Grote partytent kopen? Top 5 grootste partytenten

Wil je graag een grote partytent kopen? Er zijn veel diverse soorten grote partytenten in verschillende afmetingen op de markt. Het is goed om na te gaan hoeveel ruimte je hebt en voor hoeveel personen de partytent moet zijn.

Daarnaast heeft iedere partytent unieke eigenschappen. Wil je een partytent met zijwanden? Wil je daar ook raampjes bij? Wil je een tent die bestendig is tegen alle weersomstandigheden? Of is een dak boven je hoofd voldoende?

Het zijn allemaal opties bij het kopen van een grote partytent. Het kan een enorme zoektocht zijn naar de tent die bij jouw wensen past. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte grote partytent.

Dit zijn de beste grote partytenten

Wat nou specifiek de beste grote partytent is, is lastig te zeggen. Iedere tent heeft zijn eigen specificaties wat de tent uniek maakt. Het is belangrijk om te bepalen welke eigenschappen van de partytent voor jou belangrijk zijn.

Voor hoeveel personen is de tent? Wil je een partytent met zijwanden? En moeten daar ook raampjes bij zitten voor extra veel licht? Hoe vaak ben je van plan de tent te gebruiken?

Wanneer je de partytent veel wil gebruiken, kun je beter niet besparen op de kwaliteit. Een partytent van kwaliteit is duurzamer en beter bestendig tegen het wisselvallige weer in Nederland.

Wanneer je de tent een enkele keer gebruikt, kun je kiezen voor een goedkopere feesttent. Ook zou je een tent kunnen huren. Hieronder hebben wij de beste grote partytenten in verschillende formaten op een rij gezet.

1. Beste partytent groot 3x3m – Lifegoods partytent 3x3m

Lifegoods partytent 3x3m

Ben je opzoek naar een grote partytent voor 10 tot 12 personen? Kijk dan niet verder. De partytent van Lifegoods biedt optimale bescherming tegen zon en regen. Dankzij het stalen frame is de tent binnen enkele minuten opgezet.

Door het hoogwaardige polyester van het dak is de partytent 100% waterdicht. De tent kan geplaatst worden op een ondergrond van gras, zand of steen.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor 10 tot 12 personen
 • 100% waterdicht
 • Makkelijk op te zetten
 • In hoogte verstelbaar

👎 Nadelen:

 • Geen zijwanden
2. Beste grote partytent 3x4m – Toolport hoogwaardige partytent 3x4m

Toolport-partytent-3x4-zijwanden

Deze Toolport hoogwaardige partytent is de beste grote partytent in de afmeting 3×4 meter. De partytent is maakt van kunststof en is geschikt voor ongeveer 15 personen. Het dakzeil is Uv-bestendig en is 100% waterproef.

Hierdoor is de tent perfect voor verschillende weersomstandigheden. De partytent is geschikt voor een- en meerdaags beschutterrein of eendaags onbeschut terrein.

Een extra service is dat alle onderdelen van de tent minimaal 10 jaar te verkrijgen zijn. Handig voor als er een keer iets vervangen moet worden. 

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor ongeveer 15 personen
 • Uv-bestendig en 100% waterdicht
 • Duurzaam

👎 Nadelen:

 • Niet bestendig tegen hardere wind
3. Beste partytent groot 3x5m – Toolport Hoogwaardige Partytent 3x5m

Toolport-partytent-waterdicht

Ook in de 3x5m afmetingen is de Toolport partytent een goede keuze. De Toolport partytent is gemaakt van kunststof en is eenvoudig op te zetten. Met een capaciteit van ongeveer 18 personen is deze tent perfect voor middelgrote feesten.

De tent beschikt over ramen en een robuust rits systeem. Daarnaast is de tent net als de andere Toolport varianten uv-bestendig en 100% waterdicht.

👍 Voordelen:

 • Voor middelgrote feesten met ongeveer 18 personen
 • Uv-bestendig en 100% waterdicht
 • Duurzaam
 • Uitstekende prijs-kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Niet bestendig tegen hardere wind
4. Beste grote partytent 3x6m – Toolport Partytent Feesttent 3x6m

Toolport-partytent-3x6-waterdicht

Deze grote partytent van Toolport is ideaal voor tuin- en straatfeesten. De partytent is groot genoeg voor maar liefst 20 personen. Het zeil bestaat uit extra sterk pvc en is hierdoor weer en wind bestendig.

De partytent is volledig afsluitbaar en beschikt over grote panorama vensters. Daarnaast is de tent ook te gebruiken als tijdelijke overdekking, opslagruimte of overkapping.

👍 Voordelen:

 • Voor grote feesten met ongeveer 20 personen
 • Uv-bestendig en 100% waterdicht
 • Duurzaam
 • Bestendig tegen weer en wind

👎 Nadelen:

 • Neemt veel opbergruimte in beslag
5. Beste grote partytent met zijwanden – Pure Garden & Living partytent 4x8m

Pure Garden Living beste grote partytent

De Pure Garden & Living partytent is een zeer stabiele partytent met een uitstekende prijs-kwaliteit. Met een capaciteit van 38 personen is de tent perfect voor grotere tuin- en straatfeesten.

De tent wordt geleverd met 4 zijwanden en ritswanden. Deze wanden beschikken over 8 ramen voor optimale lichtinval. Daarnaast is de Pure Garden & Living partytent eenvoudig op te zetten.

👍 Voordelen:

 • Perfect voor grote feesten met ongeveer 38 personen
 • Zeer stevig door het metalen buizenframe
 • 8 ramen voor maximale lichtinval
 • Inclusief zijwanden met ritsopening

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor hevige weersomstandigheden
Hoe kies ik de beste partytent met groot formaat?

beste-partytent

Je wil graag een grote partytent kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een grote partytent? Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel personen in de tent moeten passen.

Maar let op dat de tent niet te groot is voor het te gebruiken terrein. Wanneer je slechts een feest voor een dag geeft, wil je ook niet een hele dag met de opbouw van de tent bezig zijn. Het is praktischer om te kiezen voor een eenvoudig op te zetten tent.

Daarnaast wil je, zeker in Nederland, dat de tent waterdicht en Uv-bestendig is. Bepaal ook van tevoren waar je de tent wil plaatsen. Niet alle tenten zijn geschikt voor onbeschut terrein.

Als laatste is de gewenste vorm en het gebruik van zijwanden van de tent. Welke vorm wil je en wil je wel of geen zijwanden

Voor wie is een grote partytent geschikt?

Een grote partytent is geschikt voor verschillende soorten feesten. Denk hierbij aan grote verjaardagen, tuinfeesten, buurtfeesten, bruiloften en dorpsfeesten. Het is zelfs mogelijk om feesten op het strand te geven.

Maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Bij het kopen van een partytent heb je voldoende ruimte nodig. Zowel op de geplande locatie van het feest als in huis voor het opbergen van de tent.

Een partytent is perfect voor iedereen die graag extra sfeer wil toevoegen aan een feest. Een bijkomend voordeel is dat je huis lekker opgeruimd blijft.

Grote partytent huren

grote-partytent-huren

Geef je slechts eenmalig of heel incidenteel een groot feest? Dan kan het voordeliger zijn om een grote partytent te huren. Je kan enkel de tent huren of ook het meubilair, zoals statafels en andere benodigdheden.

Hierdoor ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt. Ben je zelf niet handig met het opzetten van (party)tenten? Sommige verhuurbedrijven bieden het opzetten van de tent als extra service aan.

Ook bespaar je bij het huren van een partytent veel opbergruimte in je huis. Ben je van plan vaker dan één keer een feest te geven? Dan is het voordeliger om een partytent te kopen. Check van de voren wel of de tent geschikt is voor jouw terrein.

Waar koop ik een grote partytent?

Er zijn veel verschillende winkels waar je grote partytenten kunt kopen. Betrouwbare bedrijven met kwalitatieve grote partytenten zijn Bol.com, Heuts.nl en Obelink.nl. Deze webshops hebben vele jaren ervaring in het verkopen van grote partytenten.

Daarnaast ben je verzekerd van een goede service. Twijfel je tussen verschillende tenten? Of is er iets niet duidelijk met betrekking tot de specificaties van de tent? Dan kun je ook contact opnemen met de klantenservice van deze webshops.