De 3 beste fietsendragers met lift van 2024

Het kan aardig wat kracht kosten om fietsen op een fietsendrager te tillen. Vooral als je een zware fiets hebt.

Een fietsendrager met lift biedt in dat geval een goede oplossing. Het liftmechanisme heft je fiets omhoog, zodat je deze niet meer hoeft te tillen. 

In dit artikel hebben we de 3 beste fietsendragers met lift voor je geselecteerd. Ook vertellen we je waarom een fietsendrager met lift handig kan zijn en waar je op moet letten.

Aan het einde van het artikel ontdek je een geschikt alternatief voor de fietsendrager met lift. 

De beste fietsendrager met lift

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de beste fietsendrager met lift. Maar dat hoeft niet, want dat hebben wij al voor je gedaan.

Met de volgende 3 modellen haal je een fietsendrager met lift van uitstekende kwaliteit in huis. Of je er nu eentje zoekt voor op de trekhaak of voor achterop de camper. 

1. Elektrische fietsendrager met lift – Pro-User Diamant Bike Lift

Van het merk Pro-User is de Diamant Bike Lift een erg goede fietsendrager. Je kunt met dit type 2 elektrische fietsen meenemen. Ook handig is, dat deze fietsendrager voor de elektrische fiets met lift makkelijk op de trekhaak gemonteerd kan worden.  

De fietsen mogen samen maximaal 60 kg wegen. Met het liftsysteem rol je ze eenvoudig op de fietsendrager. Ook is de fietsendrager inklapbaar en kun je hem met een voetpedaal kantelen

Zelf weegt de Pro-User Diamant Bike Lift 25 kg. Dat is voor een fietsendrager vrij zwaar. Gelukkig is de fietsendrager voorzien van wieltjes, zodat je hem alsnog makkelijk kunt verplaatsen. De fietsendrager is ook verkrijgbaar bij de ANWB
2. Fietsendrager elektrische fietsen met lift camper – Fiamma Carry-Bike Lift 77

Met de Fiamma Carry Bike Lift 77 kun je 2 fietsen meenemen. Dat kunnen ook elektrische fietsen zijn, aangezien het model een draagvermogen van 60 kg heeft. Het gewicht van de fietsendrager zelf is 16,3 kg

Dit type fietsendrager wordt bevestigd op de achterklep. Daarom kan hij ook op de camper worden gemonteerd. Met het liftsysteem rijd je de fietsen makkelijk op de drager. 

Bijzonder aan de Fiamma Carry Bike Lift 77 is ook dat het aantal fietsen uit te breiden is. Je hebt de mogelijkheid om 2 extra wielgoten te monteren, zodat je 4 fietsen kunt vervoeren. 
3. Fietsendrager met lift camper – Thule Lift V16

Een onwijs goede fietsendrager is ook de Lift V16 van Thule. Op de achterklep van je camper, caravan of auto kun je de fietsendrager bevestigen. De fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen en weegt zelf 17 kg.

De fietsen mogen bij elkaar maximaal 50 kg wegen. Je zou er elektrische fietsen mee kunnen vervoeren, zolang het gewicht van de e-bikes samen onder de 50 kg blijft. 

Ook bij deze fietsendrager hoef je niet te tillen. Het liftmechanisme haalt de wielgoten naar beneden, zodat je de fietsen er makkelijk oprijdt. De fietsen worden aan de wielen en aan het frame vastgezet.  
Waarom een fietsendrager met lift?

Een fietsendrager met lift maakt het op- en afladen van de fiets op de fietsendrager een stuk makkelijker. Je hoeft fietsen niet meer op eigen kracht de drager op te tillen.

Dat kan met zware fietsen zoals e-bikes immers best een pittig klusje zijn. Het liftmechanisme vergroot daarmee het gebruiksgemak. 

Hier moet je op letten

Wil je zelf de fietsendragers met lift vergelijken? Kijk dan naar de volgende eigenschappen.

Als je op deze aspecten let, weet je welke fietsendrager bij jou kan passen:

Kantelbaar

Je geniet van extra gemak, als de fietsendrager kantelbaar is. Ook als de fietsen al op de drager bevestigd zijn, kun je de fietsendrager kantelen. Dat doe je vaak met een voetpedaal of handmatige hendel. Op die manier blijft het mogelijk om spullen uit de achterbak te pakken. 

Draagvermogen

Ook bij de fietsendrager met lift houd je rekening met een maximaal draagvermogen. De liftfunctie heeft een maximaal gewicht dat het kan heffen. Het is belangrijk dat het gewicht van je fiets(en) die grens niet overschrijdt. 

Montage

De fietsendragers met lift worden op de trekhaak of op de achterklep bevestigd. Een fietsendrager met lift voor op het dak komt niet voor.

Kijk voor de trekhaak montage of de kogeldruk van de auto sterk genoeg is. De bevestiging op de achterklep is ook geschikt voor campers of caravans

Werking

Waar je ook verschil in ziet, is de manier waarop het liftmechanisme werkt. Sommige fietsendragers met lift zijn elektrisch en anderen werken manueel. Bij een manuele fietsendrager met lift kun je zelf de fietsendrager omhoog en omlaag bewegen. 

Een geschikt alternatief: de fietsendrager met oprijgoot

Zoek je een alternatief voor de fietsendrager met lift? Dan is de fietsendrager met oprijgoot misschien iets voor jou. Met de oprijgoot kun je de wielgoot tot aan de grond verlengen. Zo rijd je eenvoudig de fiets op de drager en hoef je niet te tillen. 

De oprijgoot zit niet standaard bij de fietsendrager inbegrepen. Wel kun je de fietsendrager met een oprijgoot als set bestellen. Dat is wel zo handig, omdat je dan zeker weet dat je de juiste oprijgoot hebt.


Meer fietsendragers: