Een geurloze kattenbak is een uitstekende oplossing voor kattenliefhebbers.
Vooral katten die veel binnen zijn, maken regelmatig gebruik van de kattenbak. Deze kattenbakken gaan op den duur ruiken, welke korrel je er ook in gebruikt.
Of je moet de kattenbak regelmatiger verschonen, of je investeert in een kattenbak die geurloos is.
Wij hebben een top 7 met de beste kattenbakken die niet stinken voor je samengesteld. Hierna bespreken we alle belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden als je deze gaat kopen.
Top 7: De beste geurloze kattenbakken
Kattenbakken worden op verschillende manieren geurloos gemaakt. De meest betaalbare en gangbare manier is met een geurfilter. Wij hebben alle beste kattenbakken zonder geur voor je verzameld en bespreken ze in detail.
1. Curver Petlife Kattenbak (geurfilter)
Deze kattenbak van Curver heeft een vervangbaar koolstoffilter. Hierdoor worden geurtjes uit de kattenbak geneutraliseerd. De kattenbak zelf is mooi vormgegeven met een rotan look. Hij heeft een uitschuifbare lade waarmee je hem gemakkelijk verschoont.
Via het handvat zet je hem neer op de gewenste plaats. Het is ook een duurzame keuze, want het materiaal dat is gebruikt, komt voor 95% uit gerecycled afval.
👍 Voordelen:
- Kattenbak met koolstof filter.
- Gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal.
- Inclusief schepje.
- Uitschuifbare lade met rooster.
- Handvat om hem op te tillen.
👎 Nadelen:
- Legen moet nog wel handmatig gebeuren.
2. Rotho Mypet Kattenbak (geurfilter en magnetisch luikje)
Deze mooie kattenbak valt direct op door het bijzondere uiterlijk. Hij heeft een koolstoffilter om geurtjes te neutraliseren. Je kunt hem krijgen in verschillende kleuren.
Met het schepje dat je erbij krijgt, schep je de uitwerpselen makkelijk uit de onderbak. Dat doe je door de kap op te tillen.
Het luikje is magnetisch (tegen het ontsnappen van geuren) en de kattenbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Bovendien krijg je er 20 jaar garantie op.
👍 Voordelen:
- Kattenbak met koolstof filter en magnetisch luikje.
- Stijlvol en zeer goed geprijsd.
- Te krijgen in verschillende kleuren.
- Inclusief schepje.
- 20 jaar garantie.
👎 Nadelen:
- Verschonen moet je zelf doen.
3. CleanCat automatische kattenbak (zelfreinigend en luchtfilter met ionisator)
Deze automatische kattenbak heeft alle foefjes. Hij is zelfreinigend en heeft een luchtreiniging modus. Hij heeft een luchtfilter met ionisator die nare luchtjes neutraliseert voordat ze vrij kunnen komen.
Via de schoonmaak modus worden uitwerpselen verwijderd en in een afvalzak geplaatst. Je bedient hem met een app en houdt zo ook het gewicht en de stoelgang van je kat in de gaten.
👍 Voordelen:
- Volautomatische kattenbak.
- Zelfreinigend en luchtreiniging modus.
- Bediening via app.
- Inclusief weegschaal en bezoekgeschiedenis.
- Geschikt voor meerdere katten.
👎 Nadelen:
- De prijs.
4. Slavic Nestor Jumbo (inclusief filter)
Deze kattenbak is goed betaalbaar en volledig afgesloten. In de kap bevindt zich een koolstof filter dat de luchtjes neutraliseert. Deze moet je af en toe vervangen. De achterzijde is verhoogd om lekkage tegen te gaan.
Schoonmaken kan via de grote klapdeur of door de kap te verwijderen. Het is ook een grote kattenbak, dus specifiek bedoeld voor grote rassen of meerdere katten. Bovenop is een handvat aangebracht.
👍 Voordelen:
- Geurloze kattenbak voor grote katten.
- Achterzijde verhoogd tegen lekkage.
- Koolstoffilter neutraliseert geurtjes.
- Handgreep bovenop.
- Inklapbare voorkant voor gemakkelijk verschonen.
👎 Nadelen:
- Simpel en handmatig.
5. PeeWee EcoHus Startpakket (geurloos systeem met zaagsel en koolstoffilter)
Deze geurloze kattenbak van PeeWee werkt volgens een ander systeem. Je vult hem met PeeWee houtkorrels en als deze nat worden, vallen ze uiteen tot zaagsel.
Terwijl je kat de kattenbak gebruikt valt dit zaagsel in een lade. Deze moet je elke week een keer legen. Dit systeem is geurloos, maar de kattenbak heeft ook een koolstoffilter. De houtkorrels hebben een aangename dennengeur.
👍 Voordelen:
- Goed betaalbaar.
- PeeWee kattenbaksysteem met houtkorrels
- Korrels zijn 100% natuurlijk en afbreekbaar.
- Koolstoffilter.
- 1 keer per week de lade legen is voldoende.
👎 Nadelen:
- Je moet nog wel poep scheppen.
6. JC Pets Premium kattenbak systeem (geurloos systeem met zaagsel en filter)
Ook dit kattenbak systeem van JC Pets werkt met houtkorrels. Hierdoor wordt vocht omgezet in zaagsel en dat wordt onderop in de bak opgevangen. Je krijgt er een schepje bij.
De houtkorrels ruiken aangenaam en plakken niet. Ze gaan ook langer mee dan gewone vulling. Het enige wat je moet doen is uitwerpselen scheppen. Deze geurloze kattenbak heeft een handvat en afneembare kap.
👍 Voordelen:
- Prima prijs.
- Werkt met houtkorrels.
- Filter in de kap.
- Lade moet 1 keer per week worden leeggegooid.
- Plakt niet, dus minder rotzooi.
👎 Nadelen:
- Poep scheppen moet je wel blijven doen.
7. Petree Cube zelfreinigende kattenbak (automatisch, anti-geur spray)
Deze automatische zelfreinigende kattenbak van Petree is niet goedkoop. Maar gebruikers zijn er laaiend enthousiast over. Dat komt door alle handige extra’s waardoor jij een kattenbak die geurloos en zelfreinigend is aanschaft.
Hij houdt zelfs bij hoe vaak je kat er gebruik van maakt en hij heeft een nachtlamp. Bediening en informatievoorziening gaat via een app. De anti-geur spray is ook desinfecterend.
👍 Voordelen:
- Volautomatische geurloze kattenbak.
- Zelfreinigend.
- Anti-geur en desinfectie spray ingebouwd.
- Gewichtssensor, nachtlamp en teller.
- App voor informatie en bediening
👎 Nadelen:
- De prijs.
Wanneer heb je een geurloze kattenbak nodig?
Niet iedereen die katten heeft moet investeren in een kattenbak die geurloos is. Maar als jouw katten wel erg veel van de kattenbak gebruik maken, is het een uitkomst. Het zullen dus vooral eigenaren van binnenkatten zijn die hier baat bij hebben.
Een geurloze kattenbak is in een aantal situaties een grote aanwinst. Dit zijn hier enkele voorbeelden van.
- Je hebt een kat die niet naar buiten kan en die alle behoeften op de kattenbak doet.
- Je bent de eigenaar van meerdere katten en moet de kattenbak regelmatig verschonen.
- Je hebt een onregelmatig leven en een zelfreinigende kattenbak nodig die deze verschoont, omdat jij dit niet altijd op tijd kunt doen.
Hoe vind je de beste kattenbak die niet stinkt?
Een kattenbak die niet stinkt is een uitkomst voor elk baasje. En gelukkig hoeft deze al lang niet meer veel te kosten. Er zijn allerlei technieken en methoden waardoor geurtjes uit de kattenbak worden geneutraliseerd.
Het is belangrijk dat jij de beste kattenbak zonder geur uitkiest bij de kattenwinkel. En, zoals je in onze top 7 hebt kunnen zien, er is nogal wat keuze. Wij helpen je om de beste geurloze kattenbak te vinden. Let daarom op de onderstaande aandachtspunten.
1. De werking van de kattenbak zonder geur
Kattenbakken worden geurloos gemaakt op verschillende manieren. De werking bepaalt de prijs en de mate van onderhoud dat nog steeds nodig is. Er zijn 3 gangbare methoden.
- Een kattenbak met koolstof geurfilter en magneetdeur houdt de geurtjes in de kattenbak. Kies daar dan ook een goede absorberende korrel bij. Het filter neutraliseert de geurtjes voordat ze naar buiten kunnen. Je moet nog wel scheppen en verschonen.
- Een kattenbak met houtsnippers werkt anders. De urine van je kat wordt omgezet in zaagsel en dat wordt opgevangen in een lade. Het ruikt niet en je leegt de lade ongeveer 1 keer per week. De keutels moet je nog wel met een schepje verwijderen. Het hout heeft een heerlijke dennengeur en het deksel een filter.
- Een zelfreinigende kattenbak is nog gemakkelijker. Deze zijn ook een stuk duurder, want ze zijn automatisch. Nadat je kat een bezoekje heeft gebracht, verwijdert de kattenbak de klonten en blijft alleen schoon kattengrit over. De korrels worden opgevangen in een zakje. Dit zakje moet je af en toe weggooien.
2. Je budget
Er zijn kattenbakken zonder geur voor een paar tientjes en automatische kattenbakken die niet stinken voor honderden euro’s. Het is dus ook belangrijk dat je een budget afspreekt met jezelf.
Bij de goedkopere kattenbakken die geurloos zijn, moet je vaak nog wel zelf het grit verschonen en de klonten verwijderen.
Met de duurdere automatische kattenbakken hoef je bijna niets meer te doen. Deze bedien je met een app en geeft je allerlei extra informatie, zoals het gewicht van je kat en hoe vaak hij de kattenbak bezoekt.
Wil je deze totaaloplossing, dan moet je daar ook het geld voor over hebben.
3. Hoe verschoon je de geurloze kattenbak?
Het is ook belangrijk dat de kattenbak die geurloos is jou het leven gemakkelijker maakt. In de meeste gevallen zal je toch nog regelmatig de kattenkorrels moeten vervangen en de klonten moeten scheppen. Maar het is handig als dat gemakkelijk is.
Ga dus op zoek naar informatie over hoe je de geurloze kattenbak verschoont. Kies je een kattenbak met geurfilter, bijvoorbeeld, dan is het handig als de deksel van de lade kan worden gescheiden.
De toegang tot de korrels mag niet worden belemmerd. Koop je een automatische geurloze kattenbak? Zoek dan naar informatie over waar de korrels naartoe gaan.
Waar koop ik een goede kattenbak die geurloos is?
Geurloze kattenbakken zijn te koop bij alle grote dierenwinkels. Deze kan je zelf bezoeken, of je kunt gaan winkelen bij de webshop.
Online heb je ook grote warenhuizen die geurloze kattenbakken verkopen. Lees dan de specificaties goed door, met wat je hier hebt geleerd. Je vindt ongetwijfeld de beste geurloze kattenbak voor een mooie aanbieding.
Veelgestelde vragen
Ja, de kattenbak houdt de geurtjes tegen, maar de korrels moeten worden gezeefd en bijgevuld. Tenzij je een volautomatische zelfreinigende geurloze kattenbak uitkiest. Die doet nagenoeg alles zelf.
Sommige kattenbakken hebben een koolstoffilter en een magnetische deur. Zo kunnen nare geurtjes niet ontsnappen. Andere hebben een systeem met houtkorrels dat vloeistof omzet in zaagsel. Weer andere kattenbakken zijn geurloos omdat ze volautomatisch en zelfreinigend zijn.