Dit zijn de 9 grootste aquariumwinkels van Nederland

Bij de grootste aquariumwinkel van Nederland vind je alles wat je nodig hebt voor je huidige aquarium en voor als je een nieuw aquarium wilt kopen.

De medewerkers zijn er om je te helpen met specialistisch advies.

Ben jij van plan naar een aquarium winkel te gaan? Dan is deze top 9 met de grootste aquarium winkels van Nederland vast nuttig. Lees snel verder!

Top 9: de grootste aquariumwinkels in Nederland

We bespreken hier de grootste aquarium winkels in ons land in detail. Zo bepaal je welke aquarium speciaal zaak het beste is voor jou.

1. Rifwachter, Hilversum

Bij Rifwachter in Hilversum hebben ze 500 aquaria waarin 10.000 dieren leven. Het is 1 van de grootste aquariumwinkels van Nederland en het waarborgen van dierenwelzijn staat bij hen centraal. Hilversum is centraal gelegen in Nederland en dus goed bereikbaar.

Bij deze aquariumwinkel vind je alles wat je nodig hebt voor zoetwater en zoutwater aquariums. Ze verkopen alles wat te maken heeft met inrichting, techniek, verzorging en voeding.

Uiteraard kan je er ook terecht voor de dieren die in je aquarium komen te leven. Logischerwijs kan je die niet online bestellen. Ligt deze aquarium winkel bij jou in de buurt, dan breng je ze een bezoekje.

Ze hebben een schitterend winkelpand aan de Havenstraat 58a in Hilversum. Op dinsdag en zondag zijn ze gesloten.

Als 1 van de grootste viswinkels in Nederland zullen ze je niet alleen de beste producten verkopen, maar nemen ze ook de tijd om je te informeren over wat het beste is voor je aquarium en de dieren die je wilt houden.
2. Bol.com

Bol.com is geen grote aquarium winkel, maar een enorm online warenhuis. Het is een platform waar verkopers hun waren aanbieden.

Een aantal van de grootste aquariumwinkels van Nederland doen dat ook. Bekijk het assortiment met aquarium benodigdheden. Je vindt er alles behalve de dieren zelf.

Bol.com is een ideale winkel om te bezoeken als je al weet wat je wilt hebben. Ze kunnen je niet adviseren, maar hebben wel een groot aanbod aquariums, decoratie, filters, kunstplanten en apparaten. Ook voor voeding en levende aquariumplanten kun je er terecht.

Heb je advies nodig en wil je zeker weten dat je het juiste product aanschaft? Dan is Bol.com niet de juiste winkel. Maar weet je specifiek wat je nodig hebt en zoek je een ruime keuze, dan is het een ideale optie.

Je bekijkt het assortiment en bestelt wat je nodig hebt in je eigen tijd.
3. Aquarium Coenen, Best

In het Noord-Brabantse Best vind je Aquarium Coenen. Het is gevestigd in een 1000 vierkante meter pand met zeedieren, koudwatervissen, zoetwatervissen, aquariumproducten en alles wat je nodig hebt voor je vijver. Het is een grote showroom, waar je je ogen uitkijkt.

Het assortiment van deze grote aquarium winkel bestaat uit producten te maken met aquaria, planten, inrichting, onderhoud, technische apparaten, voeding en het bestrijden van ziektes en plagen.

De medewerkers laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en adviseren je over de beste keuzes.

Dit is 1 van de grootste aquariumwinkels in Nederland en daarom hebben ze ook een uitgebreide website waar je een blog vindt met allerlei handige informatie over het houden van aquariums en vijvers. Is deze aquarium winkel in de buurt?

Bezoek ze dan aan de Koningin Julianaweg 21 in Best. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag en ook op elke eerste zondag van de maand.
4. Avonturia, Den Haag

Avonturia is niet alleen een aquarium winkel. Het is een grote dierenwinkel waar iedereen met huisdieren terecht kan. Het pand is ingedeeld in verschillende sectoren, waaronder de vissenwereld.

Daar kan je terecht voor zoetwater vissen, tropische vissen, waterplanten, aquaria en alles wat benodigd is om je dieren een goed leven te bezorgen.

Bij de Avonturia aquarium speciaal zaak helpen ze je met advies en tips. Ze weten exact welke vissen voor jou het beste zijn en hoe je je aquarium het beste inricht. Alle bekende aquarium merken zijn vertegenwoordigd.

Daarnaast heeft Avonturia ook een grote webwinkel waar je alle benodigdheden aquarium kunt aanschaffen, behalve de dieren zelf.

Avonturia is enorm en het is een goede keuze voor een dagje uit. Ook als je andere huisdieren hebt, is het een aanrader. Ze zijn elke dag geopend en het adres is Kerketuinenweg 3 in Den Haag.
5. Bovis Vijvers en Aquaria, Albergen

Voor iedereen die in Overijssel woont is Bovis de grootste aquarium winkel in Nederland in de buurt. Ze zijn gevestigd in Albergen, bij de Duitse grens.

Je vindt er meer dan 300 soorten tropische vissen en alles voor de inrichting van je aquarium en het verzorgen van je vissen. Behalve dat is het ook een grote aquarium winkel met artikelen voor je vijver.

De Bovis winkel heeft een oppervlak van 450 vierkante meter binnen en nog 200 vierkante meter buiten. Het is een aquarium speciaal zaak waar ze je niet alleen producten en dieren verkopen, maar waar ze je ook uitgebreid helpen met advies en tips.

Online vind je ook een ruim assortiment om te bestellen vanuit je eigen luie stoel.

Bovis is een aquarium winkel die niet bij iedereen in de buurt ligt. Maar als Albergen binnen jouw bereik ligt, dan bezoek je ze aan de Ootmarsumsweg 125a. Ze zijn op maandag gesloten en op zondag alleen open in april en mei.
6. Strijker Aquarium, Rotterdam

Strijker Aquarium is een grote aquarium winkel in Rotterdam. Ze hebben een grote winkel en een uitgebreide webshop. In de winkel vind je tropische vissen, koudwatervissen, chicliden, discusvissen en alles voor het verzorgen en houden van je dieren.

Het is met 400 vierkante meter 1 van de grootste aquariumwinkels van Nederland en ze ontvangen dan ook klanten uit het hele land.

Bij Strijker Aquarium kan je terecht voor standaard aquariums, maar ook voor op maat gemaakte aquariums voor consumenten en bedrijven. De winkel bestaat al sinds 1978 en wordt momenteel uitgebreid gemoderniseerd.

Ze mogen de Dierenwelzijns- en het Goed Hart keurmerken voeren. Je weet dus dat je er terecht kunt voor op maat gemaakt advies over dierenwelzijn.

Strijker Aquarium is een van de grootste viswinkels van Nederland, en ze specialiseren zich echt alleen in aquariums. Het is geen hengelsport winkel en ook voor producten voor je vijver kan je er niet terecht.

Wil je ze bezoeken? Ga dan op maandag tot en met zaterdag naar de Beijerlandselaan 43 in Rotterdam. Ze zijn soms ook op zondag open, maar controleer van tevoren wel even de openingstijden.
7. Aquarium Speciaalzaak Utaka, Amersfoort

Ben je op zoek naar zeldzame vissen? Dan is Aquarium Speciaalzaak Utaka de specialist voor jou. Ze hebben een winkel in Amersfoort, waar ze vissen verkopen uit Centraal-Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Daarnaast importeren ze soms ook vissen uit Centraal- en West-Afrika, de Indische Archipel en de Amazone. Aan zeldzame vissen is bij Utaka dus echt geen gebrek en het aanbod varieert.

Op de website vind je een complete lijst met alle diersoorten die ze momenteel aanbieden. Ze verkopen ook planten en aquaria zelf.

Wil je deze kopen, dan moet je logischerwijs de winkel in Amersfoort bezoeken. Deze grootste aquarium winkel voor zeldzame vissen is centraal gelegen in Nederland.

Ligt deze aquarium winkel voor jou in de buurt? Dan kan je er op dinsdag tot en met zondag terecht.

Uiteraard beantwoorden ze al je vragen en kunnen ze je uitgebreid adviseren over het verzorgen en houden van zeldzame vissen. Je vindt ze aan de Lambert Heijnricsstraat 2-4 in Amersfoort.
8. Huisdierwereld Diebo, Nieuwegein

Naar eigen zeggen is Huisdierwereld Diebo de grootste aquariumwinkel van midden Nederland. De winkel heeft 2500 vierkante meter oppervlak en ze hebben niet alleen een aquarium afdeling, maar ook benodigdheden voor andere huisdieren.

In de winkel vind je echter een grote zoetwaterafdeling en ook alles voor zeewateraquariums. Ze zijn specialist in aquascaping.

Ook al is Huisdierwereld Diebo een grote dierenspeciaalzaak, in de aquarium winkel kom je niets te kort. Ze hebben aquaria zelf, maar ook filters, pompen, verlichting, decoratie en alles wat je nodig hebt voor verzorging en voeding.

Ben je ook op zoek naar vissen, dan zijn de showaquariums in deze winkel een echte aanrader.

Bij Huisdierwereld Diebo in Nieuwegein vind je ook een dierenkliniek en een verzorgingsgebied. Het is een uitstekende keuze als je andere huisdieren hebt. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zondag en gevestigd aan de Ravenswade 54 in Nieuwegein.
9. Mauie’s Viskwekerij, Krommenie

Voor visliefhebbers in Zaandam en omstreken is Mauie’s Viskwekerij in Krommenie een aanrader. Ze hebben meer dan 250 aquaria om te bewonderen, maar ze kweken ook zelf tropische vissen.

Het is een specialist in zoetwater en zeewater aquaria en ze importeren ook waterdieren uit verschillende delen van de wereld.

Wat Mauie’s viskwekerij zo interessant maakt, is niet alleen het feit dat ze zelf vissen kweken. Ze hebben ook een indrukwekkend assortiment met koralen die je in de winkel en op de website kunt kopen. Zo maak je je zoutwateraquarium echt heel speciaal.

Bij de webwinkel kan je allerlei aquariumbenodigdheden aanschaffen die met de post kunnen worden verstuurd.

Mauie’s Viskwekerij is dus een grote aquariumwinkel in Nederland die zeker het bezoeken waard is. Dat doe je op maandag tot en met zondag aan de Vlietsend 65 in Krommenie.


Meer winkels voor en met dieren: