Elektrische scooter voor 2 personen: Bekijk de beste & Koopgids

Een elektrische scooter voor 2 personen is een heerlijke manier om samen te reizen. De elektrische motor maakt minder geluid en is een veel milieubewustere keuze. En met 1 volle accu kun je vaak wel 60 kilometer afleggen.

Zoek jij een elektrische scooter waar je met zijn tweeën comfortabel op rijdt? Onze top 5 brengt je vast op goede ideeën.

En zo niet, dan is er de koopgids om te raadplegen, waarmee je zelf de beste elektrische scooter voor 2 personen uitkiest.

De beste 2-persoons elektrische scooters

Deze top 5 is zorgvuldig samengesteld door te kijken naar beoordeling, actieradius, prijs en kwaliteit. Misschien staat jouw ideale scooter voor 2 personen hier al tussen.

 1. IVA E-GO S4 (winnaar ANWB test 2022, alarm en keyless driving)
 2. Senzo Balance (mooie prijs en koffer voor opbergruimte)
 3. IVA E-GO S5 (hoge actieradius (80 km) en krachtige motor)
 4. Piaggio 1 (innovatieve elektrische scooter met LCD kleurenscherm)
 5. IVA Lux Special Electric (luxe comfortabele elektrische scooter met retro design)

Aandachtspunten bij het kopen van een elektrische scooter voor 2 personen

De keuze voor een elektrische scooter voor 2 personen maakt je keuze al wat overzichtelijker. Er worden veel elektrische scooters verkocht, allen met een ander prijskaartje en verschillende specificaties. Wat is de beste scooter voor 2 personen voor jou?

Dit zijn dan de punten om op te letten.

1. De prijs

Bij een kostbare aankoop zoals een elektrische scooter, is het altijd goed om eerst met jezelf af te spreken hoeveel je ervoor wilt betalen. En vergeet niet dat je ook met andere uitgaven te maken krijgt, zoals verzekering, reparaties, keuringen en een goede scooter uitrusting.

Zet een budget vast en gebruik de filters om deze mee in te voeren. Zo zie je alleen de elektrische scooters voor 2 personen die je je kunt veroorloven.

Tip: je kunt altijd op zoek gaan naar een goede elektrische scooter voor 2 personen op de tweedehands markt. Let dan wel op het aantal kilometers die hij heeft gemaakt en de leeftijd van de accu. De accu is vaak het eerste onderdeel dat vervangen moet worden.

2. Een elektrische snorfiets of bromfiets

Als je op zoek gaat naar een elektrische scooter voor 2 personen, dan krijg je de optie te filteren op een snorfiets of een bromfiets. Voor beide moet je rijlessen nemen en voor beide is de minimumleeftijd 16 jaar.

Het grootste verschil tussen de 2 is het vermogen van de motor. Een elektrische snorfiets mag niet harder dan 25 kilometer per uur en een elektrische bromfiets gaat tot 45 kilometer per uur.

Er zijn enkele andere verschillen:

 • Op een elektrische bromfiets moet je een helm dragen met het ECE-keurmerk en op een elektrische snorfiets moet deze het NTA 8776:2016 keurmerk hebben.
 • Beide moeten een nummerplaat hebben. Snorfietsen hebben een blauwe kentekenplaat met witte cijfers en letters en bromfietsen een gele met zwarte cijfers en letters.
 • Omdat snorfietsen langzamer gaan, hebben ze vaak een grotere actieradius. Het verschil is klein, bijvoorbeeld 60 of 80 kilometer, maar het is wel goed om te weten.

3. De actieradius

Ook al zijn er allerlei technische specificaties die belangrijk zijn, voor veel scooterrijders is de actieradius wel 1 van de belangrijkste aandachtspunten.

Je wilt allereerst niet zonder brandstof komen te staan. En ten tweede, wil je de accu van je elektrische scooter 2-persoons ook niet te vaak moeten opladen. Elektrische scooters van de beste scooter merken hebben een actieradius van 60 tot 80 kilometer.

Tip: wil je verder kunnen rijden? Investeer dan in een tweede accu die je opgeladen meeneemt.

4. De kracht van de motor

Hoe krachtiger de motor, hoe sneller en rapper je optrekt. Een motor met een kracht van 2000 Watt geeft je dan heel veel power. De meeste scooters voor 2 personen hebben een motor van 1440 Watt. En dat is voor de meeste mensen fel genoeg.

Wist je dat: een kwalitatieve elektrische motor nauwelijks slijt en ook bijna geen onderhoud nodig heeft? Dat scheelt enorm in kosten. Nog een reden om voor elektrisch te kiezen.

5. De kenmerken van de accu

De accu is de batterij van je scooter voor 2 personen. Net als dat je de batterij van een e-bike moet opladen, moet dat met een beste elektrische scooter voor 2 personen net zo. De kwaliteit van de accu vertelt je wat de actieradius is en hoe lang de accu meegaat.

Kies altijd voor een elektrische scooter voor 2 personen met een krachtige lithium accu. Deze kan je soms wel 800 keer opladen voordat hij aan vervanging toe is. En daarbij laden ze vrij snel op. Binnen 4 tot 6 uur is hij weer klaar voor een volgend ritje.

Het is ook handig als de accu van je elektrische scooter voor 2 personen uitneembaar is. Dan kan je hem overal opladen zonder dat je je scooter ergens naartoe moet slepen. Daarbij kan je hem dan ook verwijderen zodat dieven hem niet kunnen stelen.

6. De veiligheid

Elektrische scooters voor 2 personen die nu worden gemaakt zijn eigenlijk altijd veilig. Maar het kan beter.

 • Kies bijvoorbeeld voor de beste scooter voor 2 personen met een EBS remsysteem, wat betekent dat je remweg korter is in gevaarlijke situaties.
 • Het display moet goed zichtbaar zijn en de juiste gegevens weergeven, zoals je snelheid en de status van je accu.
 • Kies vervolgens voor een elektrische scooter voor 2 personen met een ingebouwd alarmsysteem, voor zorgeloos parkeren. Of koop een extern motorslot met alarm.
 • En vergeet de verlichting niet. Deze moet jou voldoende zicht geven in het donker maar anderen niet verblinden. LED is dan de beste keuze.
 • Wees zuinig op je spullen en bescherm (en beveilig) je elektrische scooter voor 2 personen bijvoorbeeld met een scooterhoes.

7. Extra’s op je elektrische scooter voor 2 personen

Als laatste loop je de extra’s even na. Naast een goede motor, accu en veiligheid, zijn de beste elektrische scooters voor 2 personen uitgerust met een aantal andere handige extra opties.

 • Het klinkt voor-de-hand-liggend, maar kies voor een elektrische scooter met een comfortabel zitje en uitklapbare voetsteuntjes voor je passagier.
 • Extra opbergruimte is altijd handig, in de vorm van een koffer achterop of een ruime berging onder het zadel.
 • Met Keyless Driving kan je je elektrische scooter voor 2 personen op afstand al opstarten.
 • Valbeugels maken de scooter voor 2 personen nog veiliger.
 • En een windscherm beschermt de bestuurder beter tegen wind en regen.

Waar koop ik een goede elektrische scooter voor 2 personen?

Een elektrische scooter voor 2 personen koop je niet zomaar. Daarom is het goed om veel marktonderzoek te doen naar welke het beste bij je past. Wij hebben je daar al een handje mee geholpen.

Vervolgens ga je naar een scooterwinkel om hem uit te proberen. Het is altijd slim om een proefrit te maken, zodat je zeker weet wat je koopt. Misschien kom je online nog een goede aanbieding tegen?
Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een goede elektrische scooter voor 2 personen?

De prijzen voor een goede elektrische scooter voor 2 personen lopen uiteen van €1300 tot meer dan €4000.

Welke soorten elektrische scooter voor 2 personen zijn er?

Je kunt kiezen tussen een elektrische snorfiets (25 km/h) en een elektrische bromfiets (45 km/h).