Grote glijbaan: Ontdek de Top 3 beste & koopgids

Als je kind wat ouder is, wil hij of zij het liefst een grote glijbaan. Maar hoe vind je die en hoe groot moet deze dan precies zijn?

Dat kom je hier te weten. Daarnaast krijg je van ons een overzicht van de beste grote glijbanen op de markt!

Wat is een grote glijbaan?

Er is niet echt een regel voor hoe groot een grote glijbaan moet zijn. Wanneer er wordt gesproken over een grote glijbaan, bedoelt men meestal eentje dat geschikt is voor oudere kinderen. Een glijbaan voor een peuter volstaat dan niet langer.

Ook is deze niet meer veilig, want glijbanen hebben altijd een maximaal draaggewicht. Voor grotere kinderen wordt een platformhoogte van 150 cm of hoger aangeraden.

Ontdek de 3 beste hoge glijbanen van dit moment

Wil jij graag een glijbaan die groot is voor je kind kopen? Bekijk dan zeker eens de exemplaren die wij voor jou hebben geselecteerd. Wij hebben ze gekozen aan de hand van hun kwaliteit en veiligheid. Je bent dus zeker van een goede koop!

1. Beste grote glijbaan los: SwingKing 3 meter

Het allereerste model dat we geselecteerd hebben is de SwingKing. Dit is een losse grote glijbaan die je zelf op een speeltoestel kunt monteren. Ideaal als je graag een schommel met glijbaan wilt. De maximale platformhoogte is 150 cm.

Met een glijlengte van 3 m is de hoge glijbaan leuk genoeg voor grote kinderen. Hij is ook voorzien van een waterfunctie waardoor glijden nog toffer is. De grote glijbaan is tevens van goede kwaliteit en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.
2. Beste speeltoren met grote glijbaan: SwingKing Lisa

Verkies je een speelhuisje met glijbaan? Dan is deze erg leuk. Het huisje is bovendien niet alleen voorzien van een grote glijbaan, maar ook van een zandbak. Zo beleeft je zoon of dochter dubbel zoveel plezier!

De platformhoogte is 150 cm en de glijlengte 3 meter. Doordat het gemaakt is van FSC-gecertificeerd hout is het milieuvriendelijk en gaat het lang mee. Er zijn meerdere kleuren te koop.
3. Beste kwalitatieve grote glijbaan: Edgar 3.80 meter

Edgar-grote-glijbaan-tuin

Grote glijbaan Edgar is erg tof voor grote kinderen. Hij heeft een glijlengte van maar liefst 380 cm. De hoge glijbaan staat op een stevige metalen constructie, waardoor deze lang meegaat.

Deze grote glijbaan heeft ook mooie kleuren. Daarnaast is hij voorzien van ergonomische handgrepen. Deze zorgen voor meer veiligheid. Bij de aankoop krijg je tevens een verankeringsset. Zo hoef je deze niet meer apart te kopen.
Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een grote glijbaan

Wil je een grote glijbaan kopen? Dan is het eerst en vooral belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat van glijbaan. Zoals hierboven vermeld, heeft een hoge glijbaan bij voorkeur een platformhoogte van 150 cm of hoger.

Ook de glijlengte is belangrijk. Kies je voor een glijlengte van om en bij de 3 meter? Dan is deze altijd geschikt voor grote kinderen. Sommige modellen nemen echter meer plaats in dan andere.

Indien je op zoek bent naar een glijbaan voor in een kleine tuin, kies je het best voor het kleinst mogelijk model.

Daarnaast zijn er enkele algemene aandachtspunten waar je op moet letten. Zo dien je rekening te houden met de prijs. Kies voor een grote glijbaan die binnen je budget past.

Koop er ook een die veilig genoeg is en alle extra’s bezit die je wenst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan handgrepen en een waterfunctie.

Conclusie

Een glijbaan voor grote kinderen is heel wat hoger dan een glijbaan voor peuters. Het is erg belangrijk dat de glijbaan die je kiest groot genoeg is.

Zo kan je kind deze veilig gebruiken. En beleeft hij of zij er voldoende plezier aan. De allerleukste grote glijbanen vind je terug in onze top 3. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen al deze interessante modellen? Kijk dan naar je budget, de extra functies en de plaats die je beschikbaar hebt in je tuin. Aan de hand van deze aandachtspunten kies je er zo de beste grote glijbaan uit!


Meer glijbanen: