De 5 beste elektrische scooter merken van 2024

Er zijn een groot aantal elektrische scooter merken die milieuvriendelijke en duurzame scooters verkopen. En als je voor een elektrische scooter kiest, dan kies je niet alleen voor een beter milieu.

Elektrische motoren gaan ook langer mee en de motor is nagenoeg onderhoudsvrij.

In dit artikel bespreken we de 5 beste elektrische scooter merken die momenteel in Nederland worden verkocht. Elk heeft zijn eigen kenmerken en stijl. Er is vast een perfect e-scooter merk voor jou!

Deze 5 e-scooter merken mag je niet missen

Als je een e-scooter koopt, dan is het belangrijk dat de actieradius goed is en dat de motor van hoge kwaliteit is. Uiteraard wil je ook een scooter met een uitstraling die bij je past en die veilig kan worden gestald.

We bespreken dit en al het andere dat je moet weten over deze 5 kwalitatieve elektrische scooter merken.

1. Vespa/Piaggio

piaggio_vespa-elektrische-scooter-merk

Vespa (onderdeel van Piaggio) is 1 van de beste Italiaanse scooter merken die er bestaat. Ze maken de klassieke Vespa scooter, een echt fashion statement. Dat doen ze al sinds 1964.

Uiteraard zijn ze met gewone scooters begonnen, maar het assortiment is uitgebreid met een interessant aanbod e-scooters.

Dit zijn de scooters uit de Vespa Elettrica lijn. Deze hebben de klassieke Vespa look, maar een modern en kwalitatief binnenwerk.

Vespa elektrische scooters maken nauwelijks geluid en hebben zowel een eco-modus als een power-modus waarmee je geruisloos en vloeiend door de stad rijdt.

Vespa is een elektrisch scooter merk dat zich richt op stadsvoertuigen. Er zijn meerdere modellen te krijgen, in een verscheidenheid aan kleurcombinaties.

Ze hebben een boordcomputer waarmee je niet alleen de parameters bekijkt, maar ook muziek afspeelt en oproepen beantwoordt.

Opladen wordt gedaan met een kabel die zich onder het zadel bevindt. Deze doe je in het stopcontact of aan een laadpaal. Dankzij het Kinetic Energy Recovery System wordt de batterij extra opgeladen terwijl je remt en is de actieradius extra lang.

Enkele kenmerken van Vespa e-scooters:

 • Maximum snelheid: 45 km/h.
 • Oplaadtijd accu: minimaal 4 uur.
 • Actieradius: ca. 100 km met Kinetic Energy Recovery System.
 • Type motor: Piaggio electric motor.
2. IVA

IVA elektrische scooter merk

De elektrische scooters van IVA hebben een uitstekende prijs. Er zijn een groot aantal modellen te krijgen, waarvan veel door de ANWB als beste uit de scooter test zijn gekomen.

IVA is een merk dat scooters verkoopt in Nederland, Duitsland en België. De scooters worden uit China geïmporteerd en hier verkocht, waardoor de prijs laag kan blijven.

Ook al hebben IVA scooters een lage prijs, ze doen niets onder aan andere merken. Dat zie je aan de specificaties.

Zo hebben ze een kwalitatieve en onderhoudsarme Bosch motor, een uitneembare accu (opbergruimte voor 2) met een actieradius van rond de 70 kilometer.

IVA is ook een elektrisch scooter merk dat let op het uiterlijk. Ze zijn modern en hebben een uitgebreid display. Daarmee kan je navigeren, de scooter bedienen en muziek luisteren. Neem 2 accu’s mee en je verdubbelt de actieradius.

Enkele kenmerken van IVA e-scooters:

 • Maximum snelheid: 45 km/h.
 • Oplaadtijd accu: 4 tot 6 uur.
 • Actieradius: maximaal 140 km (met 2 accu’s).
 • Type motor: Bosch.
3. Kymco

Kymco elektrische scooter merk

Kymco is een elektrisch scooter merk uit Taiwan. Sinds 1990 kunnen we deze scooters ook in Nederland kopen. Het is een bijzonder populair e-scooter merk in Nederland, omdat ze bekend zijn om hun kwalitatieve, betrouwbare en ook betaalbare voertuigen.

Het assortiment is zeer uitgebreid en je kiest zelf welke kleur, model en prijs past bij jouw wensen.

Er zijn 2 verschillende modellen e-scooters van Kymco, de moderne en compacte i-One X (45 km/h) en de betrouwbare en grotere E-Vitality (25 en 45 km/h).

De E-Vitality is ideaal als stadsscooter en de I-One X voor woon-werk verkeer of het maken van plezierritjes. Ze hebben een digitaal scherm. De I-One X heeft een uitneembare batterij, terwijl de E-Vitality een ingebouwde lader heeft.

Je kiest voor een Kymco scooter als je een betaalbaar voermiddel zoekt van hoge kwaliteit. Omdat ze steeds populairder worden in Nederland, zijn onderdelen ook gemakkelijk te vinden. Kymco is een van de beste scooter merken waarop je kunt vertrouwen.

Enkele kenmerken van de Kymco scooters:

 • Maximum snelheid: 45 km/h.
 • Oplaadtijd accu: 4 tot 8 uur.
 • Actieradius: minimaal 45 km.
 • Type motor: 2000 W.
4. Sym

Sym elektrische scooter merk

Sym is een Nederlands elektrisch scooter merk die scooters produceert voor elk budget. Ze staan bekend om hun elegante uiterlijk, goede kwaliteit en scherpe prijs.

Sym maakt scooters in verschillende modellen, zowel sportief en stoer als elegant. Ze rijden comfortabel, hebben handige opbergruimte en zijn zuinig.

De elektrische scooters van Sym zijn te krijgen in 3 modellen, de E-Fiddle IV, de E-Mil en de E-Xpro. Vooral het uiterlijk van de E-Xpro valt in het oog, want deze heeft een rek voorop voor je tas en een klassieke stijl.

De E-Fiddle en E-Mil zijn sportiever. Ze zijn ideaal voor zowel gebruik in de stad als voor ritjes op het platteland.

Het nieuwste ontwerp van dit elektrische scooter merk is de E-Xpro. Deze is duurder, maar heeft een actieradius van wel 120 kilometer (met 2 accu’s), een extra lang zadel en een krachtige 2000 W elektromotor.

De specificaties van de andere modellen mogen er ook zijn en deze zijn een goede keuze als je liever wat minder uitgeeft.

Enkele kenmerken van de Sym scooters:

 • Maximum snelheid: 45 km/h.
 • Actieradius: maximaal 120 km (met 2 accu’s).
 • Type motor: 1500 – 2000 W.
5. Senzo

Senzo elektrische scooter merk

Ook Senzo is een e-scooter merk afkomstig uit Nederland. Ze gebruiken de nieuwste technieken, maar weten de prijs toch laag te houden.

Senzo is een elektrisch scooter merk dat scooters maakt met een moderne en sportieve uitstraling en van hoogwaardig materiaal. De prijs is voor wat je ervoor krijgt erg goed te doen.

De Senzo Rivalux Electric heeft een vergelijkbaar uiterlijk als de Vespa LX, maar dan voor een lagere prijs. Hij heeft een onderhoudsvrije 2000 W Bosch motor, voetsteunen voor een passagier en ledverlichting.

Je kunt er 2 accu’s in plaatsen om de actieradius te vergroten. Deze zijn uitneembaar en dus ook thuis op te laden. De kleur is matzwart en is te krijgen als snorfiets (25 km/h) en als bromfiets (45 km/h).

Er is ook de zeer betaalbare Senzo Balance met een wat kleinere actieradius en exclusief zitje voor een passagier. Verder zijn veel van de specificaties hetzelfde. Het is een ideale scooter voor studenten of om mee in de stad te rijden.

Enkele kenmerken van de Senzo scooters:

 • Maximum snelheid: 45 km/h.
 • Oplaadtijd accu: maximaal 8 uur.
 • Actieradius: maximaal 120 km (bij 2 accu’s).
 • Type Motor: 2000W Bosch.
Een elektrische scooter of een elektrische fiets?

Er zijn ook hele goede elektrische fiets merken om uit te kiezen. Een e-bike is een uitstekend alternatief voor een elektrische scooter, vooral als je deze voornamelijk in de stad gebruikt.

Je kiest voor een van de elektrische scooter merken als je sneller wilt kunnen rijden en daar minder voor wilt doen.

Een elektrische fiets is een uitstekende keuze als je de auto vaker wilt laten staan en deze wilt vervangen voor een gezondere manier van reizen.

Waar te koop?

e scooter merken

Alle scooters van de bovenstaande e-scooter merken staan te koop online. Het is altijd verstandig om naar een verkooppunt te gaan en de e-scooter eerst uit te proberen. Alleen dan kan je echt goed beoordelen hoe deze rijdt en wat je ervan vindt.

Er is daar ook iemand om je te helpen de keuze te maken en specialistisch advies te geven.

Weet je precies wat je wilt? Ga dan online op zoek naar een mooie aanbieding. Kies je favoriete kleur, de beste uitvoering en je hebt je nieuwe elektrische scooter snel in huis.
Veelgestelde vragen

Wat is de actieradius van de scooters van de beste elektrische scooter merken?

Sommige goede e-scooter merken verkopen scooters waar je 2 accu’s in kunt plaatsen. De actieradius is in dat geval maximaal 140 kilometer. Met 1 accu is dat maximaal 70 kilometer.

Is een elektrische scooter onderhoudsarm?

Kies voor een elektrisch scooter merk dat Bosch motoren gebruikt en deze hebben geen onderhoud nodig. Omdat elektrische motoren geen brandstof en olie gebruiken (alleen elektriciteit uit de accu), zijn ze onderhoudsarm en betaal je dus een stuk minder aan onderhoudskosten.