Hamilton buggy kopen? Het aanbod bekeken & vergeleken!

Wil je een buggy van het merk Hamilton kopen? Op deze pagina vertellen we je alles over het aanbod en het merk. 

Je komt te weten welke Hamilton buggy’s de beste zijn. Ook ontdek je welke eigenschappen de Hamilton buggy uniek maakt.

We vergelijken Hamilton met andere merken, kijken voor welke leeftijd de Hamilton buggy geschikt is en welke accessoires handig zijn. 

De 3 beste Hamilton buggy’s

Er zijn meerdere Hamilton buggy’s uitgebracht. Wij besparen je graag de moeite van het zoeken. Daarom zetten wij de 3 beste Hamilton buggy’s voor je onder elkaar. De komende 3 buggy’s zijn van goede kwaliteit en hebben veel handige eigenschappen.  

1: Hamilton S1 Plus buggy

De Hamilton S1 Plus buggy heeft alle eigenschappen die je bij een buggy kunt wensen. En dat voor een gunstige prijs. De buggy is heel eenvoudig inklapbaar. Dat gebeurt via het MagicFold systeem. De buggy weegt slechts 7,5 kg

Het handige van de Plus hamilton buggy is ook de hoogte. De duwstang is op een hogere positie geplaatst. Namelijk op 102 centimeter

Dit is daarnaast een all terrain buggy. Je kunt hem op alle mogelijke ondergronden gebruiken. Zowel in de stad als op onverharde terreinen. In de stad komt de wendbaarheid goed van pas. De zwenkwielen maken scherpe bochten mogelijk. 
2: Hamilton X1 One Prime 

hamilton-x1-prime-buggy

Een van de beste Hamilton buggy’s is ook de Hamilton X1 One Prime. Dit is een vrij luxe buggy van het merk. De buggy is van alle gemakken voorzien. Hij is comfortabel, wendbaar en veilig

Ook het MagicFold systeem zorgt er bij deze buggy voor dat je hem makkelijk in kunt klappen. In één simpele beweging maak je van de buggy een compact pakket. Een groot pluspunt van de Hamilton buggy’s. 

Bovendien is de Hamilton X1 One Prime met 7,5 kg licht van gewicht. En dat terwijl de buggy erg stevig is. 
3: Hamilton One Sport R1 buggy

Hamilton Buggy One Sport R1 Magicfold

De Hamilton One Sport R1 is de sportieve variant van de Hamilton buggy. De buggy is nog lichter dan gewicht dan de andere buggy’s. Hij weegt slechts 7,3 kg

Het fijne is daarnaast, dat dit een all terrain kinderwagen is. Voor alle ondergronden is de kinderwagen geschikt. Dat komt door de stevige wielen. Wil je dus een keer wandelen door het bos of op andere onverharde wegen, dan kan dat. 

Net als de andere Hamilton buggy’s is de Sport R1 compact opvouwbaar. Compact genoeg voor op reis. Ook gaat dat opvouwen super makkelijk en houd je altijd een hand vrij. 
Eigenschappen van de Hamilton buggy

Meerdere eigenschappen zijn typerend voor de Hamilton buggy. Erg uniek voor de Hamilton buggy is het MagicFold systeem. Een handige manier om de buggy in te klappen.

Daarnaast zijn de Hamilton buggy’s compact, licht van gewicht en comfortabel. En dat is nog lang niet alles. We vertellen je er meer over.

MagicFold techniek – makkelijk inklapbaar

We noemden het al. De Hamilton buggy staat bekend om het gemak waarmee de buggy ingeklapt kan worden. Daar zorgt het unieke MagicFold systeem voor. Met MagicFold klap je de buggy met 1 minimale beweging in. Het systeem doet de rest. En je hebt altijd één hand vrij

De MagicFold techniek werkt als volgt. Met 1 hand druk je de knop bij de duwstang in. Vervolgens kun je de duwstang naar voren bewegen. De naar voren klappende beweging van de duwstang zet het opvouwen in werking

Nu beweegt de bovenkant van het zitje naar achteren. De onderkant klapt aan de andere kant tegen de bovenkant aan. Het formaat is nu al erg compact. De veiligheidsbeugel staat omhoog en de buggy kan zelfstandig staan. Je kunt de buggy oppakken en dragen als een koffer

Compact

De MagicFold techniek maakt het inklappen makkelijk. Maar het compacte formaat van de kinderwagen mag ook worden benoemd. Na het opvouwen krijgt de Hamilton buggy een erg klein formaat

Om die reden is dit een erg handige buggy voor op reis. Het lichte gewicht speelt daar ook een rol bij. Het is bij diverse luchtvaartmaatschappijen zelfs mogelijk de buggy in handbagage mee te nemen. 

Lichtgewicht

Erg typerend voor de buggy van Hamilton is het lichte gewicht. De wandelwagens wegen minder dan 7,5 kg. Dat is erg weinig voor een buggy. 

Er zijn Hamilton buggy’s die 7,3 kg wegen. Dat zijn geschikte buggy’s voor op de fiets. Je vervoert hem in de mand van de fiets of achterop met een buggy fietsendrager. 

Een lichtgewicht buggy is heel eenvoudig te vervoeren. Het kost je amper kracht om de buggy op te tillen. Dat is erg handig als je met de buggy vaak de trap af moet.

Of als je de buggy mee wilt kunnen nemen op de fiets, in de auto of in het vliegtuig. Lichtgewicht buggy’s worden ook wel reisbuggy’s genoemd. 

Comfortabel

Bij het ontwerpen van de Hamilton buggy wordt zeker aan comfort gedacht. Op meerdere manieren komt dat terug. Zo hebben de meeste buggy’s veel vering om hobbels en schokken op te vangen.

Het zitje is daarnaast erg zacht en verstelbaar voor het aannemen van een aangename houding. 

Stijlvol

De Hamilton buggy’s staan bekend om een stijlvol modern design. De buggy’s zijn op een strakke en chique manier vormgegeven. Daar zijn Nederlandse designers verantwoordelijk voor. Het leuke is ook dat je bij sommige Hamilton buggy’s uit meerdere kleuren kunt kiezen. 

Veilig

De buggy’s van Hamilton zijn niet alleen ontworpen door Nederlandse designers. Ook Nederlandse veiligheidsdeskundigen spelen een belangrijke rol. De buggy’s worden zo veilig mogelijk gemaakt en uitvoerig getest

Diverse eigenschappen stimuleren een veilige rit. Om te voorkomen dat jouw kindje uit de wagen valt, is er een stevige 5 puntsgordel en veiligheidsbeugel.

De gordel voelt zacht aan, is handig in gebruik en super stevig. Geïntegreerde magneten maken het vastzetten eenvoudig.

De buggy’s hebben daarnaast een remsysteem. Bij het parkeren of stilzetten van de buggy kun je hem vergrendelen. Ook de geïntegreerde zonnekap is erg veilig. De zonnekap heeft zelfs een UV beschermingslaag. Alle UV stralen worden hierdoor weerkaatst. 

De Hamilton buggy vergeleken met andere merken

Ga je de Hamilton vergelijken met buggy’s van andere bekende kinderwagen merken? Dan kom je ook weer de typerende eigenschappen tegen. Die standaard eigenschappen bieden veel voordelen. 

Het gaat dan om het lichte gewicht, het compacte formaat en het gemak waarmee de buggy kan worden ingeklapt. Andere merken beschikken niet over het unieke MagicFold systeem. Hamilton produceert in vergelijking goede buggy’s voor op reis. 

Voor welke leeftijden is de Hamilton buggy geschikt?

Het verschilt per Hamilton buggy voor welke leeftijd de buggy gebruikt kan worden. Aan verschillende eigenschappen kun je de leeftijdscategorie aflezen. 

Minimale leeftijd

In principe zijn de buggy’s geschikt vanaf 6 maanden. Maar om de minimale leeftijd voor een buggy te bepalen, wordt gekeken naar de reiswieg. 

Als je een reiswieg hebt die je op de buggy kunt vastzetten, kan je hem vanaf de geboorte gebruiken. In de reiswieg kun je jouw kleine namelijk liggend vervoeren. Door middel van adapters klik je de reiswieg aan de kinderwagen vast. 

Bij sommige Hamilton buggy’s hoef je daarvoor niet eens het zitje eraf te halen. Het is mogelijk om het zitje te verstellen in een liggende positie. Daarboven klik je de reiswieg vast. 

Maximale leeftijd

De meeste buggy’s van Hamilton zijn geschikt tot een leeftijd van 4 jaar. Echter kan dat soms verschillen. Het formaat en het draagvermogen geven ook aan tot welke leeftijd de Hamilton buggy geschikt is. 

Bij het achterhalen van de maximale leeftijd kijk je allereerst naar het formaat van de buggy. Jouw kindje moet goed in de buggy passen. Het zou zonde zijn als jouw kleine te vroeg uit de buggy groeit. Dan kun je de buggy immers minder lang gebruiken dan je zou willen. 

Kijk daarnaast naar het draagvermogen. Het gaat dan om het maximale gewicht waarmee je de buggy kunt belasten. Jouw kindje moet lichter zijn dan het gewicht dat maximaal toegestaan is. 

Welke Hamilton buggy past bij mij?

Ga je een Hamilton buggy uitzoeken? Kijk dan goed naar je wensen. De buggy’s hebben veel overeenkomsten. Maar verschillen ook op een aantal belangrijke kenmerken. 

Wil je bijvoorbeeld een lichtgewicht buggy? Dan past de Hamilton Sport R1 daar het best bij. De sportieve buggy weegt slechts 7,3 kg. Dat maakt de buggy erg wendbaar en makkelijk te transporteren. 

En ben je zelf wat langer? Kijk dan naar de hoogte van de duwstang. Bij de bovenstaande 3 modellen is de duwstang niet verstelbaar. Wel verschilt de hoogte van de duwstang.

De Plus buggy is de meest geschikte buggy voor lange mensen. De duwstang is 102 centimeter hoog.

Handige accessoires van Hamilton

Bij het merk Hamilton kun je veel handige accessoires vinden. De meeste accessoires kun je los bij de Hamilton kinderwagen bestellen. 

Denk bijvoorbeeld aan een regenhoes. De hoes bevestig je om de buggy heen op het moment dat het gaat regenen of sneeuwen. Ook bij wind kan de regenhoes een uitkomst zijn. 

En zijn er veel muggen? Ga dan voor een muggennet. Zowel de regenhoes als het muggennet is compact opvouwbaar en transparant. Daardoor houd je altijd oogcontact met jouw kindje. 

Bepaalde accessoires maken de buggy’s handig te combineren. Bestel bijvoorbeeld een losse autostoel. Daarmee vervoer je jouw kleine ook eenvoudig in de auto. 

Door middel van de adapters klik je het autostoeltje vast aan de wandelwagen. Ook zijn er Maxi Cosi adapters. Heb je al een Maxi Cosi buggy? Dan kun je met de adapters alsnog Maxi Cosi producten met de kinderwagen combineren.  

Voor extra comfort zou je kunnen denken aan een inlegkussen. Dat kussen zorgt ervoor dat jouw kleine extra lekker ligt. Het kussen is gemaakt van ademend materiaal en kan goed ventileren. Bovendien is het materiaal bestand tegen vuil en zweet. 

Je eigen gebruiksgemak en comfort vergroot je met een bekerhouder. Of een bijpassende luiertas. Zo neem je makkelijk de benodigde babyspullen mee. 

Over Hamilton

Hamilton is een bedrijf met roots uit Nederland. Voor het ontwikkelen van de producten worden immers Nederlandse veiligheidsdeskundigen en designers ingezet. 

Bij Hamilton kun je terecht voor buggy’s en buggy accessoires van goede kwaliteit. Dat is dan ook waar het merk zich in specialiseert. 
Veelgestelde vragen

Waarom een Hamilton buggy?

Een buggy van Hamilton heeft veel voordelen. Allereerst is het met de prijs kwaliteit verhouding erg goed in orde. Voor het bedrag dat je betaalt krijg je een compacte kinderwagen die je heel makkelijk op kunt vouwen. De adapters maken de buggy makkelijk te combineren met andere reisproducten. De buggy’s zijn licht van gewicht, comfortabel en erg gebruiksvriendelijk. En wil je de buggy aanvullen met handige accessoires? Dan kan dat. Er is meer dan genoeg keuze. 

Is een Hamilton buggy makkelijk inklapbaar?

Ja. Het is heel makkelijk de Hamilton buggy in te klappen. Dat komt door de MagicFold techniek. In een simpele handomdraai zet je het inklappen in werking. De buggy doet uit zichzelf de rest. 


Meer merken kinderwagens & buggy’s: