Fietskoffer kopen? Top 7 racefiets koffers voor het vliegtuig

Je racefiets meenemen op vakantie is natuurlijk fantastisch. Je ontdekt nieuwe terreinen en ziet een nieuw land met je stalen ros.

Maar als je op vakantie gaat met het vliegtuig kan het vervoer ervan lastig zijn.

Daarom zijn we voor jou op zoek gegaan naar de beste fietskoffers voor in het vliegtuig. Hiermee vervoer je je fiets veilig en zonder zorgen.

Ook hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je samengesteld om mee te nemen bij de aanschaf ervan.

De 7 best geteste vliegtuig fietskoffers

We hebben verschillende koffers voor fietsen onderworpen aan een kritische test. In onderstaande toplijst vind je de 7 beste fietskoffers voor in het vliegtuig.

 1. Meest lichte fietskoffer voor in het vliegtuig – Evoc Pro 280L Fietskoffer
 2. De best geteste hardcase fietskoffer – Scicon Aerotech Evolution TSA
 3. Als beste softcase fietskoffer uit de test – Evoc Travel Bag Pro 300L
 4. Best geteste racefiets koffer – Scicon Aerocomfort 3.0 TSA Road
 5. Meest geschikte reiskoffer voor grote fiets – Evoc XL 320L Fietskoffer
 6. Beste fietskoffer met wielen – Elite Borson Soft Case
 7. Meest geschikte mountainbike fietskoffer – Evoc Travel Bag Pro 280L

Top 7 beste fietskoffers voor in het vliegtuig vergeleken

Onderstaande 7 fietskoffers voor in het vliegtuig zijn als beste getest. Benieuwd naar de beste fietskoffers per categorie? We hebben hieronder de best geteste fietskoffers voor je uitgelicht.

1. Meest lichte fietskoffer voor in het vliegtuig – Evoc Pro 280L Fietskoffer

De Evoc Pro 280L fietskoffer kwam als lichtste uit de test. Deze fietskoffer is geschikt voor fietsen of mountainbikes met wielen tot 29 inch. Hij beschikt over twee aparte vakken waar je wielen in kunnen.

Door de skatewielen en het handvat kun je hem gemakkelijk voorttrekken en vervoeren. Het materiaal van de buitenkant is waterafstotend en beschermt je fiets optimaal.

Specificaties:

 • Gewicht: 9 kilogram

👍 Voordelen:

 • Inclusief bandjes en clipjes om je frame vast te zetten
 • Waterafstotend
 • Aparte vakken voor je wielen
 • Klein vakje op de buitenkant
 • Prijs

👎 Nadeel:

 • Geen extra vakken
2. De best geteste hardcase fietskoffer – Scicon Aerotech Evolution TSA

De Scicon Aerotech Evolution TSA beschermt je fiets optimaal dankzij de hardcase buitenkant. Het harde materiaal vangt schokken op, waardoor je racefiets tijdens het vervoeren intact blijft. Je bevestigt het frame en de wielen aan de koffer, waardoor hij goed blijft zitten.

De fietskoffer is geschikt voor verhoogde zadels. Bovendien zijn de sloten goedgekeurd door de Amerikaanse TSA. Zo kun je zonder zorgen met het vliegtuig reizen naar welke bestemming dan ook.

Specificaties:

 • Gewicht: 11,5 kilogram
 • Materiaal: Polyacrylonitril-butadieen-styreen

👍 Voordelen:

 • Door TSA goedgekeurde sloten
 • Clips en bandjes voor bevestiging

👎 Nadelen:

 • Relatief zwaar
 • Prijs
3. Als beste softcase fietskoffer uit de test – Evoc Travel Bag Pro 300L

Als je liever kiest voor softcase koffers, kies dan de Evoc Travel Bag Pro 300L. Deze fietskoffer is bijzonder beschermend en daardoor uitstekend geschikt voor vervoer in het vliegtuig. Het enige wat je hoeft te doen is de pedalen demonteren.

Je kunt racefietsen of mountainbikes meenemen met een maximale wielbasis van 106 centimeter. De softcase is lichtgewicht en supermakkelijk mee te nemen dankzij de inklapbare wielen en handvaten. De Road Bike Stand zorgt voor stevigheid.

Specificaties:

 • Gewicht: 11 kilogram

👍 Voordelen:

 • Extra bescherming voor je stuur
 • Bandjes om je frame te bevestigen
 • Inklapbare wielen

👎 Nadeel:

 • Geen extra vakken
4. Best geteste racefiets koffer – Scicon Aerocomfort 3.0 TSA Road

Om je geliefde racefiets veilig te vervoeren gebruik je de Scicon Aerocomfort 3.0 TSA Road. Deze fietskoffer geoptimaliseerd voor transport en geschikt voor fietsen met een frame tot 62 centimeter. De buitenkant is gemaakt van stevig ABS-materiaal.

De sluitingen zijn voorzien van Keylock Bumper Drivers om schokken en trillingen op te vangen. Binnenin vind je een dikke schuimvoering om het frame krasvrij te houden. De wielen sla je op in twee aparte hoezen.

Specificaties:

 • Formaat: 8 kilogram

👍 Voordelen:

 • Met cijferslot
 • Bevestigingskoorden voor alle onderdelen
 • Thermorubber wieltjes en handvatten

👎 Nadeel:

 • Niet waterafstotend
5. Meest geschikte reiskoffer voor grote fiets – Evoc XL 320L Fietskoffer

Als je een grotere fiets wilt meenemen op reis, is er de Evoc XL 320L fietskoffer. Deze fietskoffer voor in het vliegtuig is namelijk geschikt voor plusbikes en fatbikes. Hij biedt dit type fietsen alle nodige bescherming bij iedere vorm van transport.

Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor een reguliere racefiets of mountainbike. In dat geval kun je er extra bagage in kwijt. De wielen kun je opbergen in twee aparte vakken aan de zijkant.

Specificaties:

 • Gewicht: 12,2 kilogram

👍 Voordelen:

 • Wieltjes voor gemakkelijk vervoer
 • Aparte vakken voor de wielen

👎 Nadelen:

 • Relatief zwaar
 • Niet waterafstotend
6. Beste fietskoffer met wielen – Elite Borson Soft Case

De Elite Borson Soft Case is de fietskoffer die ultiem gemak biedt. Deze handige fietskoffer is namelijk voorzien van 4 wielen voor makkelijk transport. Het materiaal is resistent en duurzaam voor optimale bescherming.

De ritsen gaan volledig rondom zodat je makkelijke toegang hebt. De binnenkant is bekleed met dempend materiaal om te beschermen tegen schokken en krassen. Bijkomend voordeel is dat je zadel en pedalen niet verwijderd hoeven te worden.

👍 Voordelen:

 • Zeer makkelijk te vervoeren
 • Groot vak aan de buitenkant
 • Zadel en pedalen hoeven niet verwijderd te worden
 • Volledig open te maken

👎 Nadeel:

 • Niet waterafstotend
7. Meest geschikte mountainbike fietskoffer – Evoc Travel Bag Pro 280L

Compact en praktisch omschrijven de Evoc Travel Bag Pro 280L fietskoffer perfect. Deze tas voor je racefiets is geschikt voor fietsen met wielen tot 29 inch. Hij is voorzien van skatewielen voor gemakkelijk transport door het vliegveld.

Het materiaal is zacht, beschermend en waterafstotend. Zo hoef je dus niet bang te zijn voor waterschade en roest. De wielen berg je op in aparte vakken voor optimale bescherming aan alle onderdelen.

Specificaties:

 • Gewicht: 10 kilogram
 • Materiaal: Polyester

👍 Voordelen:

 • Waterafstotend materiaal
 • Aparte vakken voor wielen
 • Wielen voor transportgemak

👎 Nadeel:

 • Weinig extra ruimte
Wat is een reiskoffer fiets?

Een fietskoffer is niets meer dan een reiskoffer voor je fiets. Hierin kun je veilig je racefiets of mountainbike in vervoeren. Deze haal je uit elkaar waarna je de verschillende onderdelen in de koffer opbergt.

De gemiddelde grootte van een racefietskoffer is tussen de 75 centimeter en 1 meter. Qua gewicht moet je bij de lichtere versies denken aan de 8 á 9 kilo. De grotere koffers kunnen tot wel 13 kilogram wegen.

Het gewicht en de grootte zijn natuurlijk afhankelijk van het type fiets. Koffers die geschikt zijn voor grotere fietsen zijn dan ook vaak zwaarder en groter.

Waarom een fietskoffer voor in vliegtuig kopen?

In het vliegtuig kun je je fiets niet in elkaar gezet bij je houden. Een fiets past niet in de handbagage en in de ruimbagage loop je zonder fietskoffer risico op schade. Daarom is een fietskoffer de perfecte oplossing.

In een fietskoffer voor het vliegtuig kun je je racefiets gedemonteerd veilig vervoeren. De racefiets koffer beschermt je fiets tegen schokken en krassen. Zo reis je zonder zorgen en geniet je op vakantie van fietstochten op je eigen fiets.

Hoe groot is een fietskoffer?

Dit is afhankelijk van het soort fiets wat in de fietskoffer past. Gemiddeld zijn koffers tot 1 meter hoog en tussen de 60 en 80 centimeter breed. Dit kan afwijken als ze gemaakt zijn voor kleinere of grotere fietsen dan gemiddeld.

Fietskoffer hardcase of softcase?

Je tas racefiets kan hardcase of softcase zijn. Het verschil hoor je al in de naam. Hardcase koffers hebben een harde buitenkant, softcase racefietskoffers een zachte.

Beide hebben zo hun voordelen. Zo zijn hardcase racefietskoffers steviger en houden ze beter schokken tegen. Wel zijn ze doorgaans een stuk zwaarder, wat invloed kan hebben op je bagageprijs.

Softcase fietskoffers beschermen ook goed, maar zijn minder bestand tegen schokken. Wel zijn ze flexibeler en passen dus zo makkelijker in een (huur)auto. Het is dus aan jou om te bepalen welk aspect belangrijker voor je is.

Kosten meenemen fietskoffer in het vliegtuig

Je kunt je fietskoffer inchecken als ruimbagage. Het gewicht hiervan heeft invloed op de prijs die je betaalt. Sommige vliegmaatschappijen hebben namelijk een gewichtslimiet van 20, 23 of 25 kilo.

Voor koffers die zwaarder zijn betaal je dan dus meer. Let goed op hoe zwaar je racefietskoffer is in combinatie is met je fiets. Zo kun je van tevoren bepalen hoeveel je kwijt zult zijn voor de bagage in het vliegtuig.

Vergeet ook niet dat je naast je fietskoffer ook je reguliere koffer mee moet nemen. Dit betekent dat je daar ook extra gewicht aan kwijt bent. Met twee kom je vaak boven de gewichtslimiet uit, waardoor het kan zijn dat je moet bijbetalen.

Racefiets koffer huren of kopen?

Je kunt er ook voor kiezen een racefietskoffer te huren. Dit heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Top voor eenmalig gebruik maar voor meerdere trips raden we aan er een te kopen.

Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Als je een koffer huurt, ben je hier éénmalig minder geld aan kwijt. Maar als je de koffer veel gebruikt, heb je de koopprijs er al snel uit.

Hiernaast zijn niet altijd de koffers beschikbaar die het beste bij je passen. Hierdoor zul je soms genoegen nemen met een racefietskoffer die je minder prettig vindt. De specificaties zullen niet altijd overeen komen met je wensen.

Fietskoffer vliegtuig kopen? Hier moet je op letten

Voor het kopen van een racefietskoffer voor in het vliegtuig zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. We hebben deze hieronder voor je samengevat.

Afmetingen

Afmetingen zijn in twee gevallen belangrijk. Je moet natuurlijk zeker weten dat je fiets in de fietskoffer past. Maar het kan ook zijn dat de luchtvaartmaatschappij een limiet heeft op grootte van koffers.

Let hier dus op bij de aanschaf van een fietskoffer voor in het vliegtuig.

Gewicht

Het gewicht van fietskoffers kan flink verschillen. Dit is afhankelijk van het materiaal en de grootte van de koffer. Aangezien luchtvaartmaatschappijen vaak een limiet hebben op het aantal kilo’s bagage, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Let dus niet alleen goed op het gewicht, maar ook het gecombineerde gewicht. Hiermee bedoelen we het gewicht van de koffer en de fiets bij elkaar opgeteld. Als deze de limieten overschrijdt, zul je waarschijnlijk moeten bijbetalen.

Materiaal

Het materiaal van de race fietskoffer bepaalt de bescherming en het gewicht. Een hardcase racefietskoffer beschermt optimaal, maar is zwaar. Een hoes of softcase koffer biedt minder bescherming maar is lichter en flexibeler.

Wielen

Let goed op hoe je de wielen opbergt in de racefiets koffer. Soms zijn er aparte vakken beschikbaar, soms moet je alles in hetzelfde vak inpakken. Het is belangrijk dat je jouw wielen op de juiste manier kwijt kunt in de fietskoffer.

Kosten

Een fietskoffer kan flink in prijs oplopen. Zo zijn de goedkopere versies al rond de € 400.-. De duurdere versies kunnen oplopen tot wel € 1000,-.

Wees je dus bewust van de kosten van een racefietskoffer. Maar denk ook aan de kosten voor het vervoer van de koffer in het vliegtuig. Dit is afhankelijk van het gewicht en de grootte van de koffer.

Hier koop je een goede fietskoffer

Ga je binnenkort op vakantie en ben je klaar om een goede fietskoffer te kopen? Bij onderstaande winkel kun je een ruim assortiment aan fietskoffers voor in het vliegtuig vinden.Meer over racefietsen: