Dit zijn de grootste dierenwinkels van Nederland (2024)

Bij de grote dierenwinkels die Nederland rijk is kan je terecht voor alles wat met jouw huisdier te maken heeft.

Of je nu een huisdier wilt kopen, of deze goed wilt verzorgen, een goede dierenwinkel heeft het allemaal.

En in Nederland hebben we dan voldoende kwalitatieve verkooppunten om uit te kiezen.

Dit artikel bespreekt alle grote dierenwinkels van Nederland. We bekijken ze tot in detail, zodat je snel ziet welke het beste is voor wat jij nodig hebt.

Of je nu een aquarium wilt kopen, of een hond wilt uitlaten; dit zijn de grootste dierenwinkels om te bezoeken.

1. Avonturia Den Haag

Woon je in de buurt van Den Haag en Rotterdam? Dan is Avonturia de grootste dierenwinkel van Zuid-Holland voor jou. Niet alleen hebben ze een grote webshop met tien duizenden artikelen, de winkel zelf is een hele attractie.

Deze is onderverdeeld in verschillende werelden (hondenwereld, kattenwereld, knaagdierenwereld, kadowereld, reptielenwereld, vissenwereld en vogelwereld), dus er is ongetwijfeld een afdeling waar jij slaagt.

De vestiging van Avonturia in Den Haag heeft een oppervlak van meer dan 8000 vierkante meter. Het is meer een dierentuin dan een dierenwinkel, want er is voldoende te ontdekken en te leren.

Voor kinderen is het ook een onvergetelijk dagje uit. Uiteraard zijn huisdieren welkom. In deze grootste dierenwinkel van Zuid-Holland ben je flink wat uren zoet.

Het belangrijkste is uiteraard dat je bij deze grote dierenwinkel ook vindt wat je nodig hebt. Het assortiment bestaat uit allerlei producten voor de diersoorten boven benoemd.

Denk aan speelgoed, kooien, waterplanten, snacks, manden, terrarium inrichting en papegaaien. Er is te veel om op te noemen, zelfs als je een vogelwinkel zoekt.

Het enige probleem met deze grootste dierenwinkel van Nederland is dat je er nooit meer weg wilt. Ze zijn elke dag geopend en gevestigd aan de Kerketuinenweg.
2. Diebo Huisdierwereld Nieuwegein

Zoek je juist een grote dierenwinkel in de provincie Utrecht, dan is Diebo Huisdierwereld een goede keuze. De vestiging heeft een oppervlak van bijna 3000 vierkante meter en ze specialiseren zich in aquariums en zeeaquariums.

Behalve alles wat je nodig hebt voor je vissen, kan je er ook terecht voor honden en katten producten. Er is zelfs een dierenarts in de winkel, iets waarin ze vrij uniek zijn in Nederland.

Diebo Huisdierwereld is een ideale keuze als je op zoek bent naar een hondenwinkel, of producten voor katten en vissen. Ben je geïnteresseerd in andere huisdieren, dan is het niet de winkel voor jou.

Ze hebben ook een webwinkel, maar een bezoekje aan deze grootste dierenwinkel van Utrecht is geen straf. Ze zijn gevestigd in Nieuwegein aan de Ravenswade.
3. Hano Noordwijkerhout

Hano in Noordwijkerhout is een ideale grote dierenwinkel om te bezoeken als je in Amsterdam of Noord-Holland woont. Ze noemen zichzelf dé megastore voor huisdieren, hobbydieren, ruitersporters en aquarium liefhebbers.

De vestiging in Noordwijkerhout heeft een oppervlak van 1400 vierkante meter. Dit is de eerste grote dierenwinkel in deze lijst met een uitgebreide ruitersport afdeling.

Bij deze grote dierenwinkel in Nederland vind je alles voor honden, katten, knaagdieren, vogels, paarden en ruiters, pluimvee en vissen. Zelfs voor boerderijdieren is er een afdeling.

Ze hebben ook een uitgebreide webshop waar je het assortiment kunt bekijken en een bestelling kunt plaatsen. Voor elk dier is het aanbod groot.

Bij deze grootte dierenwinkel gevestigd op bedrijvenpark Gravendam in Noordwijkerhout, kan je je via hun Pets Academy inschrijven voor cursussen, lezingen en workshops.
4. Pets place

Of je nu in Brabant, Gelderland of Limburg woont, er is vast een Pets Place bij je in de buurt. Ook in de andere provincies in Nederland heeft Pets Place in ieder geval 1 vestiging.

Er is dus altijd een groot filiaal bij jou in de buurt. Dit is 1 van de grootste dierenwinkels van Nederland met ongeveer 20 filialen verspreid over het hele land.

Pets Place heeft ook een uitgebreide webwinkel met meer dan 15.000 producten op voorraad. Ze hebben producten voor honden en katten, paarden en ruiters, vogels, erfdieren, reptielen en vissen. Ook is het een heuse knaagdierenwinkel.

Pets Place biedt ook diensten aan, zoals een honden trimmer en een zorgverzekering voor je huisdier.

Pets Place is een ideale grote dierenwinkel om eerst online te bekijken. Daar vind je allerlei informatie en advies en kan je het grote assortiment doorlopen.

Zo hoef je niet meer op zoek naar een kattenwinkel in je woonplaats, maar bekijk je het hele assortiment vanuit het comfort van je eigen woning.
5. Gejo Tielt-Winge

Zoek je juist de grootste dierenwinkel van België? Bekijk Gejo in Tielt-Winge dan eens. Zij hebben alles voor allerlei soorten huisdieren.

In hun winkel koop je ook dieren zelf, zoals vogels, klaagdieren, reptielen en vissen. Het online aanbod is groot, met allerlei producten voor een groot aantal huisdieren en tuindieren.

Als je een zeldzaam dier zoekt, dan is een bezoekje aan deze grote dierenwinkel in België zeker de moeite waard.

Ze hebben zeldzame vissen, reptielen en vogels om uit te kiezen. Het adres van hun grote dierenwinkel is het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge.
6. Zoo Zajac Duisburg

Voor iedereen die in Limburg langs de Duitse grens woont ligt de grootste dierenwinkel in Duitsland mogelijk in de buurt. Zoo Zajac is gevestigd in Duisburg, over de grens bij Venlo en Roermond.

Je kunt hem vergelijken met Avonturia, want ze hebben allerlei standaard huisdieren, maar ook exotische dieren die je in andere dierenwinkels niet tegenkomt.

De winkel heeft een oppervlak van 12.000 vierkante meter en staat vol met onder andere aquariums van de beste merken, terrariums en volières.

Ook voor honden, katten en knaagdieren kun je hier terecht, of je deze nu zelf wilt kopen of je hebt er iets voor nodig.

Deze grootste dierenwinkel in Duitsland is een uitstekend alternatief voor iedereen die de reis naar Avonturia in Den Haag te ver vindt. Ze zijn gevestigd aan de Konrad-Adenauer Ring in Duisburg.
7. Zoo & Zo Ede

De laatste grootste dierenwinkel van Nederland die we hier bespreken is gevestigd in Gelderland. Zoo & Zo uit Ede heeft allerlei producten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vissen, reptielen en vogels.

Liefhebbers van de hengelsport en paardensport kunnen er ook terecht. Het assortiment is online te bewonderen, maar in de winkel in Ede kijk je je ogen uit.

Zoo & Zo heeft een grote dierenwinkel met een oppervlak van 5000 vierkante meter, gelegen centraal in Nederland. Er is een lunchroom, een hondenwasstraat en je kunt je hond er laten wegen.

Dit is dus 1 van de grootste dierenwinkels in Nederland waar je voor een bezoekje wel een paar uurtjes uit kunt trekken. Je vindt ze in Ede, aan de Lorentzstraat.
De beste grote dierenwinkels van Nederland

Er zijn voldoende grote dierenwinkels in Nederland waar je terecht kunt voor wat je nodig hebt. De winkels hier zijn groot en hebben een assortiment voor allerlei soorten dieren.

Misschien heb je alleen een kattenwinkel nodig of ben je juist geïnteresseerd in producten voor de ruitersport. In dat geval is een dierenspeciaalzaak beter voor jou. Je vindt daar vast wat je zoekt.

In Nederland houden we van huisdieren en dat zie je terug aan de grootste dierenwinkels die ons land rijk is. Jouw huisdier komt niets te kort.

4x beste online dierenwinkels

Shop je toch liever je dierenbenodigdheden online? Begrijpelijk. Ook hier is er voldoende aanbod en keuze uit een groot aantal webshops.

Bekijk het aanbod bij de onderstaande grote online dierenwinkels:

  1. Zooplus
  2. Bol.com
  3. Huisdierplezier
  4. DierenwinkelXL