Elektrische onkruidverwijderaar: Top 5 & Koopgids

Met een elektrische onkruidverwijderaar hoef je niet meer door de knieën om ongewenste plantjes weg te plukken.

Ook met schoffels hoef je niet meer in de weer. Met dit apparaat doe je het elektrisch, en dat is een stuk gemakkelijker en sneller.

Maar wat is de beste elektrische onkruidverwijderaar voor jou? Wij hebben een top 5 voor je gemaakt met de best geteste producten.

Je ziet deze hier al onder elkaar, maar we bespreken ze ook elke 5 in detail. Daarna krijg je van ons een uitgebreide koopgids om je te ondersteunen bij het maken van je keuze.

 1. Meridianus onkruidbrander elektrisch (onkruidbrander en verfbrander op stroom)
 2. Gloria Multibrush Speedcontrol Onkruidbestrijder (meerdere kopstukken)
 3. PARKSIDE Thermische Onkruidverdelger (onkruidverdelger met thermische werking)
 4. PARKSIDE 2-in-1 onkruidverdelger (onkruidverdelger en heteluchtblazer)
 5. Wolfgang Elektrische Onkruidborstel (werkt met staalborstel)

De 5 beste elektrische onkruidverwijderaars

Je hebt in onze top 5 al even kunnen zien dat elektrische onkruidverdelgers dus op allerlei manieren werken. We bespreken ze allemaal, zodat het verschil beter duidelijk wordt.

1. Meridianus onkruidbrander elektrisch

Deze onkruidbrander van Meridianus heeft een mooie lage prijs. Hij werkt met hetelucht en brandt zo het onkruid weg. Een paar dagen later zie je er dan niets meer van. Je gebruikt hem terwijl je rechtop staat en je krijgt er meerdere kopstukken bij.

Nadat je hem aansluit op de stroom kan je hem direct gebruiken. Je past hem tevens toe als verfbrander of om je barbecue mee aan te steken. De lengte van het snoer is 10 meter.

👍 Voordelen:

 • Lage prijs.
 • Voor onkruid wegbranden en verf verwijderen.
 • Maximale temperatuur: 360 graden Celsius.
 • Lengte snoer: 10 meter.
 • Inclusief meerdere opzetstukken.

👎 Nadelen:

 • Heb je een verlengsnoer nodig?
2. Gloria Multibrush Speedcontrol Onkruidbestrijder

Met deze onkruidverdelger van Gloria verwijder je onkruid van je terras, oprit en tuinpaden. Je krijgt er meerdere kopstukken bij, zoals een voegenborstel en een nylon borstel voor steen. De lengte is instelbaar, dus de tijd van een zere rug is voorbij.

De elektrische onkruidverwijderaar zelf weegt maar 3,7 kilo. De snelheid van de draaikop is gemakkelijk in te stellen. Hij is niet geschikt voor gebruik op zand.

👍 Voordelen:

 • Elektrische onkruidverwijderaar voor harde ondergronden.
 • Lichtgewicht.
 • Click en Go snelwissel systeem.
 • Gemakkelijk de draaisnelheid bepalen met Speedcontrol.
 • Lengte is instelbaar.

👎 Nadelen:

 • Hoge prijs.
 • Niet voor onkruid tussen je gewassen.
3. PARKSIDE Thermische Onkruidverdelger

Ook deze thermische onkruidverdelger van Parkside werkt met hitte. Het is een warmtereflector waarmee je maximaal 800 graden Celsius bereikt. De warmte werkt in op de wortel van het onkruid en het sterft na enkele dagen af.

Deze elektrische onkruidbestrijder heeft 3 wielen en een groot stralingsoppervlak. Hij weegt maar 2,1 kilo.

👍 Voordelen:

 • Elektrische thermische onkruidverwijderaar.
 • Lichtgewicht.
 • Telescopische stang.
 • Groot stralingsoppervlak.
 • Maximale temperatuur 800 graden Celsius.

👎 Nadelen:

 • Huidige gebruikers zijn minder tevreden.
4. PARKSIDE 2-in-1 onkruidverdelger

Deze 2-in-1 onkruidverdelger van Parkside blaast hetelucht. Zo kan je een maximale temperatuur bereiken van 650 graden Celsius. Daar zijn 3 verschillende standen voor. Wat direct opvalt is de lage prijs.

Voor weinig geld krijg je een onkruidverdelger en een heteluchtblazer. Deze laatste gebruik je voor het verwijderen van verf of om de barbecue aan te steken. Het apparaat zelf weegt minder dan 1,5 kilo. De kabel is maar 3 meter lang, dus je hebt een verlengsnoer nodig.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar.
 • Multifunctioneel.
 • Maximale temperatuur 650 graden Celsius.
 • 3 warmteniveaus.
 • Inclusief standaard voor koeling.

👎 Nadelen:

 • Snoer is maar 3 meter lang.
5. Wolfgang Elektrische Onkruidborstel

De laatste elektrische onkruidverwijderaar uit deze top 5 wordt gemaakt door het merk Wolfgang. Je krijgt er een staalborstel bij voor ruwe oppervlakten en een kunststof borstel voor zacht en gevoeliger materiaal.

Hij is dus specifiek bedoeld voor verharde ondergrond, zoals oprit en tuinpad. Voor het verwijderen van onkruid tussen voegen is hij ideaal. Ook houten terrassen maak je er probleemloos mee schoon. De werkhoogte is instelbaar en hij weegt maar 2,8 kilo.

👍 Voordelen:

 • Elektrische onkruidverwijderaar met borstels.
 • Instelbare werkhoogte.
 • Specifiek voor het reinigen van voegen.
 • Lichtgewicht.
 • Verstelbare extra handgreep.

👎 Nadelen:

 • Niet voor onkruid tussen je gewassen.
Wat is een elektrische onkruidverwijderaar?

Met een onkruidverwijderaar die elektrisch is, verwijder je ongewenste planten tussen je gewassen, van je terras of uit je voegen. Omdat hij elektrisch werkt, hoef je daar zelf weinig voor te doen. Ook is er geen gas nodig als je een brander gebruikt.

Tip: er zijn ook niet-elektrische onkruidverwijderaars. Deze werken, net als handmatige telescopische heggenscharen, met jouw kracht.

Het is gereedschap waarmee je staand het onkruid met wortel en al uit de grond trekt. Zo ben je niet afhankelijk van brandstof en bespaar je een mooi bedrag.

Koopgids: zo kies je de beste onkruidverwijderaar

Er zijn verschillende soorten elektrische onkruidverdelgers. De keuze hangt af van waar het onkruid zich bevindt. Wij helpen je met deze aandachtspunten wegwijs te maken in de wereld van de elektrische onkruid apparaten.

1. Welk soort onkruid apparaat wil je kopen?

Allereerst denk je na over het soort elektrische onkruidverdelger dat je wilt kopen. Vraag je eerst af of je echt de beste elektrische onkruidverwijderaar nodig hebt of dat je liever voor een handmatig apparaat kiest.

Met elektrische onkruidverwijderaars is het werk minder zwaar, maar ze zijn wel duurder en je bent afhankelijk van de lengte van het snoer.

Daarna heb je meerdere opties om uit te kiezen:

 • Met een elektrische heteluchtblazer brand je het onkruid weg. Dat sterft dan na een paar dagen af, inclusief wortels. Je kunt hem gebruiken voor onkruid tussen je groenten en andere gewassen. Daarbij zijn ze ook multifunctioneel en bijvoorbeeld als verfbrander te gebruiken.
 • Er zijn ook onkruidverwijderaars die werken met straalwarmte van een warmtereflector. Het resultaat is hetzelfde, het onkruid verbrandt en sterft af. Deze apparaten zijn niet multifunctioneel.
 • Als laatste zijn er elektrische onkruidverwijderaars met borstels die het onkruid tussen de voegen verwijderen. Ze zijn bedoeld voor gebruik op verhard terrein, zoals opritten, tuinpaden en terrassen.

2. De lengte van het snoer

Alle elektrische apparaten voor in de tuin, zoals een elektrische bosmaaier en ook een onkruidverwijderaar, werken op stroom. Soms is dat met een accu, maar vaak hebben ze een snoer. De lengte van dat snoer bepaalt hoe ver jij je tuin in kan gaan.

De beste elektrische onkruidverwijderaar heeft een lang snoer, zodat je niet met verlengsnoeren in de weer moet gaan. Maar als je een grote tuin hebt, of geen stopcontact in de buurt, dan is het bijzonder handig als jouw elektrische onkruidverwijderaar een lang snoer heeft.

Helaas wordt deze informatie niet altijd gegeven. Twijfel je, dan kan je altijd de beste onkruidverwijderaar op accu aanschaffen. Bestel er dan direct een extra accu bij, zodat je lekker lang door kunt blijven werken.

3. Het gewicht

Omdat je vaak lang met de elektrische onkruidverwijderaar aan het werk bent, is het fijn als deze niet te veel weegt. Dan kan je langer doorgaan zonder vermoeidheid te ontwikkelen. Werken met een lichtgewicht onkruidapparaat is gewoon veel comfortabeler.

Ben je om welke reden dan ook wat minder sterk, dan is dit een zeer belangrijk punt om op te letten. Er zijn zelfs onkruidverwijderaars die elektrisch zijn en die maar 1,5 kilo wegen.

4. Een verstelbare handgreep is handig

Niet iedereen is even lang. Dat betekent dat de lengte van de elektrische onkruidverwijderaar bepaalt hoe comfortabel jij kunt werken. Daarom hebben de meeste elektrische onkruidverwijderaars een verstelbare handgreep.

Deze handgreep stel je in op de ideale lengte voor jou. Dit is ook handig als meerdere mensen met de onkruidverwijderaar werken. Is dit een belangrijk punt voor jou? Zoek dan naar deze informatie in de specificaties voor bevestiging.

5. Alleen een onkruidverwijderaar of een multitool?

Elektrische onkruidverwijderaars die met hitte werken, kunnen ook voor andere klusjes rond het huis worden ingezet. Zo worden ze vaak verkocht als onkruidverwijderaar en verfbrander, bijvoorbeeld. Het is ook een uitstekend apparaat om de barbecue mee aan te steken.

Onkruidverdelgers die met borstels werken, hebben vaak meerdere opzetstukken. Hierdoor kan je er verschillende oppervlakten mee schoonmaken.

Waar koop ik een goede elektrische onkruidverwijderaar?

Er zijn verschillende doe-het-zelf zaken, zoals Karwei en Praxis, waar ze elektrische onkruidverwijderaars verkopen.

Vergeet ook niet het assortiment van Lidl en Welkoop te bekijken. En als je online gaat zoeken naar een goede aanbieding, dan zijn de grote verkoopplatforms een uitstekende plek om die te vinden.

Ook op de website van het Gereedschapcentrum zijn er regelmatig goede aanbiedingen voor elektrische onkruidverwijderaars te vinden.

Tip: koop je elektrische onkruidverwijderaar tweedehands en je bespaart op de aanschafkosten.
Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste merken voor elektrische onkruidverwijderaars?

Bosch en Stihl worden voor al het tuingereedschap gezien als 2 van de beste merken. Zoek je een goedkoper alternatief, dan is PARKSIDE van Lidl een aanrader.

Hoe vaak moet ik onkruid verwijderen met mijn elektrische onkruidverdelger?

Helaas is onkruid iets wat terug zal blijven komen. Wil je het nooit meer zien, dan ga je wekelijks of 2-wekelijks even door je tuin met je elektrische onkruidverwijderaar. Na de eerste keer zal het veel sneller gaan; tenzij je het onkruid weer uit de hand laat lopen natuurlijk.


Meer gereedschap voor de tuin: