Houten loopwagen kopen? Bekijk de Top 7 loopauto’s van hout

Wil je een duurzame loopwagen kopen? Die stevig is en lang meegaat? Dan is de loopwagen van hout de perfecte optie.

Hout is voor de loopwagen een erg sterk materiaal, dat goed tegen een stootje kan. De speelse functies van de wagen staan garant voor veel speelplezier.

Maar welke houten loopwagen is de beste? Dat ontdek je in dit artikel.

We geven je de top 7. Ook gaan we in op de voordelen van de houten loopauto. En ontdek je het verschil tussen de houten loopwagen en loopauto. 

De beste loopauto’s van hout

Het zoeken naar de beste loopauto van hout maken we graag makkelijker. Daarom hebben we veel producten uitgebreid met elkaar vergeleken. Daar is de volgende selectie uit naar voren gekomen. In de top 7 staan zowel houten loopwagens als houten loopauto’s. 

1: Beste houten loopwagen – New Classic Toys Duw Loopwagen

De houten loopwagen van New Classic Toys staat niet voor niets op de eerste plaats. De wagen is kleurrijk, stevig en heeft leuke speelse functies. Ook is de wagen leuk voor jongens en meisjes. En dat voor een zacht prijsje. 

Jouw kleine kan met het wagentje leren tellen, muziek maken en blokken sorteren. Daarnaast kan de loopwagen geluid maken. Meer dan genoeg opties voor urenlang speelplezier.  De wagen weegt 2,8 kg en heeft een rolweerstand
2: Beste loopauto hout – I’m Toy houten loopwagen

Zoek je een stoere loopwagen van hout? Kijk dan eens naar deze houten loopwagen van I’m Toy. De loopwagen heeft de vorm van een brandweerauto

Jouw kleine kan ook op dit loopwagentje gaan zitten. Dit is dus ook meteen een houten loopauto. De zithoogte is 21 centimeter. Het zitgedeelte kun je ook van de wagen af halen. Dan kom je makkelijker bij de opslagruimte

De blokkendoos maakt de houten loopwagen helemaal af. Aan de weerszijden van de wagen kun je de blokken kwijt. Kinderen moeten de juiste vorm door het juiste gat heen duwen. 
3: Beste loopwagen hout – Small Foot Company Walvis

Een uniek loopwagentje van hout is deze van de Small Foot Company. Dit is een vrij grote loopwagen. Dat maakt dat er nog meer speelse functies zijn. Kinderen kunnen zich uren met deze loopwagen vermaken. 

Aan de voorkant kun je spelen met blokken. En aan de zijkanten kun je tekenen met krijt of memory spelen. Achterop zit een groot draaibaar kompas. En aan de bovenkant van de loopwagen kun je spelen met bootjes

Het wagentje is 42 centimeter hoog. En op het lopen zit weerstand, zodat het wagentje niet te snel kan gaan. 
4: Loopauto hout – I’m Toy Ice cream truck

Dit is een leuke loopauto, die je ook als loopwagen kunt gebruiken. En dat is nog niet alles. Met deze loopauto haal je namelijk ook een blokkendoos in huis. 

De houten loopwagen van I’m Toy heeft de looks van een ijscokarretje. Aan de zijkanten van de wagen kun je spelen met houten blokken. De blokken lijken op ijsjes en hebben allemaal verschillende vormen. Die kun je in de zijkant van het wagentje duwen. 

De houten loopwagen is erg stevig. Tot een gewicht van 35 kg kan de loopauto verdragen. De zithoogte is 19 centimeter. Dat maakt het een geschikte loopwagen voor 2 jarigen
5: Loopwagentje hout – Janod Tropik loopwagen

Is jouw kleine gek op kleur? Dan is deze houten loopwagen de perfecte keuze! Het loopwagentje van hout is volledig in Jungle thema geïllustreerd. 

Jouw kleine kan spelen met de xylofoon, het telraam en met de blokken. En er zitten nog veel meer leuke functies op. Ook zijn er bijvoorbeeld geluiden en is er een labyrint waar kids mee kunnen spelen.  

De wagen kan gebruikt worden vanaf 9 maanden. Een groot pluspunt is, dat de duwstang in hoogte versteld kan worden. Dat maakt de loopwagen voor meerdere leeftijden geschikt
6: Mooie loopauto hout – Wheelybug lieveheersbeestje loopauto

Een speelse loopauto van hout, is deze van Wheelybug. De fantasie van kinderen wordt door dit loopautootje meteen getriggerd. De loopauto heeft namelijk de vorm van een lieveheersbeestje

Op de rug van het beestje kunnen kinderen gaan zitten. Dat zitgedeelte is van zacht vinyl gemaakt, voor wat extra comfort. Ze houden zich aan de stang vast. Voorop zitten nog leuke verende voelsprieten.  

Onder de loopauto zitten zwenkwieltjes. Je draait met de loopauto daardoor alle kanten op. De houten loopauto is leuk voor jongens en meisjes, tot een gewicht van 25 kg. De zithoogte is 22 centimeter. 
7: Stevig loopwagentje hout – Rijoka Loopwagen hout

Voor een sterke houten loopwagen, heb je aan deze van Rijoka een goede. Het kleurrijke loopwagentje van hout is al vanaf 6 maanden een leuk stuk speelgoed. Vanaf die leeftijd kunnen de eerst stapjes al met de wagen worden gestimuleerd. 

Ook de fantasie en het muzikale vermogen van kinderen wordt geprikkeld. De wagen heeft een trommel en een xylofoon. Leren tellen doen de kleintjes met het telraam. En aan de zijkant van de loopwagen kun je blokken kwijt. 

De wagen heeft anti-slip wielen en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Het gewicht is slechts 2 kg. Dat maakt het een handzaam wagentje. 
Waarom een houten loopauto?

Een houten loopauto biedt je meerdere voordelen. Allereerst kun je wel stellen dat hout bijzonder stevig is. De houten constructie van de loopwagen of loopauto kan vaak veel gewicht dragen. Het frame is stabiel en sterk. 

Hout is bovendien een duurzaam materiaal. Het gaat lang mee en kan goed tegen een stootje. Daarnaast is hout goed te bewerken. Als het materiaal kapot gaat kan het gemaakt worden. Ook zie je de houten loopauto’s in allerlei soorten en maten.

Daarnaast is hout een stijlvolle keuze. Hout is qua looks tijdloos te noemen. In huis geeft het sfeer en warmte. Ook is het geschikt voor zowel jongens als meisjes

Het verschil tussen een houten loopwagen en een houten loopauto

Er is een verschil tussen een houten loopwagen en een loopauto. Een loopwagentje van hout is een kleine kar op 4 wielen met een handvat. Kinderen kunnen zich aan dit handvat vasthouden en achter het karretje aan lopen. Zo oefenen ze met het lopen en de balans

Op een houten loopauto kan jouw kleine zelf gaan zitten. Zijn of haar voeten raken dan de grond en zo kunnen kinderen zichzelf voortbewegen. Met een wieltje kunnen ze sturen. De loopauto is ontworpen om de kracht en motoriek van jouw kleine te stimuleren. 

Alternatieven voor een houten loopwagen

Naast hout worden er nog diverse andere materialen voor de loopauto’s gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kunststof loopwagen? Deze loopwagens zijn vaak kleurrijk, licht van gewicht en erg betaalbaar. Ook heb je van kunststof veel loopauto’s met duwstang

Voor goede looks zou je ook voor een retro loopauto kunnen kiezen. Dit type loopauto wordt vormgegeven als oude raceauto. Dit is een lust voor het oog. Maar ook een erg stevig stuk speelgoed voertuig voor jouw kleine. 

Een vergelijkbaar product is de loopfiets. De loopfiets heeft 2 wielen en is daarmee minder stabiel dan een loopauto. Voor jouw kleine de ideale manier om te oefenen met balans.

Een stevige variant is de houten loopfiets. Ook is een loopfiets met duwstang een veilige en stabiele optie. 


Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste houten loopauto’s geselecteerd?

Bij het selecteren van de houten loopauto is naar veel eigenschappen gekeken. Alleen de meest stevige, gebruiksvriendelijke en leuke loopauto’s zijn uitgekozen. De prijs en kwaliteit is bij al deze speelgoedvoertuigen goed in orde. 

Voor welke leeftijd is een houten loopwagen geschikt?

De houten loopwagen is met name een geschikte loopauto voor kinderen vanaf 1 jaar. En tot een leeftijd van 3 jaar. Met het lopen achter de wagen trainen de kinderen hun balans, coördinatie en kracht.


Meer voor kinderen: