Handschoenen zonder toppen kopen? Bekijk de beste & Koopgids

Ben je op zoek naar handschoenen zonder toppen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. Eerst besparen we je de zoektocht.

Wij hebben namelijk de beste handschoenen zonder toppen voor je getest en geselecteerd. 

Daarna ontdek je voor wie de handschoenen zonder toppen nuttig kunnen zijn. En welke verschillende soorten er bestaan.

Vervolgens gaan we in op de verschillen tussen handschoenen voor dames of heren. 

Beste handschoenen zonder toppen

Wil je goede handschoenen zonder toppen kopen? Dan hoef je niet eindeloos te zoeken. Dat hebben wij namelijk al voor je gedaan.

Wij deden uitgebreid onderzoek naar veel soorten handschoenen zonder toppen. Daar zijn de volgende 8 soorten als beste uitgekomen. 

Wij selecteerden verschillende soorten handschoenen zonder toppen. Zodat er voor iedereen een geschikte variant tussen staat. Er zijn thermo varianten, varianten speciaal voor dames en handschoenen met flap. Ook vind je handschoenen zonder vingers. 

  1. Thermo handschoenen half gesloten toppen – Kangka vingertoppen handschoenen
  2. Handschoenen zonder toppen met flap – Forclaz handschoenen flap
  3. Werk/zeilhandschoenen zonder toppen – Tribord handschoenen 500
  4. Handschoenen zonder vingers met flap – Solognac wanten zonder vingers
  5. Handschoenen zonder vingers leer – Mister B leren handschoen
  6. Handschoenen zonder toppen – BJØRNSON MOF
  7. Compressie handschoenen zonder toppen – Beactiff Artritis anti slip
  8. Fitnesshandschoenen voor dames & heren – Zeuz griphandschoenen

Voor wie zijn handschoenen zonder toppen geschikt?

De handschoenen zonder toppen kunnen geschikt zijn voor dames en heren. Ze zijn er voor alle mensen die hun vingers vrij willen kunnen bewegen en gebruiken. En die toch warme handen willen hebben.

De handschoenen kunnen om verschillende redenen handig zijn. 

Allereerst kun je denken aan algemene doeleinden. Zonder toppen is het mogelijk om het touchscreen van een telefoon te bedienen.

Daar heb je je vingertoppen voor nodig. Ook voor muzikanten kunnen de handschoenen handig zijn. Of voor het zeilen of tijdens het jagen

Ten tweede kan het dragen van de handschoenen zonder toppen lichamelijke redenen hebben. De handschoenen worden gebruikt als compressie handschoenen. Dat is nuttig bij onder andere stijve spieren, Reuma, Artrose, CTS, Tendinitis en Artritis. 

De handschoenen houden de handen warm. En de compressie zorgt voor een goede doorbloeding. Dat kan de pijn en stijfheid verminderen. 

Ten derde kan de handschoen nuttig zijn tijdens het werken. Werkhandschoenen zonder toppen zijn handig bij precieze werkzaamheden. 

Dat kan werken met gereedschap, machines, schoonheidsproducten of voedselbereiding zijn. Maar ook het werken op de markt, bij het tuinieren en in de verzorging. Voor werkdoeleinden hebben de handschoenen vaak speciale eigenschappen. 

Soorten handschoenen zonder toppen

De handschoenen zonder toppen zijn er in verschillende varianten. Het is daarbij maar net de vraag wat je nodig hebt. En waar je de handschoenen zonder toppen voor wilt gaan gebruiken.

We zetten de soorten voor je op een rij:

Werkhandschoenen zonder toppen

Een soort die je tegen kunt komen, zijn de werkhandschoenen zonder toppen. Dit zijn handschoenen die speciaal gemaakt zijn voor het werken. Om die reden hebben ze soms extra eigenschappen. 

Zo kunnen de handschoenen extra stevig zijn. Dan is een deel of de gehele handschoen bijvoorbeeld gemaakt van leer.

Dat geeft bescherming en maakt de handschoenen impact proof. Soms zie je ook dat de werkhandschoenen dikker zijn dan andere handschoenen. 

Daarnaast kunnen de handschoenen gemaakt zijn voor extra grip. De handschoenen zonder toppen hebben dan een antislip laag

Handschoenen zonder toppen met flap

Als je jouw vingertoppen niet voortdurend vrij wilt hebben, is de handschoen met flap ideaal. Hierbij kun je van jouw handschoenen zonder toppen, ook wanten maken. 

Op die manier kun je jouw vingers warm in de handschoen stoppen. En heb je dus eigenlijk twee soorten handschoenen in één. 

Handschoenen zonder vingers

Ook een optie, zijn de handschoenen zonder vingers. Bij dit type zijn niet alleen de vingertoppen vrijgemaakt. Maar de gehele vingers. Dat komt goed van pas als je alle vingers nodig hebt. En toch een warme handpalm wilt hebben. 

Thermo handschoenen zonder toppen

Wil je extra warme handen hebben? Dan zijn de thermo handschoenen zonder toppen een goede optie. De thermo handschoenen zijn dikker dan gemiddeld of gemaakt van speciale materialen. Hierdoor kunnen ze je handen nog beter verwarmen. 

Is er een verschil tussen dames en heren handschoenen?

Er zijn handschoenen zonder toppen voor dames en voor heren. Nu is het natuurlijk de grote vraag of daar een verschil in zit. En dat blijkt wel degelijk het geval te zijn. 

De handschoenen zonder toppen voor dames zijn wat kleiner van formaat. Terwijl heren handschoenen juist groter en breder zijn. Dat komt doordat vrouwen gemiddeld gezien ook kleinere handen hebben dan mannen. 

Ook kun je een verschil in ontwerp tegenkomen. De handschoenen voor dames zijn vaak kleurrijker en meer gedecoreerd. In plaats van louter functioneel. De precieze verschillen zijn voor ieder merk weer anders. 

Dat zie je ook bij snowboard handschoenen of ski handschoenen. De handschoenen voor dames zijn wat compacter. En hebben daarnaast eerder vrolijke en opvallende kleuren.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste handschoenen zonder toppen geselecteerd?

Veel handschoenen zonder toppen zijn getest. Er is gelet op functionaliteit, vormgeving en prijs. De kwaliteit en reviews werd onderling vergeleken. Daarbij zijn de beste handschoenen zonder toppen uit naar voren gekomen. Die werden in het toplijstje opgenomen. 

Waarom handschoenen zonder toppen?

Handschoenen zonder toppen geven je warme handen, terwijl je je vingertoppen vrij kunt bewegen. De handschoenen komen goed van pas bij diverse werkzaamheden, activiteiten of sporten. Daarnaast zijn ze goed voor de doorbloeding. Iets wat het om lichamelijke redenen nuttig kan maken om de handschoenen te dragen. 

Waar koop je handschoenen zonder toppen?

De handschoenen zijn bij veel winkels te koop. Kijk maar eens bij Bol.com of Decathlon. Daarnaast kun je ze vinden bij de Action, Hema of Zeeman. 

Kan je handschoenen zonder toppen zelf maken?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt de handschoenen zelf breien of haken. Of je kunt handschoenen kopen bij de Zeeman of Hema en daar de vingers van af knippen.


Meer voor de kou: