Elektrische snoeizaag op accu kopen – De Top 3

Met een elektrische snoeizaag is het snoeien van stammen en takken een stuk gemakkelijker.

Je kunt het zien als een kleine kettingzaag waarmee je je struiken, bomen en andere gewassen snel en moeiteloos onderhoudt. Dat scheelt een boel pijn en moeite.

Een elektrische snoeizaag werkt met een accu, die je oplaadt en gebruikt. Andere werken op netstroom.

Lijkt dit jou een slimme investering voor je tuin? Dit artikel heeft een top 3 beste snoeizagen die elektrisch zijn en een handige koopgids om te gebruiken bij het uitkiezen.

 1. NovarGarden Mini Kettingzaag NG1 Snoeizaag
 2. Black + Decker elektrische snoeizaag Alligator GK1000-QS 550W
 3. Zenway Mini Kettingzaag Snoeizaag

Top 3: De beste accu snoeizagen van nu

We bespreken de 3 beste elektrische snoeizagen in detail. Deze zijn allen getest op punten als prijs, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

1. NovarGarden Mini Kettingzaag NG1 Snoeizaag

Deze mini kettingzaag van NovarGarden heeft een prima prijs. Hij is lichtgewicht (714 gram) en kan met 1 hand worden bediend. Je krijgt er 2 batterijen bij, zodat je door kunt werken als eentje daarvan leeg raakt.

Hij wordt geleverd inclusief opbergkoffer en heeft een anti-spatschot en een handbeschermingsbeugel. Het is een accu snoeizaag, dus hij is draadloos.

👍 Voordelen:

 • Lichtgewicht: 714 gram.
 • Inclusief 2 21V accu’s.
 • Veilig door anti-spatschot en handbeschermingsbeugel.
 • Geharde ketting van RVS.
 • Comfortabele rubberen handgrepen.

👎 Nadelen:

 • 30 minuten per volle accu.
2. Alligator GK1000-QS 550W

Black + Decker is uiteraard een merk dat bekend staat om kwaliteit. Met deze elektrische snoeizaag snijd je takken door met een diameter van maximaal 10 centimeter. Hij werkt op netspanning, dus je moet een stopcontact gebruiken.

De dubbele handgreep is comfortabel en maakt het snoeien nog simpeler. De kettingsmering gaat automatisch en door de kettingrem is hij veilig in gebruik.

👍 Voordelen:

 • Elektrische snoeizaag op netspanning.
 • Veilig door gepatenteerde bek en kettingrem.
 • Voor takken tot 10 centimeter dik.
 • Automatische kettingsmering.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.

👎 Nadelen:

 • Op netstroom, dus niet draadloos.
3. Zenway Mini Kettingzaag Snoeizaag

Zoek je een elektrische snoeizaag voor een goede prijs? Dan is deze van Zenway een aanrader. Je krijgt er 2 accu’s bij en je gebruikt hem gemakkelijk met 1 hand. Per accu kan je rekenen op 1,5 tot 2 uur werk.

De elektrische snoeizaag zelf weegt maar 700 gram. Je krijgt er ook een oplader en een opbergkoffer bij. De maximale diameter van de takken die je ermee kunt snoeien is 15 centimeter. Hij heeft ook automatische kettingsmering.

👍 Voordelen:

 • Lichtgewicht: 700 gram.
 • Inclusief 2 accu’s (1,5+ uur per accu).
 • Automatische kettingsmering.
 • Inclusief koffer en oplader.
 • Voor takken met maximaal 15 cm diameter.

👎 Nadelen:

 • Geen dubbele handgreep of zaagbek.
Wat is een elektrische snoeizaag?

Een elektrische snoeizaag is een klein stuk gereedschap waarmee je takken en stammen snoeit. Je kunt hem vergelijken met een kleine kettingzaag, alleen is hij met 1 hand te bedienen en een stuk lichter.

De takken die je normaal met een snoeischaar handmatig zou doorknippen, heb je zo doormidden met een snoeizaag die elektrisch is.

Je kunt een elektrische snoeizaag niet als heggenzaag gebruiken. Hij is echt alleen bedoeld voor het snoeien van takken en vervangt dus de snoeischaar.

Wanneer heb je een snoeizaag die elektrisch is nodig?

Een elektrische snoeizaag is duurder dan een handmatige snoeischaar. Waarom zou je dan in een accu snoeizaag investeren?

Het grootste voordeel van elektrisch ten opzichte van handmatig is dat het werk je veel minder moeite kost.

Kramp in je handen behoort tot het verleden. Daarbij gaat het een stuk sneller en doe je dus meer tegelijkertijd. Vooral als je veel snoeiwerk hebt in je tuin is het een uitkomst.

Tip: wil je een grote heg snoeien? Koop dan een telescopische heggenschaar op steel of een telescopische snoeischaar. Daarmee maak je jouw heg op elke hoogte weer netjes.

Koopgids: Aandachtspunten als je een elektrische snoeizaag koopt

Als je een elektrische snoeizaag gaat kopen, dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Let hierop en je komt met de beste snoeizaag die elektrisch is thuis.

1. Accu of netstroom?

Een eerste keuze die je maakt is tussen een elektrische snoeizaag op accu of op netstroom. Beide opties hebben voor- en nadelen. Deze bespreken we hier.

 • Een accu snoeizaag is draadloos. Dat geeft je meer vrijheid tijdens het werken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over een stopcontact en de lengte van het snoer. Accu’s gaan wel leeg, soms middenin een klus.
 • Een elektrische snoeizaag op netstroom werkt als je stroom hebt. Dat is dus bijna altijd. Met een lang verlengsnoer kan je de hele tuin rond. Voor grote tuinen is dit een minder slimme keuze. Daarbij kan het snoer je in de weg zitten.

Tip: kies voor een elektrische snoeizaag met 2 accu’s. Als eentje daarvan dan leeg raakt leg je die aan de lader en pak je de andere.

2. De maximale dikte van de takken en stammen

De meeste elektrische snoeizagen kunnen takken met een bepaalde dikte aan. Soms is dat 15 centimeter en soms 10 centimeter. Dit aandachtspunt is belangrijk als je ook dikke takken en stammen wilt kunnen snoeien.

Let hier dus op, deze informatie staat meestal duidelijk aangegeven in de specificaties. En denk ook aan de toekomst. Hoe dik zijn de takken die je met de elektrische snoeizaag wilt snoeien over 5 jaar?

3. De batterijduur

Ga je een accu snoeizaag kopen? Dan is het goed om uit te zoeken hoe lang je met 1 accu kunt doen. Soms is dat een half uur en andere keren 2 uur. Uiteraard is het handiger dat je bij grote snoeiklussen een krachtigere accu aanschaft.

4. Het gebruikscomfort

Een snoeischaar levert pijn in je handen op. Dit wil je met een elektrische snoeizaag voorkomen. Daarom is comfort erg belangrijk.

Controleer het gewicht van de snoeizaag die elektrisch is. Hoe lichter, hoe comfortabeler. De meeste elektrische snoeischaren wegen niet meer dan 700 gram.

Kijk ook naar de handgrepen. Rubberen handgrepen liggen stevig in de hand. Een dubbele handgreep is nog beter voor controle over het werk dat je uitvoert.

5. Veiligheid

Als laatste controleer je welke veiligheidsmaatregelen er zijn genomen. Een anti-spat oplossing is altijd goed, zodat de stukken hout die rondvliegen niet naar jou toe gaan.

Daarbij heb je bescherming nodig voor je handen. Daar wordt soms een beugel voor aangebracht op de elektrische snoeizaag zelf.

Een elektrische snoeizaag met automatische rem stopt in onveilige situaties.

Tip: sommige elektrische snoeizagen hebben automatische kettingsmering. Dan is onderhoud nog gemakkelijker en loopt hij altijd soepel.

Waar koop ik een goede snoeizaag die elektrisch is?

Goede elektrische snoeizagen koop je bij doe-het-zelf winkels, zoals Gamma. Ook online is het aanbod groot en zijn er volop aanbiedingen te vinden.

Wil je zekerheid van kwaliteit? Koop dan een elektrische snoeizaag van een gerenommeerd merk, zoals Stihl of Black + Decker. Met de informatie die je hier van ons hebt gehad, vind je ongetwijfeld de beste elektrische snoeizaag voor jouw tuin.
Veelgestelde vragen

Wat kan ik met een elektrische snoeizaag?

Een snoeizaag die elektrisch is, vervangt een kleine snoeischaar. Je kunt er dus takken en stammen mee snoeien van bomen en struiken. Voor het snoeien van een heg heb je een heggenschaar nodig.

Hoeveel kost een elektrische snoeizaag?

Elektrische snoeizagen zijn niet al te duur. Je koopt een goede elektrische snoeizaag voor een prijs die ligt tussen de €75 en €110.


Meer gereedschap voor de tuin: