Grote dakkoffer kopen? Bekijk de Top 7

In een grote dakkoffer neem je van alles mee. Je skiuitrusting voor wintersport, je bungalowtent voor je kampeervakantie of je uitzet als je gaat verhuizen.

Voor gezinnen is een dakkoffer die groot is een uitkomst, want je hebt niet altijd genoeg ruimte in de auto voor al je spullen.

Dit artikel bespreekt alles wat je moet weten als je een grote dakkoffer van 450 liter inhoud of meer zoekt.

Bekijk de onderstaande top 7, gebruik onze tips en let op al de aandachtspunten die belangrijk zijn als je een grote dakkoffer gaat kopen.

 1. Rirri dakkoffer (opvouwbaar, inhoud: 792 liter)
 2. Farad Marlin N6 (harde dakkoffer, inhoud: 480 liter)
 3. Twinnyload dakkoffer (harde dakkoffer, inhoud: 530 liter)
 4. Thule dakkoffer Motion XT (harde dakkoffer, inhoud: 610 liter)
 5. Thule Force XT (harde dakkoffer, inhoud: 500 liter)
 6. Farad dakkoffer (harde dakkoffer, inhoud: 680 liter)
 7. Smonter dakkoffer (opvouwbaar, inhoud: 520 liter)

Heb jij een grote dakkoffer nodig?

Er zijn dus dakkoffers met een grootte van bijna 800 liter te koop. Daarin kan je echt heel veel spullen kwijt. Je hoeft niet voor een grote dakkoffer van die omvang te kiezen, maar 500 liter of meer wordt al als zeer ruim gezien.

Vraag jij je af of je een dakkoffer die groot is nodig hebt? Lees hier dan over de situaties waarin deze ongetwijfeld een uitkomst zal bieden.

 • Je gezin is groot. Op vakantie wordt het grootste gedeelte van je auto ingenomen door personen en stoelen. Met een grote dakkoffer neem je dan al je bagage toch probleemloos mee.
 • Je hebt een kleine auto met een achterbak waar al jouw spullen niet inpassen. Vooral als je op wintersport gaat of gaat duiken is een grote dakkoffer echt een uitkomst.
 • Je vervoert regelmatig spullen, bijvoorbeeld voor de plaatselijke voetbalvereniging of voor je werk. Met een grote dakkoffer hoef je dan geen busje of aanhanger te regelen.

De voor- en nadelen van grote dakkoffers

grote dakkoffer thule

Grote dakkoffers kunnen een uitkomst bieden, maar ook voor extra problemen zorgen. Twijfel jij erover of een grote dakkoffer van 450 liter of meer voor jou een slimme keuze is?

Dan helpen de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen je vast een beslissing te maken:

👍 Voordelen grote dakkoffers:

 • Je neemt zelfs met een kleine auto heel veel mee.
 • Je hoeft niet meer na te denken over wat je wel en niet mee kunt nemen op vakantie.
 • Door te investeren in een grote dakkoffer hoef je je auto niet te vervangen.
 • Je vervoert niet alleen bagage, maar ook spullen gemakkelijker van A naar B.
 • Met een grote dakkoffer hoef je je nooit meer zorgen te maken over ruimtegebrek.

👎 Nadelen:

 • Een dakkoffer die groot is kost ook meer.
 • Volgeladen is hij zwaarder, waardoor je meer benzine gebruikt.
 • Het is mogelijk dat een grote dakkoffer niet op jouw auto past.

Tips & tricks voor de aankoop

grote dakkoffer kopen

Jij hebt besloten dat je een grote dakkoffer gaat kopen. Je hebt dan nogal wat punten om over na te denken.

Als je de beste grote dakkoffer wilt vinden voor jouw situatie, gebruik je onze handige tips & tricks die je helpen bij de aankoop.

1. Hoeveel kilo mag je auto maximaal op het dak vervoeren?

Grote dakkoffers vervoeren meer spullen en dat betekent automatisch dat wat je vervoert zwaarder zal zijn. Het is daarom belangrijk dat je eerst controleert hoeveel kilo je op het dak van je auto mee mag dragen.

Dat staat als het goed is in de gebruiksaanwijzing aangegeven. Gemiddeld ligt dit bij personenauto’s tussen de 50 en 75 kilo.

2. Het maximale laadvermogen

Een punt dat hierbij aansluit is het maximale laadvermogen van de dakkoffer die groot is. Dit vertelt je hoeveel kilo er je maximaal mee mag vervoeren.

Als jouw auto niet meer dan 50 kilo op het dak mag tillen, dan hoef je ook geen grote dakkoffer met een maximaal laadvermogen van 75 kilo aan te schaffen.

In de meeste gevallen is dit maximale laadvermogen niet meer dan 75 kilo. Je zult echter ook grote dakkoffers aantreffen waarbij dat wat meer is. Dat heeft weinig nut als je auto niet ook hetzelfde gewicht mag dragen.

3. Zo bereken je de ideale inhoud van je dakkoffer

De meeste mensen schaffen een grote dakkoffer aan als uitbreiding van de bagageruimte. Er is een handige manier om te berekenen hoeveel liter inhoud jouw ideale dakkoffer dan heeft.

Voor een gewone vakantie kan je 100 liter per persoon nemen. Een gezin van 5 personen heeft dan dus een dakkoffer van 500 liter of meer nodig.

4. Past de dakkoffer wel op je auto?

Een ander belangrijk punt is of je wel ruimte hebt voor een grote dakkoffer. En dan is vooral de lengte van de dakkoffer belangrijk.

Wil je weten wat de maximale lengte is voor een dakkoffer op jouw auto? Gebruik dit simpele stappenplan:

 1. Open de achterklep van je auto.
 2. Meet de afstand van de achterklep (op dakhoogte) tot de voorruit van je auto.
 3. Tel hier 10 tot 15 centimeter bij op. Dit is de maximale lengte voor jouw grote dakkoffer.

5. Kies je voor een dakkoffer of een daktas?

dakkoffer extra groot

Een dakkoffer is een harde kunststof koffer, gemaakt van een materiaal dat niet flexibel is. Een daktas is gemaakt van een flexibel materiaal en wordt ook wel een opvouwbare dakkoffer genoemd.

Beide opties zijn geschikt als je een dakkoffer zoekt die groot is, maar er zijn verschillen. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje.

 • Een daktas is opvouwbaar en makkelijk op te bergen en een dakkoffer is dat niet.
 • In een daktas met flexibele wanden is je bagage iets minder goed beschermd, ook tegen diefstal.
 • Een daktas is gemakkelijker te hanteren en lichter van gewicht.
 • Daktassen lekken minder, vooral vergeleken met goedkope grote dakkoffers. Dat komt doordat ze een betere afdichting hebben.
 • Zowel daktassen als dakkoffers hebben invloed op je brandstofverbruik. Dakkoffers zijn vaak aerodynamischer ontworpen dan daktassen.
 • Bij een daktas heb je meestal geen dakdragers nodig, terwijl dakkoffers regelmatig wel op dakdragers worden gemonteerd.

6. Hoe bevestig je de dakkoffer op je auto?

Een grote dakkoffer moet stevig op het dak van je auto kunnen worden bevestigd. Daarvoor heb je vaak (niet altijd) dakdragers nodig.

Heb je deze nog niet, dan is dat dus een extra investering. Zorg ervoor dat je dakdragers aanschaft die op jouw type auto passen.

Vervolgens kan je de grote dakkoffer zelf op je auto monteren of je kunt dat laten doen.

Het kan handig zijn om dit de eerste keer uit te besteden, zodat je zeker weet dat de grote en zware dakkoffer veilig op je auto is bevestigd. Daarna kan je het zelf doen. In de meeste gevallen is dit niet heel erg moeilijk.

Let op: heb je besloten dat je een grote opvouwbare dakkoffer gaat kopen? Dan zijn dakdragers in veel gevallen niet nodig. Je krijgt er een antislip mat bij en bevestigt hem met banden aan je deurpost.

7. Beveiliging is ook belangrijk

Omdat je in grote dakkoffers van 450 liter of meer veel spullen kunt vervoeren, is het belangrijk dat deze goed kan worden afgesloten. Anders kan je je auto nergens neerzetten zonder het gevaar te lopen dat er wat gestolen wordt.

Kijk dus goed naar wat er bij de grote dakkoffer aan beveiliging is gedaan.

Is er een slot aangebracht met een code? Kan je hem zelf vergrendelen? En ook als je een daktas kiest: hoe stevig is de stof waarvan deze is gemaakt?

Waar koop ik een goede en grote dakkoffer?

grote skibox

Wil jij een dakkoffer van 500 liter of meer aanschaffen? Dan is een goede dakkoffer winkel een prima plek om deze te vinden.

Vaak hebben ze ook een online webshop waar je het assortiment alvast door kunt nemen.

Is dit de eerste keer dat je een dakkoffer die groot is koopt? Spreek dan met een medewerker voor advies en raad.

Weet je al exact welke grote dakkoffer je wilt kopen? Bestel deze dan online voor de beste aanbiedingen.