Glijbaan tuin kopen? De Top 7 beste glijbanen voor buiten

Voor kinderen is er niets leuker dan een glijbaan in de tuin. Maar je kunt ze kopen in elke kleur, lengte en uitvoering. Sommige glijbanen zijn zelfs voorzien van extra functies.

Het is dus niet eenvoudig om een goede glijbaan voor buiten te vinden. Dankzij de koopgids hieronder hoef je gelukkig geen tijd te verliezen.

En onze top 7 helpt je zeker met het vinden van het geschikte exemplaar!

Glijbaan voor in de tuin: De top 7

Wil jij je zoon of dochter blij maken met een prachtige glijbaan, maar wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Bekijk dan de exemplaren die wij voor je geselecteerd hebben.

Onze top 7 is ontstaan door heel veel verschillende glijbanen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Vervolgens selecteerden we de exemplaren die het beste scoorden op vlak van veiligheid, prijs en kwaliteit!

1. Beste opvouwbare glijbaan voor in de tuin: Step 2 Play

De Step 2 Play kinderglijbaan is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Hij is stevig en duurzaam. Je kinderen zullen er dus lang plezier aan beleven.

Deze glijbaan voor in de tuin is perfect als je niet veel plaats hebt. Want hij is klein en opvouwbaar. Zo berg je hem eenvoudig op wanneer je meer ruimte wilt creëren.

De glijbaan heeft daarnaast grote treden, waardoor hij veilig is in gebruik. Ook de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is een groot voordeel.
2. Beste speelhuis met glijbaan voor in de tuin: Axi Beach Lodge

Koop je liever een speelhuisje met glijbaan? Dan vind je de Axi Beach Lodge ongetwijfeld de moeite waard. Het mooie huisje heeft een glijbaan van 118 cm lang. Daarmee zorgt hij voor veel plezier. De platformhoogte is 57 cm.

Dit speelhuisje voor in de tuin is gemaakt van hemlock hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Het hout splintert niet en is bestand tegen houtrot. De transparante ramen zijn vervaardigd van plexiglas. Dit huisje is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.
3. Beste losse glijbaan voor in de tuin: KBT Rex

Heeft je kind al een speeltoestel met schommel in de tuin en wil je deze aanvullen met een losse glijbaan? Ontdek dan de KBT Rex. De stevige glijbaan heeft een glijlengte van 243 cm.

Daarmee is hij geschikt voor zowel kleuters als oudere kinderen. Let op, want de glijbaan is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Dankzij de waterfunctie heeft hij uitstekende glijeigenschappen. Ook is hij duurzaam en erg stabiel. De beste keuze voor ieder kind dat een schommel met glijbaan in de tuin wilt!
4. Beste glijbaan voor in de tuin met speeltoestel: W&H

Als je niet alleen een glijbaan, maar een heel speeltoestel in de tuin wilt voorzien, moet je het W&H toestel ontdekken. Het bestaat uit een klimwand, glijbaan en klimboog. Er zijn meerdere mooie kleuren om uit te kiezen.

Doordat het vervaardigd is uit hoogwaardig gepolijst berken multiplexhout ben je zeker van een lange levensduur. Deze buitenglijbaan leert je kinderen hoe ze zich moeten balanceren.

Hij is veilig in gebruik en erg plezierig. Het toestel is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar.
5. Beste goedkope glijbaan voor in de tuin: Paradiso Toys

Paradiso-Toys-kinderglijbaan-tuin

Wil je graag een leuke glijbaan voor je kind kopen, maar niet veel geld uitgeven? Dan is deze van Paradiso Toys een aanrader. De glijbaan voor buiten heeft afmetingen van 124,3 x 38,8 x 72,4 cm.

Hij is geschikt voor kleine kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Je kunt de glijbaan eenvoudig opbergen. Daarnaast is hij voorzien van een wateraansluiting voor meer plezier.
6. Beste grote glijbaan voor in de tuin: Edgar

Grote kinderen willen natuurlijk het liefst een grote glijbaan. Voor hen is een klein glijbaantje ook niet erg veilig, omdat deze kan inzakken. Een van de beste grote glijbanen is de Edgar. Want hij heeft een glijlengte van maar liefst 3,80 meter.

De glijbaan heeft tevens een metalen structuur voor meer stevigheid. Daarnaast is hij voorzien van ergonomische handgrepen voor een betere grip.

De gigantische glijbaan voor in de tuin is een van de grootste die je kunt kopen. Hij is niet zo goedkoop. Maar je kinderen kunnen er wel lang gebruik van maken.
7. Beste glijbaan voor in tuin met waterfunctie: Paradiso Toys Summer XL

Ontdek de Summer XL glijbaan voor buiten van Paradiso Toys. Dit model is een leuke waterglijbaan met een glijlengte van 180 cm. Het is geen opblaasbare glijbaan voor in het zwembad.

Maar je kinderen kunnen er toch heel veel waterpret mee beleven. Je hoeft enkel de waterslang erop aan te sluiten.

Deze stevige glijbaan voor in de tuin heeft ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast is hij makkelijk in elkaar te zetten en weer af te breken.

Kinderen van bijna iedere leeftijd kunnen gebruikmaken van deze hoge glijbaan voor in de tuin. Voor de allerkleinsten is het wel belangrijk om toezicht te houden.
Zo kies je de beste glijbaan voor buiten

Vind je meerdere glijbanen van onze top 7 erg leuk? Dan vind je het vast moeilijk om te beslissen. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo lastig om een keuze te maken. Je dient alleen maar te letten op onderstaande aandachtspunten!

Soort glijbaan

Bepaal allereerst wat voor glijbaan je in je tuin wilt. Wil je een opblaasbare glijbaan voor in het zwembad? Of verkies je een kunststoffen glijbaan met waterfunctie?

Denk daarbij ook aan welk materiaal voor jou het meest geschikt is. Kunststof is bijvoorbeeld het goedkoopst. Maar een glijbaan uit metaal of staal gaat langer mee.

Formaat

Het formaat van de glijbaan is ook erg belangrijk. Het zou namelijk jammer zijn als de glijbaan niet in je tuin past. Als je geen risico wilt nemen, meet je de beschikbare ruimte in je tuin het best af.

Het ideale formaat wordt ook bepaald door de leeftijd van je kind. Een glijbaan voor een peuter of baby is veel kleiner dan een glijbaan voor een kind van 8 jaar.

Weet je niet zeker of de glijbaan geschikt is voor je kind? Bekijk dan heel goed de specificaties. Deze info staat altijd ergens vermeld.

Vormgeving

Glijbanen bestaan in verschillende kleuren. Er zijn gele, groene, paarse glijbanen, noem maar op. Sommige modellen zijn zelfs gemaakt in een speelse vorm.

Hoe mooier de glijbaan voor in je tuin, hoe leuker om te gebruiken. Maar speciale buiten glijbanen in de vorm van een figuurtje kosten doorgaans wel meer.

Prijs

Heb jij al eens nagedacht over hoeveel je wilt uitgeven aan een glijbaan? Als dat niet zo is, kun je dit beter doen. Door op voorhand je budget vast te leggen, ben je namelijk minder geneigd om te veel geld uit te geven.

Conclusie

Indien je een glijbaan in je tuin wilt plaatsen, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn namelijk diverse formaten, kleuren, merken en uitvoeringen om uit te kiezen. Daarnaast zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Daardoor lijkt kiezen niet eenvoudig.

Toch is het makkelijker dan je denkt. De beste glijbaan voor buiten vind je namelijk eenvoudig door rekening te houden met de leeftijd van je kind.

Ook is het belangrijk om te letten op de prijs en de plaats die je in je tuin hebt. Bekijk vervolgens onze top 7 en je vind ongetwijfeld een geschikt exemplaar!


Meer glijbanen: