Eufab fietsendrager kopen? Bekijk het aanbod van Lidl!

Ben je op zoek naar een fietsendrager en kwam je er toevallig één tegen bij de Lidl? Je zult het misschien niet verwachten, maar… dat kan!

Lidl verkoopt namelijk fietsendragers van het merk Eufab. Supermarktketen Lidl staat voornamelijk bekend als winkel met een groot aanbod aan goedkope producten.

Bij goedkoop denk je misschien meteen aan slechte kwaliteit, maar niets is minder waar. Lidl verkoopt kwalitatieve producten van A-merken tegen een zo laag mogelijke prijs.

Ben je benieuwd naar de kwaliteit van deze Eufab fietsendragers van Lidl? Of wil je weten wat ervaringen van anderen zijn met Lidl fietsendragers?

We nemen in dit artikel onder andere deze twee vragen bij je weg.

De Lidl fietsendragers van Eufab

Benieuwd welke Eufab fietsendragers je kunt kopen bij Lidl? We zochten het voor je uit! We hebben de beste drie fietsendragers van Eufab hieronder voor je op een rijtje gezet.

 1. EUFAB Fietsendrager AMBER-4
 2. EUFAB Fietsendrager Premium 2
 3. EUFAB fietsendrager Jake

De 3 beste Eufab fietsendragers van Lidl uitgelicht

De beste Eufab fietsendragers van Lidl kun je vinden in onderstaande top 3. We hebben deze drie exemplaren voor je onderzocht en uitgelicht. Als je de specificaties van deze Eufab fietsendragers wilt weten, lees dan snel verder!

1. EUFAB Fietsendrager AMBER-4

De Eufab Amber-4 fietsendrager biedt ruimte voor het vervoeren van 4 fietsen. Je bevestigt hem eenvoudig op de trekhaak, waar je hem vervolgens op kunt laten zitten. Deze fietsendrager is namelijk kantelbaar, waardoor je kofferbak gewoon bereikbaar blijft.

De fietsendrager heeft een maximale belasting van 60 kilogram en weegt zelf 19,5 kilogram. Dankzij een framehouder is de Amber-4 geschikt voor meerdere soorten fietsen, zelfs e-bikes! Een absolute aanrader als je het ons vraagt.

Specificaties:

 • Aantal fietsen: 4
 • Maximale belasting: 60 kilogram
 • Gewicht fietsendrager: 19,5 kilogram

👍 Voordelen:

 • Eenvoudige wielbevestiging
 • Kantelbaar
 • Geschikt voor e-bikes
 • Diefstalbeveiliging

👎 Nadeel:

 • Niet inklapbaar
2. EUFAB Fietsendrager Premium 2

Op zoek naar een fietsendrager om 2 fietsen te vervoeren? Dan is de Eufab Premium 2 een goede optie.

Met deze Lidl fietsendrager zet je je fietsen vast door middel van afneembare en afsluitbare framehouders. Voor extra stabiliteit zet je de wielen vast met de wielstoppers met spanbanden en klemmen.

Dankzij het vouwsysteem behoud je toegang tot je kofferbak. Zelfs als de fietsen nog op de fietsendrager staan!

Specificaties:

 • Aantal fietsen: 2
 • Maximale belasting: 60 kilogram
 • Gewicht fietsendrager: 17 kilogram

👍 Voordelen:

 • Inklapbaar
 • Snelsluiting
 • Framehouder met wielstoppers
 • Kantelbaar

👎 Nadeel:

 • Niet geschikt voor alle type trekhaken
3. EUFAB fietsendrager Jake

De Jake fietsendrager van Eufab is perfect voor twee fietsen. Je kunt deze Lidl fietsendrager echter ook uitbreiden, waardoor je 3 fietsen kunt vervoeren.

Hij is van alle gemakken voorzien: montage is eenvoudig én hij is kantelbaar waardoor je kofferbak toegankelijk blijft. Je zet de fietsen gemakkelijk vast en dankzij de diefstalbeveiliging zijn je fietsen beschermd.

Let op: deze fietsendrager is momenteel niet online verkrijgbaar, alleen in de Lidl winkels.

Specificaties:

 • Aantal fietsen: 2 of 3
 • Maximale belasting: 60 kilogram
 • Gewicht fietsendrager: 17 kilogram

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor e-bikes
 • Kantelbaar
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Diefstalbeveiliging

👎 Nadelen:

 • Online uitverkocht
 • Exclusief uitbreidingsset
Over het merk Eufab

eufab fietsendrager jake kopen

Het Duitse merk Eufab staat in Duitsland al jaren bekend als hét merk als het gaat om comfortabel fietsvervoer. Eufab is dan ook gespecialiseerd in het veilig vervoeren van fietsen op fietsendragers en autodaken.

Als fietsendrager merk is Eufab dan ook zeker geen onbekende naam in Nederland. Het merk verkoopt kwalitatief goede fietsendragers met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Ervaringen met Eufab fietsendragers van de Lidl

Ben je benieuwd hoe de ervaringen van andere mensen zijn met Eufab fietsendragers? We zochten het voor je uit! Onderstaande vind je de belangrijkste punten die tijdens ons onderzoek naar voren kwamen.

Assortiment

Het aanbod van Eufab fietsendragers bij Lidl is op dit moment niet enorm. Lidl verkoopt een aantal fietsendragers van het merk Eufab. Sporadisch komt er meer aanbod beschikbaar op de website of in de Lidl supermarkten.

Als je liever een keuze maakt uit een groter aanbod fietsendragers, raden we je aan uit te wijken naar een ander merk. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld denken aan Bosal fietsendragers. Dit merk heeft een enorm aanbod aan verschillende type fietsendragers.

Kwaliteit

Als je je afvraagt hoe de kwaliteit is van Eufab fietsendragers kunnen we kort zijn: deze is goed. Het merk staat al jaren bekend en dat is met goede reden. Ze ontwerpen namelijk kwalitatief goede fietsendragers.

Prijs

Voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding zit je goed met de fietsendragers van Eufab. De gemiddelde prijs van fietsendragers van dit merk ligt rond de 400 euro.

Veiligheid

Ook qua veiligheid zit je goed met een Eufab fietsendrager. Het doel van dit merk is het veilig vervoeren van fietsen op fietsendragers.

Het innovatieve merk blijft zich dan ook door ontwikkelen. Iedere nieuwe fietsendrager is voorzien van specificaties die veiligheid vooropstellen.

Tips voor het kopen van een Eufab fietsendrager

Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste Eufab fietsendrager aanschaft. De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een Lidl fietsendrager vind je hieronder.

Aantal fietsen

Als je een Lidl fietsendrager gaat kopen, let dan goed op het aantal fietsen wat je erop kunt vervoeren. Op de meeste fietsendragers kun je namelijk maar twee fietsen monteren. Sporadisch heeft de Lidl een fietsendrager voor 4 fietsen in het assortiment.

Lidl heeft voornamelijk Eufab fietsendragers voor 2 fietsen in het assortiment. Af en toe zul je fietsendragers voor 3 fietsen vinden, maar daar heb je vaak heb je een uitbreidingsset voor nodig. Let hier dus op bij de aanschaf van je Eufab fietsendrager.

Maximaal belastbaar gewicht

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een Eufab fietsendrager, moet je het gewicht van je fiets(en) weten. Je wilt natuurlijk niet tot de ontdekking komen dat je fietsen te zwaar zijn voor de Eufab fietsendrager.

Gemiddeld hebben Eufab fietsendragers een maximaal draagvermogen van 60 kilogram.

Gewicht fietsendrager

Ook het gewicht van de fietsendrager zelf is belangrijk. Je wilt immers niet dat je jezelf bezeert bij het optillen van de fietsendrager.

De meeste Lidl fietsendragers wegen rond de 18 kilogram. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht fietsendrager, kun je misschien beter naar andere merken kijken.

Inklapbaar

Voor optimaal gebruiksgemak is het geen overbodige luxe als je fietsendrager inklapbaar is. De meeste Eufab fietsendragers zijn gelukkig voorzien van een gebruiksvriendelijk opvouwsysteem. Dit zorgt ervoor dat je de fietsendrager na gebruik gemakkelijk kunt opbergen.

Kantelfunctie

Een kantelbare fietsendrager zorgt ervoor dat je kofferbak toegankelijk blijft. Dit betekent dat je de fietsendrager niet hoef te demonteren.

Eufab fietsendragers zijn voorzien van een kantelfunctie en/of opvouwsysteem. Hiermee heb je toegang tot de kofferbak, zonder dat je de fietsendrager eraf hoeft te halen. In sommige gevallen kun je de fietsen er zelfs op laten staan!

Compatibiliteit

Ben je in het bezit van een reguliere fiets, of heb je je slag bij Lidl al geslagen met een Lidl elektrische fiets? Wat voor fiets je ook hebt, het is belangrijk te checken of jouw fiets compatibel is met de Eufab fietsendrager.

Gelukkig heeft Eufab fietsendragers in het assortiment waar je verschillende soorten fietsen op kunt vervoeren. Sommige exemplaren zijn zelfs geschikt voor reguliere fietsen én e-bikes!  

Ben je specifiek op zoek naar een fietsendrager voor je elektrische fiets? Of zoek je een fietsendrager voor je racefiets of een fietsendrager voor je mountainbike? Dan is een ander fietsendrager merk wellicht een betere keuze.

Prijs

Bij het kopen van een Eufab fietsendrager is het belangrijk te checken of de prijs overeenkomt met je budget. De goedkoopste Eufab fietsendrager ligt rond de 300 euro. De duurdere exemplaren zijn geprijsd tussen de 400 en 500 euro.

Af en toe komt de Lidl met een aanbieding waardoor Eufab fietsendragers een stuk voordeliger zijn. Zo kun je soms al een exemplaar vinden rond de 250 euro!

Eufab fietsendrager bij Lidl kopen?

Is Lidl een geschikte winkel om je fietsendrager te kopen? Wij vinden van wel. Het merk Eufab produceert kwalitatief goede fietsendragers die goed samengaan met de prijsvoering van Lidl.