Dit zijn de 7 grootste tuincentrums in Nederland

Bij een groot tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt voor jouw buitenerf.

Of je nu van plan bent om een zwembad te plaatsen of een moestuin aan wilt leggen; de grootste tuincentrums van Nederland bieden wat je nodig hebt.

Ook voor losse bouwmaterialen kan je er terecht en uiteraard reserveer je dan direct ook een heerlijke high-tea in het tuincentrum café.

In dit artikel bespreken we de 7 leukste en grootste tuincentra van Nederland in detail. We bekijken de vestigingen en het assortiment.

Aan de hand van onze recensies bepaal jij welk tuincentrum voor jou het beste is.

1. Tuincentrum Het Oosten

Het grootste tuincentrum van Nederland qua oppervlak is Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer. Er is meer dan 80.000 vierkante meter vol met tuinbenodigdheden.

Tuinmeubels, kamerplanten, buitenverwarming en potten; het is slechts een kleine groep van producten die ze aanbieden. Het beste kijk je op de website naar het grote assortiment en bepaal je zo of ze verkopen wat jij nodig hebt.

Dit is letterlijk het grootste tuincentrum van Nederland en de kans is klein dat je er niet vindt wat je nodig hebt. Er is een toilet, een restaurant en je kunt er gratis parkeren.

Eenmaal aangenomen kan je gemakkelijk een paar uurtjes uittrekken voor je bezoek. Ben je met de kinderen, dan is er een speelplek waar ze hun energie even kwijt kunnen.

Denk je eraan het grootste tuincentrum van Nederland te bezoeken? Ga dan naar de Aalsmeerderweg 393 in Aalsmeer. Ze zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 (in het weekend iets korter).

Tip: Tuincentrum het Oosten is tevens 1 van de beste tuinhuis winkels van Nederland, als je deze zelf wilt ontwerpen en bouwen. Ze hebben een groot assortiment hout, verbindingsmiddelen en gereedschap.
2. Intratuin

Behalve het grootste tuincentrum van Nederland met betrekking tot het oppervlak, zijn er natuurlijk allerlei andere grote tuincentra waar je terecht kunt. Intratuin is hier een goed voorbeeld van.

Ze hebben van alles, zoals kamerplanten, tuinmeubelen, woonaccessoires, alles voor je moestuin en barbecues. Denk hierbij aan een Napoleon bbq.

De vestigingen van Intratuin worden niet alleen gebruikt als winkel. Je kunt er ook naartoe voor workshops, bijvoorbeeld voor het maken van een bloemenkrans of verschillende doe-het-zelf ideeën.

Er worden workshops voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen ze een vogelnestje knutselen of fossielen maken.

Intratuin is te vinden in heel Nederland en er zijn ook filialen in Duitsland en België, dus er is vast een groot tuincentrum in de buurt. En zo niet, dan kan je terecht op de uitgebreide webshop waar je het hele assortiment in je eigen tempo doorneemt.

Je kunt je producten dan laten afleveren thuis of klaarleggen bij een Intratuin tuincentrum bij jou in de buurt.
3. Tuincentrum Kolbach, Rijswijk

De winkel van Tuincentrum Kolbach in Rijswijk is met 15.000 vierkante meter verre van klein te noemen. Dit maakt het 1 van de grootste tuincentrums van Nederland.

Je kunt er dan ook uren rondlopen en het assortiment planten, potten, woonartikelen en bloemen bekijken. Ook voor een parasol of tuindoek kan je er terecht en er is een flink assortiment voor huisdieren.

De winkel heeft een toilet, je kunt er gratis parkeren en er is een gezellig restaurant om even uit te rusten. Ze hebben ook een eigen kwekerij waar je zaden, planten en bollen van eigen bodem kunt kopen.

De webwinkel heeft met 50.000 artikelen een groot assortiment en daar kan je alles bestellen wat je anders ook in de winkel zou kopen.

Tuincentrum Kolbach is gevestigd in Rijswijk (Noord-Brabant) aan de Veldweg 27a. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag geopend, met een extra lange koopavond op vrijdag (tot 20:00 uur).
4. Tuincentrum Oosterik, Denekamp

Voor iedereen die enkel en alleen in tuinieren geïnteresseerd is, is Tuincentrum Oosterik in Denekamp Overijssel een aanrader. De winkel heeft een oppervlak van 50.000 vierkante meter en verkoopt ook bollen en zaden die ze zelf kweken.

Lifestyle producten hebben ze wel, maar een stuk minder dan sommige andere tuincentra.

Het assortiment van dit grote tuincentrum in het oosten van Nederland is indrukwekkend. Ze hebben tuinmeubelen, producten voor je dieren en je vijver, tuinzaden, fruitbomen en allerlei tuinplanten uit eigen kweek.

Er is dus weinig voor je tuin wat je bij dit grote tuincentrum niet kunt vinden. In de winkel is ook een café en restaurant waar je kunt pauzeren, een terras en een indoor speeltuin.

De winkel in Denekamp is op maandag tot en met zondag geopend. Door de week kan je er van 09:00 tot 20:00 terecht en in het weekend gaan ze iets eerder dicht, namelijk om 18:00. Je vindt ze aan de Johanninksweg 68 in Denekamp.

Aangezien Denekamp niet bij iedereen om de hoek ligt, kan je ook de webshop bezoeken. Het hele assortiment is daar vertegenwoordigd.
5. Tuincentrum de Mooij, Rijnsburg

Tuincentrum de Mooij is een van de grootste tuincentra in west Nederland. Er is een compleet aanbod voor huis, tuin en dier. Heb je even een pauze nodig, dan kan je in de lunchroom wat eten of een kopje koffie drinken.

Ze hebben een schitterende serre met een uitgebreide kaart en maandelijkse specials. Uiteraard is een high-tea ook 1 van de opties. Het is wel verstandig om van tevoren een tafeltje te reserveren.

Het assortiment van dit grote tuincentrum bestaat uit planten en producten voor binnen en buiten, tuinmeubelen, barbecues en campingartikelen.

Er is ook een dierenwinkel, dus ook aan je huisdieren wordt gedacht. Bij de winkel in Rijnsburg bekijk je alle producten zelf.

Woon jij in de buurt van Rijnsburg? Dan bezoek je dit grote Nederlandse tuincentrum aan de Noordwijkerweg 36. Ze zijn op maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 8:30 en op zondag zijn ze dicht.
6. Tuincentrum Eurofleur, Leusden

Tuincentrum Eurofleur ligt mooi centraal in Nederland en dat maakt hem gemakkelijk te bereiken. De winkel heeft een oppervlak van 20.000 vierkante meter en daar worden allerlei producten verkocht.

Denk dan aan tuinplanten, meststoffen, barbecueën, moestuinieren en ook tuinmeubilair. Het is het grootste tuincentrum van midden Nederland (naar eigen zeggen) met een compleet aanbod.

Er is tevens een dierenspeciaalzaak. Dit is ook een goede aquariumwinkel, want ze hebben een groot assortiment vissen voor aquariums en tuinvijvers.

Je kunt bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden dus van alles vinden voor tuin, binnenshuis en dier. Het tuincentrum zelf heeft een restaurant en toiletten en je kunt er gratis parkeren. Elke kerst wordt er een grote kerstshow georganiseerd.

Ook de webshop is zeer uitgebreid. Je vindt er allerlei handige artikelen over alles wat met tuinieren en inrichting te maken heeft.

Wil je tuincentrum Eurofleur in Leusden bezoeken? Ga dan naar de Ursulineweg 44 in Leusden. Ze zijn elke dag geopend en op vrijdag zelfs tot 21:00 uur.
7. Tuincentrum Leurs, Venlo

Zoek je het leukste tuincentrum van Nederland, ga dan op bezoek bij Tuincentrum Leurs in Venlo. De winkel heeft naast een groot assortiment tuinartikelen ook een café en indoorspeeltuin, een restaurant en je kunt er een high tea reserveren.

Afhalen is ook mogelijk. Zo organiseer je een gezellig dagje uit naar een van de leukste tuincentra van Nederland.

Het assortiment van Leurs bestaat uit allerlei producten voor je tuin, waaronder bomen, meubelen en barbecues. Dit is dus een uitstekende keuze als je een bbq winkel zoekt.

Ze hebben een sectie specifiek voor dieren en ook huisplanten en lifestyle artikelen voor binnen. Voor iedereen die te ver van Venlo af woont is er het hele assortiment online bij de webwinkel.

Wil jij dit leukste tuincentrum van Nederland bezoeken? Ga dan naar de Straelseweg 370 in Venlo. Ze zijn elke dag geopend en op donderdag en vrijdag kan je er tot 21:00 terecht.

Combineer je bezoek aan het tuincentrum met een high tea en een uitstapje naar Venlo en je dag is compleet.
3 grote online tuincentrums

Shop je liever online in plaats van in een groot tuincentrum? Ook dat is zeker een optie.

Bij de onderstaande 3 online winkels kun je terecht voor een groot aanbod aan tuin accessoires, planten, barbecues, tuinmeubelen en nog veel meer.

  1. Tuinland (ook fysieke winkels)
  2. De Tuinwinkel Online
  3. Bol.com


Meer winkels met tuin benodigdheden: