Fietsbroek voor heren kopen? Dit zijn de 3 beste (met zeem)

Een comfortabele fietsbroek voor heren maakt een fietsrit extra plezierig. Vooral als je lange afstanden af gaat leggen, wil je geen last krijgen van zadelpijn of huidirritatie bij de lies.

Een goede heren fietsbroek is daarvoor de perfecte oplossing. Maar hoe kies je de juiste? Daar lees je hier meer over.

In dit artikel stellen we eerst een top 3 samen van de beste fietsbroeken voor heren. Daarna vertellen we je waar je op kunt letten bij het kopen van een heren koersbroek.

Na het lezen weet je precies wat bij je past. Of dat nu een heren fietsbroek met zeem is, een fietsbroek zonder bretels of een bibshort.

Top 3 beste fietsbroeken voor mannen

Fietsbroeken zijn er in alle soorten en maten. Met al die opties kun je al snel verdwalen in je zoektocht. Daarom hebben we een top 3 voor je samengesteld. Elke broek in deze top 3 blinkt uit in kwaliteit en comfort.

1. Beste fietsbroek voor heren met zeem – Triban RC100

Een bijzonder comfortabele heren fietsbroek met zeem, is de Triban RC100. Het zeem heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het voor extra ondersteuning op de plekken waar dat nodig is.

Op die manier kan het de gewenste demping geven. Daarnaast voert het zeem zweet goed af, dankzij de ademende stof.

Bovendien heeft de Triban RC100 een fijne brede bretels en een doorontwikkelde pasvorm. Het model sluit goed aan en geeft je de nodige bewegingsvrijheid.

Deze fietsbroek voor heren is uitvoerig getest en hoort daarom zeker bij de beste fietsbroeken voor heren.
2. Lange wielrenbroek mannen – Craft Ideal Pro Wind 

Ook de Craft Ideal Pro Wind is voor mannen een ideale fietsbroek. De lange fietsbroek voor heren kan het hele jaar door gebruikt worden. Ook bij slecht weer.

Het materiaal is namelijk voorzien van een wind- en waterafstotende laag. Dit maakt dat de racefiets broek voor heren altijd warm en droog aan blijft voelen.

Ondanks de wind- en waterafstotende laag, behoudt deze heren fietsbroek het ademende vermogen. Het zeem zorgt voor een perfecte afvoer van zweet.

En de bretels maakt dat de heren fietsbroek niet verschuift. Ook zorgen de reflecterende details ervoor dat je opvalt bij minder licht. Een professioneel en ideaal exemplaar dus.
3. Korte fietsbroek voor heren – Van Rysel RC500

In de categorie: korte fietsbroek voor heren, is de Van Rysel RC500 een echte top broek.

Het zeem zorgt voor veel zitcomfort en kan zweet op een efficiënte manier afvoeren.

Daarnaast sluit de universele pasvorm met bretels bij veel lichamen perfect aan. Vanwege de breedte, krult de bretels niet snel op. Dit voorkomt irritaties.

Extra handig is ook, dat de Van Rysel RC500 zakken heeft aan de zijkant. Zo kun je onderweg makkelijk iets meenemen.

Wegens de vele voordelen is het geen toeval dat de Van Rysel RC500 bij de top 3 voor beste fietsbroeken voor heren hoort. Het is een van de meest comfortabele fietsbroeken in de selectie.
Waar moet je op letten bij een fietsbroek voor heren?

Als je op zoek gaat naar een goede wielrenbroek heren, heb je meer dan genoeg keuze. Dat kan het lastig maken om de beste heren fietsbroek te vinden. Om te bepalen wat bij jouw wensen past, let je op de volgende eigenschappen:

Het materiaal

Als materiaal voor een koersbroek voor heren, komt lycra het meest voor. Lycra is een synthetische stof. Voor fietsbroeken is dit vanwege de rekbaarheid een geschikt materiaal.

Indien de naden goed zijn weggewerkt is lycra nog aangenamer. Verder zijn polyamide en mesh materialen die vaak in de heren fietsbroek worden verwerkt.

Waar je bij het materiaal ook op kunt letten, is het elastiek of de siliconen laag. Dit zie je vaak bij een heren fietsbroek zonder bretels. Het elastiek en de siliconen laag zorgen voor meer grip en minder verschuiving.

Het zeem

Een fietsbroek voor heren met zeem kan het fietscomfort aanzienlijk verbeteren. Naast dat het een fijn zacht kussen is voor het zitvlak, werkt het dempend en kan het zeem zweet afvoeren. Een fietsbroek voor heren met zeem heeft dus meerdere voordelen.

Ook is er een extra luxe variant van de fietsbroek voor heren met zeem. Er bestaat een speciale technologie die aanvoelt waar het zitvlak onder de meeste druk staat.

Automatisch wordt daar dan meer ondersteuning gegeven. Let er daarnaast goed op of je een wielrenner broek met zeem voor mannen of vrouwen hebt. Het zeem kan anders gevormd zijn.

De bretels

Daarnaast heb je de keuze tussen een wielerbroek voor heren met bretels en zonder bretels. Een heren fietsbroek met bretels is erg populair en wordt ook wel de bibshort genoemd. Het voordeel van de bibshort is, dat verschuiving en irritatie tijdens het fietsen wordt voorkomen.

Toch heeft de wielerbroek voor heren zonder bretels ook zijn voordelen. Tijdens het lopen biedt dit type wielrenner broek meer comfort dan het type met bretels. Dat geldt ook voor een sanitaire stop, je hoeft dan niet heel je outfit uit te trekken.

De lengte

Je kunt ook kiezen tussen een korte fietsbroek voor heren en een lange heren fietsbroek. Een korte fietsbroek voor heren is geschikt voor fietsen met goed weer.

Veel fietsers geven aan een korte broek comfortabeler te vinden. Tijdens de koudere seizoenen is een lange fietsbroek voor heren juist weer ideaal.

De wind- en waterafstotende laag

Niet elke heren fietsbroek is even wind- en waterafstotend. Met een wind- en waterafstotende laag geniet je ook tijdens slecht weer van een warme en droge heren fietsbroek. Daarentegen hebben de broeken zonder de wind- en waterafstotende laag juist weer een beter ademende stof.

Het model

Tot slot is ook het model van de wielrenner broek van belang. Of je nu een racefiets broek voor heren of een fietsbroek voor dames zoekt, de broek moet goed zitten. Als je gaat kijken hoe de broek precies zit, doe je dat in fietshouding.

Leidend is voor het model, dat de fietsbroek op alle plekken goed moet aansluiten. Ga voor een niet te strakke en ook niet te ruime wielrenner broek. En zoek je een fietsbroek die ook onder normale kleding te dragen is? Kijk dan eens naar de fietsonderbroek voor heren.