Wat is de beste GPS tracker voor op je fiets?

Je fiets is een kostbaar bezit en deze wil je natuurlijk niet kwijtraken. Met een GPS tracker voor jouw fiets zorg je ervoor dat je altijd weet waar jouw fiets is.

Je kunt het vergelijken met een fietsslot, die zorgt er namelijk ook voor dat jouw fiets eventuele dieven afschrikt. Je kunt ook een fietsverzekering afsluiten, maar 100% voorkomen kun je nooit.

Met de GPS tracker is jouw fiets ook niet 100% beschermd tegen diefstal, maar je weet hem wel terug te vinden, ook wanneer jij hem kwijt bent. Een GPS tracker is hier perfect voor.

Je kunt een GPS tracker gebruiken voor veel verschillende doeleinden, maar je kunt hem ook gebruiken voor je fiets.

Zodra je een fiets GPS tracker gaat kopen, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Wij hebben voor jou een top 3 gemaakt van de beste GPS trackers voor de fiets.

Dit zijn de 3 beste fiets GPS trackers

1. TKMARS Mini GPS Tracker

TKMARS-Mini-GPS-Tracker-fiets

De TKMARS Mini is lekker compact, nauwkeurig en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt de TKMARS Mini de beste GPS tracker voor op de fiets.

Deze GPS tracker werkt heel eenvoudig.  Daarnaast kan je via de app de locatie van de gps tracker overal ter wereld bekijken.

Je kan de locatie bekijken via Google Maps, wat het ook een stuk gemakkelijker maakt. De accuduur van de tracker is echter relatief kort, bij gebruik maar enkele dagen.

De TKMARS Mini geeft de locatie altijd super nauwkeurig weer, waardoor je precies weet waar de fiets is. Daarnaast werkt de fiets met simkaart, waardoor je geen abonnement hoeft af te sluiten.
2. Bikefinder GPS Tracker

Bikefinder-beste-GPS-Tracker-fiets

De Bikfinder GPS Tracker is een tracker die je onzichtbaar in het stuur plaatst, waardoor het vanaf de buitenkant niet zichtbaar is dat je fiets een tracker heeft. Met de Bikefinder kun je altijd en overal je locatie checken van je fiets.

Voor activatie van de tracker is geen simkaart nodig, maar wel een abonnement. Er is helpdesk bereikbaar voor als je hulp nodig hebt, én de locatie is na activatie beschikbaar via de app.

Een groot voordeel van de Bikfinder is dat de tracker een accuduur heeft van 8 weken. Na het opladen van enkele uren is de tracker weer klaar voor gebruik!
3. Nedsoft Loca

De Nedsoft Loca GPS tracker is een tracker die je op je fiets dient te monteren. Hij is niet heel klein, maar kan gemakkelijk ergens onder het zadel geplaatst worden, waardoor hij voor het blote oog niet direct zichtbaar is.

Een groot voordeel van de Nedsoft Loca is dat er geen abonnement nodig is om gebruik te maken van de tracker. Daarnaast hoeft er ook geen simkaart in de tracker.

Je kunt verschillende meldingen instellen in de app. Wil je een keer per dag een melding ontvangen? Dan gaat je accu wel 36 maanden mee. Hoe meer meldingen je wilt ontvangen, des te korter de batterijduur is.
Wat voor soorten fiets trackers zijn er?

soorten-fiets-trackers

Er zijn veel verschillende soorten GPS trackers. Zo zijn er fietsen die standaard een GPS tracker in het frame hebben zitten. Dit is voornamelijk bij elektrische fietsen.

Van Moof is een van de eerste merken die is begonnen met het plaatsen van trackers in de elektrische fietsen die zij verkopen.

Stuurdopsysteem

Dit tracker systeem is verstopt in het stuur, waardoor het niet zichtbaar is vanaf de buitenkant. Het stuurdop systeem wordt ook wel de ‘Sherlock Location GPS Tracker’ genoemd.

Deze tracker maakt gebruik van een simkaart, waardoor elke beweging met de fiets te tracken is. De somkaart zorgt ervoor dat de GPS-data wordt verstuurd naar de telefoon.

De tracker heeft een batterijduur van maar liefst 2 weken en kan gevolgd worden in heel Europa en de Verenigde Staten.

GPS tracker fietslamp

Een voorbeeld van de GPS tracker als fietslamp is de SpyBike. Het is een fietslamp die gewoon op de fiets bevestigd kan worden.

In deze fietslamp zit een simkaart die de GPS-gegevens verstuurd naar de smartphone. Je kan op elk moment gegevens opvragen van de fiets om te kijken waar de fiets zich bevindt.

Daarnaast kan je ook op een website checken waar de fiets is. De GPS tracker fietslamp wordt geleverd met beugel, zodat deze onder het zadel te monteren valt.

De tracker weet op zo’n 5 meter nauwkeurig waar de fiets zich bevindt. Er is ook een online platform waar je zonder abonnement toegang tot hebt.

Tracker tegen diefstal

Je kunt trackers in of op de fiets plaatsen waardoor deze terug is te vinden bij diefstal. Het is ook mogelijk om een undercover tracker aan te schaffen.

Deze dient ook als een track en trace fiets tracker, maar is niet zichtbaar aan de buitenkant van de fiets. Op deze manier heeft de dief geen idee dat de fiets gevolgd wordt.

GPS tracker voor kinderen

Niet alleen zijn de trackers goed voor een diefstal, maar je kunt ze ook plaatsen op de fiets van je kind. Op deze manier kan je ook jouw kind in de gaten houden als ze buiten aan het spelen zijn.

GPS tracker met of zonder simkaart

simkaart-track-en-trace-fiets

Er zijn niet alleen GPS trackers die anders worden geplaatst op de fiets, je kunt ook onderscheid maken in GPS trackers met of zonder simkaart.

Fiets GPS tracker met simkaart

De meeste GPS trackers maken gebruik van een simkaart. Je kunt hierbij kiezen tussen een prepaid simkaart of een abonnement. Als je kiest voor een prepaid simkaart, kun je hier een bepaald bedrag opzetten.

Kies je voor de simkaart met het abonnement, dan betaal je maandelijks of jaarlijks een bedrag. Je hoeft hier verder niks aan te doen. Eigenlijk kun je het vergelijken met een abonnement voor je smartphone, maar dan voor je GPS tracker.

Fiets GPS tracker zonder simkaart

Het is minder bekend, en misschien denk je ook wel; Waarom zou ik een GPS tracker zonder simkaart kopen? Maar het kan wel degelijk! Deze trackers doen ook wat ze moeten doen, namelijk jou aangeven waar je fiets is.

Een van de verschillen is dat de GPS tracker zonder simkaart of abonnement geen gebruik maakt van bijvoorbeeld mobiele data. Daarnaast werken ze ook niet op Wi-Fi of Bluetooth.

Door een combinatie van netwerk en de gps-satellieten die we hebben in de wereld, kan de tracker de informatie doorgeven. Hierdoor krijg je de exacte locatie van de GPS tracker via de app of in jouw account.

Voordelen van een GPS tracker voor de fiets

Het grootste voordeel van een GPS fiets tracker is natuurlijk dat je jouw fiets kunt volgen en terug kunt vinden. Toch zijn er meer voordelen bij het hebben van een GPS tracker voor de fiets:

 • Diefstal: Een fiets met GPS tracker wordt over het algemeen minder vaak gestolen.
 • Track en Trace: De GPS heeft een track en trace systeem, waardoor je jouw fiets snel terug kunt vinden wanneer deze wordt gestolen.
 • Fiets kwijt? Ben je op een drukke plek en weet je niet meer waar jij jouw fiets hebt neergezet? Met de GPS tracker kun je op deze momenten ook makkelijk jouw fiets terugvinden.
 • Verzekering: Over het algemeen is een goede GPS tracker voor op de fiets goedkoper dan dat je een verzekering voor de fiets af moet sluiten.
 • Prijs: De GPS trackers zijn er in verschillende prijscategorieën. Er is altijd wel een betaalbare optie voor jouw fiets.
 • Compact: Er zijn veel kleine, compacte GPS trackers die je zo mee kan nemen in de fietstas of zadeltas.

Waar let je op bij een fiets tracker kopen?

aandachtspunten-gps-tracker-fiets-kopen

Heb je ondertussen al enig idee wat voor GPS tracker je zoekt voor op de fiets? Eentje met of zonder simkaart? Waar wil je de tracker plaatsen?

Om de beste keuze te kunnen maken, hebben we nog een aantal facetten waar je op moet letten bij het kopen van een fiets GPS tracker.

Prijs en bijkomende kosten

Zodra je de keuze hebt gemaakt om een GPS tracker te kopen, raden wij aan om niet te besparen op de tracker. Goedkoop is namelijk duurkoop. Je koopt de tracker niet voor niets, waardoor het zonde zou zijn als deze niet accuraat genoeg is.

Op deze manier ontvang je niet de informatie die je wel graag zou willen ontvangen. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele bijkomende kosten van een simkaart, prepaid of op abonnement.

Batterijduur

Een belangrijk onderdeel van de GPS tracker is de batterijduur. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw tracker snel leeg gaat, of dat hij niet aangeeft wanneer hij leeg is.

Hij zal maar net leeg zijn en je fiets wordt gestolen. Ga daarom voor een tracker die tijdig aangeeft wanneer de batterij leeg is, zodat je dit kan voorkomen.

Design

Wil je een tracker die mooi bij de fiets past, mag hij niet zichtbaar zijn of moet hij juist opvallend zijn. Denk bij het kopen van de tracker aan het design.

Heb je misschien nog een achterlicht nodig voor de fiets? Koop dan een GPS tracker die ook gelijk kan dienen als achterlicht.

Diefstalpreventie

Een GPS tracker die geen fietsalarm functies, geo-fence en safe zones heeft is niet de juiste tracker voor op de fiets.

Het is juist van belang dat de tracker de juiste functies heeft, waardoor diefstal enigszins voorkomen kan worden. Wordt de fiets toch gestolen, dan is het van belang dat de fiets in ieder geval weer terug te vinden is.

Track en Trace

De meest makkelijke en praktische manier van tracken is via de smartphone. Zorg er dus ook voor dat je een product koopt dat hier compatibel mee is en dus goed in elkaar zit.

Bekijk ook:

Fietsalarm kopen

Fiets kilometerteller


Werkt een GPS tracker overal?

hoe werkt gps tracker fiets

In principe werkt een GPS tracker overal. Het is wel belangrijk dat de tracker de signalen goed kan ontvangen.

Doordat een GPS tracker op GPS-satellieten werkt, zal de GPS tracker het beste werken in de buitenlucht. Dit betekent niet dat hij binnen niet werkt, alleen het signaal zal minder zijn.

Echter werkt een GPS tracker in een gebouw met meerdere verdiepingen of bijvoorbeeld een parkeergarage niet optimaal. Zodra er geen bereik is en er geen GPS-signalen uitgewisseld kunnen worden, zal de laatste locatie van de tracker aangegeven worden.

Wat kan een GPS tracker precies versturen?

Het ligt eraan hoe uitgebreid jouw GPS tracker is, maar hieronder worden een aantal van de meest voorkomende functies van een GPS tracker weergeven:

 • SOS bericht
  Sommige trackers beschikken over een knop, waardoor je een SOS-signaal kan versturen.
 • Val alarm
  Zodra de tracker valt, activeert er een val alarm
 • Lage batterij
  Je ontvangt een bericht als de tracker een lage batterij heeft.