Fietsendrager voor 2 elektrische fietsen kopen? Bekijk de Top 5

Een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen moet sterk genoeg zijn om deze te tillen. Elektrische fietsen zijn zwaarder dan standaard fietsen, door de extra motor en de accu.

Het is dus zeker niet zo dat elke fietsendrager automatisch geschikt is voor 2 elektrische fietsen.

Wil jij een fietsendrager voor 2 e-bikes kopen? Wij hebben een top 5 voor je gemaakt, met de beste fietsendragers die dan geschikt zijn.

Daarna krijg je van ons een uitgebreide koopgids met alle punten om op te letten als je een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen gaat kopen.

Top 5: De beste fietsendragers voor 2 e-bikes

De onderstaande toplijst bevat de beste fietsendragers voor 2 elektrische fietsen die je momenteel kunt kopen.

Ze hebben allen andere specificaties, waardoor ze beter zijn in verschillende situaties. Er zit vast een geschikte fietsendrager voor 2 elektrische fietsen bij voor jou.

1. Beste kantelbare fietsendrager voor 2 elektrische fietsen: Thule EasyFold XT 2 933

Thule-EasyFold-XT-2-933-fietsendrager-trekhaak-mountainbike

Deze kantelbare fietsendrager voor 2 elektrische fietsen van Thule bevestig je op de trekhaak van je auto. Hij heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilo, wat betekent dat hij 2 e-bikes gemakkelijk kan tillen.

Je toegang tot de achterbak wordt behouden omdat hij kantelbaar is, via een bediening me een voetpedaal. Hij heeft een 13-polige aansluiting, en een verloopstekker voor 7-polige aansluitingen is apart verkrijgbaar.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Geschikt voor de meeste soorten fietsen.
 • Kantelbaar voor toegang tot de achterbak.
 • 13-polige aansluiting (verloopstekker apart beschikbaar).
 • 5 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • De prijs.
 • Niet geschikt voor auto’s zonder trekhaak.
2. Beste opvouwbare fietsendrager voor 2 e-bikes: Pro User Fietsdrager Diamant

Pro-User-Diamant-lichte-fietsendrager-voor-elektrische-fietsen

Deze fietsendrager kan 2 elektrische fietsen van 30 kilo per stuk dragen. Hij is opvouwbaar, dus gemakkelijk in de kofferbak mee te nemen of in de garage op te bergen.

Het is een fietsendrager die de Consumentenbond 4 jaar achter elkaar tot beste koop heeft uitgeroepen. Je monteert hem op de trekhaak en hij is ook kantelbaar. De stekker is zowel geschikt voor 7-polige als voor 13-polige aansluitingen.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Inklapbaar en opvouwbaar (inclusief opbergtas).
 • Goede prijs voor kwaliteit.
 • Monteren op de trekhaak.
 • 7- en 13-polige stekker.

👎 Nadelen:

 • Alleen geschikt voor auto’s met een trekhaak.
3. Beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 elektrische fietsen: Allen Sports MT2-B

Deze fietsendrager voor 2 elektrische fietsen weegt maar 3,4 kilo. Je bevestigt hem op je achterklep en hij heeft een maximaal draaggewicht van 80 kilo. Dat is ruim voldoende voor 2 e-bikes.

Hij is zeer compact opvouwbaar en dan gemakkelijk mee te nemen in je rugzak. Ook de prijs is uitstekend. Het nadeel is dat je achterbak niet open kan als je de fietsendrager in gebruik hebt.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 80 kilo.
 • Uitstekende lage prijs.
 • Lichtgewicht (3,4 kilo).
 • Montage op de achterklep.
 • Zeer compact inklapbaar.

👎 Nadelen:

 • Achterbak onbereikbaar.
4. Beste fietsendrager zonder trekhaak voor 2 elektrische fietsen: Nordrive Fietsdrager Pyro

Heeft jouw auto geen trekhaak? Dan kan je 2 elektrische fietsen vervoeren via deze beste fietsendrager van Nordrive.

Het maximale draaggewicht is 45 kilo, dus je zult de accu uit je e-bikes moeten verwijderen. Dan kunnen er 2 elektrische fietsen van 22,5 kilo per stuk mee worden vervoerd.

De montage wordt gedaan op de achterklep en je hoeft hem niet aan te sluiten op de elektriciteit van je auto.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 45 kilo.
 • Mooie prijs.
 • Lichtgewicht (9 kilo).
 • Montage op de achterklep.
 • Inklapbaar.

👎 Nadelen:

 • Sommige elektrische fietsen zullen te zwaar zijn.
5. Beste fietsendrager voor 2 elektrische fietsen op trekhaak: Hapro Atlas Premium 2

Atlas-2-Premium-Hapro-lichtgewicht-fietsendrager-voor-elektrische-fietsen

Deze fietsendrager voor 2 elektrische fietsen van Hapro bevestig je op je trekhaak. Je kunt hem inklappen en tilt hem vrij gemakkelijk op. Hij is niet opvouwbaar, dus een klein pakketje maak je er niet van.

Bevestiging moet worden gedaan op de trekhaak en het draagvermogen voor 2 fietsen is 60 kilo. De stekker past op 13-polige aansluitingen. Heb je toegang nodig tot je achterbak? Dan kantel je hem gemakkelijk naar beneden.

👍 Voordelen:

 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo.
 • Zeer goede prijs (korting voor ANWB leden).
 • Kantelbaar en inklapbaar.
 • Lichtgewicht voor trekhaak fietsendrager (15 kilo).
 • 3 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Niet opvouwbaar.
 • Alleen voor montage op trekhaak.
Let hierop als je een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen koopt

Een fietsendrager voor elektrische fietsen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. En dit zijn belangrijke aandachtspunten waar je op let als je hem gaat kopen. Behalve dat zal ook je eigen voorkeur meespelen.

De onderstaande koopgids bespreekt alles om rekening mee te houden als je een fietsendrager voor 2 e-bikes gaat kopen.

1. Het maximale draaggewicht

Eén van de belangrijkste punten om naar te kijken is het maximale draaggewicht. Daaraan zie je hoeveel kilo’s de fietsendrager kan tillen. Elektrische fietsen zijn veel zwaarder dan gewone fietsen, omdat ze een motor en een accu hebben.

Kijk dus naar de specificaties van de 2 elektrische fietsen die jij op je fietsendrager wilt kunnen plaatsen. Tel het gewicht bij elkaar op en je weet hoeveel het maximale draaggewicht moet zijn.

Je kunt rekening houden met een gewicht van tussen de 22 tot 28 kilo per elektrische fiets.

Tip: als de accu van je e-bike verwijderbaar is, dan kan je zo het gewicht van je fiets verminderen. Een accu weegt al gauw 3 kilo. Als je een e-bike met een accu in het frame hebt, kijk dan goed of deze uitneembaar is.

2. De bevestiging

Fietsendragers voor 2 elektrische fietsen moeten dus een flink gewicht kunnen tillen. En je auto moet dat ook kunnen. Fietsendragers kunnen op 2 manieren aan je auto worden bevestigd.

 • Trekhaak: bevestiging op de trekhaak betekent meestal een hoger maximaal draaggewicht. Je moet de fietsendrager dan wel met een kabel aansluiten op je auto, zodat de verlichting werkt. Deze optie is wat duurder en niet elke auto heeft een trekhaak.
 • Achterklep: heeft jouw auto geen trekhaak, dan koop je een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen die op je achterbak kan worden bevestigd. Deze zit hoger en heeft meestal geen elektriciteit nodig. Het maximale draaggewicht is vaak wat lager, maar de prijs ook.

3. Toegang tot je kofferbak

Fietsendragers voor 2 elektrische fietsen worden achter aan je auto bevestigd. Dat betekent dat ze de toegang tot je kofferbak belemmeren. Dat kan lastig zijn, als je spullen vervoert waar je bij moet kunnen zonder de complete fietsendrager te moeten verwijderen.

Veel fietsendragers voor 2 elektrische fietsen die je op de trekhaak monteert kunnen worden gekanteld. Op die manier krijg je toegang tot je kofferbak. Let hierop als dit belangrijk voor je is, want niet elke trekhaak fietsendrager heeft deze optie.

Een kantelbare fietsendrager heeft dus zeker de nodige voordelen.

Investeer je in een fietsendrager zonder trekhaak voor 2 elektrische fietsen? Sommige fietsendragers die je op de achterklep monteert belemmeren de toegang tot je kofferbak.

Andere klap je omhoog met de achterklep. Ook hier is dit weer een punt om rekening mee te houden.

4. De aansluiting aan je auto

Een fietsendrager voor 2 fietsen die je op de trekhaak monteert moet worden aangesloten op de elektriciteit van je auto. Daarvoor zijn ze voorzien van een 7-polige of een 13-polige stekker.

De meeste nieuwe auto’s hebben een 13-polige ingang. Daarmee kan je meer verschillende lichten bedienen op de fietsendrager. Zo krijg je bij een 13-polige aansluiting bijvoorbeeld wel mistachterlicht en achteruitrijverlichting, en bij een 7-polige stekker niet.

Fietsendragers worden geleverd met de ene of de andere stekker. Soms krijg je er een verloopstuk bij waarmee je van een 13-polige stekker een 7-polige stekker maakt. In andere gevallen kan je deze apart aanschaffen.

Kijk dus naar welke ingang jouw auto heeft en zorg ervoor dat je fietsendrager voor 2 elektrische fietsen daarop kan worden aangesloten.

5. Het gewicht van de fietsendrager

Het gewicht van de fietsendrager voor 2 elektrische fietsen bepaalt hoe gemakkelijk deze te monteren is en hoeveel kilo’s je auto extra moet meenemen. De meeste fietsendragers voor 2 e-bikes die je op je trekhaak bevestigt wegen tussen de 15 en de 20 kilo.

Fietsendragers voor op de achterklep zijn vaak wat lichter van gewicht. Deze moet je ook hoger tillen. Hoe lichter de fietsendrager voor 2 elektrische fietsen is, hoe gemakkelijker deze mee te nemen is en hoe minder je moet tillen als je hem aan je auto monteert.

6. Een opvouwbare fietsendrager of niet?

Er zijn fietsendragers voor 2 elektrische fietsen die je op kunt vouwen. Dan maak je er een klein pakketje van. Vaak krijg je er dan ook een draagtas bij.

Het is handig om voor een opvouwbare fietsendrager voor 2 elektrische fietsen te kiezen als je weinig ruimte hebt om hem op te bergen. Het is ook een slimme keuze als je de fietsendrager achterin de auto wilt kunnen meenemen.

Let op: er zijn ook inklapbare fietsendragers. Deze zijn wel kleiner te maken, maar niet zo compact als een opvouwbare fietsendrager.

7. Hoeveel elektrische fietsen wil je vervoeren?

Dit artikel gaat over fietsendragers voor 2 elektrische fietsen. Een overweging die je dan ook kunt maken is om een fietsendrager voor 3 fietsen te kopen.

Als het maximale draaggewicht het toelaat, kan je daar een extra fiets mee vervoeren, bijvoorbeeld een kinderfiets of een racefiets

Op een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen kan je altijd je 2 elektrische fietsen kwijt. Het geeft je meer mogelijkheden voor het geval je een keer een derde fiets mee wilt nemen.

8. Elektrische fietsen met afwijkende maten

Heb je een elektrische fatbike, een elektrische mountainbike of een elektrische racefiets? Dan is het mogelijk dat jouw frame of banden extra breed of juist extra smal zijn.

In dat geval is het belangrijk dat je controleert of de fietsendrager voor 2 elektrische fietsen geschikt is voor jouw bandbreedte en framemaat.

Dit wordt eigenlijk altijd in de specificaties aangegeven. Veel fietsendragers voor 2 elektrische fietsen zijn geschikt voor de meeste soorten fietsen.

Als jij een speciale elektrische fiets hebt, kijk dan even naar de bandenmaat en framemaat en controleer of deze op de fietsendrager past.

Wellicht kan je anders beter kiezen voor bijvoorbeeld een fietsendrager voor een fatbike.

9. Fietsendrager voor op de camper of caravan?

We hebben tot nu toe vooral aandacht besteed aan fietsendragers die achterop de auto moeten worden gemonteerd. Er zijn ook fietsendragers voor op de camper of caravan.

Veel van de aandachtspunten die we hier hebben besproken (behalve die over de bevestiging) zijn dan nog steeds nuttig.

Wil je de fietsendrager voor 2 elektrische fietsen (ook) op de caravan of je camper kunnen bevestigen? Dan staat dit eigenlijk altijd goed aangegeven in de product specificaties. Lees deze in dat geval goed door.

Waar koop ik een goede fietsendrager voor 2 elektrische fietsen?

De beste fietsendrager voor jou is ergens te koop. De bovenstaande aandachtspunten helpen je het aanbod te filteren. Winkels die uitstekende fietsendragers aanbieden zijn winkels die producten voor auto’s, fietsen en vakanties verkopen, zoals de ANWB en Bol.com.

Ga naar een fysieke winkel als je graag met iemand spreekt en de fietsendragers in het echt bekijkt.

Online is het aanbod nog groter. Lees dan wel altijd de specificaties goed door, zodat je zeker weet dat de fietsendrager voor 2 elektrische fietsen aan al je wensen voldoet. Je vindt vast een mooie aanbieding en een ideale fietsendrager voor jouw 2 e-bikes.
Veelgestelde vragen

Wat is een goede fietsendrager voor 2 elektrische fietsen?

De beste fietsendrager voor 2 elektrische fietsen moet voornamelijk voldoende kilo’s kunnen tillen. Het maximale draaggewicht is dus erg belangrijk. Behalve dat moet hij ook op de juiste manier kunnen worden bevestigd, dus op de trekhaak of op de achterklep.

Hoe snel mag je rijden met een fietsendrager op de auto?

Omdat een fietsendrager niet als aanhanger wordt gezien, mag je er gewoon mee rijden volgens de maximumsnelheid die langs de weg wordt aangegeven. Hier is één uitzondering op: sommige fabrikanten van fietsendragers raden een lagere maximumsnelheid aan.


Meer over fietsendragers: