Grote barbecue kopen? De top 7 grootste barbecues

Zoek je een grote barbecue? In dit artikel helpen we je op weg! We hebben de beste grote bbq’s op een rijtje gezet.

Daarnaast vertellen we je voor wie de grote bbq geschikt is. En uit welke soorten je kunt kiezen. 

De 7 beste grote BBQ’s

Als je dan een grote bbq aan gaat schaffen, moet de kwaliteit wel goed zijn. De barbecue is immers een aardige investering. Het is fijn als je er lang plezier van kunt hebben. En de barbecue het hele jaar door kunt gebruiken. 

Wij hebben veel grote barbecues met elkaar vergeleken. En hebben de beste soorten voor je geselecteerd.

De volgende 7 barbecues stellen niet teleur:

1: Beste grote ronde barbecue – Big Green Egg XL

Big-Green-Egg-XL-beste-grote-barbecue

De beste grote barbecue is de XL versie van de Big Green Egg. De Big Green Egg XL is geschikt voor 13 personen. Voor het gemak krijg je bij de grote bbq een onderstel en zijtafels. Een complete barbecue set voor het barbecueën met een grote groep. 

Erg handig is dat je de temperatuur af kunt lezen in de deksel. De egg barbecue is hittebestendig en gemaakt van keramiek. Je kunt ermee grillen, roken, stomen, bakken en nog veel meer.

Genoeg opties om een mooie maaltijd op tafel te zetten. En dat het hele jaar door. De Big Green Egg is er in nog meer varianten; waaronder de Big Green Egg Large. Een wat kleiner formaat dan de XL variant.
2: Beste grote BBQ – Napoleon Grills Phantom Prestige 500

Wil je liever een grote bbq die op gas werkt? Kijk dan eens naar de Napoleon Grills Phantom. De barbecue is geschikt voor een groep van 15 personen

De Napoleon Grills Phantom heeft een mooie mat zwarte kleur en een stoere uitstraling. De knoppen voor de branders worden verlicht. Dat geeft je een duidelijk overzicht van welke branders aan staan. Wel zo veilig. 

Daarnaast heeft de grote barbecue zijtafels die je uit kunt klappen. Onder de grill is er meer dan genoeg ruimte om bbq benodigdheden op te bergen.  
3: Grote elektrische BBQ – Weber Q2400

Een goede grote bbq van Weber, is de Q2400. De barbecue is erg geschikt voor een grote groep. Met zo’n 10 personen kun je tegelijk barbecueën. En dat terwijl de barbecue qua formaat aan de compacte kant is. 

De barbecue staat op een stevig onderstel. Aan weerszijden heb je handige werkbladen. Het lekbakje is uitneembaar, zodat je de barbecue goed schoon kunt maken. 

Binnen de grote elektrische barbecue wordt de warmte goed verdeeld. Je geniet van veel gebruiksgemak. Met de knoppen kun je de temperatuur precies afstellen. 
4: BBQ voor grote groep – Traeger Ironwood 885

Met de Traeger Ironwood 885 kun je met maar liefst 26 personen barbecueën. Dit is een grote pellet barbecue. De pellets geven het eten een unieke rokerige barbecue smaak. Ook werkt de barbecue deels op stroom

Het leuke is dat je over een super smoke functie beschikt. Daarmee kun je op een gewenst moment extra rook toevoegen. 

Daarnaast is de vleesthermometer een leuke optie. En kun je barbecue op afstand bedienen met een speciale Traeger app
5: Grote BBQ – Boretti Carbone Houtskool

De Boretti Carbone is een fijne barbecue voor een grote groep. Het grote grilloppervlakte laat het toe om met 18 personen te barbecueën. De grote bbq heeft een klassieke en stoere zwarte uitstraling. In de deksel zit een temperatuurmeter. De werkhoogte is 109 centimeter

Aan de zijkant heb je een fijne tafel. En aan de andere kant vind je een handgreep. In combinatie met de wielen maakt dat de barbecue makkelijk te verplaatsen. 

De barbecue werkt op houtskool. Tijdens het barbecueën via het klepje aan de voorkant, extra briketten toevoegen. De kolenbak is daarnaast verstelbaar. En er zijn ventilatieroosters aanwezig. 
6: Goede grote BBQ – Barbecook Siesta 412

De Siesta 412 van Barbecook is als grote bbq ook niet te missen. Dit is een grote gasbarbecue van goede kwaliteit. Met zo’n 14 personen kun je er tegelijkertijd mee barbecueën. Het grilloppervlak is daarvoor groot genoeg. 

Verder heeft de barbecue een zijbrander. Hiermee kun je op een makkelijke manier ook sauzen en bijgerechten maken. In de deksel zit een temperatuurmeter, zodat je precies weet wat je doet. Thermo air cushion zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. 

De grote barbecue is bovendien eenvoudig te verrijden. En onderin heb je opbergruimte voor de nodige barbecue accessoires. 
7: BBQ voor grote hoeveelheden – BBQ XL Houtskool cilinder

Een fijne grote bbq is ook de cilinder bbq. Op deze houtskool cilinder bbq kun je veel kwijt. Het grilloppervlakte is 71 x 35 centimeter. Daar passen maar liefst 24 hamburgers tegelijk op. 

Dit is een barbecue met deksel. En voor het gebruiksgemak heeft de bbq 2 wielen. Dat maakt de bbq eenvoudig te verplaatsen. Het gewicht van de bbq valt ook erg mee. De barbecue weegt slechts 12,5 kg

Verder heeft de barbecue een stoer zwart design. Een mooie toevoeging aan de tuin of het balkon. De werkhoogte is 97 centimeter
Voor wie is een grote BBQ geschikt?

Een grote bbq is de juiste optie als je genoeg ruimte beschikbaar hebt. Daarvoor moet je geen al te kleine tuin hebben. De grote bbq krijgt vaak een vaste plek. In tegenstelling tot een balkon bbq, een opvouwbare bbq of een andere kleine bbq

Een voordeel van de grote bbq is, dat je met een grote groep kunt barbecueën. Wegens het grote grilloppervlakte, kun je veel tegelijk klaarmaken. Je hoeft tussentijds niet lang te wachten. 

Bovendien biedt een grote bbq een stukje comfort. Vaak kun je naast de bbq jouw barbecue tools kwijt. En heb je ruimte om het eten dat klaar is neer te zetten. 

Soorten grote barbecues

Bij een grote barbecue kun je denken aan verschillende soorten. Allereerst heb je de keuze uit een grote gas-, houtskool- of elektrische barbecue. Daarbij is het de vraag naar welke bbq smaak je zoekt. En hoe gemakkelijk het moet zijn om de bbq te gebruiken. 

Een houtskool bbq geeft namelijk de rokerige smaak aan het eten. Een smaak die je van de barbecue gewend bent. Dat is bij een elektrische- of gasbarbecue niet het geval. 

Deze soorten barbecues zijn daarentegen wel makkelijker in gebruik. Met een simpele druk op de knop zet je ze aan. Terwijl je de houtskool barbecue eerst aan moet steken. Dat gemak kan ervoor zorgen dat je de bbq vaker gebruikt. 

Daarnaast zijn er verschillende barbecue types om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de egg barbecue. Een ei-vormige barbecue die vaak van keramiek wordt gemaakt. De barbecue geeft een unieke smaak aan het eten en is op veel manieren te gebruiken. 

In een groter formaat is ook de stenen bbq een goede optie. Dit is een grote barbecue die meestal van beton wordt gemaakt. En een vaste plek in de tuin krijgt. 

Bovendien zijn er genoeg grote kogelbarbecues. Of kun je kiezen voor een inbouw bbq. Dat is een barbecue die je combineert met een buitenkeuken.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste grote barbecues geselecteerd?

De beste grote barbecues zijn met zorg samengesteld. Er is natuurlijk goed gelet op het formaat van de bbq. Vervolgens zijn veel grote barbecues met elkaar vergeleken. De prijs, kwaliteit en reviews werden naast elkaar gelegd. En zo kwamen de beste soorten naar voren. 

Waarom een grote barbecue?

Een grote barbecue is geschikt voor grote groepen. Je maakt sneller veel eten klaar. En hoeft tussentijds niet lang te wachten. Daarnaast is de grote bbq comfortabel in gebruik. Het grotere formaat maakt dat je meer ruimte hebt. 

Welk formaat barbecue heb ik nodig?

De grootte van de bbq die je zoekt is afhankelijk van het aantal mensen waarmee je wilt barbecueën. Voor een grote groep is een groot grilloppervlak handig. Dan maak je tegelijkertijd meer klaar. Er past immers meer eten op een groot rooster. Bij een kleine groep is dat grote formaat niet nodig. In de productomschrijving staat vaak voor hoeveel personen de bbq geschikt is.


Meer BBQ’s: