Ikea partytent kopen? Het aanbod & Ervaringen

Bij Ikea vind je allerlei interessante meubels, accessoires en toebehoren voor in je huis en tuin. Maar kan je er ook partytenten kopen? En zijn ze dan wel van goede kwaliteit?

Je komt er hier alles over te weten!

Wat voor partytenten verkoopt Ikea?

Er zijn partytenten bij Ikea verkrijgbaar. Het enige nadeel is dat er niet veel keuze is. We bekijken het partytenten assortiment van Ikea nader!

Afmetingen

In totaal vind je momenteel bij Ikea een stuk of vijf verschillende feesttenten, maar vier daarvan zijn praktisch hetzelfde. Ze zijn allemaal 3×3 meter groot en hetzelfde gebouwd. Bij ‘modellen’ geven we je er meer info over.

De andere partytent heeft afmetingen van 238×233 cm. Ikea is dus niet de beste plek om naartoe te gaan als je een hele grote partytent zoekt. Maar voor velen is dit formaat juist gepast.

Kleuren

Op vlak van kleur zijn er ook niet veel opties. De 3×3 partytenten hebben allemaal een beige kleur. De kleinere tent is donkergrijs. Beide kleuren zijn neutraal, maar het had wel fijn geweest als er ook een witte partytent was.

Modellen

Met uitzondering van de kleine partytent, vind je bij Ikea allemaal 3×3 partytenten. Het verschil is dat één feesttent geen net of zijwanden heeft en de andere modellen voorzien zijn van een net, zijwanden of beiden.

Het net en gordijn kan je bijkopen als deze stukgaan. Ook kan je eerst het simpelste model uitkiezen en de accessoires pas bijbestellen als je ze nodig hebt. Je betaalt dan dezelfde prijs.

Ervaringen met partytenten van Ikea

Hoewel je niet veel keuze hebt bij Ikea, zijn de partytenten erg mooi. Maar zijn ze ook wel stevig? Wij zochten het uit. Hieronder ontdek je onze bevindingen en kom je ook de mening van gebruikers te weten!

Ikea partytent ervaringen volgens gebruikers

De Ikea feesttenten scoren het hoogst op vlak van uiterlijk. Dat is dan ook geen wonder, want ze zijn erg mooi.

Maar ze doen het ook goed op gebied van prijs-kwaliteitsverhouding, verwachting en montage. Op ieder vlak kregen ze meer dan 4 op 5 sterren. Dat geldt trouwens voor elk model.

Wanneer we de ervaringen grondiger doornemen, zien we dat gebruikers vooral heel blij zijn met de stevigheid van de tent. Ook vinden ze het een handig formaat.

Het biedt volgens hen net voldoende ruimte voor een lounge set. Het doek zou ook goed beschermen tegen de zon, maar geen optimale bescherming bieden tegen de regen. Scheurtjes zijn helaas ook geen uitzondering.

Onze mening over de Ikea partytenten

Ikea staat bekend om zijn betaalbare producten van goede kwaliteit. De partytenten zijn daar geen uitzondering op. Al zijn ze duurder dan we verwacht hadden.

Voor de prijs krijg je wel een mooie partytent die erg stevig is en voldoende bescherming biedt tegen zon. Het is niet volledig waterdicht, maar heel wat weersbestendiger dan gelijkaardige modellen die je terugvindt bij andere aanbieders.

Je merkt ook dat een partytent van Ikea kwalitatief is, want het is vervaardigd uit de beste materialen. De goedkoopste tent heeft een frame van staal, bij de duurdere is het gemaakt van aluminium.

Het is moeilijk om minpuntjes te vinden van de Ikea partytenten. Toch is er volgens ons een groot nadeel: ze zijn erg prijzig.

Hoe zijn de prijzen bij Ikea?

Ikea is normaal niet zo’n dure winkel, maar als je er een partytent wil kopen, zal je toch wat dieper in de buidel moeten tasten. Het zijn niet de duurste partytenten op de markt, maar ze kosten wel heel wat meer dan gelijkaardige tenten bij andere winkels.

De prijs van het goedkopere model valt in principe mee. Het is vooral het 3×3 model dat prijzig is. Als je kiest voor de uitvoering met net en gordijn, betaal je zelfs tegen de 400 euro. Dat kan veel goedkoper!

Waarom wel/niet een partytent bij Ikea kopen?

Op zoek naar de meest goedkope partytent? Dan moet je niet bij Ikea zijn. Er zijn namelijk heel wat winkels die veel goedkopere modellen aanbieden.

Denk bijvoorbeeld aan een partytent van de Action, een partytent van de Lidl of Gamma. Als je zeker wilt zijn van goede kwaliteit en je een mooie partytent wil, is het wel slim om de winkel te bezoeken.

Ikea vs andere winkels

De partytenten die te koop zijn bij Ikea hebben een aantal belangrijke troeven tegenover deze van andere winkels. Zo is de kwaliteit uitstekend.

Ze zijn op dat vlak bijvoorbeeld heel wat beter dan de feesttenten die je vindt bij de Gamma en zelfs ook die te koop zijn bij Praxis.

Volgens ons is Ikea dan ook een van de beste aanbieders als je een kwaliteitstent wil kopen. Daarnaast zijn ze erg makkelijk op te zetten en mooi vormgegeven.

Het nadeel is wel dat de Ikea partytenten erg duur zijn in vergelijking met andere partytenten. Bovendien heb je niet veel keuze. Er zijn namelijk slechts twee verschillende formaten verkrijgbaar.

Wil je graag een 4×4 of nog grotere partytent kopen? Dan bezoek je beter Praxis of Van Cranenbroek bijvoorbeeld.

Hoewel de Ikea partytenten erg mooi zijn, heb je ook op vlak van design en kleur niet veel opties. Voor speciale partytenten, ga je dus ook beter naar een andere winkel.

Partytent bij Ikea kopen: goede keus of niet?

Ben je bereid om wat meer geld uit te geven aan een partytent? Dan raden wij je deze van Ikea aan. Ze zijn mooi en bieden een goede bescherming tegen zon en regen.

Bovendien is de kwaliteit uitstekend. Als je liever een goedkoop exemplaar aanschaft of een grote partytent nodig hebt, is Ikea echter niet zo’n aanrader.


Meer winkels met partytenten: