Hamilton X1 One Prime Buggy – Review & Ervaringen

Heb je een peuter? Dan is een goede buggy essentieel. De Hamilton X1 One Prime buggy is een goede optie. Op deze pagina ontdek je wat je over de buggy moet weten. 

In deze review nemen we je mee in de voor- en nadelen. Geven we de belangrijkste eigenschappen weer en vertellen we je voor wie de buggy geschikt is.

Ook geven we je beoordelingen van gebruikers en goede alternatieven.  

De Hamilton X1 One Prime buggy: In het kort

De Hamilton X1 One Prime buggy is een handige buggy met 4 wielen. Je kunt een kind van 6 maanden tot 4 jaar oud in de buggy vervoeren. Het maximaal belastbaar gewicht bedraagt 22 kg

De buggy is stabiel, veilig en compact opvouwbaar. Daarnaast is de buggy vrij licht van gewicht. Dat maakt dat dit een geschikte buggy is voor op reis

De buggy beschikt over zwenkwielen. Met die wielen is het mogelijk om scherpe bochten te maken. Een handige buggy voor in de stad dus. Ook aan comfort is gedacht. Het zitje is verstelbaar en er is vering in de wielen aangebracht. 

👍 Voordelen:

  1. Compact opvouwbaar
  2. Wendbaar
  3. Licht van gewicht
  4. Verstelbare zitting
  5. Veilig
  6. Stijlvol in meerdere kleuren

👎 Nadelen:

  1. Te zwaar voor meenemen met de fiets
  2. Zitting niet omkeerbaar
  3. Duwstang redelijk laag en niet verstelbaar


Belangrijkste eigenschappen van de Hamilton X1 One Prime

De specificaties maken de Hamilton X1 One Prime buggy een handige buggy. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Formaat

De afmetingen van de Hamilton X1 One Prime buggy zijn 64 x 48 x 102 cm. Dat zijn de maten als de buggy nog niet ingeklapt is. Een groot voordeel van de Hamilton buggy is dat je hem compact kunt inklappen. Dan is het formaat 26 x 48 x 57 cm.

Rijcomfort

Voor het rijcomfort zijn de wielen belangrijk. De Hamilton X1 One Prime buggy is een buggy met 4 wielen. In alle 4 de wielen zit vering. Die vering zorgt voor een stabiele en comfortabele rit. De hobbels en schokken worden immers gedempt. 

Aan de voorkant van de Hamilton buggy zitten zwenkwielen. Die wielen kunnen alle kanten op draaien. Dat geeft je wendbaarheid. In een stad is het daardoor mogelijk om scherpe bochten te maken. 

De achterste wielen zitten vast. Dit zijn sterke wielen die je de nodige stabiliteit geven. De wielen zijn erg geschikt voor in de stad. 

Comfort voor het kind

De buggy moet comfortabel zijn voor jou, maar ook voor jouw kleine. Je kunt er op verschillende manieren achter komen of de buggy comfortabel is. 

Kijk allereerst of de buggy op het lichaam van jouw kleine afgestemd kan worden. De Hamilton X1 One Prime buggy heeft een verstelbare rugleuning en voetensteun. De rugleuning pas je makkelijk aan in 3 posities. Dat is erg prettig.  

Daarnaast draagt vering bij aan een comfortabele rit. Bij de Hamilton X1 One Prime buggy is er vering in alle wielen aanwezig. Met het comfort zit het dus wel goed. 

Duurzaamheid

Bij het ontwerpen van de Hamilton X1 One Prime buggy speelde ook duurzaamheid een rol. De buggy is gemaakt van stevige materialen.

Voor ventilatie werd er gebruik gemaakt van mesh. Frisse lucht kan worden toegevoerd en afgevoerd. Het materiaal is van hoge kwaliteit. Dat maakt dat de buggy lang meegaat. 

Gewicht

De Hamilton X1 One Prime buggy weegt 7,3 kg. Daarmee kun je de buggy nog net een lichtgewicht buggy noemen. Het lichte gewicht komt goed van pas bij het opvouwen of vervoeren van de buggy. Je tilt hem makkelijk op. 

Gebruiksgemak

Je las al dat de Hamilton X1 One Prime buggy compact opvouwbaar is. Na het opvouwen is de buggy erg klein. De buggy krijg zo een reisformaat.

Je neemt hem makkelijker mee in de auto, op de fiets of zelfs in het vliegtuig. Zelfs bij kleine auto´s past de buggy in de kofferbak. 

Dat inklappen gaat ook nog eens erg eenvoudig. Met slechts één hand kun je de buggy al inklappen. Zo heb je je andere hand nog vrij voor jouw kleine. Wel zo praktisch. 

Wat ook bijdraagt aan gebruiksgemak, is de boodschappenmand. Die opslagruimte zit meestal onder het zitje van de buggy. Bij de hamilton x1 one prime buggy heb je een grote boodschappenmand. Daarin kun je tot wel 2 kg aan spullen meenemen

Accessoires 

Als je de buggy uit wilt breiden, heb je bij de Hamilton X1 One Prime buggy veel mogelijkheden. Je hebt keuze uit diverse accessoires. Als aanvulling op de buggy is een autostoeltje of draagwieg makkelijk. Daarbij kun je adapters bestellen om ze op de buggy te bevestigen. 

In de Hamilton X1 One Prime buggy kun je ook een zacht inlegkussen leggen. Een meerijdplankje is handig voor achterop de buggy. Een tweede kindje kan zo staand of zittend met je meerijden. 

Voor de regenachtige dagen is een regenhoes erg praktisch. En in de zomer kan een muggennet weer erg prettig zijn. Bij accessoires kun je ook nog denken aan een bekerhouder, bijpassende luiertas of opbergtas

Maximaal draagvermogen

Het maximaal draagvermogen geeft aan met hoeveel kg je de buggy kunt belasten. Daaraan kun je ook aflezen of de buggy voor jouw kind geschikt is. Het is belangrijk dat je niet meer gewicht op de buggy plaatst dan mogelijk is. Dat is niet veilig. 

De Hamilton X1 One Prime buggy kun je met 22 kg belasten. De buggy is geschikt voor kinderen tot ongeveer 4 jaar. En de minimale leeftijd voor de buggy is 6 maanden. Dat is het moment dat kinderen vaak zelf wat meer rechtop kunnen zitten. 

Veiligheid

De Hamilton X1 One Prime buggy is erg veilig. De buggy is niet voor niets ontworpen door veiligheidsdeskundigen. Aan alles is gedacht. En voordat de buggy werd uitgebracht, is hij uitvoerig getest. Verschillende onderdelen dragen bij aan de veiligheid. 

Zo heeft de buggy een voetrem. Daarmee kun je de wielen van de buggy vergrendelen. Als je de buggy even stil wilt zetten, kan hij zo niet wegrijden. 

Jouw kleine zit vast met een veilige 5 puntsgordel. De gordel voelt zacht aan, is verstelbaar en werkt met magneten. Daarnaast geeft de veiligheidsbeugel een extra veilige zit. Hier kan jouw kindje zich aan vast houden. 

Op zonnige dagen kun je de zonnekap van de buggy uitklappen. De kap beschermt de huid van jouw kindje. Bij de Hamilton X1 One Prime buggy is de kap zelfs voorzien van een extra UV beschermingslaag. Alle UV stralen worden met de UV 50+ factor weerkaatst. 

Voor wie is de Hamilton X1 One Prime het meest geschikt?

De Hamilton X1 One Prime buggy is er voor kinderen vanaf 6 maanden. Pasgeboren baby´s hebben nog niet genoeg balans en kracht om rechtop te zitten. Vanaf de geboorte is alleen een kinderwagen met reiswieg geschikt. 

De Hamilton X1 One Prime buggy is geschikt voor kinderen tot 4 jaar. Al is het maximaal belastbaar vermogen daarin leidend. Dat vermogen bedraagt bij deze Hamilton buggy 22 kg

Ervaringen van gebruikers

De gebruikers zijn behoorlijk positief over de Hamilton X1 One Prime buggy. In menig review komt dat naar voren. Ten eerste vallen de looks van de buggy goed in de smaak. De Hamilton buggy wordt als stijlvol en mooi omschreven. 

Ten tweede valt het ook op hoe handig de Hamilton X1 One Prime buggy is. Gebruikers geven in hun review aan dat de buggy makkelijk inklapbaar is.

De buggy is na het opklappen bijzonder klein en licht van gewicht. Ideaal voor op reis. En dat terwijl de buggy ook erg stevig en robuust is. 

Uit de reviews komt ook naar voren dat de buggy comfortabel is. Zowel voor ouders als voor het kind. Al met al een goede kwaliteit voor de prijs. En al helemaal als je de Hamilton X1 One Prime buggy met een aanbieding koopt. 

Zijn er waardige alternatieven?

Van het merk Hamilton zijn er nog meer handige buggy’s verschenen. Ook is er bijvoorbeeld de Hamilton One Sport R1 buggy.

Dit is een verstelbare kinderwagen met vergelijkbare eigenschappen. De Sport R1 buggy is lichter van gewicht en is geschikt voor alle terreinen

Daarnaast is de Hamilton S1 Plus buggy een goed alternatief. Deze buggy heeft eveneens dezelfde soort eigenschappen.

De Plus buggy is echter nog makkelijker in te klappen. Ook is de buggy wendbaarder en biedt het model nog meer comfort

Is de Hamilton X1 One Prime het kopen waard?

Al met al kan gesteld worden dat de Hamilton X1 One Prime buggy de moeite waard is. De buggy heeft goede en uitgebreide specificaties. Ook de reviews van gebruikers zijn overwegend positief

De prijs kwaliteit verhouding is erg goed in orde. Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je een stevige veelzijdige buggy terug. En er is zelfs regelmatig een aanbieding te vinden.