Fietszadel voor zware mensen kopen? Bekijk de Top 3 beste!

Ben je een fietsliefhebber die iets meer steun op het zadel nodig heeft? Dan is dit artikel voor jou. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste zadels voor zware mensen.

Om je te helpen hebben we een top 3 beste fietszadels voor zware vrouwen en mannen samengesteld. Deze fiets zadels geven je extra steun zodat je lekker kunt blijven fietsen.

Ook hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je opgesomd bij de aanschaf ervan.

Dit is de top 3 beste zadels voor zware mensen

We hebben gekeken welke fietszadels voor zware mensen de beste koop zijn. Dit hebben we onderverdeeld in drie categorieën. De beste overall, het meest comfortabele zadel en het beste zadel voor een elektrische fiets.

De beste 3 fietszadels voor zware mensen vind je in onderstaande top 3.

 1. Best geteste fietszadel voor zware mensen – Selle Royal Drifter Plus Fietszadel
 2. Comfortabel zadel voor zware mensen (18 cm) – SQlab 621 M-D Line Active Comfort Fiets Zadel
 3. Meest geschikte elektrische fietszadel voor zware mensen – Selle SMP Tour E-Bike Fietszadel

De 3 beste fietszadels voor zware mensen uitgelicht

De volgende top 3 zadels voor zware mensen kwamen als beste uit de test. Met deze zadels kun je met een gerust hart op je fiets zitten. Voor ieder wat wils!

1. Best geteste fietszadel voor zware mensen – Selle Royal Drifter Plus Fietszadel

Selle-Royal-Drifter-Plus-fietszadel-heren-stadsfiets

Het Selle Royal Drifter Plus is één van de sterkste zadels van dit merk. Hij is gevuld met Royalgel en vormt zich naar je lichaam. Hierdoor biedt het optimaal comfort en tot wel 40% minder druk op drukpunten.

Dankzij de RVL-technologie is dit fietszadel volledig waterbestendig. De schokabsorptie is top door het dubbele veersysteem. Dit fietszadel voor zware mensen biedt heerlijk zitcomfort tijdens lange fietsritten!

Specificaties:

 • Geschikt voor zitbotbreedte maximaal: 70 millimeter
 • Geschikt voor zitbotbreedte minimaal: 20 millimeter

👍 Voordelen:

 • Waterbestendig
 • Optimaal comfort door Royalgel
 • Goede schokabsorptie
 • Geschikt voor fietsen in rechte zitpositie

👎 Nadeel:

 • Enkel beschikbaar in 1 kleur
2. Comfortabel zadel voor zware mensen (18 cm) – SQlab 621 M-D Line Active Comfort Fiets Zadel

Het SQlab 621 M-D Line Active Comfort Fietszadel is gemaakt met de rijder in gedachte. Deze lijn is namelijk speciaal ontwikkeld om gevoelige gebieden maximale verlichting te bieden. Dit doet hij door je gewicht beter te verdelen.

De CrMo-veerpoten maken dit zadel ultiem geschikt voor de zwaardere rijder. Hiermee wordt namelijk het lichaamsgewicht goed opgevangen. Fijne bijkomstigheid: dit zadel is ook beschikbaar in verschillende maten: 21 cm en 24 cm.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram

👍 Voordelen:

 • Uniseks
 • 85% drukvermindering gevoelige delen
 • In meerdere formaten beschikbaar
 • Licht voorovergebogen tot zeer rechte houding

👎 Nadelen:

 • Niet waterbestendig
 • Prijs
3. Meest geschikte elektrische fietszadel voor zware mensen – Selle SMP Tour E-Bike Fietszadel

Ook met een elektrische fiets zit je comfortabel met het Selle SMP Tour E-Bike fietszadel. De vulling vormt zich naar je lichaam en is lekker zacht. Het middenkanaal zorgt ervoor dat drukpunten minder belast worden.

Een goede positie is makkelijk te vinden dankzij de extra lange vorm van de zadelrug. Het stalen frame zorgt voor extra stevigheid voor een gerust gevoel. De neus heeft de vorm van een snavel zodat je altijd comfortabel zit.

Specificaties:

 • Breedte: 263 millimeter
 • Gewicht: 615 gram

👍 Voordelen:

 • Unisex
 • Zorgt voor minder zadelpijn
 • Perfect voor elektrische fietsen

👎 Nadeel:

 • Niet waterbestendig
Wanneer spreken we van een fietszadel voor zware mensen?

Niet alle fietszadels zijn geschikt voor alle rijders. Uiteraard heeft iedereen andere kenmerken en daar moet je zadel op afgestemd zijn. Dus wanneer je wat zwaarder bent, is het nodig een fietszadel te hebben die meer steun biedt.

Vaak zijn fietszadels voor wat zwaardere mensen gemaakt van gel. Een gelzadel heeft als voordeel dat het zachter is en naar je lichaam vormt.

Dit zorgt ervoor dat er minder druk op drukpunten wordt gelegd. Hierdoor heb je minder last van zadelpijn.

Is ieder fietszadel geschikt voor zware mensen?

Nee, niet ieder fietszadel is geschikt voor zware mensen. Dit komt gewoonweg omdat sommige zadels minder gewicht aankunnen. Ook qua vorm is zijn er minder geschikte fietszadels voor zwaardere mensen.

Net als de beste fietszadels voor dames of fietszadels voor heren, bestaan er ook fietszadels voor zware mensen. Deze zijn speciaal ontworpen om zadelpijn en druk te verminderen.

Waarom een zadel voor zware mensen kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je als zwaarder persoon beter een fietszadel voor zware mensen kan kopen. Het verminderen van zadelpijn is één van de redenen. Een fietszadel tegen zadelpijn is perfect om je fietsplezier te vergroten.

Zadel voor zware mensen kopen? Hier moet je op letten

Een fietszadel voor zwaardere mensen moet voldoen aan sommige kenmerken. Als je hierop let, weet je zeker dat je het juiste zadel aanschaft. We hebben hieronder een lijst met de belangrijkste aandachtspunten voor je samengesteld.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit is in het geval van zadels voor zwaardere mensen bijzonder belangrijk. Het is de bedoeling dat je fiets zadel jouw gewicht gemakkelijk aankan. Dan kun je namelijk vertrouwen op de stevigheid en steun van het zadel.

Materiaal

Er zijn zadels voor zwaardere mensen die gevuld zijn met gel. Hierdoor vormt het zadel naar je lichaam en neemt druk af. Dit vermindert zadelpijn en vergroot comfort.

Ook wat betreft waterbestendigheid kun je materiaal vergelijken. Er is materiaal wat beter water tegenhoudt, waardoor je zadel het niet opneemt. Dit voorkomt een nat achterste na een regenbui.

Afmetingen

De afmetingen dragen bij aan het comfort tijdens het fietsen. Denk hierbij aan grootte van het zadel, maar ook aan zadelhoogte.

De breedte en lengte van het zadel moeten compatibel zijn met je lichaam. De hoogte is belangrijk omdat je goed bij de trappers en de grond moet kunnen.

Type fiets

Afhankelijk van je fiets, kan je een ander zadel nodig hebben. Sommige zadels zijn alleen geschikt voor herenfietsen of damesfietsen. Er zijn ook uniseks-zadels, maar dit is niet altijd het geval.

Ook als je een elektrische fiets hebt moet je goed opletten. De aansluiting van elektrische fietsen is namelijk anders dan standaard fietsen. Je hebt in dit geval dus een specifiek zadel nodig die compatibel is met een e-bike.

Waar koop ik een fietszadel voor zware mensen?

We hebben een aantal aanbieders voor je uitgezocht. Hier kun je een zadel voor zware mensen kopen. De collectie kan per seizoen verschillen, dus let hier goed op.