Fietsendrager merken – Bekijk hier de Top 10!

In de zoektocht naar een geschikte fietsendrager komen allerlei merken voorbij. Thule, Pro-User, Twinny Load en noem het maar op.

Maar hoe weet je welk fietsendrager merk het beste is? Daar helpen we je graag bij op weg. In dit artikel zetten we de 10 beste fietsendrager merken op een rij.

We geven je per merk achtergrondinformatie over het assortiment en de belangrijke fietsendrager kenmerken. Zo ontdek jij welk merk het best bij je past. 

De beste 10 fietsendrager merken

Het merk zegt veel over de kwaliteit van een goede fietsendrager. Stuk voor stuk hebben de merken een andere achtergrond en visie. Met de volgende 10 fietsendrager merken weet je zeker dat je goed zit:

1: Thule

Thule is op de markt van fietsendragers misschien wel het meest bekende merk. Van Thule zijn er fietsendragers voor op het dak, voor op de achterklep en voor op de trekhaak

Thule heeft fietsendragers voor 1 tot 4 fietsen. Dat kunnen alle soorten fietsen zijn. Van zware e-bikes tot lichtgewicht racefietsen. Het merk blinkt uit in handige functies. Fietsendragers kunnen eenvoudig worden gemonteerd en vaak ook worden gekanteld

Het opvouwen kan meestal tot een erg compact formaat. De fietsendragers zijn uitgebreid aan een test onderworpen en van goede kwaliteit. Bij Thule is het doel om fietsendragers zo praktisch mogelijk te maken. Het merk biedt innovatieve oplossingen. 
2: Uebler

Uebler is ook niet te missen op de markt van de fietsendragers. Het Duitse merk heeft het assortiment opgebouwd in verschillende series. Er is bijvoorbeeld een basis-, een premium-  en een innovatieve serie

Met name trekhaakdragers worden door Uebler ontwikkeld. Er zijn uitbreidbare fietsendragers en fietsendragers met Distance Control. Dat is een speciale parkeerhulp, een absoluut pluspunt van Uebler fietsendragers. 

Al met al staat Uebler bekend om innovatieve designs, robuuste constructies en goede prijzen. De fietsendragers gaan lang mee vanwege de stevige kwaliteit. 
3: Pro-User

Pro-User heeft een uitgebreid assortiment aan fietsendragers. Het merk staat bekend om de trekhaak fietsendragers, maar heeft ook dakdragers. Daarnaast zijn er veel handige accessoires beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een opbergtas, oprijgoot of fietsbeschermers

Voor de trekhaak is het aanbod erg uiteenlopend. Er zijn fietsendragers voor 1 tot 4 fietsen, met een lichtgewicht en een kantelfuncties. De meeste fietsendragers zijn opvouwbaar en erg compact

Waar de Pro-User fietsendragers bekend om staan, is de stevigheid. Daarnaast is de prijs kwaliteit verhouding enorm gunstig. Voor het bedrag dat je betaalt, heb je een erg solide en praktische fietsendrager. 
4: Hapro

Hapro-merken-van-fietsendragers trekhaak

Ook Hapro is een merk dat je tegen kunt komen. Hapro heeft zowel dakdragers als fietsendragers voor op de trekhaak. Bij Hapro staat gebruiksgemak centraal. Het merk is al tientallen jaren actief met het ontwikkelen van fietsendragers. 

En die jarenlange ervaring zie je terug in de designs. Het merk denkt vanuit de gebruiker. Maximaal gemak staat voorop. Of je nu 1, 2, 3 of 4 fietsen mee wilt nemen. Hapro heeft opvouwbare, kantelbare en lichtgewicht fietsendragers. 

De fietsendragers zijn daarnaast geschikt voor alle soorten fietsen. Ook worden ze uitvoerig getest. Zo kan Hapro de kwaliteit bieden die het belooft. 
5: ANWB

ANWB heeft een fietsendrager voor elke fiets en voor elke auto. Of je de fietsen nu op het dak, op de trekhaak of op de achterklep wilt bevestigen. Ook zijn er fietsendragers voor campers of caravans beschikbaar. 

ANWB is een betrouwbaar merk. De fietsendragers zijn solide en handig in gebruik. Ideaal om fietsen mee te vervoeren. Voor extra gemak en veiligheid vul je de fietsendrager aan met accessoires

Op de website van de ANWB worden verschillende merken aangeboden. Ook zijn er veel fietsendragers van de ANWB zelf, bijvoorbeeld de Touring lijn en de Compact.
6: Twinny Load

Twinny Load is Nederlands bedrijf dat in de jaren 80 werd opgericht. Van Twinny Load kun je dakdragers en trekhaak fietsendragers tegenkomen. 

Twinny Load is opgericht door fietsliefhebbers. Dat zie je dan ook terug in het ontwerp. De fietsendragers zijn zo gemaakt, dat het gebruiksgemak optimaal is. Expertise en ervaring is ingezet om de meest handige fietsendragers te produceren. 

Het merk blinkt uit in gebruiksgemak. Voor de eindgebruiker zijn de fietsendragers zo praktisch mogelijk vormgegeven. Het maakt daarbij niet uit wat voor fiets je precies hebt. De fietsendragers kunnen daarop worden afgestemd.  
7: Fiamma

Als je een fietsendrager voor de camper of caravan zoekt, kom je al snel bij Fiamma. De fietsendragers van Fiamma zijn veilig en van goede kwaliteit. Het merk staat voor optimaal reisplezier. 

De fietsendragers zijn geschikt voor achterop de caravan, camper of voor in de garage. Ook zijn er soorten die op de dissel kunnen worden gemonteerd. 

Daarnaast zijn er tal van accessoires te bestellen. Van een installatie kit tot een hoes. En van een slot tot een waarschuwingsbord voor in het buitenland. 
8: SeaSucker

Voor een innovatieve dakdrager ben je bij SeaSucker aan het juiste adres. De dakdragers worden met zuignappen op het dak van de auto bevestigd. Na het bevestigen vervoer je 1-2 fietsen. Daarvoor demonteer je de voorwielen van die fietsen. 

De SeaSucker fietsendragers zijn compact, eenvoudig in gebruik en stevig. Bovendien haal je met een SeaSucker fietsendrager een modern design in huis. De fietsendrager is geschikt voor lichtere fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een racefiets, stadsfiets of mountainbike. 
9: Atera

Atera heeft stevige fietsendragers, die er ook nog eens mooi uitzien. Het merk heeft een ruime keuze aan fietsendragers. Of je er nu een voor op het dak of voor op de trekhaak zoekt, dat kan allemaal. 

Atera is een Duits merk dat al jaren kwaliteit biedt. Het merk weet zich te onderscheiden in de eenvoud van montage. In een simpele handeling staat de fietsendrager stevig vast gemonteerd.  
10: Menabo

Menabo is een Italiaans merk dat allerlei soorten fietsendragers maakt. Voor op het dak, voor op de trekhaak en voor op de achterklep. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed bij Menabo.

Waar Menabo daarnaast in uitblinkt, zijn de stevige maar praktische designs. De fietsendragers zijn overwegend licht van gewicht. Dat maakt het monteren, demonteren of verplaatsen eenvoudiger.