Fietsendrager voor 3 elektrische fietsen kopen? Bekijk de Top 5

Een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen is niet gemakkelijk te vinden.

Niet alle fietsendragers voor 3 fietsen kunnen het gewicht van 3 e-bikes aan. Omdat deze een stuk zwaarder zijn dan standaard fietsen, heb je daar een speciale fietsendrager voor nodig.

In dit artikel bespreken we de top 5 beste fietsendragers voor 3 elektrische fietsen. We bespreken ook alle aandachtspunten om rekening mee te houden als je deze gaat uitzoeken.

De 5 beste fietsendragers voor 3 elektrische fietsen

De onderstaande top 5 met beste fietsendragers voor 3 elektrische fietsen geeft je een goed idee van de mogelijkheden.

We moeten hierbij zeggen dat een fietsendrager met een hoger maximaal draaggewicht van 60 kilo niet te vinden is. Je kunt er dus 3 elektrische fietsen van elk 20 kilo per stuk mee vervoeren.

Dat betekent dat je de accu eruit moet halen. Het is goed mogelijk dat jouw 3 elektrische fietsen door hun gewicht op deze manier toch niet kunnen worden vervoerd.

We bespreken elke fietsendrager voor 3 elektrische fietsen in detail.

1. Thule EasyFold XT 3 934 (13-polig)

Thule maakt fietsendragers van uitmuntende kwaliteit. Deze is geschikt voor 3 fietsen en wordt bevestigd op de trekhaak. Het maximale laadvermogen is 60 kilo, dus je kunt er 3 elektrische fietsen van elk 20 kilo mee vervoeren.

Hij is inklapbaar, zodat je toegang tot de achterbak niet wordt belemmerd. Daarbij kan je hem compact opvouwen, handig voor het vervoeren en opbergen van je fietsendrager.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Geschikt voor 3 (elektrische) fietsen.
 • Kantelbaar, voor als je bij de kofferbak moet.
 • 13-polige stekker.
 • 5 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • De prijs.
 • Alleen voor auto, niet voor caravan of camper.
2. Nordrive Asura 3

Deze fietsendrager voor op de trekhaak van Nordrive heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilo. Hij is inklapbaar en kantelbaar en geschikt voor zowel e-bikes als fatbikes. Ook hier is het weer belangrijk dat je fietsen samen niet zwaarder zijn dan 60 kilo.

Je sluit hem aan met een 13-polige stekker. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Ook voor elektrische fietsen en fatbikes.
 • Kantelbaar.
 • Inklapbaar.
 • 13-polige stekker.

👎 Nadelen:

 • Kan niet op caravan of camper worden gemonteerd.
 • Weegt bijna 25 kilo.
3. Thule Velospace xt 939

Deze Velospace fietsdrager voor 3 elektrische fietsen van Thule is wat goedkoper dan de EasyFold. Hij heeft ook een maximaal draagvermogen van 60 kilo en ruimte voor allerlei soorten fietsen. De montage op de trekhaak is gemakkelijk en hij is kantelbaar.

Deze functie bedien je met een voetpedaal. Hij is ook inklapbaar, dus je legt hem in de kofferbak of berging als je hem niet gebruikt. Het gewicht is ca. 20 kilo en hij heeft een 13-polige stekker.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Geschikt voor een groot aantal fietsen.
 • 13-polige stekker.
 • Kantelbaar met voetbediening.
 • Inklapbaar.

👎 Nadelen:

 • Thule blijft prijzig.
 • Niet geschikt voor caravan of camper.
4. Touring Flex 3 ANWB

Touring-Flex-3-ANWB-fietsendrager-3-fietsen

Deze fietsendrager voor 3 elektrische fietsen van de ANWB heeft een mooie prijs. ANWB leden krijgen hier ook nog korting over. De bevestiging wordt gedaan op de trekhaak en daardoor kan hij in totaal 60 kilo dragen.

De 7- en 13-polige stekkercombinatie is bijzonder handig. Hij is kantelbaar en inklapbaar. Je krijgt er een opbergtas bij voor als je hem niet gebruikt. Schaf direct ook de ANWB oprijgoot aan en het laden en lossen van fietsen wordt nog simpeler.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Mooie prijs en korting voor leden.
 • Voor nagenoeg alle fietsen geschikt.
 • Kantelbaar.
 • Inklapbaar met tas.

👎 Nadelen:

 • Kan niet aan caravan of camper worden gemonteerd.
5. Atlas Premium 3 Hapro

Atlas-Premium-3-Hapro-fietsendrager-3-elektrische-fietsen

De laatste beste fietsendrager voor 3 elektrische fietsen wordt gemaakt door Hapro. Hij heeft een uitstekende prijs en een maximaal draaggewicht van 60 kilo. Hij kan worden gekanteld en ingeklapt.

De stekker die eraan zit, is zowel voor 7- als voor 13-polige ingangen geschikt. Een ander groot voordeel van deze fietsendrager voor 3 elektrische fietsen is het gewicht. Met 17,3 kilo is dit de meest lichtgewicht fietsendrager uit onze toplijst.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Lage prijs en korting voor leden.
 • Kantelbaar en inklapbaar.
 • 7- en 13-polige stekker.
 • Weegt weinig (17,3 kilo).

👎 Nadelen:

 • Niet voor gebruik op caravans en campers.
Koopgids: Aandachtspunten bij het kopen van een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen

Elke fietsendrager voor 3 fietsen is niet automatisch geschikt voor 3 elektrische fietsen. Deze zijn zwaarder en daarom moet de fietsendrager ze wel kunnen tillen.

De onderstaande aandachtspunten zijn belangrijk als je een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen uit gaat kiezen.

1. Het maximale draaggewicht

Het grootste probleem dat je tegen zult komen is dat je fietsen te zwaar zijn om met de fietsendrager voor 3 fietsen vervoerd te worden. Gemiddeld wegen elektrische fietsen 22 tot 28 kilo per stuk en dat is dus te zwaar.

Heb je een elektrische fiets met een verwijderbare accu? Haal deze dan van je fiets af en het gewicht gaat al met 3 kilo naar beneden.

Het maximale draaggewicht vertelt je hoeveel kilo de fietsendrager voor 3 elektrische fietsen kan tillen. Dat is eigenlijk altijd 60 kilo. Heb je 3 elektrische fietsen van 20 kilo per stuk, dan kan je deze dus met de fietsendrager meenemen.

2. Kantelbaar en inklapbaar

De beste fietsendrager voor jou heeft voldoende draagkracht. Het is ook handig als deze kantelbaar en inklapbaar of opvouwbaar is.

 • Een kantelbare fietsendrager voor 3 elektrische fietsen kantel je naar achteren met fietsen en al. Dan heb je toegang tot je kofferbak zonder dat je de fietsendrager van je auto af moet halen.

3. De stekker

Elke fietsendrager voor 3 elektrische fietsen heeft een stekker. Deze sluit je aan op je auto, zodat de lichten kunnen werken. De meeste stekkers zijn 13-polig en de meeste moderne auto’s hebben ook een 13-polige aansluiting.

Het is ook goed mogelijk dat jouw auto een 7-polige aansluiting heeft. In dat geval heb je ook een fietsendrager voor elektrische fietsen met een 7-polige stekker nodig.

Of je schaft een voorzetstukje of adapter aan, waarmee je een 13-polige stekker op je 7-polige aansluiting plaatst.

4. Het gewicht van de fietsendrager voor 3 e-bikes

Fietsendragers voor 3 elektrische fietsen wegen zelf vaak ook flink wat. Omdat deze groter en steviger zijn, is het gewicht per fietsendrager gemakkelijk 20 kilo of meer.

Vergeet niet dat jij dit ook moet tillen als je de fietsendrager op de trekhaak monteert.

Daarom is het gewicht van de fietsendrager voor 3 elektrische fietsen zelf ook belangrijk. Moet je deze regelmatig in je eentje monteren? Kies dan voor een fietsendrager met een zo laag mogelijk gewicht.

5. Veiligheid

De gezamenlijke waarde van 3 elektrische fietsen is groot. Daarom is een laatst belangrijk punt de veiligheid. Als je ergens stilstaat met de elektrische fietsen achterop, hoe weet je dan zeker dat ze niet kunnen worden gestolen?

Een groot aantal fietsendragers voor 3 elektrische fietsen hebben daarom een vergrendeling. Je zet de fietsen op slot en niemand behalve jij kan ze van de fietsendrager verwijderen.

Dit kan een heel belangrijk punt zijn, als je kostbare fietsen vervoert of ze niet altijd veilig kunt opstellen.

Wat als je geen trekhaak hebt?

Alleen auto’s met een trekhaak kunnen een fietsendrager met een 60 kilo draagvermogen tillen. Heb jij geen trekhaak, dan is dit dus ook eigenlijk geen optie voor je.

Je kunt dan investeren in een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen. Die zijn wel te krijgen voor auto’s zonder trekhaak omdat de fietsendrager dan op de achterklep wordt gemonteerd.

Eigenlijk kan je er vanuit gaan dat je zonder trekhaak 3 elektrische fietsen niet met de auto kunt vervoeren.

Waar koop ik een goede fietsendrager voor 3 elektrische fietsen?

De beste fietsendrager voor 3 elektrische fietsen koop je bij auto-, fiets- en vakantiewinkels, zoals bijvoorbeeld de ANWB. Daar lopen medewerkers rond die je kunnen helpen de beste fietsendrager uit te kiezen. Je kunt ze ook zien en uitproberen.

Als je online op zoek gaat naar een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen, dan lees je de specificaties en omschrijving goed door.

Ga op zoek naar informatie over de aandachtspunten die boven zijn behandeld. De aanbiedingen online zijn vaak zeer de moeite waard.
Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn 3 elektrische fietsen niet op een fietsendrager vervoeren?

Als je fietsen samen zwaarder zijn dan het maximale draaggewicht van de fietsendrager, dan kan je ze niet alle 3 tegelijk vervoeren. Controleer ook of de fietsendrager geschikt is voor elektrische fietsen.

Hoe maak ik mijn elektrische fiets lichter?

Elektrische fietsen wegen gemiddeld 25 kilo per stuk. Als je de accu kunt verwijderen, dan maak je de fiets 3 kilo lichter. Een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen kan dus eigenlijk alleen 3 lichtgewicht elektrische fietsen meenemen.


Meer fietsendragers: