de stad als in de natuur gebruikt kunnen worden. Sparta heeft veel e-bikes met riemaandrijving.
Stella

Stella-online-fietsenwinkels

Stella is een snel groeiend Nederlands bedrijf. Het richt zich exclusief op elektrische fietsen. Hoewel het pas in 2011 is opgericht, is het dé marktleider als het gaat om e-bikes. Dit komt door het grote aanbod aan verschillende modellen. Ook over de kwaliteit valt niet te klagen.

Een andere reden voor het succes van Stella is de klantenservice. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische fiets uitproberen op je eigen adres. Een medewerker komt deze langsbrengen voor een testrit. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt.
Villette

Villette is een nieuw Nederlands merk dat in rap tempo de markt aan het overnemen is. Dit komt mede door de hoge kwaliteit en multi-inzetbaarheid van de e-bikes.

Ook biedt het modellen aan in elke prijsklasse. Op zoek naar een goede deal? Dan kun je je Villette ook bij Albert Heijn bestellen!

Villette specialiseert zich in transportfietsen en omafietsen. Voor het rijden in de stad hoef je dus niet verder te zoeken. De modellen zijn zeer stijlvol en kleurrijk. Een echte blikvanger op het fietspad dus!
Vogue

Bij Vogue staat comfort voorop. Dit Nederlandse merk richt zich op de Europese markt. Door de Nederlandse fietscultuur te exporteren, heeft het ook in het buitenland groot succes behaald. De elektrische bakfiets is dan ook de bestseller.

Ook voor elektrische damesfietsen en herenfietsen kun je er terecht. Vogue maakt gebruik van krachtige motoren. Hierdoor is de actieradius relatief hoog. Je zult dus niet elke dag je accu hoeven op te laden.


Misschien ook interessant: