Elops fiets kopen? Informatie & Ervaringen

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe fiets bij Decathlon is het merk Elops je vast en zeker opgevallen. Elops is namelijk één van de huismerken van deze grote sportwinkelketen.

Wil je graag meer informatie over dit merk? Dan zit je met dit artikel op de goede plek. In dit artikel vertellen we je namelijk alles over het merk Elops en het aanbod fietsen.

We zoomen onder andere in op de belangrijkste eigenschappen en de prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook ervaringen van andere gebruikers en of Elops fietsen het kopen waard zijn lees je hier.

Aanbod Elops fietsen

Waar het merk dus ooit begon als een B’Twin fietsmodel, is het aanbod over de jaren enorm gegroeid. De eerste Elops fietsen waren ‘normale’ stadsfietsen, maar dat duurde niet lang.

Elops bracht steeds meer fietsen op de markt en richtte zijn pijlen ook op de productie van andere soorten stadsfietsen.

Inmiddels is het aanbod Elops stadsfietsen enorm. Zo kun je naast ‘normale’ stadsfietsen voor heren en dames ook terecht voor het kopen van andere modellen. Denk hierbij aan een snelle stadsfiets of stadsfiets voor lange afstanden.

Maar ook voor elektrische fietsen, fixie fietsen of kinderfietsen kun je bij Elops terecht.

Grappig feitje: de kinderfietsen worden nog wel verkocht als B’Twin Elops kinderfiets. Sporadisch kun je zelfs vouwfietsen of elektrische bakfietsen in het assortiment vinden!

Als je op zoek bent naar een racefiets, mountainbike of vouwfiets – dan is Elops niet de beste keuze. Het merk richt zich voornamelijk op verschillende soorten stadsfietsen en e-bikes. Als mountainbike of vouwfiets merk is Elops dus niet echt aan te raden.

Naast fietsen biedt het merk ook andere producten aan, zoals fietsaccessoires of onderdelen. Van kettingkasten tot fietsverlichting en spatborden. Je kunt het zo gek niet bedenken, Elops heeft het.

Belangrijkste eigenschappen van Elops fietsen

Als we het hebben over Elops fietsen komen er toch wel een aantal specifieke kenmerken naar voren. We zetten de belangrijkste eigenschappen hieronder voor je op een rijtje.

Betaalbaar

Voor het kopen van een nieuwe fiets waar je niet te veel geld aan uit wilt geven, zit je bij Elops dus goed. Zelfs elektrische fietsen zijn betaalbaar, zeker ten opzichte van andere merken.

Goede kwaliteit

Je hoeft voor een Elops fiets dus niet zo diep in de buidel te tasten. Ondanks dit maakt het merk gebruik van hoge kwaliteit materialen en produceert stabiele fietsen.

In het geval van elektrische fietsen blinken ze uit in het gebruik van betrouwbare fietsaccu’s. Elops e-bikes zijn namelijk voorzien van accu’s van hoge kwaliteit – wel zo fijn!

Groot aanbod fietsen, onderdelen en accessoires

Voor het kopen van een Elops stadsfiets heb je ruime keuze. Het merk heeft namelijk veel verschillende soorten stadsfietsen in het assortiment. De stadsfietsen van Elops zijn zowel elektrisch als niet-elektrisch en geschikt voor verschillende doeleinden.

Hiernaast is het fijn dat het merk ook verschillende losse onderdelen voor de fietsen die ze verkopen produceren.

Het kan natuurlijk onverhoopt een keer voorkomen dat je een fietsonderdeel moet vervangen. Dan is het wel zo fijn dat het betreffende onderdeel makkelijk te verkrijgen is, en dat is dus het geval bij Elops fietsen.

Ook voor het volledig afmaken van je Elops fiets kun je bij het merk terecht. Fietsaccessoires hebben ze namelijk in overvloed: van fietssloten tot fietstassen. Zo maak jij je stijlvolle Elops fiets nóg fraaier dan ‘ie al is!

Mooie designs

En laten we nog even dieper op het ‘fraaie’ ingaan. Iets wat Elops fietsen echt kenmerkt zijn de minimalistische en toch stijlvolle designs.

De fietsen zijn vaak ook nog eens verkrijgbaar in meerdere kleuren, zo vind je er altijd wel eentje die perfect bij je past.

Over het merk Elops

Elops is, zoals je net hebt kunnen lezen, één van de vele huismerken van Decathlon. Het merk is exclusief verkrijgbaar bij deze sportwinkel. Het kopen van een Elops fiets kan dan ook uitsluitend bij Decathlon zelf.

Hoe het merk is ontstaan, moeten we even terug in de tijd. Elops was in eerste instantie eigenlijk helemaal geen fietsenmerk: het was één van de modellen B’Twin fietsen.

B’Twin, ook een huismerk van Decathlon, had meerdere modellen waaronder Rockrider, Triban en Elops dus.

Door de enorme groei van B’Twin fietsen, werden deze modellen losgetrokken van het merk. Het kan dus ook goed zijn dat je wel eens een B’Twin Elops fiets bent tegengekomen.

Tegenwoordig is Elops dus een opzichzelfstaand merk en worden fietsen dus ook als Elops fiets geproduceerd en verkocht.

Het merk staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, ook als het gaat om fietsen. Koop je een Elops fiets? Dan kun je ervan uitgaan dat je een goedkope maar toch betrouwbare fiets aanschaft.

Elops fietsen vs. fietsen van andere merken

Waar Elops fietsen in uitblinken is toch echt de prijs-kwaliteitverhouding. Zeker ten opzichte van andere merken. Je koopt al een goede fiets vanaf 300 euro, wat Elops toch wel uniek in zijn soort maakt.

Als we kijken naar andere bekende merken die stadsfietsen produceren, ben je toch al gauw een stuk duurder uit. Neem Gazelle als voorbeeld, die bekend staan om zijn e-bikes en stadsfietsen.

Voor de goedkoopste Gazelle stadsfiets betaal je gemiddeld 300 euro meer dan een Elops exemplaar.

Elektrische fietsen van de Decathlon zijn hierin helemaal een uitblinker. Je koopt al een goede Elops e-bike vanaf 1000 euro. Gazelle weer even als voorbeeld: hier leg je voor de goedkoopste e-bike 1900 euro neer.

Om je een goed beeld te geven van hoe scherp Elops fietsen geprijsd zijn hebben we een vergelijking gemaakt. Hieronder vind je een prijsindicatie van stadsfietsen en e-bikes van dit merk vs. andere bekende merken.

Let op: Onderstaande prijzen zijn vanaf-prijzen en kunnen enigszins afwijken van de daadwerkelijke prijzen.

 ElopsGazelleGiantBatavusCortina
Stadsfiets€ 299,-€ 599,-€ 699,-€ 649,-€ 569,-
Elektrische fiets€ 999,-€ 1899,-€ 1899,-€ 1999,-€ 1699,-

Ervaringen met Elops fietsen

We kunnen ons goed voorstellen dat je eerst ervaringen van andere gebruikers wilt bekijken. Goed nieuws: er zijn duizenden beoordelingen achtergelaten, dus genoeg reviews om door te spitten.

Om je te helpen hebben we reviews van verschillende modellen onder de loep genomen.

Wat al gauw naar voren kwam is dat kopers zeer te spreken zijn over hun Elops fiets. Voornamelijk komt het prijskaartje in combinatie met de kwaliteit als positief uit de bus. Verder worden het gebruiksgemak van de fietsen en het mooie design benoemd.

Uiteraard kan niet iedere fiets perfect zijn, zo ook Elops fietsen niet. Een aantal punten die volgens kopers beter konden: het zadel, de banden en de remblokken.

Het zadel op sommige Elops modellen is volgens gebruikers te glad, waardoor je kan gaan glijden. Een andere opmerking was dat de banden soms van wat betere kwaliteit hadden mogen zijn.

Ten derde: de remblokken op een aantal modellen schijnen wat snel te slijten.

Conclusie: is het kopen van een Elops fiets het waard?

Als je het ons vraagt is het kopen van een Elops fiets het zeker waard. Al helemaal als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare fiets van goede kwaliteit. Wij zijn dus erg positief over Elops fietsen en dan voornamelijk over de betaalbaarheid ervan.

Houd er overigens wel rekening mee dat Elops zich nog steeds het meest focust op stadsfietsen. Zowel niet-elektrisch als elektrisch. Wel zijn deze stadsfietsen te verkrijgen in allerlei soorten.

Als je op zoek bent naar een MTB of racefiets, kun je misschien beter naar een ander merk kijken. Elops is zeker niet het beste racefiets merk of het beste mountainbike merk.

Waar kun je Elops fietsen kopen?

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn Elops fietsen uitsluitend bij Decathlon verkrijgbaar. Het kopen van fietsen van dit merk is dan ook niet mogelijk bij andere aanbieders.

Bekijk het volledige aanbod Elops fietsen bij Decathlon hier: