Elektrische fiets op afbetaling? De 5 beste aanbieders!

Wil je een elektrische fiets kopen, maar niet in één keer het volledige bedrag betalen? Ga dan voor een elektrische fiets op afbetaling. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten. 

We geven je een top 5 van de beste aanbieders. Vertellen je waarom een fiets op afbetaling handig kan zijn en hoe het precies werkt. Daarnaast geven we je alternatieven. 

Top 5 beste aanbieders voor elektrische fiets op afbetaling

Niet bij elke winkel is het mogelijk om een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Gelukkig heb je nog steeds meerdere opties.

Wij zetten de 5 beste aanbieders voor je op een rijtje. Hier heb je de mogelijkheid om de e-bike in termijnen af te betalen:

 1. VanSprint
 2. Stella
 3. Internet-bikes.com
 4. Superfietsen.nl
 5. Halfords

Waarom een elektrische fiets op afbetaling?

Een elektrische fiets is een vrij dure aankoop. De fietsen zijn er vanaf ongeveer duizend euro. Dat is veel geld om in één keer te missen. Daarom wordt er vaak gezocht naar alternatieven. De elektrische fiets op afbetaling is daar een voorbeeld van. 

In plaats van dat je de e-bike in één keer afbetaalt, los je hem af in meerdere termijnen. Het totale bedrag kun je zo verspreiden over een langere periode. Dat maakt de investering beter te overzien. Over dat bedrag betaal je wel een rentepercentage

De voor- en nadelen van een e-bike op afbetaling

We zetten de voor- en nadelen van een e-bike op afbetaling op een rijtje. Hierdoor kun je zelf de afweging maken of het iets voor je is. 

Voordelen

Een elektrische fiets op afbetaling heeft de volgende voordelen:

 • Niet in één keer veel geld kwijt

Ga je voor een elektrische fiets op afbetaling? Dan beschik je over een nieuwe e-bike, zonder in één keer veel geld te investeren. Dat is een groot voordeel van de fiets in termijnen betalen. 

 • Looptijd zelf betalen

Bij sommige aanbieders zit je vast aan 3 termijnen. Maar soms kun je zelfs zelf bepalen in hoeveel termijnen je de fiets wilt bepalen. Je hebt daarmee de looptijd en de afbetaling zelf in de hand. 

 • Fiets al jouw bezit

Het fijne is daarnaast, dat je vaak wel al eigenaar bent van de fiets. Dat is bij het huren of leasen van een elektrische fiets niet het geval. 

Nadelen

Er zijn ook nadelen te benoemen:

 • In totaal meer kosten

Een elektrische fiets op afbetaling kost je meer geld, dan dat je zou betalen als je de fiets in één keer zou kopen. Bij het totale aankoopbedrag komt namelijk een bedrag aan rente

 • Niet altijd boetevrij aflossen

En wil je de elektrische fiets eerder aflossen? Dan moet je mogelijk een boete betalen. Niet bij elke aanbieder kun je boetevrij eerder aflossen. 

 • BKR registratie soms nodig

Het is niet altijd zomaar mogelijk om een e-bike of afbetaling te kopen. Bij sommige partijen wordt BKR registratie getoetst.

Er wordt dan gekeken hoe jouw financiële situatie ervoor staat. Of je lopende schulden hebt of in staat lijkt de fiets af te lossen. Daardoor kan het soms niet mogelijk zijn de elektrische fiets in termijnen te betalen.

Echter zijn er ook mogelijkheden voor een afbetaling zonder BKR toetsing. Dat kan als een aanbieder de betaalmethode van IN3 gebruikt. Dat is een betaalmogelijkheid zonder bkr registratie. 

Wat zijn alternatieven voor een elektrische fiets op afbetaling?

Is een elektrische fiets op afbetaling niets voor jou, maar wil je wel een goedkope elektrische fiets? Dan zijn er nog meer opties. Je kunt zoal denken aan een e-bike aanbieding, een e-bike leasen of huren. Een Duitse e-bike kan ook goedkoper zijn. We lopen de opties langs. 

Elektrische fiets aanbieding

Ten eerste zou je kunnen letten op een elektrische fiets aanbieding. Daarmee haal je voor een mooi bedrag een fiets van goede kwaliteit in huis. 

Bekende elektrische fiets merken stunten regelmatig met voordelige aanbiedingen. Een kortingspercentage van 10% kan al snel veel geld schelen.

Maar ook supermarkten kunnen over goede e-bike aanbiedingen beschikken. Die aanbiedingen zijn voor een korte periode beschikbaar. Vaak voor 2 weken in het voorjaar. Wie weet fiets jij weg met een mooie Lidl elektrische fiets, een Aldi e-bike of een e-bike van de Albert Heijn

Elektrische fiets leasen

Een e-bike kun je ook leasen. Dit is een vorm van private leasen. Je betaalt een vast bedrag voor de fiets per termijn. Voor die afgesproken looptijd kun jij gebruik maken van de fiets. De fiets is niet van jou, maar je mag er wel gebruik van maken. 

Dat is dan ook het verschil met een elektrische fiets op afbetaling. Dat zit hem in het toe-eigenen van de fiets. Bij een elektrische fiets op afbetaling is de fiets na het betalen van jou. Ga je een e-bike leasen? Dan blijft de fiets eigendom van de verkoper. 

Een elektrische fiets huren

Vergelijkbaar met het leasen, is een elektrische fiets huren. Per dag of per maand betaal je een bedrag voor het gebruiken van de fiets. De elektrische fiets wordt niet jouw bezit. Je betaalt slechts voor het gebruiken van de e-bike. Net als bij het leasen. 

Duitse e-bike

Nog een manier om aan een goedkope elektrische fiets te komen, is om een Duitse e-bike te kopen. Een elektrische fiets uit Duitsland is minder duur. Dat heeft met een lager belastingpercentage en productie op grotere schaal te maken. 

Dit is vooral aan te raden als je dichtbij de Duitse grens woont. Dat maakt het afhalen of bestellen van de fiets makkelijker. Als je makkelijk en snel naar Duitsland kunt.

Loop je er ook niet tegenaan dat je ver moet rijden om de fiets te onderhouden of repareren. Dat gebeurt immers vaak bij het merk zelf. 
Veelgestelde vragen

Kan een elektrische fiets op afbetaling zonder BKR?

Het is niet bij alle aanbieders mogelijk om zonder BKR een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Via de betaalmogelijkheid IN3 kun je zonder BKR toetsing de fiets afbetalen. 

Wat is de looptijd van een elektrische fiets op afbetaling?

De looptijd van het afbetalen staat soms vast en soms bepaal je hem zelf. Bij de betaalmogelijkheid van IN3, betaal je in 3 termijnen. Die 3 termijnen staan vast. Bij andere betaalplatforms kun je soms zelf het aantal termijnen vastleggen.


Meer over goedkope fietsen: