Fietsalarm kopen? Vergelijk de 4 beste uit de test

Je hebt net een nieuwe fiets gekocht en bent bang dat deze het doelwit wordt van een fietsendief. Zonder fiets ben je nergens want dat is immers je vervoersmiddel.

Zorg dus voor een nog betere beveiliging van je fiets en gebruik een fietsalarm. Alleen een fietsslot is aan de dag van vandaag niet meer voldoende. Het aantal gestolen elektrische fietsen is de afgelopen jaren zelfs met 74% gestegen.

Wil je voorkomen dat jouw fiets uit je schuurtje of garage wordt gestolen wanneer jij ligt te slapen of niet thuis bent? Schaf dan een fiets alarm aan. Zo’n alarm is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Wat is het beste fietsalarm?

Wil je je fiets extra goed beveiligen tegen fietsendiefstal? Dan heb je verschillende opties. Je kunt een verzekering afsluiten bij de ANWB, je kunt een extra fietsslot bij de Action kopen en je kunt kiezen voor een fietsalarm.

Bijvoorbeeld voor een fietsalarm met gps. Zo’n fiets alarm biedt je verschillende voordelen:

  • Een alarm voor je fiets werkt tegen fietsendiefstal.
  • Wanneer je kiest voor een fiets alarm met gps kun je altijd zien waar je fiets zich op dat moment bevindt.
  • Met betrekking tot een alarm voor je fiets zijn er verschillende mogelijkheden. Ben je in het bezit van een elektrische fiets? Dan is er zelfs een speciaal alarm voor een elektrische fiets verkrijgbaar.

1. Loxure Fietsalarm Anti-Diefstal

Loxure-Fietsalarm-Anti-Diefstal

Op jaarbasis worden er in Nederland duizenden fietsen gestolen. Wanneer je jouw fiets beveiligt met het Loxure fiets alarm ben je verzekerd van een uitstekende beveiliging voor je fiets.

Dit alarm schrikt fietsendieven namelijk snel af aangezien het alarm een geluidssterkte van zo’n 120 db heeft. Je kunt dit alarm heel eenvoudig bedienen met de bijgevoegde draadloze sleutel. Het alarm is te bevestigen met een tie wrap of dubbelzijdige tape.

Ook is het eventueel mogelijk om het alarm te bevestigen met een speciale bevestigingsset wat je apart kunt bestellen.  Een bijkomend voordeel van dit alarm is dat het alarm geschikt is voor alle soorten fietsen.
2. Cloxks fietsalarm met afstandsbediening en ingebouwde SOS functie

Cloxks-fietsalarm-met-afstandsbediening

Het Cloxks fietsalarm is een uitstekend fiets alarm wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar alarm wat eenvoudig te bedienen is. Het fietsalarm van Cloxks werkt met een afstandsbediening.

Je kunt het alarm instellen op verschillende gevoeligheid standen en je hebt zelfs de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende belgeluiden. Het bereik van de afstandsbediening is 20 m. waardoor je het alarm van een afstandje in kunt stellen.

Dit alarm heeft tevens een SOS functie waardoor er een signaal wordt geactiveerd op het moment dat de fiets gekanteld wordt.
3. Sodex alarmsysteem met extra afstandsbediening

sodex-beste-fietsalarm

Raak je altijd makkelijk je sleutels of andere kleine voorwerpen kwijt? Dan is het Sodex fietsalarm echt iets voor jou. Dit fiets alarm wordt namelijk geleverd met extra afstandsbediening.

Het alarm heeft een bereik wat ligt tussen de 40- en 80 meter. Je kunt dit alarm dus prima vanaf een terrasje bedienen.

Wanneer je dit alarm instelt, heb je de keuze uit 3 verschillende geluidsniveaus, 7 gevoeligheidsniveaus en 3 verschillende geluiden. Tevens is dit alarm waterdicht waardoor het dus ook zal functioneren wanneer je fiets buiten in de regen staat.
4. Titan fietsalarm

Titan-fiets-alarm

Het Titan fietsalarm werkt bijzonder fijn. Dit is onder andere te danken aan het geluidsniveau van het alarm. Wanneer het alarm detecteert dat er iemand aan je fiets zit, gaat het alarm af.

Ook dit alarm wordt geleverd met een afstandsbediening waardoor je de mogelijkheid hebt om het alarm van een afstand van 40- tot 80 meter te bedienen.

Naast het feit dat je het dit alarm als extra beveiliging voor je fiets kunt gebruiken, kun je dit alarm ook als fietsbel gebruiken wanneer je ‘m aan je stuur vast maakt.
Fiets alarm in verschillende soorten

verschillende-soorten-fietsalarmen

Een fiets alarm is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een alarmsysteem wat is geïntegreerd in je fietsslot, maar ook voor een alarmsysteem wat je los op je fiets bevestigd.

Wanneer je kiest voor een alarm wat geïntegreerd is in je fietsslot zal je dit alarm met je fietssleutel moeten bedienen. Ben je deze kwijt? Dan kun je niet weg met je fiets en het alarm kan niet in- of uitgeschakeld worden.

Je zal dan op zoek moeten naar de reservesleutel of het slot door moeten laten slijpen wanneer je deze niet meer hebt. Kies je voor een alarmsysteem wat je los op je fiets kunt bevestigen? Ook dan heb je verschillende opties.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fietsslot met alarm en gps, een alarm wat je kunt bedienen met een app op je telefoon en een alarm met een geïntegreerde GPS tracker. Met een alarm met zo’n GPS-tracker kun je altijd zien waar je fiets zich op dat moment bevindt.

Het is bijna vanzelfsprekend dat het aanschaffen van een fietsalarm je aanspreekt. Je wilt immers je fiets op een zo goed mogelijke manier beveiligen.

Je kunt dit onder andere doen met een fietsalarm met gps. Om ervoor te zorgen dat je het juiste alarm koopt hebben wij de beste fiets alarmen van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Fietsalarm kopen: waar moet je op letten?

aandachtspunten-fiets-alarmsysteem

Een fiets alarm kopen dien je uiterst zorgvuldig te doen. Niet ieder alarm zal namelijk aan jouw persoonlijke wensen en behoeften voldoen. Bedenk dus ook voordat je een alarm aanschaft waar je het alarm voor wilt gebruiken en waar het alarm aan moet voldoen.

Wil je het enkel aanschaffen als extra beveiliging of wil je ook kunnen zien waar je fiets is op het moment dat hij onverhoopt toch is gestolen? Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de belangrijkste punten bij het kopen van een fietsalarm op een rij gezet.

Het budget

Bedenk voordat je een alarm voor je fiets gaat kopen wat het budget is wat je hiervoor beschikbaar wilt stellen. Zo’n alarm is namelijk verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën.

De grootte

De grote van het fietsalarm kan enorm variëren. Zo heb je alarmen die je heel eenvoudig onder het zadel van je fiets kunt bevestigen, maar je hebt ook alarmen die daar te groot voor zijn.

Let hier dus goed op en bedenk van tevoren op welke plek van je fiets het alarm bevestigd moet worden.

Het type

Er zijn dus verschillende fiets alarmen op de markt verkrijgbaar.

Kies je voor een alarm wat geïntegreerd zit in het fietsslot zodat je een fietsslot met alarm en gps hebt, of kies je voor een los alarm wat je met behulp van een tie wrap heel eenvoudig bij je bagagedrager kunt bevestigen?

Het geluidsniveau

geluidsniveau-fiets-alarm

Ieder fietsalarm geeft een geluid af wanneer er iemand aan je fiets aan het ‘rommelen’ is. Echter is het niveau van dit geluid bij ieder alarm anders.

Zo heb je alarmen die een geluidsniveau van 100 db produceren wanneer het alarm wordt ingeschakeld, maar er zijn ook alarmen die een geluidsniveau van 130 db produceren wanneer het alarm wordt ingeschakeld.

Bekijk ook:

Kilometerteller voor de fiets

GPS tracker voor de fiets


Het materiaal

Een bewegingsalarm voor je fiets kan gemaakt zijn van verschillende materiaalsoorten. Zo kan een alarm gemaakt zijn van metaal, maar ook van staal of kunststof.

Wel of geen afstandsbediening

Een fiets alarm kun je meestal bedienen met een afstandsbediening. Echter zijn er ook alarmen die werken met behulp van een app op je mobiele telefoon. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en hoeveel geld je uit wilt geven aan het kopen van een fietsalarm.

Waterdichtheid

waterdichtheid-fietsalarm

Niet ieder alarmsysteem voor je fiets is waterdicht. Staat jouw fiets vaak buiten in allerlei verschillende weersomstandigheden? Dan is het wellicht slim om te kiezen voor een waterdicht alarm.

Voeding

De meeste fiets alarmen werken op batterijen. Dit kunnen 3 batterijen zijn, maar er zijn ook systemen waar wel 6 of meer batterijen in gaan. Tevens zijn er ook alarmen verkrijgbaar die beschikken over een accu welke je op kunt laden met behulp van een USB-kabel.

Bevestigingswijze

Een alarm voor je fiets kan op verschillende manieren bevestigd worden. Je kunt dit doen met behulp van dubbelzijdige tape of een tie wrap,  of door middel van een speciaal bevestigingssysteem.

In de meeste gevallen zit het bevestigingssysteem bij het alarm inbegrepen. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Controleer dit dus goed.

Verschillende mogelijkheden voor het beveiligen van je fiets

verschillende-soorten-fietsbeveiliging

Wanneer je een fietsalarm wilt gaan kopen heb je dus verschillende mogelijkheden. Naast het kopen van zo’n alarm mag een goed fietsslot natuurlijk nooit ontbreken.

Hierdoor kun je je fiets op slot zetten of zelfs vast zetten aan stevig object zoals een lantaarnpaal. Ook kun je je fiets verzekeren tegen diefstal. Hiervoor kun je een speciale fietsverzekering afsluiten.

Mocht je fiets dan onverhoopt toch gestolen worden, kun je altijd een beroep doen op deze verzekering.

Wel is het dan natuurlijk van belang dat je aan kunt tonen dat je er zelf alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat je fiets gestolen zou worden. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van een fiets alarm met GPS tracker.

Conclusie

Bij het aanschaffen van een fietsalarm komt dus heel wat kijken. Om uiteindelijk een juiste keuze te kunnen maken hebben we je een eindje op weg geholpen. Veel succes bij het zoeken naar het beste fiets alarm!