Verkoopt Action fietskratten? En zijn deze het kopen waard?

Ook voor een nieuw fietskrat kan je bij Action terecht.

Action is een grote winkel die goedkope producten verkoopt, omdat deze bijvoorbeeld uit andere landen zijn geïmporteerd of in grote hoeveelheden zijn opgekocht.

De kwaliteit van deze producten is daardoor niet altijd even goed. Action is open over hoe ze aan hun producten komen en waarom ze zo goedkoop zijn.

Hoe zit dat met de fietskratten? Zijn deze het kopen waard of is het beter om ze bij een andere winkel aan te schaffen? Dit artikel onderzoekt het.

De fietskratten van Action

Fietskratten zijn geen vast onderdeel van het assortiment van Action. Als ze ze verkopen, dan kan je rekenen op de scherpe Action prijs. Een fietskrat is voor veel mensen onmisbaar op de fiets. Je kunt er allerlei dingen in vervoeren, van boodschappen tot huisdieren.

De kratten voor op de fiets die Action af en toe aanbiedt hebben verschillende maten en kleuren. Ze zijn gemaakt van zwart kunststof of riet.

De kunststof fietskratten zijn erg groot en de rieten fietskratten van Action zien er meer uit als fietsmandjes. Kratten voor op de kinderfiets verkoopt Action niet.

Beide opties zijn een prima keuze en hangen af van jouw persoonlijke voorkeur en benodigdheden. Als Action fietskratten aanbiedt, dan moet je er wel snel bij zijn. Net als met zoveel andere periodieke producten bij Action het geval is, zijn ze snel uitverkocht.

De kwaliteit van de Action fietskratten

De kwaliteit van de zwarte kunststof fietskratten van Action valt tegen. Dat zie je al als je ze in je handen houdt. Het zwarte kunststof krat is zwak en niet erg stevig. Ook al is dat iets wat je voor een lage prijs kunt verwachten, goede fietskratten moeten toch wel sterk genoeg zijn.

De Action fietskratten zijn groot, dus het is belangrijk dat het krat het gewicht van de lading goed kan dragen. Daarbij is het van groot belang dat ze goed op je fiets blijven, zonder te scheuren.

Op het eerste gezicht lijkt het kunststof van de fietskratten van Action niet in staat om grote gewichten te dragen.

De rieten fietskratten van Action voelen wat steviger. Het probleem is echter dat een aantal daarvan al defect blijken te zijn in de winkel. Dat is geen goed teken. Het suggereert dat de kwaliteit van deze rieten kratten voor op de fiets van Action ook niet fantastisch is.

Is een fietskrat van Action kopen een goed idee?

Het is begrijpelijk dat je een krat voor op je fiets bij Action koopt, omdat de prijs daar zo gunstig is. Heb je het geluk dat deze op dat moment worden aangeboden in het assortiment, dan is het zeker financieel een verstandige keuze.

Maar is het ook een goede keuze als je kijkt naar de lange termijn? Je staat op het punt te investeren in een fietskrat van Action van lage kwaliteit en met een korte levensduur.

Het is dan slimmer om te investeren in een fietskrat met een betere prijs/kwaliteit verhouding dan je bij Action krijgt.

Hoe herken je een kwalitatieve fietskrat?

Wij raden je dan ook aan op zoek te gaan naar een ander fietskrat waarmee je voor weinig geld wel lang plezier hebt. Er zijn verschillende manieren waarop je controleert of het fietskrat dat je voor je hebt van goede kwaliteit is.

  • Lees de recensies door van huidige gebruikers. Deze staan vaak onder de productomschrijving en vertellen je direct als er iets niet klopt.
  • Beoordeel het materiaal. Kunststof is vaak het sterkste, is weerbestendig en gaat erg lang mee. Het moet wel stevig genoeg zijn.
  • Als je naar de winkel gaat om een fietskrat te kopen, dan beoordeel je de kwaliteit zelf. Het verschil tussen goedkoop, zwak materiaal en sterk, kwalitatief materiaal is gemakkelijk te zien.

Geld besparen op je fietskrat

De grootste reden dat je een fietskrat bij Action zoekt is de lage prijs. Maar er zijn ook andere manieren waarop je voor weinig geld een kwalitatief fietskrat koopt.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar tweedehands fietskratten. Als deze van goede kwaliteit zijn, dan gaan ze jaren mee. Een krat dat weinig is gebruikt heeft nog een heel leven voor zich.

Je kunt ook acties en sales afwachten. Veel fietsenspeciaalzaken organiseren een paar keer per jaar een periode of dag dat hun producten goedkoper zijn. Ook outlets voor fietsaccessoires hebben soms uitstekende aanbiedingen.

Waar koop ik een goede fietskrat?

Koop je je fietskrat bij Action, dan weet je nu wat je daarvan kunt verwachten. Is dat voor jou geen probleem, dan is het een uitstekende manier om voor weinig geld klaar te zijn.

Wij raden aan om je fietskrat bij een fietswinkel of (online) warenhuis te kopen. Wacht de sales af en je krijgt er ook korting voor. Je koopt dan een fietskrat dat kwalitatiever is dan die van Action en waar je veel jaren met plezier gebruik van maakt.
Veelgestelde vragen

Heeft Action altijd fietskratten in de aanbieding?

Nee, fietskratten maken geen deel uit van het standaard assortiment van Action. Houd de reclame goed in de gaten en wees er snel bij. De fietskratten zijn altijd erg snel uitverkocht.

Hoe bevestig ik een fietskrat op mijn fiets?

Bij veel fietskratten wordt een bevestigingsset meegeleverd. Daarmee bevestig je hem gemakkelijk op je voor- of achterdrager. Is er geen bevestigingsset, dan doe je dat zelf met tiewraps.


Meer voor je fiets: